Demek savaşla sorunları çözmeye çalışmak yanlışmış
1146 Okunma, 1 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

05.04.2016

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dağlık Karabağ sorununun askeri yolla çözülemeyeceğini söylemiş. Çatışmalar şiddetlendiğinde devreye girdiklerini ve taraflara itidal çağrısında bulunduklarını söyleyen Lavrov, Bakü ve Erivan'ın çağrıları kabul ettiğini fakat yeni çatışma haberlerinin geldiğini ifade etti.
Moskova yönetiminin tarafların yeniden müzakere sürecine dönmesi için çabalarını sürdüreceğini belirten Lavrov, "Dağlık Karabağ sorunu savaş yoluyla çözülemez. AGİT Minsk Grubu'nun formatını değiştirmeye de gerek yok çünkü aksi takdirde bugüne kadar elde edilen bütün gelişmeler boşa gider" diye konuşmuş.

Bir soru
Orada bu açıklamaları dinleyen gazetecilerden biri "Sayın Lavrov, hangi uluslararası sorunlar savaş yoluyla çözülebilir" diye sorsaydı acaba Lavrov ne cevap verirdi? 

Tamamı http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2016/04/05/demek-savasla-sorunlari-cozmeye-calismak-yanlismis

 

Yorum:

Savaş hak, şehadet kaçınılmazsa…

Bir normal durum vardır, bir de olağanüstü durum vardır. İşlerin masada bürokratik yollarla çözülmesi istenen ve olması gereken durumdur. Ancak masada çözülemeyen işler maalesef ki istenmeyen sonuçlar doğurur. Savaş da bunun en istenmeyen halidir.

Savaşta demokrasiden, insan haklarından, eşitlikten söz etmek artık anlamsız olmasına rağmen siyasiler ısrarla topun, tüfeğin gölgesinde bir hak dağıtma derdine düşerler ki bu, olabildiğince komik bir tablo oluşturmaktadır. Bu hiçbir koşulda mümkün değildir.

Bu çırpınışlar boşunadır, anlamsızdır. Savaş sürecindeki tüm çaba ve hassasiyetlerin, savaşın önlenmesi yolunda harcanması gerekir. Ortada bir iyi niyet ve kurtarılacak değerler varsa ancak o zaman yerini bulur. Aksi halde bazı şeylerin çözümü savaşladır, hatta sadece savaşladır.

Savaşın kaçınılmaz olduğu hallerde veya askerliğin vatani görev olarak addedildiği topraklarda askere giden her erkek evinden kefeniyle çıktığı için şehit olunması feryat figanlarla, ‘keşke’lerle karşılanmamalıdır. Savaş varsa, ölüm de vardır, sürgün de vardır, esaret de vardır, kölelik de vardır.

Yaptırımlar bu kadar ağırken gelin bu dünyanın ipini çekmeyelim, insanlığı Adil Düzen ile selamete çıkaralım.

 

Tayibet Erzen


YorumcuYorum
Süleyman Karagülle
16.04.2016
20:49
 Hayati sorun barış ile çözülemiyorsa  savaş zorunlu olur.  Halkın sorunlarını çözen ne bir araştırma yeri var. Nede öğreten okul. Semt Kooperatifleri dışında bir çıkar yol görülmüyor.




Sayı: 356 | Tarih: 10.04.2016
Ergün Diler
Türk kartı
Ne olacak?
1246 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Demek savaşla sorunları çözmeye çalışmak yanlışmış
Savaş hak, şehadet kaçınılmazsa…
1146 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Direnişe geçtim
Siyasi seviye
1097 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Çağrısı çağ’ını kuracak bir gençlik çağrısı
Eski gençler yeni gençler!
1017 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler