Şaşırdım,üzüldüm,yaralandım...
1044 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Sayın Başbakan’ın açıklamaları gönlümü yaraladı. Bakanlar Kurulu kararını yok sayan, oralı bile olmayan bu tek adam üslubu, dediğim dedik tavrı, beni yıllar öncesinin o insanı mahcup eden Recep Tayyip Erdoğan tevazuuna götürdü. Gönülden muhabbet duyulan bir insandı. Şimdi onu sevmemesi mümkün olmayan insanların, gönül köprülerindeki yıkımları görünce üzülüyorum. Böyle olmamalıydı diyorum.

 

Böylesine savrulmayacaktık. Mütedeyyin kitle böylesine birbirine düşmeyecekti. Türkiye, istikrar içinde kalkınır, demokratikleşme heyecanı ve iradesi devam ederken bize ne oldu Allah’ım?

 

Herkes imtihandan geçiyor. Bizi ancak mümin tavırlarımız, mümin duruşumuz, muhabbetimiz, hoşgörümüz, tevazuumuz ve üslubumuz sahil-i selamete çıkarabilir. Birilerine değil, başta kendim, herkese söylüyorum

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/sasirdim-uzuldum-yaralandim_2170933.html

 

Yorum:

 

Kendin İçin İstediğini Herkes İçin İstemek

 

Akp 'nin icraatlerinden kendi ideolojisi ve anlayışı çerçevesinde rahatsız olan ve herhengi bir şekilde şiddete, kırmaya, dökmeye destek vermeyen grupların düşüncelerini özgürce açıklamalarına ve bunların belirli platformlarda tartışılmasına yönelik çalışmalarına engel olunması, farklı düşüncelerin, muhalif tavırların ilgisi olmayacak şekilde yaftalanması esasında insanların gruplaşmalarında ve ayırışmalarında en önemli etkenlerden biridir.

 

Düne kadar bu duruma destek veren, bunu demokrasi ve normalleşme olarak gören zihniyet aynı şey kendi başına geldiğinde nefes almadan hükümete saldırmakta bir beis görmemektedir. Mümin duruşu kendi için istediğini başka için istemekdir. Yoksa kendi keyfi yerindeyken başkalarının sıkıntılarına kulak tıkamak hatta başkalarına yapılan zulme ortak olmak başka bir duruşun tanımıdır.

 

Bu olaylardan da anlaşıldığı gibi insanlar adaleti, hukuku ve düzeni değil gücü ve hükmetmeyi arzu ediyor. Süslü kelimeler , edebi anlatımlarla bu saklansa da tepkiler, davranışlar ele veriyor maalesef bazılarını.

 

Adil Düzene kulak tıkayan, görmemezlikten gelenlerden de güce imandan başka birşey beklenmez zaten.  

 

 

 

Zafer Kafkas






Sayı: 232 | Tarih: 24.11.2013
Mahir Kaynak
İç Beklentiler
AK PARTİNİN AKIBETİ
1277 Okunma
4 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Zina Suç Olmaktan Çıkartılınca İşin Encamı İşte B
Zina Yerine Çok Evlilik
1151 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Ne iş
Cehalet
1062 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Şaşırdım,üzüldüm,yaralandım...
Kendin için istediğini herkes için istemek
1044 Okunma
Zafer Kafkas
Yusuf Kaplan
Okulları kapatın,dershaneleri değil
Ortayol;ADİL DÜZEN EĞİTİMİ
1032 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Düşünce izdihamı yine kafalarımızı karıştırmaya b
Kavram Kargaşası
991 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler