Suudi Arabistan’ın vatandaşı olmak denilen rezillik
800 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

18.10.2018

Olayları yaşamaktan öteye yapılması gereken şey, yaşananlardan ders almak değil midir? Son birkaç hafta içinde o kadar yoğun yaşadık ki, bunları bir anda geçmişin unutulanları arasına atmamalıyız...

Vatandaşlık 
Suudi Arabistan
'ın kendi vatandaşlarına reva gördüklerini düşününce, insanların bir ülkenin vatandaşı olmaktan öteye güvenceler aradıkları kolayca görülebilir. Vatandaşlık gerçekten uluslararası âlemde kişiye güvenceler ve bazen de imtiyazlar verir. Birey arkasında bir devletin bulunduğunu bildiği zaman, yaşama da daha farklı açıdan bakar.

Kaşıkçı olayı 
Ancak Cemal Kaşıkçı olayıyla
 da gördük ki, bir devletin vatandaşı olmak kişiye yetmiyor. O devlette demokrasi olmasa bile insan haklarına ya da yaşamak hakkına saygılı olunması bekleniyor. Hele o devletin bir konsolosluğunda vatandaşın parmaklarının kesilip sonra kafasının da kopartılması, asla kabul edilebilir bir şey değildir.

Tamamı için https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/10/18/suudi-arabistanin-vatandasi-olmak-denilen-rezillik

 

Yorum:

Eman isteyip gireceğin yeri seçme lüksün bile yok

Durum keşke uyruk değiştirmekle düzelecek kadar basit olsaydı. Bugün Sermaye’nin göz dağı vermek istediği birileri için uyguladığı yöntem olayı tamamen şova dönüştürüp, müstakbel emsallerinin önüne geçmektir. Bunda da gayet başarılı. O yüzden nerede yaşarsan yaşa, kim olursan ol hiç bir önemi yok.

Arabistan’a mesaj vermek için Kaşıkçı’nın kafasına da sıksalardı yeterli olurdu ama öyle yapmadılar. İnsanın kanını donduran bir senaryo ile olayı ibretlik yaptılar. Yapılanları ifade etmek için ‘vahşet’ kelimesi bile anlamsız kalıyor. Allah bu düzeni koruyanları Kahhar ismiyle yargılasın.

Durum bu! Savaş isteyenler her türlü zulmü yapmaya hazır, peki ya dünyanın geri kalanı? Onlar bununla yüzleşmeye hazır mı?

 

Tayibet Erzen






Sayı: 488 | Tarih: 21.10.2018
Uğur Dündar
Gökmen Ulu
Bu Rüya; Adil Düzen Müjdesi.
878 Okunma
Hüseyin Bağdatlı
Ergün Diler
Kilit prens
Yeni düzen
819 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Ne iş Danıştay?
Eğitimi ne zaman öğrenecekler?
805 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Suudi Arabistan’ın vatandaşı olmak denilen rezillik
Eman isteyip gireceğin yeri seçme lüksün bile yok
800 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
İlmihâlsiz Müslümanlık, çıkmaz sokaktır!
ARTIK İLMİHAL DEĞİL, ADİL DÜZEN ZAMANI
714 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler