Diyalog,ceket değildir...
1021 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Diyalog, gerektiğinde giydiğiniz bir ceket değildir. Diyalog, durumu idare edeceğiniz bir yol değildir Diyalog, adam kullanmak, ikiyüzlü davranmak değildir. Diyalog, samimiyet ister. Diyalog, herkesin konumuna saygı ister. Empati ister, sabır ister, hüsnü zan ister, fedakârlık ister. Emniyet birimlerimize, yeri gelmişken bir ricamızı iletsek. Sayın Başbakan, güvenlik güçlerimiz operasyon meraklısı değil diyor ve takdir topluyor. BDP gösterilerinde, hâlâ kanunları çiğneyenler var. Bunlara karşı şu sürecin hatırına aşırı güç kullanılmasa, şu biber gazını bir süre sıktırmasanız

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/diyalog-ceket-degildir-_2050159.html

 

 

Yorum:

 

Çözüm İçin

 

Yakın zamana kadar milliyetçi mesajlar verdiği için liberal çevrelerce eleştirilen ve kürt sorunun çözümüne yönelik başlatılan sürecin sekteye uğrayacağı düşüncesi kamuoyunda hakim olmaya başlamışken birden bire imralı ile görüşmelere başlanmış, medya aracılığıyla bu çalışmaların millet nezdinde olumlu karşılanması için bilinçaltını hedef alan propagandalar yapılmış ve çözüme ait çalışmaların yönü değiştirilmiştir.

 

Baştan beri birbiriyle tutarlı çözüm çalışmaları, safhaları oluşsa idi şu anki duruma olumlu bakabilirdik. Lakin duruma göre özgürlükten bahseden, diyalogtan bahseden yeri geldiğinde diyaloğu kötüleyen, imralı ile iletişim kuranlara saldıran bir yapının bir anda ortaya attığı çözüm sürecinin bizle ilgisi olmayan bir yerlerden yönlendirildiği algısı maalesef ağır basmaktadır.

 

Sosyal problemlerin çözümlerinin ancak sünnetullaha uygun kararlar ve kurallar ile çözüleceğini düşündüğümüz için oluşan ortamın bugün sükuneti sağlasa da yarın daha büyük problemleri getireceği açıktır. Çözüm için her zaman söylediğimiz ve insanların zihninde yer edinmesi için sürekli tekrar etmemiz gereken maddeleri tekrarlayalım.

a)Genel af  

b)Demokratik orduların oluşturulması

c)Yerinden Yönetimin Sağlanması

d)Hakemlik Sisteminin Tesisi

e)Çalışma kredisi ile işsizliğin sona erdirilmesi

 

 

 

Zafer Kafkas






Sayı: 192 | Tarih: 17.02.2013
Mehmet Şevket Eygi
Medreseleri ve Tarikatleri Baltalayan Reformcu İl
Lisede Medrese Eğitimi
1173 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ahmet Hakan
Yaptım bir kıyaslama daha
İçki aşkı ve açık saçıklık
1153 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Şartlar uygun mu?
Çözüm, genel olandır!
1124 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Erdoğan'a göre AB Türkiye'ye saygısız davranıyor
AB’yi bırak, AD’ye gel!
1073 Okunma
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Diyalog,ceket değildir...
Çözüm İçin
1021 Okunma
Zafer Kafkas