Körfez ateşi
1006 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

16/06/2017

1-Körfez ateşi

Katar Şeyhi 1913’te tahtını 33 yaşındaki oğluna bıraktı. Oğlu Erdoğan’dan yana bir siyaset güttü. 17-25 Aralık olayları Erdoğan’ın İran’la ve Katar’la olan ilişkilerine karşı yapıldı. Pentagon Katar’ı İran, Türkiye, Fransa ve İngiltere’den almak istiyor. Çin’e petrol verilmesine karşı. İpekyolu’nu engelleme veya güzergahı değiştirme derdinde. Araplar Pentagon yanında yer aldı.

-   Pentagon zannediyor ki olayları ben yapıyorum. Oysa tüm senaryonun yazarı Sermaye’dir. Bunlar farkında olmadan onun yazdığı senaryoyu oynuyorlar. Katar harekâtı ile ABD üçüncü cihan savaşının merkezinde oturuyordu. Şimdi ikinci cepheyi oluşturdu. ABD’nin yanında birileri yer alacak. Çin, Avrupa veya Rusya. Böylece iki cephe kurulmuş olacaktır.  İran’ın yeri belli, karşı cephe. Türkiye’nin yeri ise belli değil.  Erdoğan İran’dan vazgeçmiyor. Sermaye Erdoğan’ı da bertaraf edemiyor. Şimdi yeni taktiğe başvuruyor. Arapları yanına alıp Türkiye’yi de karşı cepheye itme çabası var. Yazara göre bunları Pentagon yapıyor. Pentagon kendisine Sermaye’nin yazdığı senaryoyu oynuyor.

2-Katar düğümü

Petrol rezervinin %65’i Körfez’de, gaz rezervinin %5’i Körfez’de. Churchill “Bir damla petrol bir damla kandan daha değerlidir.” demiştir. Rothschildler karşılıksız doları ayakta petrol ticareti ile sağlıyor. Petrollerini ellerinde tutuyor. Dolarsız kimseye vermiyor. Böylece dolar para olma durumunu koruyor. Pentagon şimdi bu rezervleri silah zoru ile almak istiyor.  Katar elde edilirse Sermaye’nin dolar hakimiyeti biter.

- ABD hava üstünlüğüne sahiptir. Açık denizlerde onun izni olmadan seyahat edemezler. Petrol da taşınamaz.  Karada ise ABD hakim değildir. AB, Rusya, Çin hakimdir.  İpekyolu önemlidir. İpekyolu devreye girse denize ihtiyaç kalmadan yaşama imkanına geçeceğiz. ABD’nin hava üstünlüğü işe yaramayacaktır. Pentagon’un yenmesi veya yenilmesi Sermaye’ye bir şey kazandırmaz.  Bu sebepledir ki üçüncü cihan savaşını Sermaye çıkarmazsa silinip gidecektir. Ancak Adil Düzen’i benimserse varlığını sürdürebilir. Faizi bırakacak,  tetikçiliği terk edecek. İlme, dine, siyasete hükmetmekten vazgeçecek.

3- Kritik zirve

İngiltere başbakanı May Aralık ayında Bahreyn’de Arap ülkeleri ile toplantı yaptı.  Pentagon’dan gelecek saldırıyı hatırlattı. Trump tahta oturmamıştı. İngiltere’ye gitti. Doğrudan Ankara’ya geçti. Ankara’ya tehlikeyi haber verdi.

- Herkes senaryoyu oynuyor. Sermaye herkesi başka  bir yolla kandırıyor.

Trump’a “ Sen dünyada tek süper güçsün.  ABD bu gücü Sermaye ile işbirliği yaparak elde etti. Rockefeller’le yola devam edemiyorsun. Rothschildler’le devam edip ABD’yi yine tek süper güç yapabilirsin.” Putin’e “Dünyada iki süper güçten biri sendin. Gorbaçov dağıttı. Dünyanın dengesi bozuldu. Bizimle beraber ol, yeniden eski gücünü kazan.  Romanya dahil eski tüm hükmettiğin yerleri yine sana verelim. Yeniden bizimle bir ol, eski düzenimizi sürdürelim.”  Çin’e “Batı dünyası gücünü kaybetti. Şimdi yarım milyonluk eğitimli nüfusa sahipsin. Dünyanın onda dördüne hükmediyorsun. Seni yenecek güç mü var? Bizimle anlaş, birlikte dünyayı senin emrine verelim. Bundan sonra Hıristiyanlık ve Müslümanlık değil, doğu kültürü hakim olsun.” AB’ye diyor ki “İnsanlığa uygarlığı götüren Avrupa’dır. Bugün yeni güçler ortaya çıktı. Beceremiyorlar. Bizimle beraber olun. Yeniden Avrupa’yı dünyanın merkezi haline getirelim. "

4- Düello

Kavga Pentagon ile Londra arasındadır. ABD tüm merkezlere hâkîmdir. Londra bunun dışındadır. Pentagon İpekyolu’nu önlemek için Arabistan’da büyük bir merkez inşa ediyor, 2018’de bitecek.  Londra, Ankara, Katar ve Pekin hattı Londra’nın İpekyolu. Pentagon bunu önlemeye çalışıyor.

- Bunların hepsi Sermaye’nin oyunudur. Gayesi üçüncü cihan savaşını çıkartmaktır. Faizli sistem tıkandı. Çalışmıyor. Bombalayıp ortalığı tahrip edecek. Faize alan açacak. Başkaldıran devletleri birbirine yedirecek ve sonunda o hükmedecek. Bu çatışmayı senaryo gereği artistler oynuyor. Dolar yöneticileri bile esir etmiş. İsteseler de istemeseler de senaryoyu oynuyorlar.

5-Suriye'de B Planı

Suriye’de Pentagon’un iki ordusu var. YPG ve DEAŞ.  Elbiseleri değiştirip iki tarafı da aynı kişiler organize ediyor. Birbirleri ile savaşacaklar gibi silahlandırıp ilerde bir hedef saldıracaklar. Türkiye bu planı bozar.

- Sermaye, Suriye ve Irak’ta değişik terör örgütlerini oluşturuyor. Her birini bir devletin yandaşı yapıyor. İstenen Türkiye’nin Suriye’ye saldırmasıdır. Türkiye İran ile bir olursa, İsrail de güneyden saldıracak. Sonra İran devreye girecek ve dünya ikiye bölünecek. Üçüncü cihan savaşı çıkarılacak. Bu bizim çok eski varsayımımızdır. Gelen haberler ve yapılan yorumlar hep bizi tasdik ediyor.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

Yorum:

Yeni Oyun

Sermaye üçüncü cihan savaşını çıkarmak için şimdi yeni yollar arıyor. İslam alemi Sünni ve Şii olarak bölünmeyince Arap-Acem ikilisi ile bunu gerçekleştirmeye çalışıyor. Trump’u kullanıyor. Trump’u Pentagon başkan yapmadı. 15 Temmuz’da Clinton tarafı başarısızlığa uğrayınca birden B planını devreye soktu. Trump başkan oldu. Orada oturabilmesi için Sermaye’nin dediklerini yapması gerekiyor. Aynı oyun Erdoğan’a oynanmaktadır. Erdoğan’ın yerinde kalabilmesi için Sermaye’nin dediklerini yapması gerekiyor, bunu yapmak zorunda bırakılıyor. Yarın Putin ve Şi Cinping için de bu söylenebilir.

Bu boğuşmada bizim yerimiz yoktur. Adil Düzen çalışanları beklemek durumundadırlar.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
18.06.2017
12:55


KEHF SÛRESİ - 1. Hafta

Bundan sonraki seminerlerde değişiklik yapacağız. Yeni öğrenim sistemi uygulanacaktır. a) Önce geçen kelimeler tanıtılacak. Eğer o kelime eskiden tanıtılmışsa o kelime yeniden anlatılmayacak, sadece buradaki özel manaya işaret edilecek. Böylece ayetin kelimeleri öğrenilmiş olacaktır. b) Ayet günümüz Türkçesi ile tercüme edilecektir. c) Ondan sonra da Arapça kelimeler kullanılacak ve Türkçeye çevrilecektir. d) Sonunda ayet okunacak, tefsir ondan sonra ele alınacaktır.

***   ........................................................................................................................................................................................................................

1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2015...2016...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 919

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 919. Hafta - 17 Haziran 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 919. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI, ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

ADİL DÜZEN PARTİSİ

-Adil Düzen Partisi nasıl kurulacak?-

Katar’a Saldırı ve savaş

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

YENİAD - Yeni Bir Dünya ve “ADİL DÜZEN”

YENİAD, MÜSİAD, ASKON, faiz ve Adil Düzen

Hayat kitabı Kur’an hayata nasıl uygulanacak?

KATAR krizi ve Sermaye; HAK-BATIL savaşı

Katar krizi; çağımızdaki bir kurt-kuzu hikâyesi

Reşat Nuri EROL

 

***

 

KEHF SÛRESİ - 1. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَنْزَلَ عَلَى عَبْدِهِ الْكِتَابَ وَلَمْ يَجْعَلْ لَهُ عِوَجًا (1) قَيِّمًا لِيُنْذِرَ بَأْسًا شَدِيدًا مِنْ لَدُنْهُ وَيُبَشِّرَ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا حَسَنًا (2)

Kur’an’daki Sureler

1+64+32+16)=1+((4*2-1)+(4*3-1)+(1+1+1+1+3)+(4*7+3)+10)+32+16=!+112+1=19 =7*16+2=6*19=112+2=114

Bu sure 4 grupta toplanan surelerin üçüncü grubudur. Bu grubun birinci suresi Hazreti İbrahim’den, ikinci suresi İsrail’den, üçüncü suresi Hıristiyanlardan bahseder. Hazreti İbrahim’in bir de doğuya giden oğullar ve torunlar grubu vardır.

Bundan sonraki seminerlerde değişiklik yapacağız. Yeni öğrenim sistemi uygulanacaktır. a) Önce geçen kelimeler tanıtılacak. Eğer o kelime eskiden tanıtılmışsa o kelime yeniden anlatılmayacak, sadece buradaki özel manaya işaret edilecek. Böylece ayetin kelimeleri öğrenilmiş olacaktır. b) Ayet günümüz Türkçesi ile tercüme edilecektir. c) Ondan sonra da Arapça kelimeler kullanılacak ve Türkçeye çevrilecektir. d) Sonunda ayet okunacak, tefsir ondan sonra ele alınacaktır.

الْحَمْدُ

eLXaMDü

“Hamd”

...






Sayı: 418 | Tarih: 18.06.2017
Ergün Diler
Körfez ateşi
Yeni Oyun
1006 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Yollar yürümekle aşınmazsa nedir bu öfke?
Yürümekle yollar aşınmaz, çözüm de üretilmez
970 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Kılıçdaroğlu, ateşle oynama!
Ateş çukurunun kenarı mı isyan çağrısı mı?!
824 Okunma
2 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Üç tane genel başkanlı CHP yönetiminin kafası karışık
Ancak Hak gelince batıl siner
746 Okunma
Tayibet Erzen