Kirli plan
1458 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

21/04/2016

1-Kavga başladı. İçerideki olaylar dışarıda tezgâhlanır. Bizim haberimiz olmaz. Biz basit şeylerle uğraşırız. Parayı bilmeyiz. Ülkede büyük kavga çıkacak ittifaklar hazırlanıyor. Faiz kime gidiyor?

-  Haçlı seferi ile Avrupa’ya doğudan mallar girdi.  Sanayi girdi. Amerika keşfedildi. Avrupa Yahudileri zengin oldular. Avrupa’ya hakim oldular. Şimdi dünyaya hakimler. Faizli sermaye terakümü başladı.  Büyük sanayi böyle doğdu. Karşılıksız para bulundu. Yeryüzünde tam istihdam sağlanıncaya kadar bu faizli karşılıksız para işe yaradı. Yeryüzünde tam istihdam sağlanınca yeni dolara gerek kalmadı. Böylece faizli sistem işe yaramaz oldu. Şimdiki dolar hareketleri budur. Kavganın kaynağı budur.

 

2- Devlet Bahçeli MHP’yi Türkiye sınırları içerisinde tutmak istiyor. Akşener ve diğerleri, Türkiye’yi genişletmek, Orta Asya ve Balkanlara kadar götürmek istiyor. Bunu içeridekiler değil dışardakiler yapıyor. İttifak Erdoğan’a karşı.

- Sermaye,  Avusturya, Rusya ve Osmanlıyı yıkarken ulusal devletçilik ilkesi ile yıktı. Krallıkların yerine diktatörlükleri koydu.   Dinler yok edilecekti, bunun için ırkçılık diriltiliyordu. Türkiye’de Milli Görüş, İran’da Humeyni, Sovyetlerde Gorbaçov ve şimdi Obama, Putin ve Erdoğan Sermaye’nin planlarını alt üst etti.  Irkçılık tutmadı. İslam düşmanlığı tutmadı. 1960’dan sonra Demirel ile ılımlı İslamcılık diriltilmek istendi. Kuleler yıkıldı, İslamiyet’i anarşist hale getirdi. Sermaye ırkçılık ve yobazlık araçlarını yeniden canlandırmak istemektedir.

 

3- Bahçeli, MHP’deki hareketi paralelcilikle yorumluyor ve bununla yeneceğini sanıyor. Yanılıyor.   Paralelciler ABD’de varlar. Demek İngiltere’de de varlar.

-  Sermaye bir yerde bir hareket başladığı zaman önce onu kimseye duyurmadan yok etmek ister. Buna rağmen büyürse ona saldırır. Yine durduramazsa bu sefer ondan yana olur. Onu kendisine büyütür. Bediuzzaman horlanmış, Cemaat sonra Gülen’le büyütülmüş.  Erbakan horlanmış sonra AK Parti ile büyütülmüş.  İçlerinde paralelci olmayan hiçbir hareket yoktur.  Paralelciler geçici olarak başarılı olurlar ama zamanla patronlarının aleyhinde olacak işleri yaparlar.

  

4- Kirli Plan

Osmanlı Bankasının sahibi Rothschild idi. Osmanlı parası kıymetli idi. Rothschildlerden biri Türkiye’ye geldi. Parada enflasyon istiyordu. Başaramadı. ABD’ye gitti. Sonunda Binci Cihan Savaşı başladı ve Osmanlı parası da Osmanlı İmparatorluğu ile gitti. Şimdi de benzer bir oyun var. Suriye’de Rus uçaklarının tacizi, Rus uçağının düşürülmesini hep Rusya ile Türkiye’yi kapıştırmak için Rothschild ailesi yaptı. Şimdi de parayı Nevada’ya taşıyor. Yeni oyun var.

- Biz bunları daha o gün yazdık.  Davutoğlu İran’a gitti, İran Cumhurbaşkanı çok iyi karşıladı. Böylece nefes aldık. Erdoğan Rusya’ya gitmeli. Putin Türkiye’ye gelmeli.

 

5- George Soros ve Nevada

Soros İngiltere Krallığı’nın yetiştirdiği bir kimsedir. Onun adına hareket eder. Asıl yöneten Rothschild ailesidir. Yeni planları var. Parayı ABD’ye, Nevada’ya taşıyorlar. Onunla Avrupa’yı ABD’yi vuracaklar. Sonra yeniden Avrupa’yı merkez yapacaklar. Hillary Clinton onların has adamları.

- Dolar üzerinde operasyon yapacaklar. Yeni para birimi çıkaracaklar. Belki de karşılıksız para bitecektir. ABD’de toplanan dolarla altın satılacaktır. Böylece dünyadaki altınlar onların olacak. Doları iflas ettirip altın karşılığı yani para çıkaracaklar.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Dolar Oyunu

Sermaye (Rothschild ailesi olduğunu öğreniyoruz.) önce faizle altın tekelini kurdu. Sonra o altınla sanayi tekelini oluşturdu. Sonra banka tekelini kurdu.  İkinci Cihan Savaşında doları altının yerine koydu. 1970’lerde dolar ile altın arasını kopardı. Karşılıksız para ile dünyayı masa başında haraca bağlamıştır. Tahsildarsız, masrafsız dünyayı vergiye bağlamış ve sermaye devletini kurmuş bulunmaktadır.

Faizli karşılıksız dolar, yavaş yavaş değerini kaybetmeye başlamıştır. Euro onun kadar kıymetli olmamıştır. Banka dışı paralar dünyada yaygınlaşmaya başlamıştır. Dolar artık batmak üzeredir. Bunu bilen Sermaye doları kendisi batırmaya karar vermiştir.

Önce doları kıymetlendirdi ve altının değerini düşürdü.  Ucuz ucuz altını satın almaya başladı. Böylece dünyada dolar çoğaldı. Şimdi dolarları ABD’de Nevada eyaletinde toplamaktadır. Hillary Clinton ile anlaştığı husus bu idi. ABD dışında doların yapılanmasına Hillary masada devam etmektedir.

Bu para mevduat olarak gelmiş bulunmaktadır. Bunu alarak dünyadan ucuzlattıkları altınları satın alacaklardır. Böylece altın kıymetlenecek, dolar düşecektir.  Doların mevduat sahipleri hava alacaklar. Sermaye altın para çıkaracaktır. Bu sefer piyasaya altın yerine altın karşılığı altın doları sürecektir. Böylece sermaye gücü ile bir asır daha dünyayı sömürmeye devam edecektir.

Bu oyunu durdurmanın tek yolu vardır. Ulus devletler altın bonoları çıkararak kendi ülkelerinin paralarını ondan önce altına bağlamalıdırlar.  Akevler bunu 50 sene önce bildi. Adil Düzen olarak bildi. Erbakan’ın adil düzeni sayesinde tüm dünyaya duyurdu.

Devletler hala kulaklarını tıkamış halde. İran’la Türkiye anlaşıp Akevler’le yapacakları iş birliği ile Ortadoğu’da altın bonosunu çıkarmalıdırlar. Paralarını ona kota etmelidirler. Sonra Çin, AB ve Rusya da altın bonosunu uluslararası para olarak kullanmaya başlar. ABD de altın bonosuna geçer ama altınlar ABD’de toplanmamış olur.

Bizim önerimiz şudur. Kuyumcular Kooperatifi kurulmalıdır. Kooperatif altın bonoları çıkarıp kuyumculara kredi olarak vermelidir. Kuyumcular altın bonosunu altın gram ile farksız değerlendirmelidir. Altın bonosunu ulus paraları ile arz talep kanunları içinde değiştirmelidir. Eğer bunu şimdi ulus devletler yapmazsa yüz sene sonra Sermaye yapacaktır.

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 358 | Tarih: 24.04.2016
Ergün Diler
Kirli plan
Dolar Oyunu
1458 Okunma
Süleyman Karagülle
Emre Aköz
Naçizane Uyarılar
Kutlu Doğum
1295 Okunma
1 Yorum
Vahap Alma
Mehmet Barlas
Siyasetçilik kolay bir meslek değildir
TDK uyuyor mu ne!
1137 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Meraklısına: Örneklerle nasıl muhalif yazar olunur
Sermayenin basını ve akevler.org
1120 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Ergenekon’un “tezgâh” olduğunu yazmıştım 8 yıl önce!
Akevleri parti kurmaya zorlamak!
1095 Okunma
Ali Bülent Dilek