İstanbul’un güzel abisi!.. 24 Mart 2019
712 Okunma, 0 Yorum
Uğur Dündar - Sözcü
Hüseyin Bağdatlı

İstanbul’un güzel abisi!..

Uğur DÜNDAR.,   24 Mart 2019

 

İlginçtir, adaylığı konuşulmaya başlandığında CHP'de belki de ilk kez, cadı kazanı ortaya çıkmamış, birkaç kişi dışında tüm parti kadroları ağız birliği etmişçesine “Evet, Ekrem İmamoğlu en uygun isimdir” demeye başlamıştı. Tek tük muhalefet edenler ise “Yüzde 14 tanınırlığa sahip bir ilçe belediye başkanından İstanbul'u yönetecek biri olur mu” diye eleştiriyorlardı.
O ise yüzünden hiç eksilmeyen gülümsemeyle; 
“Beni tanıdıkça seveceksiniz” diyor, tecrübesizliğini dile getirenlere de “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a belediye başkanı olduğu haliyle kıyaslandığımda ondan misliyle tecrübeliyim”cevabını veriyordu.

★★★

Sahaya çıkar çıkmaz iktidar çevreleri harekete geçtiler. Önce Kıbrıs'ta Türklere soykırım girişiminde bulunan Rum lider Makarios'un heykelini Beylikdüzü'ne diktiğini (!) öne sürdüler. Bu ciddiye alınacak hiçbir yanı olmayan büyük bir yalandı! O nedenle hiç tutmadı. Sonra bazı belediye uygulamaları üzerinden yıpratmak istediler. Onlar da işe yaramadı. Çünkü hemşehrileri çok memnundular…
Eleştiri görünümü altında atılan iftiralar üzerine yapışmayıp, teflon tavadan kayarcasına yere düşünce, bunları üretenler de susmak zorunda kaldılar!..

★★★

Ne söylenirse söylensin sert bir üslupla cevap vermiyor, kavga etmesini bekleyenleri çileden çıkaracak sakin bir tonla sevgiden, kimseyi ötekileştirmemekten, herkese eşit hizmet götürmekten söz ediyordu.
İnsanları ayrıştırmadığı gibi kucaklayan bu sakin ve sevecen dili çok sevildi. Yazının tamamı için https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/ugur-dundar/istanbulun-guzel-abisi-4105072/YORUM

YORUM

Konu  Ekrem İMAMOĞLU olunca, geçen yıllarda iddia etmiş olduğum; Adil Düzen gelecekse eğer, ki ben buna canı gönülden inanalardanım,yakın zamanda gelecek. Gelecek gelmesine’de nasıl gelecek,kimler sahip çıkacak sorusuna verdiğim cevabım aklıma geldi.

Adil Düzen’e en yakın siyasi görüşe sahip insanlar,sosyalist partilerin tabanlarında yetişmiş olan insanlardır. Onlara Adil Düzen anlatılmalı ve onları islamla barıştırıp Adil düzen hayata geçirilmelidir demiştim.

CHP nin bazı adaylarına baktığımız zaman, sanki bu günler için; Allah tarafından özenle seçilmiş adaylar olduklarını görebiliriz.

Sermaye; bugüne kadar hep dindar yöneticileri tuzağına çekip ülkemiz üzerinde oyunlar oynadı. O yüzden muhafazakar kesimde siyaset yapanların çoğunun eli kolu bağlı durumda. Bu oyunu chp İstanbul adayı ile bozdu. Ekrem İmamoğlu; bundan böyle çok dikkatli olamalı,etrafındaki insanları ferasetle seçmeli,oyuna gelmemeli,tuzağa düşmemeli. Seçilemese dahi, o artık sermayenin hedefinde olan bir şahsiyettir.

Bugün millet ittifakı Ankara adayı Mansur beyin hakkındaki iddiaların sebebi,geçen dönem Melih Gökçek i zorlamasıdır. Melih Gökçek kadar oy alabilen bir adayı,sermaye tuzaksız bırakmaz,demek istediğim o.

Ekrem İmamoğlu; Adil Düzeni anlayabilecek ve inanabilecek seviyede, Müslüman olduğu açıktır. Sosyal Demokrat partiyi tercih etmiş olması’da, sömürü düzenine karşı olduğunu gösterir. Kendisi ile bir vesile ile tanışıklığım vardır. İhtiyaç hasıl olduğu ve vakit geldiği zaman kendisine Adil Düzen,i tebliğ edip, çalışmalara katılmasını önermek isterim. Seçimleri kazanırsa bize kulak vermeyecektir. Kaybederse, sermaye onu bulmadan,biz onunla iletişime geçmeliyiz diye düşünüyorum. İmamoğlundan bir Recep Tayyib Erdoğan çıkmaz belki ama, nasibinde varsa, iyi bir Adil Düzen çalışanı çıkabilir.

Not; İtalik ifadeler,yorumlar; Hüseyin Bağdatlı’ya aittir.

 

 

Hüseyin Bağdatlı






Sayı: 510 | Tarih: 24.03.2019
Mehmet Barlas
Kılıçdaroğlu’nun var olması Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hak
İcraat zamanı da gelecek mi?
800 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Beni Ankara Şehir Hastanesi’ne emanet ediniz
Büyük hastaneler sağlığı çökertir
798 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Dünyanın Müslümanlaşması korkusu!
TERÖRE ÇÖZÜM ADİL DÜZEN DAYANIŞMA ORTAKLIKLARI
774 Okunma
Ali Bülent Dilek
Uğur Dündar
İstanbul’un güzel abisi!.. 24 Mart 2019
Ekrem İmamoğlu
712 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
Beş göz
Sermaye-Devletler çatışması
706 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle


© 2024 - Akevler