TBMM’ye bu defa da içeriden saldırı geldi
1029 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

14.01.2017

Anayasa değişikliğinin TBMM'de görüşülmesi sırasında CHP'li bazı milletvekillerinin sergiledikleri yakışıksız ve saldırgan davranışlar, bu parti yöneticilerinin iktidar adayı olmak konusunda en ufak bir ümitleri olmadığını kanıtlıyor.

İçeriden saldırı
15 Temmuz'da hain askeri pilotlar tarafından bombalanan TBMM'nin bu defa da içeridekiler tarafından kürsüsünün işgal edilmesi, o çevredeki her şeyin tahrip edilmesi, mikrofonun kaybolması ve üstelik bütün bu ayıplı davranışların milletvekilleri tarafından yapılması, demokrasiyi kutsayan kitle tarafından sadece lanetlenir. Bu eylemleri yapanların halktan destek ve oy almak konusunda en ufak bir beklentileri olamaz.

Halka gitmek

Tamamı http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2017/01/14/tbmmye-bu-defa-da-iceriden-saldiri-geldi

Yorum:

Bitik sistem

Keşke meclisteki en büyük sorunumuz milletvekillerinin adabı ve üslubu olsaydı. O zaman oturup kara kara bu memleketin sonunu düşünmez, sadece milleti temsil etmek gibi ağır, bir o kadar da önemli bir yükün altına girmiş ancak bunun şuurunda bile olmayan adamları nasıl düzeltebilirizin derdine düşerdik.

Öyle ahım şahım bir beklentimiz olmadığı halde, asgari bilgi, birikim ve donanıma fit olduğumuz halde, çıtayı iyice düşürüp meclisi çoluk çocukla doldurduğumuz halde hala seçilme koşullarının yeterince demokratik olmadığı tartışılıyor.

Artık birinin çıkıp bu zihniyete: Ya hu, bu demokrasi dediğiniz şey canınızın her çektiği mi ki, demokrasim geldi deyip her aklınıza geleni yapmaya kalkıyorsunuz. Ortaya çıkan şey belli. Nasılsak öyle yönetiliyoruza vardırmak istemiyorum ama şu an nisbi değil, ekseri sistem hakim olduğundan elli bir kırk dokuzdan büyüktür, elli bir kırk dokuzdan haklıdır olmuş oluyor. Arada kalanın da canı çıkmış oluyor.

Meclisin oluşma şekli bile doğru değilken, biz hangi akla hizmet içinin doğru olmasını bekliyoruz ki zaten. Kimse sahiplenmiyorsa, kimse istemiyorsa, herkes ayıplıyorsa bu adamlar oraya nasıl geldiler, nasıl kalıyorlar, nasıl devam ediyorlar?

Boşuna arama, cevabı bu bitik sistemin kendisinde.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 396 | Tarih: 15.01.2017
Mehmet Barlas
TBMM’ye bu defa da içeriden saldırı geldi
Bitik sistem
1029 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Osmanlı ruhu olmadan aslâ!
Medeniyet edebe nasıl dayanır?
1022 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
İncirlik vakası
Akevler Eczanesi
985 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Bir vekil, bir vekili ısırıyor, ne diye?
Seviye diplerde
875 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler