Bravo THY’ye
805 Okunma, 2 Yorum
Ahmet Hakan - Hürriyet
Lütfi Hocaoğlu

25.03.2017

TÜRK Hava Yolları, ABD ve İngiltere’nin getirdiği yasağa karşı şu iki çözümü bulmuş:

- BİR: Uçakta ücretsiz internet...

- İKİ: Uçakta yolculara laptop vermek...

İşte budur.

Düşünenlerin akıllarına sağlık...

Yazının tamamı için tıklayın

 

Yorum:

Sermaye’yi yenmek

Cumhurbaşkanı meydanlarda bağırıyor, Başbakan da keza öyle. Batının nasıl yalancı, ikiyüzlü olduğunu haykırıyorlar. Doğrudur söyledikleri. Ancak nasıl onlara yenilmeyeceklerini söylemiyorlar.

Bunun en tipik örneği THY olarak görünüyor. THY 2016 yılında 6.5 Milyar TL zarar ettiğini açıkladı. Toplam değerinin % 22’si kadar zarar açıkladı.

Şimdi düşünelim. Cumhurbaşkanı ve Başbakan bayrak açtılar Sermaye’ye karşı. Ama Sermaye’nin oyunlarına boyun eğiyorlar.

Dünyada iki büyük uçak üreticisi var: Airbus ve Boing. İkisi de Sermaye’nin. THY bu iki firmadan uçak almak isteyince satmıyorlar. Üçüncü bir firmayı gösteriyorlar ve uçakları oradan kiralayabileceğini söylüyorlar. Skymark isimli bu firmadan THY uçakları on yıllığına kiralıyor. Kiraladığı için ve kendinin olmadığı için uçurmak zorunda. Boş bile olsa uçuruyor. Süre dolunca uçağı geri verdiği için kendisine ait eski uçakları dışında yeni model uçağı yok.

Sermaye böylece oyununu oynuyor. THY hem çok büyüyor. Gururumuz oluyor (!) ama tüm kazancı Sermaye’nin oluyor hatta geçmiş kazançları bile zarar ederek Sermaye’ye vermiş oluyor.

Sadece nutuk atarak Sermaye’yi yenemezsiniz. Tamamen düzeni değiştirmelisiniz. Adil Düzen’i getirmek için çalışmalısınız. Başkanlık sisteminde çözümler aramak danışmanlarınızın sizi götürdüğü dipsiz kuyulara gitmekten başka bir şey değildir. Allah’ın bize rehber olarak gönderdiği Kuran ile ilgilenmeden ancak bu şekilde Sermaye’nin istediğini yaparsınız, onu yeneceğinizi zannederek onun istediklerinden başka bir şey yapmazsınız.

 

Lütfi Hocaoğlu


YorumcuYorum
alipeker
30.03.2017
02:37
Lütfi hocam hayırlı akşamlar , ekonomik islam modelinin İNŞALLAH uygulacaktır. yardımız için yazıyorum. net te bilgisayardan kuran öğrenme RUH UL KURAN projesini hazırladığınızı okudum . emeği geçenlerden ALLAH SİZLERDEN RAZI OLSUN . umarım çalışmanız bitmiştir ve bu programı incelemek kullanmak istiyorum . ilgili net adresini bildirmenizi rica ederim.saygılarımla
Lütfi Hocaoğlu
31.03.2017
11:14
Allah sizden de razı olsun Ali Bey. Henüz Ruhu-l Kuran'ın setup (kurulum) şeklini hazırlamadığımız için yayınlayamadım. Ama istiyorsanız bir gün Yenibosna'ya Akevler'e gelirseniz bilgisayarınıza yükleyebilirim ya da flash belleğinize yükleyebilirim. Mail olarak gönderemiyorum, çünkü 5 GB büyüklüğünde.




Sayı: 406 | Tarih: 26.03.2017
Ergün Diler
Gizli Kod: Kırım
Sermaye'nin oyunları
837 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Bravo THY’ye
Sermaye’yi yenmek
805 Okunma
2 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Hayırcılar ittifakı farklı gruplardan oluşuyor
O hevesler kursaklarda kalmaya mahkum
719 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Türkiye’yi vurmak için bahane arayacaklar... Teyakkuz v
İş yine milletime kaldıysa vah milletime!
666 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler