Kennedy cinayeti ile Amerikan siyasetinin şifrelerini ç
526 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

08/11/2020

Kennedy cinayeti ile Amerikan siyasetinin şifrelerini çözmeye başlamıştık

Galiba daha fazla bilinçlenmemiştik. Hatta "Toplumu bilinçlendirmek, dolmayı pirinçlendirmeye benzemez" benzeri cümleler dolaşıyordu ağızlarımızda... Derken Amerika Birleşik Devletleri Başkanı John F. Kennedy'nin öldürüldüğü haberi geldi... Bir süre sonra da başkan adayı olan kardeşi Robert Kennedy öldürüldü. Başkan Kennedy'nin dul eşi Jacqueline Kennedy Yunanlı milyarder armatör Onassis'le evlenince de, Amerikan siyasetine ilişkin bilinçlenmemiz neredeyse tamamlandı.


Cinayetler

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/11/08/kennedy-cinayeti-ile-amerikan-siyasetinin-sifrelerini-cozmeye-baslamistik-1604800815

 

Yorum:

Neyi çözdük acaba, çok merak ettim şimdi?

O yıllardan bu yıllara hep bu siyasetin kurbanı olduğumuz ve biz dahil dünyanın geri kalanı da bu akıntıya kapıldığına göre belki de şifreden öte kaçırdığımız bir şeyler vardır.

Temelde neye, niçin öfkelendiğini bilen bir insanın artık o öfkesini yenmesi beklenir ama reelde nedense öyle olmaz. Psikolojide sorunun kaynağını bulmak en zor iştir. İlk defektin ne zaman başladığını bulmak hayati öneme sahiptir. Terapiler bu defektin çoğunlukla çocukluk evresinde oluştuğunu ortaya koyuyor ve hastanın ununla yüzleşmesi beraberinde tedavi sürecini ve nihayetinde iyileşmeyi getiriyor.  Yoksa getirmeli mi demeliyim? Çünkü maalesef yaşamda sorunu bilmekle sorunu çözmek bazen birbirinden çok kopuk olabiliyor.

Bizim siyasi hayatımız da böyle. Birçok şeyin bizim dışımızda cereyan ettiği ve bizi yönlendirdiği çok açık. Doğrudan iddia edilebilecek kadar açık olan bu gerçekler artık mizah konusu olmuş durumda ama bunu düzeltmeye dönük bir gayret veya girişim yok. Bu durumda ne yapmak gerekiyor? Belli ki tedavi olmak istemeyen bir hasta gibiyiz o zaman dua edelim de hastaya hoşgörü ve şefkat tutumu varlığını korusun.

 

 

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 594 | Tarih: 8.11.2020
Ergün Diler
KOCH ETKİSİ
ÇİN SORUNU
533 Okunma
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
Kennedy cinayeti ile Amerikan siyasetinin şifrelerini ç
Neyi çözdük acaba çok merak ettim şimdi?
526 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Biden’cılara kötü haber: ya Trump ya da oğlu
Doların çöp olacağı günler
519 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler