WIKILEAKS
929 Okunma, 0 Yorum
Ahmet Altan - Taraf
Özer Ataç

1.12.2010

 

YORUM:

 

WİKİLEAKS,  ÇOMAK MI  HAVUÇ MU ?!!   

 

“Kendim ettim kendim buldum”. Şarkısının sözü bireysel yakınmanın ağdalı tınısıydı bir zamanlar;  geçmiş çeyrek neslin kulağında,  gerçeklikle  uyumluğunu kaybetmiş aşığın acıyla sınırlanmıştı bu şarkı .  Ancak, bu basitliğin bağrında,  hak yasası nın Anadolu çözümlemesi olan, “ne ekersen onu biçersin” deyişi vardır.

 

 

DEVLETLERİN BEKASI

 

İnsan isimli,   evrenin nadide öğrencilerinin, dünya okulunda,(g.m.z) güvenlik, mutluluk ve zenginlik   tarihsel sorunsalının( çok boyutlu sorunlar yumağı)  çözümü için; kendi içindeki güçler arası çatışmadan doğan  bakı organizasyonu olarak devlet ; sözde  amacı olan, g.m.z  yi sürekli istismar ederek,  hükmü altında tuttuğu  halkı ,  beka putuna tapındırmışlar;  halkın değerlerinin  tümünü ,bu tapınca yönelik kurban ede gelmişlerdir.

 

İnsanın doğuştan gelen haklarının yanında;  küresel elitlerdeki bilgi ve zenginlik yaygınlaştıkça; ideal amaçlar, toplumların gündeminde ön sırayı almıştır. Böylelikle, hükümetler eliyle halkları    “kullanan” sevk ve idare eden devlet organizasyonları;  kullanma/sömürü  amaçlarını çekirdek kılarak; dışını da  anayasa ve bağlı yasaları g.m.z. (güvenlik, mutluluk, zenginlik) ile şekerleyerek; dört senelik seçimlerle millete sabır ve  uyum enjekte etmişlerdir.

 

Beka  uydurması da böyle bir “iyiniyet” in;  havuş eşek mentaforuna denk gelmektedir. Düşünüldüğünde Devletlerin  bekasına verilenlerle; o bekadan güvenlik , mutluluk ve zenginlik olarak pay alanlar kıyaslanırsa, sürüp giden  durumun bekaya kurban edilen itaatle  çözülemeyeceğini rahatlıkla anlayabiliriz. 

 

 

İ S T İ H B A R A T

 

Açık, örtük, gizli, saklı; duyum, bilgi, kanıt, belgelerin;  ham sepetlerinde toplanarak;  “tüketici ” tercihleri için işlenip, ambalajlanması ve  piyasaya sunumu diyebiliriz. Tabii bu sektörün arz talep eğrisinde alıcı koşullanma, beğendirme, tercih süreçlerini de  sayılan dizgenin ön ve arkasına yerleştirmeliyiz.

 

Wikileaks bağlamında tüketiciye sunulan A.B.D. resmi yazışmaları; paparazzi drajesini andırmaktadır;  yutulması istenen kimyasalın,  paparazzi şekerlemesiyle kaplanıp; uzun bacaklı bir dilberin, yırtmacı mesabesinde kullanılan gizlilik ile piyasada talebin tavan yapmasıdır.

 

Bu dilberin teşhirinden küresel halkların zihinlerine olası pornografi hayali için

veri sağlanmaktadır. Oysa kayıttaki mastürbasyon amaçlı  (sanal) seks; bedensel bütünlüğün düşmanıdır. Kişiliğin parçalanmasını Sartre,  pazıl/kayıp benlik;   şizofren kimliğin kaynağı olacağını inkarsız açıklamıştı.

 

 

“KAPTANIN” SEYİR DEFTERİ

 

Saf , seçkin, güzel,çekici   insanın;  bedensel güzelliğinin arkasında, yapısının tasarımdaki simetriye yakınlık vardır. Simetriklik, güzelliğin geometrik, matematiksel ve hatta felsefi ifadesidir. Varlığın bedensel gelişmenin yanında  Ruhsal tekamül de bu süreçte yol almaktadır.

 

Diğer taraftan “işe yarar” olana da biraz bakalım: Evrensel varlık içte ve dışta simetrisini ararken; bulamadıkları için simetri kapma dürtüsü içindedir. Böylelikle kendinde olmayan güzelliği, elde ettiği güzellikle tatmin ederek; sulbünden simetriler devşirmektedir.

 

Güzelliğin içersinde asimetrik/boşluk/eksiklik olanlar ise; dışlarında olan güzelliği gereği gibi kullanamayarak etki rüzgarlarında savrulup, heder olmaktadırlar.

Bu bağlamda, “İşe yarar” olan; varlığın ya da bireyin güzelliğe ulaşmaya yönelik çabasında, kazandığı/kazanabileceği  “adımlara” vesile olandır.

 

Evrensel idare(kaptan); elindeki sonsuz ve  bilemeyeceğimiz yeteneklerinin nimetlerini; insanlığa ya da varlığa, Hak ediş yasasına göre, damlalar  yada sağanak olarak verirken; varlık veya insanlık ta kendi içindeki çatışma ve kapmacanın derecesini zorunlu olarak (“artık böyle oldu” diyesine dercesine!?) düşürmektedir.

 

Bu gün  olan;

Sözel yaygınlığı artan küresel demokrasinin,  sebebi olan evrensel etkiyi kırmak ;  küme devletlerin,  engelleyici orduların ve işbirlikçilerinin, eski asimetrik iğfallerini sürdürmek için;  devlet ve istihbarat organizasyonları,  dış temsilciler  ve yalakalarının apart tığı;  beka ödevlilerinin  arsız  ters çevrilmiş (Hegel), ya da öyle uydurulmuş röntgen görüntülerini,  Wikileaks  hag liğinde kullanma  çabasıdır.

 

 

Özer Ataç






Sayı: 78 | Tarih: 5.12.2010
Mehmet Şevket Eygi
Cemaat
1091 Okunma
Emine Hocaoğlu
Ebubekir Sifil
Diyalog Faaliyetleri
1055 Okunma
4 Yorum
Zafer Kafkas
Mahir Kaynak
Sorunlar nasıl çözülmeli?
1019 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
ABD Elçisi'ne kıyak: Al sana benden kripto
1010 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Abdurrahman Dilipak
Toparlanın gidiyoruz! AL(A)MANYA YOLCUSU KALMASIN
955 Okunma
Abdülvahap Kösesoy
Ahmet Altan
WIKILEAKS
929 Okunma
Özer Ataç
Reşat Nuri Erol
İstanbul MalaMal Mağazaları
907 Okunma
1 Yorum
Ilker Ardic
Ruhat Mengi
İddalar ''kaçarak'' unutulmaz
885 Okunma
Vahap Alma
Ruşen Çakır
Her mağdur kendi bacağından asılıyor
873 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler