Yaptım bir kıyaslama daha
1157 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

16.02.2013

Eskiden...

Üç-beş başörtülü öğrencinin üniversiteye girme durumu söz konusu olduğunda ortalık ayağa kaldırıldı “Laiklik elden gidiyor” diye...

Şimdi ise...

Üç-beş Business Class yolcusunun içki içme durumu engelleniyor, “Muhafazakârlık elden gidecek” diye...

Yazının tamamı için http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22610405.asp

 

Yorum:

İçki aşkı ve açık saçıklık

Bir haber:

Türk Hava Yolları'nın "uçaklarda alkol yasağı" tepki çekerken, alkolün yerine başka bir içkinin servis edileceği iddia ediliyor: Şerbet!

Hürriyet'in haberine göre, TÜRK Hava Yolları (THY) son bir hafta içinde ilk olarak yeni kıyafet kreasyonlarıyla sonrasında ise iç hatlarda business class’ta ve bazı dış hat uçuşlarından kaldırdığı içki servisiyle gündemi epey meşgul etti.

THY yetkilileri vatandaşların yoğun ilgi ve alakası üzerine değerlendirdikleri diğer kıyafetleri paylaşıp basına sızan fotoğrafların nihai seçimleri olmadığını ilan ettiler. İçki yasağıyla ilgili ise farklı bir durum yaşandı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu yasağı “İnadına içki isteyenler var” sözleriyle savundu.

Hürriyet'in edindiği bilgiye göre, uçaktaki içki ikramına çeşitli sınırlamalar getiren THY alternatif içecekler konusunun da üzerinde durmuş. THY kısa bir süre önce ikram firmasına da hizmet veren catering şirketi DO&CO’dan uçakta servis etmek üzere bir şerbet üzerinde çalışmalarını istemiş. Firmada birçok farklı üründen imal edilebilen şerbetin nasıl en uygun biçimde yapılabileceğine ilişkin araşırmalarına başlamış. Ama sonrasında yeni personel kıyafeti ve içki yasağına gelen tepkilerin ardından THY şerbet isteğini geri çekmiş. DO&CO’nun şerbet konusunda tekrar çalışmaya başlayıp başlamayacağı şimdilik belirsiz.

Bütün millet ayağa kalktı. Neymiş efendim, THY artık içki servisi yapmayacakmış. Hostes kıyafetleri açık saçık değil, kapalı olacakmış.

Buna verilecek cevap çok basit:

“Kardeşim içki içmek istediğin zaman içkili lokantaya gidersin. İçki servisi yapmayan lokantaya niçin içkili değilsin diye çıkışır mısın? THY da bir şirket ve kurallarını koyuyor. İçki ikram etmeyeceğim diyor. Sen de içki ikram eden hava yolu şirketini tercih et. Seni zorla bindiren mi var?”

“Kardeşim sen açık saçık kıyafetli kadın görmek istiyorsun diye bu şirket kadınları açmak zorunda mı? Eğer illa da açık saçık kadın görmek istiyorsan onu görebileceğin şirketin uçağına bin.”

THY içki ikramından vazgeçme konusunda ve hostes kıyafetlerinde çok geç kaldı. Eğer onlar için bu uçaklara binecekler varsa binmesinler daha iyi.

 

 

Lütfi Hocaoğlu






Sayı: 192 | Tarih: 17.02.2013
Mehmet Şevket Eygi
Medreseleri ve Tarikatleri Baltalayan Reformcu İl
Lisede Medrese Eğitimi
1178 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Yaptım bir kıyaslama daha
İçki aşkı ve açık saçıklık
1157 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Şartlar uygun mu?
Çözüm, genel olandır!
1127 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Erdoğan'a göre AB Türkiye'ye saygısız davranıyor
AB’yi bırak, AD’ye gel!
1075 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Diyalog,ceket değildir...
Çözüm İçin
1025 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler