Artık yeter! Söz milletindir
866 Okunma, 3 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

Artık yeter! Söz milletindir

15.07.20117

 

Türkiye'nin demokrasi tarihinde "Artık yeter! Söz milletindir" sloganı, hem olayın başlangıcını, hem de bitmeyen bir özlemi ifade eder.

İlk kez tek dereceli ve serbest genel seçimlerin yapıldığı 14 Mayıs 1950'de, Demokrat Parti'nin sloganı "Artık yeter! Söz milletindir" şeklindeydi. Bu seçimlerin sonucu tek parti iktidarına milletin "Yeter" demesi ile noktalandı. Teoride ise artık söz milletin oluyordu.
Ne var ki gerçekte söz, milletten başka hemen herkesteydi. Öncelikle vesayetçi kurumlar ya da "
Derin Devlet" asıl söz sahipleriydiler. İşin özünde ise bunların üzerinde de ittifakımızın patronu Amerika Birleşik Devletleri vardı.

Bu gerçeği askeri darbelerle, anayasa krizleri ile öğrenirken, bir yandan da ABD'nin müttefiki değil uydusu olduğumuzun farkına varıyorduk. Yıllarımız böylece geçti. Ve derken 15 Temmuz 2016'daki darbe teşebbüsü demokrasi tarihimize giriverdi.

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/07/15/artik-yeter-soz-milletindir

Yorum:

Söz milletindir!

 Slogan şahane!

“Söz milletindir!”

Söz milletinse artık geriye pek de bir şey kalmamıştır, dış güçler, paralel yapılanmalar, kaymakçı tayfa hepsi püskürtülmüştür. Bu, yeni bir bağımsızlık, yeni bir kurtuluş dönemidir. Ülke işgalden kurtulsa ancak bu kadar sevinilir, ancak bu kadar büyük bir coşku yaşanır.

“Söz milletindir!”

Zafer sarhoşluğu içinde yine hep yapılan hata yapılıyor ve asıldan uzaklaşılıyor. Bir şeyler kutlanıyor, coşku sokaklara taşıyor ama işin muhasebesine gelince elde ne var bilinmiyor.

Bir yıllık gelinen süreçte neredeyiz, bir adım önde miyiz, hayatımız daha mı iyileşti, sorunlarımız daha mı azaldı, ne oldu?

Tabii her Türk gibi ülkemin darbe girişiminden kurtulmasına sevindim ama bu, darbeden hiç darbe almadığımız anlamına gelmiyor. Darbe başarısız oldu ama aldığımız darbeler henüz iyileşmedi. O yüzden bu sarhoşluktan kurtulup kuru kuru sevinmek yerine bu ülkenin daha iyi bir yer olması için çalışmalıyız. Bu ve benzeri girişimlerin bir daha yaşanmaması için tedbirler almalıyız, tarihi doğru okumalıyız.

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Lütfi Hocaoğlu
16.07.2017
16:56

Darbe girişimini atlatınca sanki zafer kazanıldı. Sanki huzur geldi. Sanki her şey düzeldi. Bunun için birinci yıl dönümünde coşkulu kutlamalar yapıldı.

Vah milletim vah. Uyutuluyorsunuz.

Bu bir zafer değil, Allah tarafından savılmış bir musibetti ve bir uyarıydı. Düzelin diye yapılmış bir uyarıydı. Allah'ın süre tanımasıydı.

Ama bunları geçtik, sanki her şey güllük güneşlik oldu. Herkesin sorunu düzeldi. İşsizlik düzeldi. Aşsızlık düzeldi. Faiz ortadan kalktı da kutlama yapıyoruz.

Bir de şehitlerimizin adını da "demokrasi şehidi" diyerek lekeliyoruz. Batının faizli ekseriyet demokrasisi için şehit oldular sanki. Onlar vatanları için şehit oldular.

Kuran'dan uzak bir dünya böyle boş işlerle insanları oyalar. Aynı batılıların yaptığı tarzda şölenler yaparız. Anıtlar dikeriz. Onlar gibi saygı duruşları yaparız.

Böyle devam ederse, Allah'ın bizi kurtardığı musibetten kurtulmamızın değerini bilmezsek, Adil Düzen için çalışmazsak, Adil Düzene kulak tıkarsak Allah bizi halimize bırakır, musibetler geldikçe gelir.

Hikmet Güveloğlu
21.07.2017
16:06

Bu Barlas kardeşler bana Hatemi kardeşleri hatırlatıyor, birde Altan Kardeşler vardı?!?!?

Benim her zaman söylediğim bir hakikat vardır. Hain sadece Fetö mensubu değildir/Fetö niyetini belli etmiştir/ ya belli etmeyenler ne olacak?

Neden bu adamlar zaman zaman piyasaya sürülüyor.

Savcı SAYAN KİM? Rasim Ozan ve müstakbel eşi Nagihan Alçı nasıl bir den meşhur edildi?

oy....bin selam dostlar.......



Ahmet Yücel
22.07.2017
00:20

İşgalden kurtulmadık ama işgal olmaktan kurtulduk, bunun için de sevinmeye değer. Bütün sorunlar bitmedi fakat bütün sorunların yanına çok büyük bir sorun daha eklemekten kurtulduk.

Sorunlardan kurtulmanın bir yolu vardır. O da Allah'ın ipine sarılmaktır. Halkın yüzde 99-90'ı Müslüman denilen ülkemizde, sadece faizli kredi kullanım oranına baktığımızda bile, Allah'ın ipine sarılıp sarılamadığımız belli olacaktır.

Bir Ayet de, ''Nefislerinizde olanı değiştirmedikçe, hakkınızdaki hükmümüzü değiştirmeyiz.'' aklımda kaldığınca yazdım.

Allah bizi aslımıza/özümüze döndürmek istiyor. İllet, gıllet, zillet, kaza, bela geliyorsa başımıza yine Allah'tan geliyor. Bir kelamı kibarda;

''Kula bela gelmez, Hak yazmadıkça,

Hak bela yazmaz kul azmadıkça.'' deniliyor.

İslamı hakkıyle yaşayanlar yüzde 30 var mı bilmiyorum fakat dünya sevgisi ile dolduk çoğunluk olarak.

Zulme rızamız olmayacak, tebliğimizi yapabiliyorsak yapacağız, Müslümana hatasından dolayı buğz etmeyeceğiz, dua edeceğiz. Ümmetin hidayetini ve birliğini isteyeceğiz.

Allah'a emanet olunuz.







Sayı: 422 | Tarih: 16.07.2017
Ergün Diler
Bu daha başlangıç
Nevada planı
958 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Artık yeter! Söz milletindir
Söz milletindir!
866 Okunma
3 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
15 maddede 15 Temmuz
Allah istemedi de başarılı olmadı
777 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Beşinci Cumhuriyet’e doğru…
Akpartinin kaderi Anaptan farklı olmaz.
739 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek