Ortak medeniyet fikri ve Türk dünyası medya rejimi
796 Okunma, 0 Yorum
Yusuf Kaplan - Yeni Şafak
Ali Bülent Dilek

Ortak medeniyet fikri ve Türk dünyası medya rejimi

06 Mayıs 2019, Pazartesi

YUSUF KAPLAN

Türk devletleri ama Türkçe konuşmuyorlar! Şaka gibi ama gerçek!

Türk devletleri ama müşterek bir dile, müşterek büyük rüyalara, iddialara, medeniyet fikrine sahip değiller.

Oysa hepsi de müşterek dilin, müşterek büyük rüyaların, iddiaların, medeniyet fikrinin çocuğu; hepsi de aynı medeniyetin havasını soludu; aynı medeniyetin ilimde, irfanda, hikmette çığır açıcı, bin yılımızı kurucu eserleri bu topraklarda Horasan ve Türkistan havzasında ortaya kondu; bu eserleri, klasiklerimizi, kurucu kaynaklarımızı bize, bütün insanlığa armağan eden büyük öncülerin, İmam Maturidî’lerden İmam Buhârî’lere, Fârâbî’lerden Şâh-ı Nakşibend’lere, Taberî’lerden Yusuf Hemedânî ve Ahmet Yesevîlere kadar büyük şahsiyetlerin menbaı Horasan ve Türkistan’da köksalan Mâverâünnehir Medeniyet Havzası oldu; ve bu menbaı bütün insanlığa cömertçe sundu.

ÖNCE MEDENİYET FİKRİ VE TÜRKÇE...

.................................

TÜRKLERİN DİLİ, RUSÇA MI, TÜRKÇE Mİ?

Fakat çok ciddî bir kaç sorun var öncelikli olarak halledilmesi gereken: Türk cumhuriyetlerinin ortak dili Türkçe değil, Rusça!

Olacak iş değil diyesi geliyor insanın ama yaşanan iki asırlık Rus işgali ve hegemonyası dikkate alınırsa, Türkçe’nin değil de Rusça’nın Türklerin ortak dili olması anlaşılabilir bir yere kadar...

Bir yerden sonra, bu işe son verilmesi gerekecektir: Türk devletleri, müşterek bir medeniyet fikri etrafında toparlandıkları zaman Rusçanın hegemonyası kendiliğinden çatırdayacak, Türkçe tahtına oturacaktır.

İkinci olarak da Türkiye’nin Türk dünyasının anlam haritalarını ve değerlerini tarumar edecek, ahlâkını bozacak, yoz, pespaye, döküntü, ayartıcı Türk dizilerine son vermesi;medeniyet ve tarih bilinci oluşturacak Diriliş Ertuğrul ve Payitaht Abdülhamit gibi dizilere ve bu dizilerin daha nitelikli olması için daha fazla yatırım yapması şart.

Türkiye, ortak medya rejiminin kurulması konusunda öncülük edebilir; bu konuda yeteri kadar entelektüel sermayeye de, insan sermayesine de, teknolojik sermayeye de sahibiz çünkü.

https://www.yenisafak.com/yazarlar/yusufkaplan/ortak-medeniyet-fikri-ve-turk-dunyasi-medya-rejimi-2050280

yorum;

TÜRKÇE,RUSÇA KURAN DİLİ VE ADİLDÜZEN

 

Yazarımız Türki cumhuriyetler seri yazılarının bu seferkisinde;  hayret bir şey

Türkler ama dilleri Türkçe değil Rusça diyerek sürdürdüğü yazısını ,Türkiyenin

bu konuda hem bir medeniyet fikri hem de Türkçenin Türki cumhuriyetlerin

dillerinin Türkçe yapılmasında öncülük yapması gerektiğiyle  bitirmiş.

Bende diyorum ki Türkiyede Adil Düzen kurulmadıktan sonra ne Türki cumhuriyetlerle ne de komşu ülkelerle kader birliği yapmak ve kurtulmak mümkün değildir.

Gelin merhum Erbakan hocamızın ve 53 yıldır Akevlerin çalıştığı Kur'an düzeni,Peygamberler Sistemi ve Adil Düzen üzerine yoğunlaşalım ve ülkemizde bunu kuralım gerisi mutlaka gelecektir vesselam .

Burada Rusya ve Putinle ilgili bir alıntıyla yorumumuzu bitirelim.

" Dolayısıyla bu açık mektup Rusya Devleti’nin görevlilerine hitaptır, kimin görevli olduğunu bilemediğim için ben Sayın Putin’e hitap ediyorum.

Ben kendi adıma bir şey talep etmiyorum, kendi adıma size hitap etmiyorum.

Kâinatı var eden ve herkesin Tanrı’sı olan Allah tarafından tüm insanlığa gönderilen, dolayısıyla size de hitap eden Kur’an’ın bir mütercimi olarak bu mektubu yazıyorum. Temsil ettiğim kimse devletlerin üstündedir. Diyebilirsiniz ki; ben zaten onunla ilgileniyorum yahut ilgilenenlerle istişare içindeyim.

Bizim onlardan farkımız vardır. Biz Kur’an’ı bugün bize nâzil olmuş şeklinde anlıyoruz. Biz bin sene önceki yorumları anlatmıyoruz. Oysa size hitap edenler bin sene önceki yorumları anlatıyor. Ayrıca, biz sizi İslâm dinine davet etmiyoruz, biz size İslâm düzenini hatırlatıyoruz. Bu düzen Tevrat düzenidir, İncil düzenidir, Furkan düzenidir ve Kur’an düzenidir. Onlar ise İslâm dinini anlatmaktadır. Bu düzene ya karşıdırlar yahut da sizi sadece İslâm dinine davet etmektedirler.

Sosyalist sistem kapitalist sistemden bir adım ileri bir sistemdir. Sermaye bunu bildiği için sosyalizm başarıya ulaşmasın diye sosyalizm ile ilgisi olmayan konularda yani “aile, mülkiyet, din ve ulus düşmanlığı” yaptırmış, bu sebeple Sovyetler yıkılmıştır.

“Adil Düzen” sosyalizmden de ileri bir düzendir, dolayısıyla “Adil Düzen”i araştırmanız gerekmektedir.

“ADİL DÜZEN” kapitalizmin iyi taraflarını almış kötü taraflarını atmış, sosyalizmin de iyi taraflarını almış kötü taraflarını atmış bir düzendir. Dolayısıyla “ADİL DÜZEN” sosyalizme kapitalizmden daha yakındır. Rusya’nın ekonomisi gelişmelidir ama bu gelişme dünyayı sömürmek için değil, dünyaya hizmet etmek için olmalıdır.

Biz Akevler olarak İstanbul merkezli çalışmalarımızda peygamberler düzeni araştırma merkezi oluşturuyoruz. Bu araştırmamıza katılmak üzere sizi de davet ediyoruz. Bunun için sizden bir ücret ve bedel talep etmiyoruz. Masrafları size ait olmak üzere bize “AVRASYA EKONOMİ BİRLİĞİ” üzerinde araştırma yapmak üzere dünyanın değişik yerlerinde birer merkez kurunuz; İstanbul’da da bir merkez kurunuz. Bu merkez bizim “Akevler Araştırma Merkezi” ile birlikte çalışma yapsın. Biz onlara görüşlerimizi anlatalım, onların da görüşlerini biz dinleyelim."SÜLEYMAN KARAGÜLLE- http://www.akevler.org/AkevlerMakaleler/2047/SonYor/10053/Suleyman-Karagulle/Sayin-Putine-Acik-Mektup

 


 

 

Ali Bülent Dilek








© 2024 - Akevler