Bu daha başlangıç
960 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

1-Bu daha başlangıç

İkinci Cihan Savaşından sonra İngiltere üstünlüğü ABD’ye kaptırdı. Bugün onu geri almak için Çin ile işbirliği yaparak 70’e yakın ülkeyi de birleştirerek İpekyolu projesini ortaya koydu. Bu, ABD’nin üstünlüğünü kaybetmesi demektir. Çatışma buradadır. Türkiye ve İran burada önemli rol oynuyor. Çeşitli oyunlarla Türkiye ile İran’ın arası açılıyor ve Türkiye ile ABD’nin arası açılıyor.

- Yazarın anlattıkları doğru. Ne var ki aktörler farklı. Sermaye Rockefeller ve Rothschild tarafından yönetiliyor. İkinci Cihan Savaşında Rockefeller ailesinin önü açıldı. ABD’yi kullanarak dünyaya hükmetti. Sonunda Rockefeller ABD’li demokratları tuttu ve ABD’ye hakim oldu.  İran’la Türkiye arasını açma her iki ailenin ortak projesidir. Türkiye ile ABD arasını açma ise Rothschildler’in planıdır. ABD’deki taraftarlarına yaptırdıklarını ABD Pentagon’a yüklemektedir. İpekyolu’na kimse karşı değil. Rothschild ile Devletler arasında bir çekişme vardır.

 

2- Kaos istiyorlar

ABD’de Pentagon Amerikancı, Demokratlar ise İngiltereci’dir. CIA Pentagonla beraberdi. Şimdi CIA’ya karşı Stratfor kuruldu. Trump muhaliflerini oraya gönderdi. Stratfor Türkiye’de kaos çıkarma kararı alındı. Kemal Bey’in yürüyüşü de bunun bir parçası.

- Rockefeller’in desteklediği cumhuriyetçiler ABD’ye hakimdiler. Terör ve savaşlarla dünyayı yönetiyorlardı. Amerikan halkı Rothschild’in siyasetini beğenmediği için demokratları seçti.  Rothschild ABD’de hâkimiyetini görünce, Rothschild’in yerine kendisi geçmek istedi. Nevada’ya bankaları taşıyıp savaş ve terörle dünyayı yönetmeye yeltendi. ABD halkı da bu oyunu görünce Trump’u seçti.  Rolleri değiştirdiği için netlik yoktur.

 

3-Petrol fırtınası

ABD petrole hükmetmek diye Irak’ı işgal etti. İngiliz firmaları hakim oldu. Amerikan askerlerinden oluşan bir ordu kuruldu. Bunlar Allah’ın yeryüzüne İslamiyet’i getirmek için görevlendirdiği kimselerdi. Sünnilik oyununu onuyorlardı. Musul’u işgal ettiler.  ABD’nin terörist ajanları Musul petrollerini işgal etmişti. DEAŞ’a teslim ettiler. Petrol alanlarında bir tek bomba bile patlamadı.

-  Bediüzzaman, Süleyman Tunahan, Akevler ve Adil Düzen çalışanları, İhvan-ı Müslimin ve Mevdudi faaliyetleri, Hamidullah çalışmaları benzeri çalışmalar dışında ve Humeyni inkılabı dışındaki tüm hareketler İslam kisvesi altında, ABD paralı askerlerinden oluşan kadroca yapılıyor. Bunu biz her zaman ilan ediyoruz.

 

4-Nevada savaşı

Bayan Clinton devlet başkanı olacaktı. İngiltere ile ABD anlaşmıştı. Nevada doların merkezi olacaktı. ABD Sermaye’nin doları ile dünyaya hükmedecekti. Trump’un seçilmesi ile bu proje aksadı. Rothschild ailesi projeyi tek taraflı gerçekleştirme kararı aldı. Gereken atamaları yaptı, çalışmalar devam ediyor.  Bu projenin içinde on ülke yer alıyor. İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Çin, Türkiye, Arabistan, Katar, Kuveyt, Dubai.  Bunlarla bu proje gerçekleşecektir. Petrolün merkezi Ortadoğu’da olacak. Ziyaret merkezi İpekyolu olacak. Trump bunun önünü kesiyor.

- 15 Temmuz’dan sonra Rothschild Trump’la anlaştı ve ortak projeye devam kararı aldılar. Ne var ki bu anlaşmaya taraflar da tam teslim olmamıştır. Trump kendisi hakim olmak istiyor projeye. Rothschild ise Clinton gibi olmasını istiyor. Trump’un şimdiki çatışması budur.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Nevada planı

Nevada planı şöyledir. ABD Merkez Bankası yeni dolar basmayacak. Mevcut dolarları ABD’de, Nevada’da toplayacak. Onunla altın satın alacak. Böylece doların değeri düşecektir. Dörtte bire düştüğü zaman bile dolar sahipleri zarar etmemiş olur.  Yeni para çıkaracak. Altın doları çıkaracaktır. Altınla değiştireceği doları çıkaracak. Tüm kredi ve yatırımları onunla yapacak. Eski dolar batacaktır. Ondan sonra ABD bu dolarla güçlü ordular oluşturacaktır. Petrolü Ortadoğu ülkelerine yönlendirecektir. Türkiye’nin petrolü yok ama petrol boruları Türkiye’den geçiyor.  Bunları Ortadoğu’da beş Müslüman devletle yapacak (Türkiye, Arabistan, Katar, Kuveyt ve Dubai) İpekyolu’nu ise taşeron devletlerle yapacak. (Çin, İngiltere, Almanya, Fransa ve İtalya). Diğer devletler ise sömürülen devletler olacak. Yazar Rusya’yı saymamıştır, Japonya’yı saymamıştır

Bu, Sermaye’nin belki beş planından biridir.

Sermaye bunu başarabilecek mi?  Önce dünya laik düzene geçecektir. Yani siyaset, ekonomi, din ve ilim merkezleri ayrı ayrı olacaktır. Başlangıçta din hakimdi. Sonra siyaset hakim oldu,  şimdi ekonomi hâkimdir. Bundan sonra ilim hakim olacak. Dinde, siyasette ve ekonomide kişiler hakimdir. İlimde ise alimler değil ilmin kendisi hakim olacaktır. Çünkü bir ilim adamı bir başkasının görüşüne uyarsa o alim olamaz. Alimler ilim üretecek. Herkes bu ilimden yararlanacak. Artık kişilerin hakimiyeti sona erecektir.

Tarih öncesi kabileler hakim oldu. Sonra din adamları hakim oldu, sonra siyaset adamları hakim oldu, şimdi iş adamları hakim. Gelecekte ilim adamları değil ilim hakim olacaktır. Bu gerçeği kim önce görürse o, geleceğe hakim olacaktır. Şimdilik bu gerçeği kabul eden Akevler’den başka bir yer yoktur. Gelecek hakkında tahminde bulunmamız ve ilim adamlarını bağımsız hale getiren ülkeye bakmamız gerekir.

 

 

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
17.07.2017
01:54


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 922

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 922. Hafta - 15 Temmuz 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 922. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

15 Temmuz 2016-2017

NELER YAPMALIYIZ?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

G20 yani zalim düzen zirvesi ve merhaba kapitalizm!

G20 zirvesi vesilesiyle; ‘Merhaba… Ben kapitalizm!’

‘Adalet’ yürüyüşünün sonu ‘Adil Düzen’e çıkabilir

Adalet, Sosyal Tufan, Srebrenitsa, Adil Düzen…

Kur’an, Kehf Ashabı ve bugün yapmamız gereken

Reşat Nuri EROL

 

***

 

KEHF SÛRESİ - 4. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَنْزَلَ عَلَى عَبْدِهِ الْكِتَابَ وَلَمْ يَجْعَلْ لَهُ عِوَجًا (1) قَيِّمًا لِيُنْذِرَ بَأْسًا شَدِيدًا مِنْ لَدُنْهُ وَيُبَشِّرَ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا حَسَنًا (2) مَاكِثِينَ فِيهِ أَبَدًا (3) وَيُنْذِرَ الَّذِينَ قَالُوا اتَّخَذَ اللَّهُ وَلَدًا (4) مَا لَهُمْ بِهِ مِنْ عِلْمٍ وَلَا لِآبَائِهِمْ كَبُرَتْ كَلِمَةً تَخْرُجُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ إِنْ يَقُولُونَ إِلَّا كَذِبًا (5) فَلَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ عَلَى آثَارِهِمْ إِنْ لَمْ يُؤْمِنُوا بِهَذَا الْحَدِيثِ أَسَفًا (6)إِنَّا جَعَلْنَا مَا عَلَى الْأَرْضِ زِينَةً لَهَا لِنَبْلُوَهُمْ أَيُّهُمْ أَحْسَنُ عَمَلًا (7) وَإِنَّا لَجَاعِلُونَ مَا عَلَيْهَا صَعِيدًا جُرُزًا (8) أَمْ حَسِبْتَ أَنَّ أَصْحَابَ الْكَهْفِ وَالرَّقِيمِ كَانُوا مِنْ آيَاتِنَا عَجَبًا (9) إِذْ أَوَى الْفِتْيَةُ إِلَى الْكَهْفِ فَقَالُوا رَبَّنَا آتِنَا مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَهَيِّئْ لَنَا مِنْ أَمْرِنَا رَشَدًا (10) فَضَرَبْنَا عَلَى آذَانِهِمْ فِي الْكَهْفِ سِنِينَ عَدَدًا (11) ثُمَّ بَعَثْنَاهُمْ لِنَعْلَمَ أَيُّ الْحِزْبَيْنِ أَحْصَى لِمَا لَبِثُوا أَمَدًا (12)

***

نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ نَبَأَهُمْ بِالْحَقِّ إِنَّهُمْ فِتْيَةٌ آمَنُوا بِرَبِّهِمْ وَزِدْنَاهُمْ هُدًى (13) وَرَبَطْنَا عَلَى قُلُوبِهِمْ إِذْ قَامُوا فَقَالُوا رَبُّنَا رَبُّ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ لَنْ نَدْعُوَ مِنْ دُونِهِ إِلَهًا لَقَدْ قُلْنَا إِذًا شَطَطًا (14) هَؤُلَاءِ قَوْمُنَا اتَّخَذُوا مِنْ دُونِهِ آلِهَةً لَوْلَا يَأْتُونَ عَلَيْهِمْ بِسُلْطَانٍ بَيِّنٍ فَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَى عَلَى اللَّهِ كَذِبًا (15)

***

  • ...
  • İstanbul; 15 Temmuz 2017

    SÜLEYMAN KARAGÜLLE

    Yay. Haz.: REŞAT NURİ EROL

    www.akevler.org      (0532) 246 68 92

     

     





Sayı: 422 | Tarih: 16.07.2017
Ergün Diler
Bu daha başlangıç
Nevada planı
960 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Artık yeter! Söz milletindir
Söz milletindir!
866 Okunma
3 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
15 maddede 15 Temmuz
Allah istemedi de başarılı olmadı
778 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Beşinci Cumhuriyet’e doğru…
Akpartinin kaderi Anaptan farklı olmaz.
739 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler