Varlık meselesi
896 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

21/07/2017

1-Varlık meselesi

15 Temmuz  dolar ve silah çatışmasıdır. Devletler varlık fonları kuruyorlar. Bu fonlara Londra hâkimdir. Pentagon İpekyol’unda olduğu gibi burada da savaş veriyor.

-  Sermaye  önce dolarları Nevada’da topluyor. Devletlerin varlıklarını fonlarında topluyor. İpekyolu projesiyle ulaşımı eline alıyor.  Pentagon bunlara direniyor. Varlık fonu şudur. Bir ülkede değişik kuruluşlar vardır. Yöneticilerin çoğu siyasilerin tanıdıklarıdır. Sermaye’nin istediğini atıyorlardı. Son birkaç yıldır Sermaye istediklerini yönetime getiremiyor. Tüm devlet imkanlarını bir merkezde topluyor. Uluslararası bir şirkette topluyor.

İnsanlar  yaşamları için yıllık üretim yapar ve bunu tüketirler. Artık emek olur. Bu artık emeklerin değerlendirilmesi için Sermaye devreye girer. Onunla yatırımlar yapar. Gün/saati çoğaltır. Geleceğe yatırımlar yapan artan nüfusa yer hazırlar. Kapitalizmde böyledir, sosyalizmde bunu devlet yapar. Karmada ortaklaşa yaparlar. İşte varlık fonu yeryüzündeki artık emeği değerlendirmek için kuruluyor. Adil Düzen’de artık emek makrodaki miktarlarla değil mikrodaki tercihlerle tespit edilir. Herkese çalışma kredisi verilir. Bu krediyi halk yıllık harcamaları için kullanır. Artık olanı inşaatta harcar. Onunla yatırımlardan hisse senedi alır ve ek gelir temin eder. Varlık fonu yoktur. Sadece yatırım planlaması vardır. O da mekân içinde planların yapılma sırasına müteahhitlerle birlikte çalışanlar karar verirler.

 

2- Diriliş yolu

- Kraliçe Obama’yı davet etti. Obama bir esir duruşu ile duruyordu. Duvarda bir zenci resmi vardı. Pentagon uyardı. Kraliçe alenen ABD’ye cephe aldı.

- Gerçek şudur. Dünyayı 500 yıldır Sermaye yönetiyor. İki aile, Rothschild ve Rockefeller birbiri ile çatışarak dengeye götürüyorlar. Rockefeller savaşlarla dünyanın dengesini bozmuştur. Rothschild ekonomi ile dengeyi kurmaya çalışıyor. Dört silahı kullanıyor.

a)İpekyolu b)Fonlar c)Bankalar d)İstanbul’u merkez yapma. Şimdilik dördünde de başarılı görünüyor. Bu gidiş Sermaye’nin siyaseti yeneceği şeklindedir. Bu bizim ilimden, Kuran’dan öğrendiklerimize aykırıdır.  Mahir Kaynak da devletlerin galip geleceğini tahmin ediyordu. Biz ikisinin de mağlup olacaklarını ve artık yeryüzünde bağımsız devletlerin oluşacağını ve ilahı düzenin hakim olacağını söylüyoruz. Hakemlerin denetiminde barış olacak ama hiçbir zaman yeryüzünde tekel ekonomi veya tekel siyaset hakim olmayacaktır.

 

3- Olağan üstü hal

İngiltere yeniden dünyaya hakim olmaya başladı. Avrupa Birliği’nden atılıyor. Çin ile İpekyolu projesini yapıyor.  Varlık fonunu oluşturuyor, Bankaları bir merkezde topluyor. Avrupa ve NATO’yu dağıtıyor. Pentagon AB’nin var olmasını istiyor. İpekyolu’na mani olmaya çalışıyor. Türkiye önemli.

- Sermaye Çin ve  diğer üç gücü devre dışı etmek isteyebilir. Başarılı olabilir. Sermaye, İran ve Türkiye’yi yanına alırsa İslam alemini yanına almış olur.  Savaşı bu blok kazanır. Eğer İran ve Türkiye ayrılırsa o zaman Sermaye’nin istediği olur.  Türkiye ve İran bir olursa üçüncü cihan savaşı demokrasiye çıkar ve Ortadoğu’ya Müslümanlar hakim olur. Karşı karşıya olurlarsa Ortadoğu’da taş üstünde taş kalmaz. Türkiye İran’ı da yanına alarak, ABD, AB ve Rusya’nın yanında yer almalıdır. Çin de bizimle olur. İpekyolu’nu insanlık için yaparız.

 

4- Pentagon’un oyunu

Pentagon öldürmek istediklerinin içkisine zehir koyar öldürtür. Bunalımda idiler.

-   Serrmaye’nin Avrupa’daki ilk merkezi Kurtuba idi. Sonra Paris oldu. Sonra Londra oldu. Sonra New York oldu.  Şimdi iki projesi vardır.  İstanbul’u kendisine merkez yapacaktır. 15 Temmuz’u bunun için yaptı. Rothschild İstanbul’a taşınacak ve böylece tekrar Müslümanlarla işbirliği içinde olacaktı. 15 Temmuz başarılı olamayınca B projesini devreye koydu. Erdoğan ile İstanbul’a taşınma hususunda anlaştı. Bu projenin zorluğu var. Hristiyanlar buna karşı çıkarlar. Çin de onlarla beraber olur. A planı  ise tekrar Londra’ya taşınma. Pekin ile Londra arasındaki İpekyolu mücadelesi sürmektedir. Pentagon mu zehirledi? Çin mi zehirledi yoksa Sermaye mi zehirledi? Bunlar bilinmez, bizi de ilgilendirmez.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
24.07.2017
13:16


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 923

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 923. Hafta - 22 Temmuz 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 923. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

VİKİPEDİ YASAĞI; AGLAYASIM GELİYOR!

VIKIPEDI SORUNU: ÖNCE YAPMAK…   SONRA…

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

15 Temmuz: Asıl sebebi anlamak ve gereğini yapmak

15 Temmuz: Evet, önce TEŞHİS, sonra TEDAVİ

15 Temmuz: Darbe/ler tekerrür etmesin diye…

Reşat Nuri EROL

 

***

 

KEHF SÛRESİ - 5. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَنْزَلَ عَلَى عَبْدِهِ الْكِتَابَ وَلَمْ يَجْعَلْ لَهُ عِوَجًا (1) قَيِّمًا لِيُنْذِرَ بَأْسًا شَدِيدًا مِنْ لَدُنْهُ وَيُبَشِّرَ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا حَسَنًا (2) مَاكِثِينَ فِيهِ أَبَدًا (3) وَيُنْذِرَ الَّذِينَ قَالُوا اتَّخَذَ اللَّهُ وَلَدًا (4) مَا لَهُمْ بِهِ مِنْ عِلْمٍ وَلَا لِآبَائِهِمْ كَبُرَتْ كَلِمَةً تَخْرُجُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ إِنْ يَقُولُونَ إِلَّا كَذِبًا (5) فَلَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ عَلَى آثَارِهِمْ إِنْ لَمْ يُؤْمِنُوا بِهَذَا الْحَدِيثِ أَسَفًا (6)إِنَّا جَعَلْنَا مَا عَلَى الْأَرْضِ زِينَةً لَهَا لِنَبْلُوَهُمْ أَيُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا (7) وَإِنَّا لَجَاعِلُونَ مَا عَلَيْهَا صَعِيدًا جُرُزًا (8) أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحَابَ الْكَهْفِ وَالرَّقِيمِ كَانُوا مِنْ آيَاتِنَا عَجَبًا (9) إِذْ أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ فَقَالُوا رَبَّنَا آتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا (10) فَضَرَبْنَا عَلَى آذَانِهِمْ فِي الْكَهْفِ سِنِينَ عَدَدًا (11) ثُمَّ بَعَثْنَاهُمْ لِنَعْلَمَ أَيُّ الْحِزْبَيْنِ أَحْصَى لِمَا لَبِثُوا أَمَدًا (12) نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ نَبَأَهُمْ بِالْحَقِّ إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَزِدْنَاهُمْ هُدًى (13) وَرَبَطْنَا عَلَى قُلُوبِهِمْ إِذْ قَامُوا فَقَالُوا رَبُّنَا رَبُّ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ لَنْ نَدْعُوَ مِنْ دُونِهِ إِلَهًا لَقَدْ قُلْنَا إِذًا شَطَطًا (14) هَؤُلَاءِ قَوْمُنَا اتَّخَذُوا مِنْ دُونِهِ آلِهَةً لَوْلَا يَأْتُونَ عَلَيْهِمْ بِسُلْطَانٍ بَيِّنٍ فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَى عَلَى اللَّهِ كَذِبًا (15)

***

وَإِذِ اعْتَزَلْتُمُوهُمْ وَمَا يَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ فَأْوُوا إِلَى الْكَهْفِ يَنْشُرْ لَكُمْ رَبُّكُمْ مِنْ رَحْمَتِهِ وَيُهَيِّئْ لَكُمْ مِنْ أَمْرِكُمْ مِرْفَقًا (16) وَتَرَى الشَّمْسَ إِذَا طَلَعَتْ تَزَاوَرُ عَنْ كَهْفِهِمْ ذَاتَ الْيَمِينِ وَإِذَا غَرَبَتْ تَقْرِضُهُمْ ذَاتَ الشِّمَالِ وَهُمْ فِي فَجْوَةٍ مِنْهُ ذَلِكَ مِنْ آيَاتِ اللَّهِ مَنْ يَهْدِ اللَّهُ فَهُوَ الْمُهْتَدِ وَمَنْ يُضْلِلْ فَلَنْ تَجِدَ لَهُ وَلِيًّا مُرْشِدًا (17) وَتَحْسَبُهُمْ أَيْقَاظًا وَهُمْ رُقُودٌ وَنُقَلِّبُهُمْ ذَاتَ الْيَمِينِ وَذَاتَ الشِّمَالِ وَكَلْبُهُمْ بَاسِطٌ ذِرَاعَيْهِ بِالْوَصِيدِ لَوِ اطَّلَعْتَ عَلَيْهِمْ لَوَلَّيْتَ مِنْهُمْ فِرَارًا وَلَمُلِئْتَ مِنْهُمْ رُعْبًا (18)

***

وَإِذِ اعْتَزَلْتُمُوهُمْ

Va EiÜ iGTaÜaLTuMUvHum (Va EiÜ İFGaLTuMUvHuM)

“Onları i’tizal ettiğimizde”

Bundan önce “Biz” dediler. Namazda da “Biz” deriz. Eğer başkasına hitap edeceksek “Biz” deriz. Birbirimize hitap ediyorsak “Siz” deriz.

Kehf Ashabı da kehfe yerleştikten sonra Allah’a söz verdiler ve böylece uzleti tercih ettiler.

Biz de Kooperatifimizin semtine iltica ettiğimiz zaman bir sözleşme yapacağız. O sözleşmede semavat ve arzın Rabbi bizim de Rabbimizdir diyecek ve O’na söz vereceğiz. O’nun kâinatına, gerçek kâinata başvuracak, karşılıksız para ve ekseriyet sistemini kullanmayacağız. Liderlerimizi tanrı ittihaz etmeyeceğiz. Sahte diplomalara değil gerçek ilme tabi olacağız.

...






Sayı: 423 | Tarih: 23.07.2017
Ahmet Hakan
Yüzde 50 komik yüzde 50 trajik
Burası Türkiye
901 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Varlık meselesi
Sermaye'nin oyunları
896 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Türkiye kuru gürültüye pabuç bırakmaz ki
Oyunun kuralları
871 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Dünya tükendi ve Türkiye’ye kilitlendi…
YUSUF HOCAM MELEKLERİ GÖRÜYOR HERHALDE
853 Okunma
2 Yorum
Ali Bülent Dilek