Saldırı ittifakı
1495 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

09/12/2016

1- FETÖ’cüler, büyük Sermaye’ye teslim olmuş değildir. Avrupa Birliği bize saldırıyor. İçte onlarla bir olanlar vardır. Ankara’yı yenemeyecekler.

-Teşhislerde hata var. Önce dolar çöküyor. Sermaye onu yaşatmanın yollarını arıyor. Gülen Cemaati ile iş birliği de buradan geliyor. ABD’deki Trump’un aniden ortaya çıkması da oradan geliyor. Avrupa’daki dalgalanmalar oradan geliyor. Dünya bize saldırmıyor. Dünyada iki kamp var; devletler kampı, Sermaye kampı. Erdoğan devletlerin yanında. Gülen Sermaye’nin yanında. Mahir Kaynak’a göre devletlerin kazanması daha muhtemel. Bize göre de devletler kazanacaktır. Çünkü Sermaye’nin tarihi görevi bitti. Faizsiz, karşılıksız para ekonomisinden halk ekonomisine gidilecek.

 

Doların mesajı

2-  ABD ve Rusya bir, Çin ve AB bir. Çatışma bunlar arasında. Türkiye nerede yer alacak?

-Asıl çatışma devletler ile Sermaye arasındadır. Sermaye de ikiye bölünmüştür. Rockefeller Amerikancı sermayedir. Rothschild İngiltereci sermayedir. Son yıllarda Avrupa sermayesi ortaya çıktı, Amerikan sermayesi suskun kaldı. Eskiden Rockefeller Cumhuriyetçileri, Rothschild demokratları tutardı. Bu seçimde de böyle görünüyordu. 15 Temmuz’da birden değişti. Clinton bu işi beceremediğini görünce Trump’un yanına geçti. Dünkü hasımlar birden uzlaştı. Ne kadar sürecek belli değildir.

AB ile ABD birbirinden kopamazlar. Çünkü tarihi ve sosyal bağları vardır. Aynı şekilde Ruslarla Çinliler de birbirinden kopamazlar. Yöneticiler kopsa bile kitle ayrılmaz. Geleceği yönlendirecek Türkiye ile İran’dır. Batı bloğunda ekonomik kavga var. Doğu bloğunda dini ayrılık var. İslam alemi her iki halkın içinde yer alır. Ne tarafa geçerse orası galip gelir. İslam aleminin bölünmemesi için her ikisi arasında ayrılık olmamalıdır. Humeyni ve Erbakan bu yolu kapamıştır. İran bizi davet etmiştir. Dostluk mesajını aldık ve götürdük. Sonra Gül Erbakan’ı affetmiştir. İran Erbakan’ı devletler üstü karşılama ile karşılamıştır. AK Parti de bu siyaseti sürdürmektedir.

 

3-Altın fırsat

Borsa cambazı diyor ki “Dolar düşecek altın yükselecektir.” Bugün dünya devletleri altına geçmektedirler. Doların yükselmesinin sebebi ABD dolarının ABD’de toplanmasıdır.  ABD’deki hareketi yöneten, İslami eserler yazan ABD’li profesör Graham Fuller’dir. Afganistan’da iken Gülen’le belki günlük görüşüyordu. Sovyetleri yendi.

- Borsa cambazı doğru söylüyor. Rothschild parayı Amerika’da mevduat olarak topluyor. Halk dolara geçiyor ve Nevada’da biriktiriyor. Bu iki yolla doları kıymetlendiriyor. Dünyadan para çekildiği için yükseliyor. Diğer taraftan mevduatları yatırıma çeviremiyor. Çünkü dünya yeni yatırım yapacak emek bulamıyor. Ekonomi kabız olmuş gibidir. Üçüncü cihan savaşını çıkaramadığı için boşalamıyor. Bundan sonra yapacağı iş altınları satın almadır. Birden bolca altın satın alacak ve aniden altın yükselecek ve dolar düşecek ve hatta iflas edecek. Sermaye altın mevduat stokları ile Altın dolar çıkaracak. Dünyayı yeniden dolandıracak.

 

4- Danışman

Başbakan ABD’ye gitti. Berat Albayrak da gitti.  Bir yayın kuruluşu aleyhte haberler döşedi. Berat Albayrak’ın yeni enerji anlaşmalarını önlemek istedi. Putin başkan olunca Rusya’daki büyük iş adamlarını toplayıp: "Siz paraları kazanmaya devam edin ama yönetime, siyasete karışmayın." dedi.  Sonra onlar ya hapse girdi ya da kaçtı. Şimdi de Ocak ayında Trump 41 iş adamı ile görüşecek. Bakalım ne diyecek.

-  Türkiye’nin bir bloktan diğer bloğa gidip gelmesi Türkiye’ye zarar verir. Türkiye dış siyasette şeriata göre kurallar koymalı ve dünya bilmelidir ki Türkiye şeriatın emrinin dışına çıkmaz. O zaman saygın devlet olunur.   

 

5- Duvara toslayacaklar

1996’da Gülen Altunizade’de konuştu. Öcalan bize verildi. Gülen Amerika’ya gitti. Dört ay orada kalacaktı. Kaset gösterildi ve rehin edildi. İshak Alaton Gülen’i ziyaret etti. “On santim büyümüş” dedi.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Dış Siyaset

Türkiye coğrafi ve tarihi merkezdedir. Türkiye ya tek süper güç olma durumundadır yahut herkesle iyi geçinmek durumundadır. Tarihte önce Bizanslar sonra Osmanlılar hep rakipsiz süper güç oldular. Bizans’ın yıkılması ile hiçbir şey değişmedi. Sadece haneden Hıristiyan aileden Müslüman aileye geçti. Cumhuriyette büyük değişiklik oldu. İnsanlık büyüdü, genişledi ve bir süper devletin hakim olması yerine Sermaye dünyaya hakim oldu. İspanya’dan Fransa’ya, Fransa’dan İngiltere’ye, İngiltere’den Amerika’ya göç edip yerleşen Sermaye, merkezi yönetimi İstanbul’dan aldı.  Çeyrek bin yıldır Osmanlılar yenildiler yerlerini cumhuriyete bıraktılar.

Türkiye’ye dünya düşmandır. Bu merkezde oturmak ister ve dünyaya onlar hükmetmek isterler. Türkiye’de gözü olmayan blok, devlet, hatta halk bile olamaz. Ne var ki eğer Türkiye’ye kendileri sahip olamayacaklarsa, İstanbul’u alamayacaklarsa, Türkiye’nin Türklere kalmasını isterler. Çünkü Türkiye tek süper güç olacak durumda değildir. Saldırı gücü yoktur ama büyük bir savunma gücü vardır. Büyük bloklar saldırmazlar çünkü dünya savaşı çıkar. Küçük komşular da saldırmazlar çünkü Türkiye onlardan çok güçlüdür. Tek direnecek devlet İran’dır. Sermaye bunun için saldırmak istiyor.

O halde Türkiye’nin elinde siyaset vardır. Dünya devletleri ve güçleri ile eşit uzaklıkta olmak. Birine yaslanıp onun emrinde olmamak. Bu takdirde ona karşı diğer bloklar birleşir. Saldırırlar. Türkiye ezilip gider. Şimdiye kadar dünyaya Sermaye hakimdi. Tek kutup yönetiyordu.  Şimdi ise Sermaye’nin gücü bitti. Sanayileşme tamamlandı. Yeni yatırımlar için yeni emek yoktur. Dolayısıyla faize otlanacak çayır bulunmalıdır.

Türkiye’nin tek yaşama şansı vardır. İç siyasette olduğu gibi dış siyasette de şeriatçı olmak. Bu hastalığın tek ilacı vardır. Çağımızın ilmi ile yorumlanıp üretilmiş olan Adil Düzen.

 

1- Türkiye tüm dünyadaki devletlere, cemaatlere ve şirketlere hakemlik sistemini teklif etmelidir. Sorunları hakemlikle çözmelidir. Her insanın hatta canlının bile hakemlere gitme hakkı vardır.  Kim olursa olsun onu muhatap almaktan vazgeçemez. Allah insanı muhatap alıyor. O’ndan büyük kimse yoktur. Türkiye hakem kararlarına tek taraflı da olsa uymalıdır. Hakemler yanlış karar verirlerse uygulamalar yaparlar, hakemler aleyhinde hakemlere gidilebilir. Hakemlere itaat Allah’a itaattir.

2-  Tek taraflı olarak vizeleri kaldırırlar, gümrükleri kaldırırlar.   Devletin görevi güvenliği sağlamaktır. Adil yargı sistemini kurmaktır. Yeryüzü insanlığındır. Şeriat hükümleri içinde yeryüzünün bereketinden herkes yararlanır. Kuran "Yeryüzünde ne varsa cemian (yani bir bütün olarak) insanlarındır" diyor(Bakara-29). Devlet vergisini alır güvenliği sağlar. Para çıkarır ve para değerini korur.  Planlama yapar, planlara halk izinle değil kendi iradeleri ile uyarlar. Plana aykırı hareket etmişlerse hakemler gereğine karar verir.

3-  Türkiye; devletlerle, etkin güçlerle, ırkı gruplarla, şirketlerle iyilikte anlaşır birlikte hareket eder. Kötülükte herkesten uzak olur. Falan devlet Türk’müş, falan devlet Müslümanmış, Sünni imiş gibi etiketlere bakmaz. Hakem kararlarına uyuyor mu, iyi işler yapıyor mu ona bakar.

4- Türkiye’nin insanlıktaki en büyük görevi Allah’ın bu millete ihsan ettiği Kuran düzenini, İslam düzenini dünyaya anlatmak ve örnekler göstererek, ortaklıklar kurarak öğrenmelerine yardımcı olmaktır.

Bunun dışındaki ziyaretler birilerine karşı değil birileri ile anlaşmak için olmalıdır.

 

Süleyman Karagülle








© 2024 - Akevler