Fethullah Gülen fetvayı verdi: Kaçın, kurtulun
1232 Okunma, 1 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

04.01.2016

PARALEL Yapı mensubu savcı, polis ve yargıçlar, son sürat kapağı yurtdışına atıyorlar.

Resmen kaçıyorlar yani.

İyi ama neden?

*

İşte bu sorunun cevabını Fethullah Gülen veriyor.

Kimsenin pek dikkatini çekmedi ama Fethullah Gülen, son açıklamasında bu bürokratlara, “Teslim olmayın, kaçın ve kurtulun” emrini verdi.

*

İşte o son açıklamadan kesitler.

Bakın ne diyor Gülen?

*

-Bir yerde Nemrutlar üzerinize geldiği zaman oradan çıkıp gidebilirsiniz. Hazreti İbrahim’in yoludur bu.

-Orada duralım da bunlar bizi arama rahatsızlığına düşmesinler, gidip boş evlere baskın yapmasın, şurayı burayı kurcalama zahmetine girmesinler veya ayaklarına gidip “Efendim beni arıyormuşsunuz, onun için geldim” diyelim. Bu doğru düşünce değildir.

-Müminin kendisine zulmeden birisinin işini kolaylaştırması Allah’a karşı terbiyesizliktir.

-Ne diye zalimin, hainin işini kolaylaştırıyorsun?

*

Şu açıklamayı okuyunca insan İlker Paşa’yı, Tuncay Özkan’ı, Ahmet Şık’ı, Mustafa Balbay’ı, Nedim Şener’i falan “uyanık” olmadıkları için kınamadan edemiyor.

Bulamadılar ki kendilerine böyle bir hoca.

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Emir Allah’tan mı, CIA’den mi?

Cemaatin büyümesi çok ilginçti. Öyle bir hızla büyüdü ve yayıldı ki şaşırtıcıydı. Büyüme hızlı olunca kontrol güçleşir. Böyle yapıları kontrol etmek zordur. Fakat Cemaat için bu geçerli değildi. Kontrolde hiç bir zorluk yoktu. Her üye aynı şekilde hareket ediyordu neredeyse. İşte bu kontrolü sağlayan Cemaatin mensuplarının Cemaat liderin gönülden bağlanmaları ve her dediğini hatasız ve doğru kabul etmeleriydi. Her emrini gerçekleştirmenin sevap, emrine uymamanın ise günah olduğunu düşünmeleriydi. Cemaatin her üyesi için Gülen mistik bir dokunulmazlığa sahipti, hata yapmazdı, ona emirler ilahi kaynaktan gelmekteydi. Ona karşı çıkmak Allah’a karşı çıkmaktı, onun emrine uymak Allah’ın emrine uymaktı.

Sorgusuz sualsiz itaatin bir komplikasyonu mevcuttu. Sorgusuz itaat, emrin kaynağını sorgulamamayı da beraberinde getirmekti. Pensilvanya’dan emir geldi, bu iş yapılacak deniyor garibana. O da emir Allah’tan diyor, koşa koşa yapıyor. Oysa emir kim bilir kimden geliyor, ne bilsin.

İnanılmaz bir şekilde saat gibi çalışan bir örgütlenmenin bir çiftlikten çıkmayan birinin idare etmesi ne kadar mantıklıdır sizce? Acaba Emir Alah’tan mı CIA’den mi?

 

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
Süleyman Karagülle
14.01.2016
10:56
İlker Paşanın cepbheyi terk etmemesi askerlik gereği idi ve sonunda galip geldiler.  Paralellerin gitmesi son derce yerindedir.  Devlete gerçek kasıtları olsa gitmezlerdi.  Teslim oldular demektir. ajanlar ise mağlup oldular demektir. İşimizi kolaylaştırıyorlar. Memnun olmalıyız.




Sayı: 343 | Tarih: 10.01.2016
Yusuf Kaplan
Medresesiz ve tekkesiz bir yere gidemeyiz!
Ebubekir ve Ömer tavrı(RH)
1369 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Yüz yıl sonra
Dünya ve İslam
1295 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Erdoğan başkan olsaydı onun için ne değişirdi ki?
Evdeki hesap
1267 Okunma
5 Yorum
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Fethullah Gülen fetvayı verdi: Kaçın, kurtulun
Emir Allah’tan mı, CIA’den mi?
1232 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler