Game over
879 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

25/10/2018

1- Game over

Pentagon Arap NATO’sunu kurmak istiyor. Prens Selman, İngiltere ile yakınlık kuruyor. ABD Yemen’e de saldırıyor.

- Oyunları Pentagon veya Aile oynamıyor. Oyunu derin Sermaye oynuyor. Müslümanlar bölünmezse denge oluşmuyor. Şii-Sünni bölünmesi Humeyni ve Erbakan sayesinde başarısız oldu. Şimdi Arap-Acem çatışması planlanıyor. Arap NATO’su, Avrupa NATO’su. Türkiye burada Arap NATO’su ve ABD orada, İngiltere orada olabilir. Arap halkı Türkiye ile savaşmaz.

 

2- Aynı tezgah

Semaye faaliyette Türkiye, İran, Rusya ve Katar hedefte.

-Arap-Acem çatışma hazırlığı yapılıyor. 4000 tır silah bunun için Suriye’ye girdi. Türkler girer dendi savaş başladı. Silahları bırakıp gittiler. Yeni hazırlık var.  Allah Türk ordusunu ve Türkiye’yi koruyor.

 

3-Aynı Tezgâh

Kaşıkçı olayını Arabistan’ın servetini ve petrolünü gasp etmek için yaptılar. Kuleler de bu amaçla yıkılmıştı. Selman Aramco’yu Pentagon’a ve Aile’ye sattı. Şimdi ise ortaklar. Kaşıkçı’yı da anlaşarak öldürdüler.

-Bugün tüm insanlığın serveti kim olduklarını bilmediğimiz, derin Sermaye’nin emrinde. Olanlar oyundan ibarettir. Oyun bitmek üzere, derin Sermaye’nin sonu gelmiştir. Bu, Kur’an’la ve ilimle sabittir.

 

4-Figüran

Savaş Aramco üzerinden. Aramco Arabistan’ın elinden alınıyor. Halka hisseler satılıyor. Dünya Dolar ve Petrol ile yönetilecek. Pentagon’la Aile arasında kavga var. Şimdilik Pentagon ilerde. Türkiye beklemede.

-Tam istihdam sağlanınca faizli ekonomi işlemez oldu. Önce Rothschiller ile Rockefeller’in arası açıldı. Sonra Pentagon’la Aile’nin arası açıldı. Derin Sermaye yeni tezgah peşinde. Başarması mümkün değil. İnsanlık işçilikten ortaklığa geçiyor. Bu tarihi bir adımdır. Bunu kabullenmeyen hiç kimse başaramaz, Türkiye de dahil.

 

5- Yeni bombalar

Aile gençlerle çalışmaya başladı. Pentagon bunu yıkmaya çalışıyor. Kaşıkçı, başkan ve senatörlere gönderilen bombalar tehdit mahiyetinde. Öldürmeyi düşünmediler.

- Derin Sermaye, bir işletme yaşlanınca onu kendi kurduğu yeni işletme ile değiştirir. O yenilmiş ama yine kendisi galip gelmiş olur. Rothschildler ve Rockefeller devre dışı ediliyorlar. Pentagon ile tasfiye ediyor. Pentagon’da bir isim yok. Onu şimdi açıklamıyor. Tasfiyeden sonra Pentagon da gidecek yerine başka bir Rothschildler ve Rockefeller gelecek. Yeni dünyayı onlar kuracak.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Yeni dünya

Derin   Sermaye faizli işçilik sistemini bırakmadıkça artık başarılı olamaz. Devletlerden kim ortaklı, ön ödemeli sipariş sistemine, kredileşme sistemine geçerse o kazanacak. Türkiye bunu en kolay yapacak durumda ama yapmıyor. Akıbeti onun dönenler arasında olacağı görüntüsünde. Daha ümidimizi kesmedik.

a) Erdoğan işe el koyacak ve ortaklık sitemi gelecek.

b) Askerler ortaklık sistemini hazırlayacak. Milli Güvenlik kurulunda kabul ettirecek ve ortaklık sistemi gelecek.

c) Askerler müdahale edecek ortaklık sistemi gelecek.

d) İkinci İstiklal savaşını yapacağız ve ortaklık sistemi gelecek.

Proje bazında ortaklık sistemi yalnız Akevler’de vardır. Dünyada yalnız Akevler’de vardır. Danışmanlık ücretini istemiyoruz. Yalvarıyoruz. Bizi bir dinleyin. Gene bildiğinizi yapın. Summun bükmün umyun olmayın (sağır, dilsiz, kör olayın). Biz kendiliğimizden söylemiyoruz, Kur’an’dan anladıklarımızı söylüyoruz. Siz hala Dolar’a tapmaya devam ediyorsunuz.

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
29.10.2018
09:01

1967...1968...1969...AKEVLER 52 YILDIR ÇALIŞIYOR...2016...2017...2018

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 985

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 985. Hafta - 27 EKİM 2018 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 985. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

KUVVETLI LIDERLER VE SERMAYE

ÇÖZÜMÜ BU HAFTADAKI IKINCI MAKALEMDE OKUYUNUZ

***

TAVSIYELERIM

SERMAYEYE, SIYASILERE, ORDUMUZA, ERDOĞAN’A TAVSIYELERIM

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Adil Düzen kurmak için ‘Ortak Bulma Sanatı’

Akevler Kooperatifi ve Ortaklık Sistemi Bankaları

Kapitalizm ve diğerleri iflasta; çözüme bakalım

Vesileyle, ilgilenenler çalışmamıza davetlidirler

Sorunlarkrizlersosyal tufanNuh’un Gemisi…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

ENBİYA SÛRESİ - 3. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسَابُهُمْ وَهُمْ فِي غَفْلَةٍ مُعْرِضُونَ (1) مَا يَأْتِيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنْ رَبِّهِمْ مُحْدَثٍ إِلَّا اسْتَمَعُوهُ وَهُمْ يَلْعَبُونَ (2) لَاهِيَةً قُلُوبُهُمْ وَأَسَرُّوا النَّجْوَى الَّذِينَ ظَلَمُوا هَلْ هَذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ أَفَتَأْتُونَ السِّحْرَ وَأَنْتُمْ تُبْصِرُونَ (3) قَالَ رَبِّي يَعْلَمُ الْقَوْلَ فِي السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ (4) بَلْ قَالُوا أَضْغَاثُ أَحْلَامٍ بَلِ افْتَرَاهُ بَلْ هُوَ شَاعِرٌ فَلْيَأْتِنَا بِآيَةٍ كَمَا أُرْسِلَ الْأَوَّلُونَ (5) مَا آمَنَتْ قَبْلَهُمْ مِنْ قَرْيَةٍ أَهْلَكْنَاهَا أَفَهُمْ يُؤْمِنُونَ (6) وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ إِلَّا رِجَالًا نُوحِي إِلَيْهِمْ فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ (7) وَمَا جَعَلْنَاهُمْ جَسَدًا لَا يَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَمَا كَانُوا خَالِدِينَ (8) ثُمَّ صَدَقْنَاهُمُ الْوَعْدَ فَأَنْجَيْنَاهُمْ وَمَنْ نَشَاءُ وَأَهْلَكْنَا الْمُسْرِفِينَ (9) لَقَدْ أَنْزَلْنَا إِلَيْكُمْ كِتَابًا فِيهِ ذِكْرُكُمْ أَفَلَا تَعْقِلُونَ (10) وَكَمْ قَصَمْنَا مِنْ قَرْيَةٍ كَانَتْ ظَالِمَةً وَأَنْشَأْنَا بَعْدَهَا قَوْمًا آخَرِينَ (11) فَلَمَّا أَحَسُّوا بَأْسَنَا إِذَا هُمْ مِنْهَا يَرْكُضُونَ (12) لَا تَرْكُضُوا وَارْجِعُوا إِلَى مَا أُتْرِفْتُمْ فِيهِ وَمَسَاكِنِكُمْ لَعَلَّكُمْ تُسْأَلُونَ (13)

 

***

 

قَالُوا يَاوَيْلَنَا إِنَّا كُنَّا ظَالِمِينَ (14) فَمَا زَالَتْ تِلْكَ دَعْوَاهُمْ حَتَّى جَعَلْنَاهُمْ حَصِيدًا خَامِدِينَ (15) وَمَا خَلَقْنَا السَّمَاءَ وَالْأَرْضَ وَمَا بَيْنَهُمَا لَاعِبِينَ (16) لَوْ أَرَدْنَا أَنْ نَتَّخِذَ لَهْوًا لَاتَّخَذْنَاهُ مِنْ لَدُنَّا إِنْ كُنَّا فَاعِلِينَ (17) بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْبَاطِلِ فَيَدْمَغُهُ فَإِذَا هُوَ زَاهِقٌ وَلَكُمُ الْوَيْلُ مِمَّا تَصِفُونَ (18) وَلَهُ مَنْ فِي السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَمَنْ عِنْدَهُ لَا يَسْتَكْبِرُونَ عَنْ عِبَادَتِهِ وَلَا يَسْتَحْسِرُونَ (19) يُسَبِّحُونَ اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ لَا يَفْتُرُونَ (20)

 

***

 

قَالُوا يَاوَيْلَنَا  

QAvLUv YAv VaYLaNAv (FaGaLUv YAv FaGLaNAv)

“Veyl bize diye kavl ettiler”

وَ harfi getirilmediğine göre yukarıda mahzuf bir kavl vardır. “Be’simizi ihsas ettiklerinde rakd ettiler biz ‘rakd etmeyin’ dedik. İşte o bizim söylediğimize karşılık söylediler” anlamındadır. “Veyl bize, zalim imişiz” dediler.

Yani mağlup olanlar zorunlu çalıştırma sitesi yüz lojmanlı işyeri apartmanlarına gönderildiklerinde zalim imişiz diyeceklerdir.

Bugün Ak Parti halka zulmetmektedir. Sermaye’nin telkini ile bürokrasiyi o kadar artırmıştır ki halkımız her gün feryat etmektedir. Sermaye bunu (bürokrasiyi) halk benim işçim olsun diye icat etti yani bu içinden çıkılmaz formaliteleri icat etti. Bugün işçi olmayan kimse kalmadı. Şimdi de fabrikaları iflas ettirmek için bu silahı kullanıyor. Ak Parti gibi CHP de yarın iktidar olsa halka zulmedecek ama farkında bile değiller. Yarın zorunlu çalışma yerlerine sevk edildikleri zaman nasıl zulmettiklerini anlayacaklar; vay be diyecekler, biz iyilik yapıyoruz diye bunları yaparken zulmediyormuşuz!

Semt Kooperatifleri işte bu farkında olmadan zulmedenlerin şerrinden korunmak için ve onlara nasıl zulmettiklerini duyurmak için gereklidir. Kooperatif içinde bu sebepledir ki biz zulmetmemek için insanları serbest bırakıyoruz. İşlerimiz tam tıkırında gitmiyor ama sonunda kazanıyoruz. Allah beklemediğimiz yerden veriyor, ortaklarımızı mağdur etmiyoruz.

...





Sayı: 489 | Tarih: 28.10.2018
Uğur Dündar
Ekrandaki Cumhuriyet kadınları
Uğur Dündar İngiliz Ajanı,mı ?
1171 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ahmet Hakan
‘Hayırlı Cumalar’ diye bir bidat!
Zırcahiliye bidatleri
893 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Game over
Yeni dünya
879 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kaşıkçı cinayetindeki bilinmeyenl
Mesaiyi doğru değerlendirmek gerek
856 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Müslüman’san Türk’sün, yoksa mankurtsun!
TEVHİDİ TEDRİSAT ,ANDIMIZ VE ADİL DÜZEN!
756 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler