Üç tane genel başkanlı CHP yönetiminin kafası karışık
751 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

16.06.2017

Adalet mekanizmasına FETÖ'cü sızmanın sonuçları en fazla FETÖ zanlılarını vuruyor. Bu ortamda kimin suçlu, kimin suçsuz olduğunu anlamak da kolay değil. Aralarında yargıç ve savcıların da bulunduğu binlerce kişinin tutuklandığı ve hiç suçu olmayanların da arada yandıkları bir süreç yaşanmakta.


Sokak siyaseti
Keşke ana muhalefet partisi CHP adalet mekanizmasının sağlığına kavuşması ve FETÖ'cü sızmanın sona erdirilmesi için, ciddi çalışmalar yapıp, bu çalışmaların sonuçlarınıkamuoyu ile paylaşabilseydi. Ama CHP böyle bir yolu seçmek yerine Ankara'dan yürüyüş başlatarak "Adalet" sloganı ile olayı sokağa taşımayı seçti.

CHP'nin üç genel başkanı var
17-25 Aralık olaylarından başlayan, Gezi kalkışması ile devam eden ve 17 Temmuz darbe girişimi ile zirveye vuran olaylar dizisine ek olarak PKK'nın ve DEAŞ'ın terör eylemlerini de yaşamış bir toplumuz. Adeta bir savaş ortamında yaşadık. Böyle durumlarda sade iktidar partisi değil muhalefet partileri de ülkenin selameti için, aynı zeminde siyaset ederler. Bunu MHP yaptı, ama CHP'nin ne zaman ne yapacağı belli değil. Çünkü CHP'nin yönetiminde sanki üç farklı kişi var.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/06/16/uc-tane-genel-baskanli-chp-yonetiminin-kafasi-karisik

 

Yorum:

Ancak Hak gelince batıl siner

Bugünün Türkiye’sine bakıp herkes AK Parti yönetimini, daha da şiddetli bir şekilde Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı suçluyor. Devamlı şikayetlenmeler, kınamalar hatta hakaretlere varan ifadelerle eleştiri yaptığını zanneden bu insanlar ya yaptıkları korkunç hatanın farkında değiller ya da böyle yapmak çok daha kolay olduğu için tercih geliyorlar.

Evet, kabul etmek gerekiyor ülkemizde çok büyük sorunlarımız var ve de oluşmaya da devam ediyor, ancak hükümete ‘dur’ diyebilecek en etkin güç olan muhalefet, adeta onun tahtını sağlamlaştırırcasına çözümü sokaklarda, protestolarda ararsa bu sadece ülkeye ve halka zarar verir, başka da bir şey olmaz.

Yanlış olduğu düşünülen icraatlar yerine doğrusu, belki de daha iyisi yapılarak anlamlı bir eleştiri yapılmış olur ve o zaman da halk bunu sandıkta ödüllendirir. Tek derdi mecliste koltuk sahibi olmak olan bir zihniyetin nereden nereye yürüdüğünün bir anlamı da yok, önemi de yok. Bunlar ses getirmez sadece pençe çürütür.

l

 

Tayibet Erzen






Sayı: 418 | Tarih: 18.06.2017
Ergün Diler
Körfez ateşi
Yeni Oyun
1010 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Yollar yürümekle aşınmazsa nedir bu öfke?
Yürümekle yollar aşınmaz, çözüm de üretilmez
975 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Kılıçdaroğlu, ateşle oynama!
Ateş çukurunun kenarı mı isyan çağrısı mı?!
828 Okunma
2 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Üç tane genel başkanlı CHP yönetiminin kafası karışık
Ancak Hak gelince batıl siner
751 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler