Meğer bizde de çokseslilik mümkün olabilirmiş
1122 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

06.12.2014

Oh be, dünya varmış... Meğer bizim medya dünyamızda da çokseslilik mümkün olabilirmiş. Meğer üç gazetenin ortak manşetleri ile hükümetleri devirip yenilerini kurmak, kötü bir alışkanlık olarak geçmişte bırakılabilirmiş.
Eğer "
Bu ülkede basın özgürlüğü yok, muhalefet engelleniyor" diye iddia edenler varsa, ya gazeteleri okumuyorlar, televizyon kanallarını dolaşmıyorlar ya da sosyal medyadaki mesajları izlemiyorlardır.
Ama bugünün dünden farkı "
Yeni Türkiye"nin çoksesli olmasıdır.
Bazıları bu çok sesliliği, hakareti eleştiri olarak görmek ve eylem tahrikçiliğini muhalefet etmenin yöntemi olarak benimsemek şeklinde algılasalar bile, bunlar da mevcut demokratik hayatımızda...


Artık susmak yok

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2014/12/06/meger-bizde-de-cokseslilik-mumkun-olabilirmis

 

Yorum:

Koroyu çokseslilik sanmak!

Bu ülkede basın özgürlüğü yok ama muhalefet de engellenmiyor.

Şöyle ki; basın özgürlüğünün olmaması dış mihrakların menfaatleri gereği, muhalefetin olması da öyle. Taraflar aynı olunca basında çok seslilik var gibi görünse de aslında tüm sesler aynı şeyi haykırıyor. Televizyonlar incir çekirdeğini bile doldurmaktan aciz programlarla dolu. İşe yarar dedikleriniz de bir bakmışsınız yayından kalkmış(sanırım kaldırılmış demek daha doğru bir ifade olacak) veya yayın saati abuk sabuk bir saate alınmış ki izlenmesin. Haber içeriklerinde provokasyon ve ajitasyon diz boyu. Neye inanacağınızı şaşırıyorsunuz. Haberler ve hayat tezatlarla dolu.

Ülke menfaatine bir şeyler söylemek istediğinizde ise kendinize hiçbir platformda yer bulamıyorsunuz.  Patronlar bile patron değil, asıl medya patronları var ki bu da bizi başladığımız noktaya götürüyor.

Basın özgürlüğü ülkenin başta gelen sorunlarından biridir ve bu ülke ancak bağımsızlığını kazanınca basın da özgürleşir. Hak gelir, batıl siner.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 286 | Tarih: 7.12.2014
Yusuf Kaplan
Üç mesele;Ribat,irtibat ve rabıta
Vahdet ve ümmet!
2100 Okunma
Ali Bülent Dilek
Can Dündar
Tasfiye Sırası Karma Eğitimde
Karma Eğitim
1472 Okunma
Vahap Alma
Ahmet Hakan
Osmanlıca
Yeni nesil
1267 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Ekonomi Politikası
Gelecekte Adil Düzen
1191 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Meğer bizde de çokseslilik mümkün olabilirmiş
Koroyu çokseslilik sanmak!
1122 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler