Türkiye kuru gürültüye pabuç bırakmaz ki
874 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

Türkiye kuru gürültüye pabuç bırakmaz ki

21.07.2017

Kişinin hep aynı hatayı tekrarlaması durumunda olay, o kişinin aklı hastanesine gönderilmesine kadar dayanır. Kendine zarar vereceğinin farkında olmayan bir insan, sonunda başkalarına ve topluma da zarar verebilir.
Eğer bir devlet aynı durumlarda sürekli aynı hataları yapıyorsa, en azından uluslararası ilişkiler hastalanır. Eğer Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi duruma seyirci kalıyorsa, dünya barışı tehlikeye düşer.

Terörist üretiyorlar
Sözünü ettiğimiz devlet Amerika
 Birleşik Devletleri'dir... Hiçbir kural tanımadan dünyanın kabadayısı rolünde ABD'nin askeri müdahalede bulunduğu ülkelerin tümünün terör örgütlerinin üretim merkezlerine dönüştüğü gerçeği, nedense Washington'dakiler tarafından görmezden gelinmektedir. Afganistan'da El Kaide'yi, Irak'ta DEAŞ'ı onların hataları yaratmıştır. Şimdi de Suriye'de PYD'yi ve dolayısıyla PKK'yı silahlandırarak, bölgeyi yeni krizlere taşımaktadırlar.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/07/21/turkiye-kuru-gurultuye-pabuc-birakmaz-ki

 

Yorum:

Oyunun kuralları

Tüm dünyadan soyutlanıp ülke yönetilemeyeceğine göre mevcut düzenin bir yerine entegre olmak gerekiyor. Bunu yaparken de bazı değerlerinizin olması gerek. Hiçbir kural tanımadığınız zaman kendi çıkarları dışında hiçbir şeyi önemsemeyen bir ülke olur çıkarsınız. Dünya siyasetinde her ülkenin kimliği aşikârdır, bugün ne ABD’nin ne de Avrupa ülkelerinin sergiledikleri siyasette şaşılacak bir şey vardır. ABD bildiğimiz ABD. Tarihi yok, ülkü birliği yok, toplama bir ülke. Tüm dünyayı sömürüp kana bulayarak kasasını dolduran bu ülkeden ne bekliyoruz, dünya barışına öncülük mü? Hadi canım.

Kuru gürültüye pabuç bırakıp bırakmadığın Z raporunda ortaya çıkar. Şu ara önemli olan kuru lafla karnının doyamayacağını anlamandır. Az laf, çok iş lütfen.

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 423 | Tarih: 23.07.2017
Ahmet Hakan
Yüzde 50 komik yüzde 50 trajik
Burası Türkiye
905 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Varlık meselesi
Sermaye'nin oyunları
899 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Türkiye kuru gürültüye pabuç bırakmaz ki
Oyunun kuralları
874 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Dünya tükendi ve Türkiye’ye kilitlendi…
YUSUF HOCAM MELEKLERİ GÖRÜYOR HERHALDE
856 Okunma
2 Yorum
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler