Peygamber Yolunun Müjdesi
1087 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

 

http://zaman.com/yazar.do?yazino=1285440

 

 

Dünyanın hali ortada. İnsanî değerleri, adil dağılımı, merhameti ıskalayan kapitalist sistem sarsılıyor. Patronların ve şirket üst yöneticilerinin daha çok, daha da çok kazanma hırsından doğan gözü dönmüşlük, batmaz denilen ülkeleri bile batırıyor, art arda ekonomik krizler zincirleme reaksiyonlarla bütün dünyayı tehdit ediyor. Kendi üstünde bir güç tanımayan ve yaptıklarından bir gün hesaba çekileceğini kabul etmeyenlerin zulmüne, insanlık daha fazla seyirci kalamaz.

 

Yorum:

 

Peygambere İman

 

 İnsanı insan yapan temel ahlaki değerlerden tüm sosyal hayatı düzenleyen emir ve yasaklara kadar herşeyi, Hz.Peygamber, hayatı boyunca yaşamış, çevresine anlatmış ve imkanlar ölçüsünde de uygulamaya çalışmıştır. Hz.Muhammed'in peygamber olduğuna inanan bizlerde  hem bireysel ve aile hayatımızda hem de sosyal hayatımızda O'nun çizdiği yolda ilerlemek zorundayız.  Ancak bu düsturlar ile gerçek huzura , güvene , barışa ulaşacağımız şüphesizdir.

 

Peygamberlere iman, onların Allah'tan aldıkları vahiyle ortaya koydukları  bireysel ve toplumsal ilkelerin hayata geçirilmesi ile güven, huzur, adalet ve barış ortamına kavuşulacağı demektir. Hz.Peygamber'in ahlakı ile ahlaklanmak , O'nun gibi aile kurmak , O'nun gibi çevresiyle iletişim kurmak , O'nun gibi Hak için mücadele etmek , O'nun gibi dosdoğru olmak , O'nun gibi sadece ve sadece  Allah'a güvenmek , O'nun gibi diğergam olmak demektir, peygambere iman.

 

Peygamberlerin hayatlarını okuyup , kahramanlıklarıyla gururlanmak, acılarına ağlamak mucizeleriyle hayretlenmek gerçek iman değildir. Hz.Peygamber ile ilgili sempozyumlar düzenleyip onun kurulmasını arzu ettiği düzenden uzak durmak , görmezden gelmek gerçek iman değildir.

 

Allah, riyakarlıktan uzak gerçek bir imanla O'nun yolundan gitmeyi nasip etsin.

 

 

 

 

 

Zafer Kafkas






Sayı: 153 | Tarih: 20.05.2012
Ruşen Çakır
Fenerbahçe, Gülen cemaati ve medyamızın hali
Gülen Fobisi
2196 Okunma
14 Yorum
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Futbol Çılgınlıklar
E, bebeğim eee eee, eee...
1307 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
HAKİKAT'SİZ İNSAN,İNSAN'SIZ HAKİKAT
PERGEL'İN SABİT UCU
1292 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Osman Can da Kemalist olmuş
Yargı komedisi - Perde 17542
1273 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Yönlendirme
Alt kimlik ve yerel yönetim
1235 Okunma
8 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Altan
Uludere ve Yalanlar
Önyargı
1121 Okunma
3 Yorum
Vahap Alma
Hüseyin Gülerce
Peygamber Yolunun Müjdesi
Peygambere İman
1087 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler