Türk kartı
1245 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

08/04/2016

Türkiye ne zaman batıya barış görüşmelerine gider, Türkiye’de bombalar patlar, şehit veririz. Savaş Amerika ile Avrupa arasındadır. Türkiye’de Kürt Türk bölünmesini kullanıyorlar. Herkes Türkiye’yi yanına almak istiyor.

-Teşhiste hatalar var. Savaş ABD ve AB arasında değildir. Savaş Sermaye ile devletler arasındadır. Sermaye ikiye ayrılmıştır. Rockefeller ve Rothschild arasında çatışma var ama siyasetleri birdir. Obama ve Putin birlikte Sermaye ile çatışıyorlar. İslam alemini yanlarına alabilmeleri için Erdoğan’la beraber olmak zorundadırlar. Sermaye doları ile terörü yaşatıyor. Türkiye ne yapsa terör varlığını sürdürüyor. Dolar aşkına.

 

2-Para savaşı

Panama sonunda ABD’nin emrinde. Kırk senelik belgeler tümüyle açığa çıktı. Putin’e doğrudan gidilmedi ama yakınları orada. Sonunda Almanya Erdoğan’a saldırıyor çünkü ABD taraftarı. Amerika Erdoğan’a saldırıyor çünkü İslam terörünü önlüyor.

- Yazar teşhiste daima hata ediyor, varsayımları yanlış. Obama ve Putin anlaştı Sermaye’ye birlikte kafa tutuyorlar. Sermaye de Müslümanları ayaklandırıyor çünkü her yerde ezilmiş Müslümanlar var. Obama ve Putin Müslümanları yanlarına alabilmeleri için Erdoğan’ı yanlarında tutuyorlar. Sermaye Müslümanları ayaklandırıyor. Erdoğan gitmeli ki Müslümanlar başsız kalsın ve terörist olarak ayaklansın. Dolar Amerika’da ve Avrupa’da etkin halde, oralarda Almanya veya CIA yaptırıyor görüntüsünde Erdoğan’a yükleniyor. Oysa Almanlar da CIA da Erdoğan dostudur. Merkel Türkiye’ye geldi. Obama Erdoğan’la görüştü.  Her şey açık.

 

3-Dünyanın parası

Yeni para ortaya çıkacak. Dolarlar Avrupa’dan (İsviçre’den) ABD’ye gidiyor. Rothschild ve Soros Panama’yı merkez yapıp parayı oraya toplayacaklardı. Şimdi ABD’nin eyaleti olan Nevada’da da toplanıyor. Rothschild yenildi demektir.

- Rockefeller bankerdir. Para basar faizle, Rothschild’a verirdi. Faizli sistemin doğal gereği dünya dolarla doldu. Rothschild zengin oldu. Rockefeller kredi alamadı. Üretimi durdurup krizler çıkaramadı. Obama ile işbirliği yaparak yeni dolar çıkarmadan üretime devam etti.

Rockefeller de yeni oyun kurdu. Doları kıymetlendirdi. Altının değerini düşürdü. Altın satın almaya başladı. Piyasaya daha çok dolar girdi. Şimdi dolar batırılacak ve yeni altın parası çıkarılacaktır. Bu durum Rothschild ve dünyayı rahatsız ediyor.

Doları ABD’de toplayanlar kimlerdir? Siyasiler olabilir. Battığı zaman ABD de batsın kendileri de batsın. Rockefeller ve Rothschild oyun olsun diye yaparlar ama ABD’de onun hesabına toplar, batırır ve karşı firmayı batırtır. Evet, gelecekte dolar batacak ve altın karşılığı yeni dolar çıkacaktır, diyorum. Bulutlar bunu gösteriyor.

 

4- Hamle üstüne hamle

Putin’siz bir Rusya istiyorlar.  Taraflar karşılıklı hamle yapıyorlar.

- Sermaye dünya ekonomisine, siyasetine, ilmine ve dinine hakimdi. Adeta dünyayı tek devlet olarak yönetiyordu. Türkiye’de başlayan Adil Düzen hareketi Humeyni ve Gorbaçov’u harekete geçirdi ve Sermaye’nin bir çenesi gitti. Bankerler kriz istiyorlar, Patronlar siyasetle anlaşmayı öneriyorlardı. Şimdi Patronlar Obama’sız, Putin’siz ve Erdoğan’sız bir dünyada uzlaşmış olarak firmalarını çalıştırmak istiyor. Rockefeller de siyasette yenildiği, seçimleri kaybettiği için şaşkın bir şekilde. Hillary Clinton kazanırsa Rothschild galip gelmiş olacak. Obama’dan kurtulmuş olacak. Erdoğan’ı ve Putin’i de gönderse hedefe ulaşmış olur. Putin ve Erdoğan gitmeyebilir. Hillary Clinton da Rothschild’ın emrine girmeyebilir. İşte dünya bu durumda.

 

5- Roller değişti

İkinci Cihan Savaşından sonra Truman, Stalin ve Churchill anlaştı. Dünyayı kurdular. Ruslar ve Çinler sosyalizmin, ABD ve AB ise kapitalizmin savunucusu oldu. Gorbaçov’un gelmesiyle roller değişti. ABD ile Çin bir oldu, Ruslarla  AB bir oldu.

- Sermaye,   bin yıl Müslümanlarla Hıristiyanları çatıştırdı. Kendisi yönetmeye başladı. Yirminci asra girerken Müslümanların denge kuramayacağını görerek dengeyi rejimler arası kurmaya karar verdi. Birinci ve ikinci cihan savaşları ile buna büyük adımlar attı. Yalta Konferansı ile tam dengeyi kurdu. Sovyetler koyu dinsiz devlet oldu. İslam ülkelerinde ise dinsiz diktatörlerle insanlığı ateist yapmaya başladı.

Türkiye Adil Düzen ile ortaya çıktı. Humeyni inkılap yaptı. Gorbaçov ateizmi bıraktı. Dünyada dinsizlik modası sona erdi. Şimdi Sermaye yeni dengeyi kurmak için çaba içinde. Ilımlı İslamiyet ile dünyayı yeniden yarı dine dayalı bir düzenle kurmak istiyor. Türkiye, İran bunun başlıca engelidir.  Bugünkü durum budur.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum: 

Ne olacak?

Bugün dünyada büyük bir çatışma vardır. Hatta üçüncü cihan savaşı devam ediyor diyenler var. O zaman şu soru sorulabilir. Sonu ne olacak?

1- Üçüncü cihan savaşı çıkmaz ama bugünkü perişanlık devam eder. Belki yüz sene sürer. İnsanlık büyük ıstıraplar içinde üçüncü bin yıl uygarlığını yaşar. Çünkü çatışma aynı silah ile değildir. Biri doları ile, diğeri füzeleri ile çatışıyor. Dolar ekonomiyi perişan ediyor, füzeler ise ülkeleri harabeye çeviriyor. Saldırı var, tahrip var ama savaş kazanılmıyor. Farklı silahlarla savaşın sonucu böyledir. Savaşın kazanılması için aynı silahla savaş yapılmalıdır.

 

2- Devletler, yeni para sistemini ortaya koyarlar. Dolar ABD parası olmaya devam eder. Uluslararası para altın bono olur. Merkez bankaları dolar rezervine dayanmaz. Uluslararası para olarak dolar değil altın bonosu kullanılır ve herkes kendi parasını kullanır. Yabancı devletin parasını başka devlet kabul etmez ve ödemez.  Devletler, savaşı düşmanın silahı ile yaparlar ve Sermaye’yi yenerler. İnsanlık bir an önce üçüncü bin yıl uygarlığının hak düzenine varır. Bunun için ilk adımı Türkiye anlaşarak atabilir. Adil Düzen ile atılır. Bunun bilgisi de yalnız Akevler’de vardır.

 

3- Sermaye ekonomik savaşı bırakır. Dünyaya huzur gelmiş olur. Parayı siyasete, parayı dine, parayı ilme baskı aracı olmaktan çıkarır. Bir üçüncü devletin yanında yer alır. Onu parasıyla destekler. Güçlü silahlı devletler ortaya çıkarır. O devlet önce etkin güçlerden birini yener. ABD’yi, Rusya’yı, AB’yi veya Çin’i.   Böylece Sermaye sermayesiyle değil silahı ile dünyaya hakim olur.

 

4- Türkiye Devleti Akevler ile anlaşır. Kuran’la uzlaşır. Önce ülkemiz içinde Adil Düzen kurulur. Ülke içinde barış sağlanır. Sonra İran’la işbirliği yapar. Ortadoğu’ya hakim olurlar. Rusya ile, AB ile işbirliği yapıp güçlü hale gelir. Sonunda tüm dünya ile uzlaşarak üçüncü bin yıl uygarlığının barış içinde gelmesini sağlar.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 356 | Tarih: 10.04.2016
Ergün Diler
Türk kartı
Ne olacak?
1245 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Demek savaşla sorunları çözmeye çalışmak yanlışmış
Savaş hak, şehadet kaçınılmazsa…
1143 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Direnişe geçtim
Siyasi seviye
1095 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Çağrısı çağ’ını kuracak bir gençlik çağrısı
Eski gençler yeni gençler!
1016 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler