Siyasetçilik kolay bir meslek değildir
1140 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

19.04.2016

Çin'in Komünist lideri Mao "Siyaset kansız savaştır, savaş ise kanlı siyasettir" demişti. Galiba doğru söylemiş Mao... Türkiye'nin gündemindeki bugünün öncelikli maddesi demokratik siyaseti savaştan veya şiddetten, nefretten ve kandan arıtmak değil mi? 

Hepimizin bu noktada bir durup düşünmemiz gerekiyor. Tabii ki toplumsal hiçbir sorun "Siyaset üstü" veya "Siyaset dışı" olamaz. Ama bu sorunlardan bazıları mutlaka "Partilerüstü" olmalıdır. Demokrasinin ve toplumsal barışın sağlığı da, bazı konuların partiler üstü tutulabildiği ölçüde korunabilir. 

Darbeciler de vardır 

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/04/19/siyasetcilik-kolay-bir-meslek-degildir

 

Yorum:

TDK uyuyor mu ne!

İnançlarımızın yön verdiği bakış açılarımızla anlamaya çalıştığımız dünya; zannettiğimiz gibi evrensel yasalara mı teslim, yoksa o çok etkin olan ‘elalem’, diğer bir deyişle sosyolojik gerçekler ana hatları değiştirebilecek kadar güçlü mü?

Hayatta hangi işi yapıyor olursanız olun, hakkını vererek yapmaya çalıştığınızda mutlaka zorlukla karşılaşırsınız. Başlığa defalarca kez bakmama rağmen günümüz siyasetçiliğinde zor olan bir taraf göremedim. Yasalar üstü bir koruma kalkanına sahipken, geçici süreliğine de olsa sorgulanamıyorken, dokunulmazlık adı altında kutsanmışken bir insan niye zorlansın ki? Her gün beyan değiştirerek istediği kadar çamur atmaya, hakaret etmeye, hiçbir iş yapmadan para kazanmaya, ekmek elden su gölden yaşamaya tabi bir canlının ne derdi olacak Allah aşkına!

Siyasetçiyi o koltuğa getiren, eli mahkum vadesi dolana kadar bekleyecek. Raf ömründen önce çürüyen, bozulan, zayi olan malları çöpe atıp yerine yenisini ve sağlıklısını getirme şansı yok. Açlıktan öleceğine onlarla hayatta kalmaya çalışacak, başarırsa bir sonraki seçimde aynı gafletle bir tur daha atacak.  Halkın siyasetçi üstünde denetimi yok ama vadedilen şey ‘demokrasi’.

Ya ne yaşıyorsak adını koyalım, ya da anlamını bilmediğimiz kavramları hayatımıza sokmayalım. Bu ülkede ciddi bir algı bozukluğu var. Her şey karışmış durumda. Siyaset, özgürlük, barış, kardeşlik, demokrasi, eşitlik…

Bu kavramları en son hangi iyi durumla eşleştirebildiniz?

Ben yapamayalı epey uzun bir zaman olmuş.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 358 | Tarih: 24.04.2016
Ergün Diler
Kirli plan
Dolar Oyunu
1462 Okunma
Süleyman Karagülle
Emre Aköz
Naçizane Uyarılar
Kutlu Doğum
1298 Okunma
1 Yorum
Vahap Alma
Mehmet Barlas
Siyasetçilik kolay bir meslek değildir
TDK uyuyor mu ne!
1140 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Meraklısına: Örneklerle nasıl muhalif yazar olunur
Sermayenin basını ve akevler.org
1123 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Ergenekon’un “tezgâh” olduğunu yazmıştım 8 yıl önce!
Akevleri parti kurmaya zorlamak!
1098 Okunma
Ali Bülent Dilek