Amerikan sisteminin aksaklıkları karşısında Trump çares
575 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

15/06/2020

Amerikan sisteminin aksaklıkları karşısında Trump çaresiz kaldı

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yapısal bozukluklar karşısında çaresiz kalan Donald Trump, "Belki yeniden seçilmeyebilirim" şeklinde konuşmaya başladı. Eski bir iş adamı olarak Amerikan ekonomisini güçlendirmeyi varlık sebebi olarak sunan Trump, önce koronavirüs salgınında, sonra da ırk ayrımcılığına dayalı çatışmalar karşısında çaresiz kaldı.

Aynı polis tutumu
Amerika Birleşik Devletleri'ni haftalardır altüst eden olayların kaynağında, bilinçsiz polisler var... Sahip oldukları kamu gücünü vahşi ve ırkçı saldırganlığa dönüştüren bu polislerin marifetleri bitmiyor. Önceki gece de Atlanta kentinde bir siyah derili yine bir polis cinayetine kurban gitti.

Vuruldu
Polis aldığı ihbar üzerine bir fast-food restoranına ait park alanına gitti. Park alanında arabasının içinde uyuyan 27 yaşındaki siyahi Rayshard Brooks'u araçtan indirerek, gözaltına almak istedi. Brooks'un polise direndiği sırada şok tabancası ile vurulduğu görülürken, ardından polisin elindeki şok tabancasını alarak, olay yerinden kaçtığı anlar kameralara yansıdı. Polis, Brooks'u kaçtığı sırada vurarak, öldürdü.

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2020/06/15/amerikan-sisteminin-aksakliklari-karsisinda-trump-caresiz-kaldi

 

Yorum:

Şeytan azapta gerek

Aylardır bir Corona salgını var diye gündem sadece hastalık ve hasta sayıları idi. Farkındalık ve doğa bilinci gelişmiş, insanlar daha güzel şeyler hakkında konuşur olmuştu.

Şimdi normalleşmeye başlayınca gündeme yeniden savaş ve sınır ötesi operasyonlar oturdu. Ya da onlar hep sürüyordu da hastalıkla kamufle ediliyordu. İkisi de mümkün ne de olsa insan canı kıymetsiz. Ha salgınla ölmüşsün ha bombayla. Oyunu tasarlayanlar için ikisi de bir.

İnsan aynı insan, hırs aynı hırs olunca dünyada o veya bu şekilde kaos bitmiyor. Amerika’da yaşananların fitil için bir kıvılcım olduğu gün gibi ortada. Zamanında Arap Baharı’nı tasarlayanlar şimdi de Amerikan Baharı’nın peşinde anlaşılan. 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 573 | Tarih: 14.06.2020
Ahmet Hakan
Vaka sayısı artarken
Çok korkmaya gerek yok
603 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Amerikan sisteminin aksaklıkları karşısında Trump çares
Şeytan azapta gerek
575 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler