İncirlik vakası
980 Okunma, 1 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

13.01.3017

1- ABD’de JSOC’de bir kuruluş var. Her ülkede bir general var.  Operasyonlar onunla yapılır. Daha önce öldürülmüş iş adamını onlar bir daha öldürdüler. Nihat Erim’i onlar başbakan yaptılar. Altı ay önce Başbakan olacağını öğrendi. ABD-Rusya-Türkiye üçlüsü dünyaya hükmedecek. Trump gelecek aramız açılacak diye istiyorlar.

- Yarım bin yıldır Sermaye dünyaya hükmediyor. İslamiyet’i batıya taşıyan Sermaye,  Amerika’yı keşfetti. Sanayi inkılabını yaptı. İslam’la Hıristiyanlığı savaştırarak dünyayı yönetti. Dini denge bozulunca rejim dengesini kurdu. Şimdi o denge de bozuldu.  Dünyayı ikiye ayırıp savaştırmak istiyor. ABD-AB ve Rusya-Çin çatışmasını başaramadı.  Türkiye ile İran’ı karşı karşıya getirdi.  Ayrıca B planı vardır. ABD,  Rusya ve Türkiye ile AB, İran ve Çin. Yazar B planını savunuyor. Galip geleceğimizi sanıyor. Mahir Kaynak da benzer görüşü paylaşıyordu. Yanılıyorlar.  Üçüncü cihan savaşını Sermaye çıkaramayacaktır. Trump eğer Sermaye’nin emrine girerse çıkarabilir. Sonunda eski dünya yeni dünyayı yener. Bizim yapacağımız,  Rusya, Türkiye, Çin doları uluslar arası para olmadıkça çıkardıkları anda Sermaye yok olup gider.  ABD yalnızdır. AB, Rusya, Çin ve Güney Amerika Sermaye’ye karşıdır. Türkiye ve İran da Sermaye’ye karşıdır. Ayrıca Sermaye ömrünü tamamlamıştır. Galip gelme ihtimali yok gibi.

 

2- Son oyun

Türkiye Almanya’dan yani batıdan, güney sınırlarımızı korumak için ortak füzeler getirildi.  Sonra Türk generallerinin katıldığı ABD toplantısında alınan kararla geri gitti. Neden gitti bilemiyoruz. O kararda Rusya uçağının da düşürülmesi istendi. Peş peşe düşürüleceklerdi. Ben dört saat sonra ABD’nin düşürüldüğünü yazdım.  Ankara yetkilisi “Ben verdim.” diyordu. Putin dört saat sonra öğrendi.  Uçakları geri çekti. Şimdi de ekonomik saldırıda bulunuyorlar.

- Ekonomik saldırı, büyük saldırıdır. Son iki hafta içinde yıllık enflasyon yüzde onlardan yüzde ellilere yükseldi.  Dış sermaye doları çekti. Gerekli tedbirler alınmazsa Türkiye Devleti yıkılabilir. Osmanlıları dış borçlarla yıktılar. İkinci darbe hareketini, ekonomik kriz içinde yapacaklar. Meclisi, hükümeti meşgul edip tedbirler almaması için bu anayasa çekişmeleri ile dikkati oraya topluyorlar.  Olağan Üstü Hal ile milleti bıktırarak ve “Kurtulalım da, kim gelirse gelsin.” dedirtiyorlar. AK Parti intihara devam ediyor.

 

3-Kıran kırana

Olay, ABD’nin CIA’sı ile İngiltere’nin M16 çatışmasıdır. Gülen’e,  Rusya’ya ve Türkiye’ye yapılan saldırılar.

- Sermaye, önce Müslümanlarla Hıristiyanları çatıştırdı. Devam ettirmeyince, kapitalistlerle sosyalistleri çatıştırdı. Bunun da sonu gelince yeni iki kutup arıyor. Uzaktakilere etki edemeyince kendi içinde organizeye başladı. AB ve ABD çatışacak ve böylece dünya üçüncü cihan savaşına doğru gidecek. ABD halkı bu oyunlara karşı, Avrupa bu oyunlara karşı.  Başaramayacak. ABD ile AB savaşmayacak. Rusya ve Çin bunların çatışmasına katılmayacak. Türkiye ve İran’a görev verilmeyecek. Sermaye şimdi AK Parti’yi içten fethetmek istiyor. Bahçeli bu görevi yapıyor. Meral Akşener’i kullanarak bu itmeyi sağladılar. İki sene içinde Sermaye savaş çıkaramazsa silinmiş ve üçüncü bin yıl barışı başlamış olur. Bunun için;

1- Trump’un ABD halkına ihanet etmesi, Sermaye’nin yanında yer aması gerekir.

2- Türkiye’nin Adil Düzen’i dünyaya anlatması gerekir.

3- Karşılıksız paranın yerini Altın Bonosunun alması gerekir.

4- İsrail Devleti’nin Sermaye’nin oyuncağı olmaktan çıkarılıp inanmış Yahudilerin Sermaye’nin istismarından kurtarılması gerekir.

 

4- Kozmik Tim

Bir taraftan Anayasa maddeleri görüşülüyor.  Her geçen madde için doları 10 kuruş artırıyorlar. Bu ara İncirlik’e özel bir tim geldi. İntihar kararı aldılar. Sivillere değilmiş. Çok sıkıntılı günler.

- Her ülkenin derin gücü vardır. ABD’de bu Sermaye’dir. İngiltere’de Lordlar Kamarası, Rusya’da KGB’dir.  Türkiye’de ordudur. Türk Milleti asker bir millettir. Osmanlı İmparatorluğunu dünyaya etkin yapan Türk Ordusu olmuştur. İmparatorluğu ordu tasfiye etmiştir. Cumhuriyeti ordu kurmuştur. Türklerin kendi uygarlıkları olmaz.  İleri uygarlıkların askerliğini yaparlar. İleri uygarlığı benimser ve dünyaya yayarlar. Türk Ordusunda kıdem vardır. Üste ast kayıtsız şartsız itaat eder. Sevmezse de itaat eder. Makamına itaat eder.  Savaşlar genellikle Başkomutanın öldürülmesi ile biter. Türklerde bu olmaz. Osmanlı İmparatorluğu tasfiye edildi, Türkiye bitmedi.

Öcalan hapsedildi ama PKK bitmedi, hatta değişmedi bile. Tehlike bunlarda değildir. Tehlike, Türk Ordusu’na yapılan sistemli saldırıların sonuç vermesidir. Ergenekon ve Balyoz davaları, 15 Temmuz Türk Ordusu’nu ağır bir şekilde yaralamıştır. Anayasa ve olağan üstü hal ile buna devam edilmektedir.

Birlik olalım demekle birlik olunmaz. AK Parti ve Gülenciler arasındaki çatışma sona ermektedir. AK Parti’nin galibiyeti ile sona ermiştir. Gülenciler suçlarını itiraf edip AK Parti’ye teslim olmalıdır. AK Parti de ışık evlerini yeniden açmalı, okullar yeniden faaliyete geçmeli. Okullar ve üniversiteler eski hızını kazanmalı.  Anayasal banka faaliyete geçmeli, tüm ekonomik kurumlar faaliyetlerine yeniden başlamalıdır.

Bunun olabilmesi için çözümler üreten tarafsız bir kuruluşa ihtiyaç vardır. Bu da sadece Akevler’dir. Cürmü çok küçük ama barış reçetesi yalnız bu eczanede hazırlanmaktadır. İthal ilaçları satmaktadır. Sermaye bir taraftan bir hastalığı iyileştirirken yan etkilerle üç dört hastalığı üreten ilaç satmaktadır. Sadece şifa olan ilaçları para almadan hazırlamaktadır. Bunu iki taraf da anlamıyor.

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle'ye aittir.

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
16.01.2017
09:11


1967...1968...1969...AKEVLER 51 YILDIR ÇALIŞIYOR...2014...2015...2017

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 897

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 897. Hafta - 14 Ocak 2017 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 897. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M  TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASI,ANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR.     -     ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI  

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

EKSERIYET SISTEMI

KARAR ŞEKILLERI

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

İsra Suresi, Türkiye, Ortadoğu, Dünya ve BARIŞ

‘Sistem kurmak’ ve ‘hazin (vahim) durum’

TERÖRLE SAVAŞ ve Terör Araştırma Merkezi

Reşat Nuri EROL

 

***

 

İSRA SÛRESİ - 3. Hafta

 أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ الْبَصِيرُ (1) وَآتَيْنَا مُوسَى الْكِتَابَ وَجَعَلْنَاهُ هُدًى لِبَنِي إِسْرَائِيلَ أَلَّا تَتَّخِذُوا مِنْ دُونِي وَكِيلًا (2) ذُرِّيَّةَ مَنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ إِنَّهُ كَانَ عَبْدًا شَكُورًا (3) وَقَضَيْنَا إِلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ فِي الْكِتَابِ لَتُفْسِدُنَّ فِي الْأَرْضِ مَرَّتَيْنِ وَلَتَعْلُنَّ عُلُوًّا كَبِيرًا (4) فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ أُولَاهُمَا بَعَثْنَا عَلَيْكُمْ عِبَادًا لَنَا أُولِي بَأْسٍ شَدِيدٍ فَجَاسُوا خِلَالَ الدِّيَارِ وَكَانَ وَعْدًا مَفْعُولًا (5) ثُمَّ رَدَدْنَا لَكُمُ الْكَرَّةَ عَلَيْهِمْ وَأَمْدَدْنَاكُمْ بِأَمْوَالٍ وَبَنِينَ وَجَعَلْنَاكُمْ أَكْثَرَ نَفِيرًا (6) إِنْ أَحْسَنْتُمْ أَحْسَنْتُمْ لِأَنْفُسِكُمْ وَإِنْ أَسَأْتُمْ فَلَهَا فَإِذَا جَاءَ وَعْدُ الْآخِرَةِ لِيَسُوءُوا وُجُوهَكُمْ وَلِيَدْخُلُوا الْمَسْجِدَ كَمَا دَخَلُوهُ أَوَّلَ مَرَّةٍ وَلِيُتَبِّرُوا مَا عَلَوْا تَتْبِيرًا (7)

 

***

 

عَسَى رَبُّكُمْ أَنْ يَرْحَمَكُمْ وَإِنْ عُدْتُمْ عُدْنَا وَجَعَلْنَا جَهَنَّمَ لِلْكَافِرِينَ حَصِيرًا (8)إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ يَهْدِي لِلَّتِي هِيَ أَقْوَمُ وَيُبَشِّرُ الْمُؤْمِنِينَ الَّذِينَ يَعْمَلُونَ الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ أَجْرًا كَبِيرًا (9) وَأَنَّ الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِالْآخِرَةِ أَعْتَدْنَا لَهُمْ عَذَابًا أَلِيمًا(10) وَيَدْعُ الْإِنْسَانُ بِالشَّرِّ دُعَاءَهُ بِالْخَيْرِ وَكَانَ الْإِنْسَانُ عَجُولًا (11) وَجَعَلْنَا اللَّيْلَ وَالنَّهَارَ آيَتَيْنِ فَمَحَوْنَا آيَةَ اللَّيْلِ وَجَعَلْنَا آيَةَ النَّهَارِ مُبْصِرَةً لِتَبْتَغُوا فَضْلًا مِنْ رَبِّكُمْ وَلِتَعْلَمُوا عَدَدَ السِّنِينَ وَالْحِسَابَ وَكُلَّ شَيْءٍ فَصَّلْنَاهُ تَفْصِيلًا (12)

 

***

 

عَسَى رَبُّكُمْ أَنْ يَرْحَمَكُمْ وَإِنْ عُدْتُمْ عُدْنَا وَجَعَلْنَا جَهَنَّمَ لِلْكَافِرِينَ حَصِيرًا (8)

“Rabbiniz belki de size rahmet edecektir. Avdet ederseniz biz de avdet ederiz. Cehennemi kâfirler için hasir yaptık.”

...







Sayı: 396 | Tarih: 15.01.2017
Mehmet Barlas
TBMM’ye bu defa da içeriden saldırı geldi
Bitik sistem
1025 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Osmanlı ruhu olmadan aslâ!
Medeniyet edebe nasıl dayanır?
1018 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
İncirlik vakası
Akevler Eczanesi
980 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Bir vekil, bir vekili ısırıyor, ne diye?
Seviye diplerde
869 Okunma
Lütfi Hocaoğlu