İç Beklentiler
1277 Okunma, 4 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

17/11/2013

-İkinci Cihan savaşlarından sonra Türkiye’yi dış güçler yönetti. Şimdi durum değişik.

-1967’de Akevler kuruldu. 1969’da Erbakan Akevler’in teşvikiyle bağımsız aday oldu. 1973’te bağımsız aday olarak Konya Milletvekili oldu. Yine Akevlerin desteğiyle Cumhuriyet halk partisi ile koalisyon yaptı. Sömürü düzenini dünyaya anlattı. Humeyni etkilendi, İran inkılabını sağladı. Gorbaçov etkilendi, Sovyet devrimi oldu. Dünyada sol ile hak dinler uzlaştı. Amerika’da sermaye bankerler ve baronlar olarak ikiye ayrıldı.  Obama %55 ile başkan odu. Yeniden seçildi. Obama, Putin, Erdoğan’ı yanlarına aldılar.  Adil Düzen’e doğru yeni dünya oluşuyor.

 

-Ülkeyi yöneticiler değil, dünya şartları belirler.

-İnsanlığı, ilahi kader yönetiyor. Ülkeler nasiplerini alıyorlar. İnsanlar yazılmış senaryoyu oynuyorlar. Katkıları artistlerin oyuna katkıları kadardır.

 

-Erdoğan’a karşı oyun oynanıyor. Arınç’la aralarını açmaya çalışıyorlar.

-Kuruluşlar, dörtlü ittifakla oluşur. AK partinin kurucuları, Erdoğan, Gül, Arınç ve Atalay’dır. Bunların arasını açamadıkları takdirde,  AK Parti iktidarını korur. Ne var ki Parti intihar ediyor. Tüm beklentiler Tayyip Cumhurbaşkanlığında. Seçilse bile işe yaramayacaktır.

 

-CHP’nin işi Erdoğan’ın tasfiyesidir. Kılıçdaroğlu da tasfiye edilecektir.

-CHP Tarihi misyonunu tamamlamıştır. Yeni misyonunu ancak Milli Görüşle anlaşarak bulabilir. Mustafa Kemal’in muasır medeniyetin üstüne çıkma ilkesi ancak bu iki partinin uzlaşması ile sağlanır.

 

-MHP kapsayıcı siyaset güdemiyor.  Yeni yönetim anlayışına gerek vardır.

-MHP Türk Milliyetçiliği yenden tanımlamalıdır. Anadolu bir ırk devleti değildir. Bir ulus devletidir. Ulus ırka değil, kültüre dayanır. Mustafa Kemal’in Türkiye devletinin vatandaşı olmak, Türkçeyi bilmek,  ben Türküm demek Müslüman olmak şartlarını taşıyan herkes Türk’tür. Bu ilkeyi benimsemelidir. Türkiye’deki ırkların ırkı özelliklerini yok etme siyasetinden vaz geçmelidir. Bu parti Akevler’i, Adil Düzen’i benimserse kendisine iktidar yolu açılır. Akevler Adil Düzen’i benimseyen herkese her türlü desteği vermeye hazırdır.

 

23/11/2013

Bir Bakış Açısı

-Ekonominin sadece para ile değerlendirilmesi eksiktir.

-Adil Düzen’de gerçek ekonomi reel ekonomidir. Birlikte malları üretip, bölüştükten sonra ayrı ayrı evlerde ailece ihtiyaca göre tüketmelidir.  Finans ekonomisi reel ekonominin birlikte üretilip bölüşülmesini sağlayan bir araçtır. Reel ekonomi olmadan finans ekonomisi olmaz.

 

-Üretimin temeli besindir. Tarlalar boş kalınca paramız ne kadar çok olursa olsun, ekonomimiz düzelmez.  Köylerimiz boşalıyor. Sebebi özel mülkiyettir. Parçalanan topraklar işe yaramaz durumdadır.

-Bugünkü hukuk tarım dönemi hukukudur ve 5000 sene önceki çözümleri içerir. Kuran bunu kıyam (işletme Mülkiyeti) ve meta (yararlanma Mülkiyeti) olarak ayırmıştır. Kuran’da bu iki mülkiyete ayrı ayrı hükümler koymuştur. İşletme mülkiyeti, tecezzi etmez bir mülke ancak bir ehliyetli sahip olur. İşletmediği zaman işletme ehliyeti elinden alınır, dolayısıyla mülkiyeti değildir. Mirasla değil, vasiyetle intikal eder. Buna ancak ehliyet sahibi olanlar malik olur. Adil Düzen çağın bütün sorunlarını çözmüştür.

 

-Ülke Anonim tarım şirketlerine sahip olarak çözer.

-Adil Düzen, semt siteleri şeklinde çözmektedir. Yüze yakın ailenin barındığı yerler tarım semtlerine ayrılır. Bu semtlerde semt kooperatifleri kurulur. Boş zamanlarında çalışacakları yan sanayi oluşturulur. Kitlerin yeni görevlerinden biri de bu olur. Ayrıca sanayi semtlerinde de semt kooperatifleri kurulur.

 

-Her şeyi dışarıdan öğreniyoruz. İşimiz zevk ve eğlence. Artık kendi sorunlarımızı kendimiz çözelim.

-Temenni etmek başka şeydir. Yapmış olmak başka bir şeydir. Biz bunlar örnek bir siyaset uygulamak amacı ile 1967’de Akevler’i kurduk. Risale-i Nurları destekledik. Milli Görüşü oluşturduk. Holdingler kuruldu. Sorun çözülemedi. Çünkü bilmeden yapmaya kalkıştık. Şimdi biz Yenibosna merkezli yeni çalışma yapıyoruz. Tarım ve sanayi semtleri oluşturacağız. Bunun için bunları yapacak araştırmacı ilim adamlarını yetiştiriyoruz.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

AK PARTİNİN AKIBETİ

Tarih dört kişilik ekip üzerine oturmuştur. Dört halife, dört komutan(Karabekir, Mustafa Kemal, Çakmak, İnönü) Dört Demokrat Partili ( Menderes, Bayar, Köprülü ve Koraltan). AK partinin de dört kurucusu vardır. (Menderes, Gül, Arınç ve Atalay).  Bunların ayrılması partinin yıkılması demektir. Demokrat Parti Köprülü’nün ayrılmasından sonra bitti.

 

Tarih bir akıştır. Akışa ayak uyduranlar yaşar, uyduramayanlar elenip giderler. Bugün dünya nereye gidiyor. Dünya suratla Adil Düzen’e gidiyor. Biz Milli Görüşü 1960’larda ortaya koyduk. Ondan sonra neler oldu. Dünya değişti. Hep Adil Düzen’e göre yol alındı. Sovyetler yıkıldı. ABD’de sermaye ikiye bölündü ve Adil Düzen desteklediği patronlar Obama’yı iktidar yaptı. Türkiye’de neler oldu? AK Parti Anayasa ekseriyeti ile iktidar oldu. Sermeyenin ordu üzerindeki tasarrufu sona erdi.  Daha alacağımız yollar vardır. AK Parti tarihin bu akışına uyarsa iktidarda kalır, uymazsa elenip gider.

 

1-Siyasette baraj kalkmalıdır. Mecliste bütün vatandaşlar temsil olunmalıdır. Yasamada meclis bağımsız hale gelmeli ve bütün milletvekilleri yasamada etkin olmalıdır.  Yürütmeye, yargılamaya, yönetmeye meclis karışmamalıdır. Meclisin ekseriyeti ile denetim yerine siyasi partilerin dava açması ile hakemlerden oluşan yargı ile denetlenmelidir. Bugün kandırmaca demokrasisi vardır. Tarihi akış gerçek demokrasiye gidişle olacaktır.

2-Türkiye yüze yakın bağımsız ile ayrılmalı, iller kendi yönetimlerini kendileri seçmelidir. Kendi dilleri ile lise eğitimini yapabilmelidir. İç güvenliği kendilerinin oluşturacağı silahlı güçlerle sağlamalıdır. Bölge merkezindeki merkez iller devletin yönetiminde olmalıdır. Taşra illeri halkı merkez illere istediği gibi girebilmeli, iş kurabilmeli ki yerleşebilsin. Taşra illerinde ise başkalarının girebilmesi oradakilerin iznine tabi olmalıdır.

3-Askeri yönetim ile sivil yönetim birbirine karışmamalı. Genel Kurmay başkanı başbakan seviyesinde olmalı. Asker Cumhurbaşkanı ile birlikte oluşan üçlü grup ülkeyi yönetmeli. Bunlar da hakemlerden oluşan yargının denetiminde olmalıdır.

4-Hakimlik sistemi kalkmalı hakemlik sistemi getirilmeli ve hakemler de hakemlerle denetlenmeli. Hakemlerden oluşan yargı en üstte yer almalıdır. Meclis de yargı kararları ile denetlenmelidir.

5-Karşılııksz para ortadan kalkmalı yerinden altın, demir, buğday ve toprak para sistemi getirilmelidir.

6-Medreseler ve tarikatlar yeniden serbest hale getirilip insanların özgürleşmeleri sağlanmalıdır.

7-Odalar, barolar gibi her türlü tekel kuruluşlar çoğul mesleki kuruluşlara dönüştürülmelidir.

8-Yazarlar, özgür hale getirilmeli, devletten maaş almalı ama istediği yayın ve basın organında ücretsiz çalışabilmelidir. Yargı özgürlüğü değil yargıç özgürlüğü, basın özgürlüğü değil yazar özgürlüğü getirilmelidir.

9-Butrkorasi sona erdirilmeli yerine genel hizmet sistemi getirilmelidir.

10-En önemli husus Türk ordusu yaralanmıştır. Çok tehlikeli durumdadır. Görev yapamaz hale getirilmiştir. Asker, düşmandan gelen tehlikelerden daha çok kendisinin basının saldırısına uğrayıp uğramayacağı, bir savcının tutuklama talebi ile karşı karşıya gelip gelmeyeceğinin korkusu içinde askerlik yapmaktadır. Bu devam edemez.

11-Bugün tüm eğitim müesseseleri ateist sömürü sermaye düzenine nasıl hizmet edecekleri çabası içindedirler.  Bunların tam tersine insanlığın sömürü inançsız düzeninden demokratik inanç düzenine götürmek için düzenlenmesi gerekir.

 

Hangi parti bu görevleri yüklenirse o parti geleceğin partisidir. Mevcutlar yüklenmeyecekse yeni parti kurulmalıdır. Bu partide emekli askerler de yer almalıdır.

 

 

Süleyman Karagülle


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
28.11.2013
11:22

http://www.milligazete.com.tr/koseyazisi/Kavganin_Icyuzu/17539#.UpcKoMTwkRs

http://www.gazeteciler.com/gundem/tarafta-cok-amacli-mgk-akp-dershane-manseti-72053h.html

http://www.gazeteciler.com/polemik/duayen-ilahiyatcidan-zaman-yazarini-topa-tuttu-72055h.html

http://www.gazeteciler.com/polemik/turkoneye-kidemli-cemaat-yazarindan-sert-tepki-72061h.html

Reşat Nuri Erol
28.11.2013
12:14

Fatih Altaylı'dan cemaat için bomba kulisler...

AKP'de kaç Cemaat vekili var? Cemaat şimdiye kadar hangi partileri destekledi? Hangi partiye uzak kaldı? İşte Fatih Altaylı'dan çarpıcı cemaat kulisleri... AK Parti ile Cemaat arasındaki dershane savaşı hükümetteki gayri resmi ortaklığın bitişinin de ilanı oldu. Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı ortadaki tabloyu 'koalisyon bitti' sözleri ile tanımlıyor. Altaylı'nın en çok merak ettiği ise AK Parti içinde kaç tane Cemaat milletvekili olduğu? Bu sorusunun yanıtı AK Partili bir vekilden almış. AKP'DE CEMAATÇİ VEKİL SAYISI Fatih Altaylı'nın öğrendiğine göre AK Parti içinde Fethullah Gülen Cemaatinden 12 milletvekili bulunuyor. Peki bu milletvekilleri kavganın yaşandığı şu günlerde AK Parti'den istifa eder mi? Altaylı'nın konuştuğu AK Partili şöyle diyor; -"Niye istifa etsinler canım? Bu arkadaşlar içinde Cemaat'e ve Fethullah Gülen Hocaefendi'ye en yakın olduklarını bildiğimiz kişiler, tüm bu tartışmalar esnasında tek bir olumsuz kelime etmediler. Hatta hiçbir şey söylemediler". CEMAAT ŞİMDİYE KADAR HANGİ PARTİLERİ DESTEKLEDİ? AK Parti ile yollarını ayıran Cemaat şimdi hangi partiye arka çıkar sorusu da son günlerin en merak edilen konusu. Fatih Altaylı, Cemaatin bugüne kadar destek verdiği partileri sıraladı. "12 Eylül sonrası Cemaat, ANAP'tan yanaydı. Sonra DYP'ye meyletti, ama ANAP'ı tam olarak terk etmedi. Bir dönem Ecevit'in DSP'sini de destekledi, ama Ecevit de Cemaat'e hiç ters düşmedi. CEMAATİN ASLA YAKINLAŞMADIĞI PARTİ

Gülen Cemaati'nin asla yakınlaşmadığı tek "sağ siyasi akım", Erbakan'm liderliğinde temsil edilenler oldu. Hiçbir vakit ne Milli Selamet, ne Refah, ne Fazilet, ne de Saadet Partisi çatısı altında yer aldılar. Tam aksine, genelde hasmane bir tutum içindeydiler.

Reşat Nuri Erol
29.11.2013
08:27

http://www.zaman.com.tr/gundem_yuzen-sehir-gercek-oluyor_2174630.html

‘Özgürlük Gemisi’ adı verilen proje, adeta yüzen şehri andırıyor. 1 milyar dolar bulunduktan sonra hemen inşasına başlanması planlanan gemide, 50 bin kişi rahatlıkla ikamet edebilecek.

...

Reşat Nuri Erol
29.11.2013
08:34

http://www.zaman.com.tr/mumtazer-turkone/ak-partinin-guclu-rakibi_2174623.html





Sayı: 232 | Tarih: 24.11.2013
Mahir Kaynak
İç Beklentiler
AK PARTİNİN AKIBETİ
1277 Okunma
4 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Şevket Eygi
Zina Suç Olmaktan Çıkartılınca İşin Encamı İşte B
Zina Yerine Çok Evlilik
1151 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Ne iş
Cehalet
1062 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Şaşırdım,üzüldüm,yaralandım...
Kendin için istediğini herkes için istemek
1043 Okunma
Zafer Kafkas
Yusuf Kaplan
Okulları kapatın,dershaneleri değil
Ortayol;ADİL DÜZEN EĞİTİMİ
1032 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Düşünce izdihamı yine kafalarımızı karıştırmaya b
Kavram Kargaşası
991 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler