Gülen geldi mi?
1268 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

02.09.2016

MHP kaset olayında Faruk Bayındır rol oynadı. Asıl ortak Yalçın Ayaslı idi. 58 milyon dolarla doğrudan ABD’ye uçabilen uçak aldı. AK Parti içinde çok yakınları vardı. Bodrum’da yalısı vardı. Gizli toplantılar yaptıklarını sanırdı. Bayındır Ayaslı ikilisi Uzan’ların Atatürk Havalimanı’ndaki uçak hangarına çöktüler. Hangarın iki kapısı vardı. Birinde görevli polis bulunurdu, diğerinde görevli polis yoktu. Buradan girip çıkanlar özel kişilerdi ve tüm gizli toplantılar hangarda yapılır ve kimsenin haberi yokmuş sandıkları bir şekilde ABD Türkiye arasında cirit atarlardı.

Herhalde Gülen gelmiş bir toplantıya katılmış ve kimsenin haberi olmadan tekrar Amerika’ya uçakla dönmüştü.

Bundan kimsenin haberi yoksa sanılırdı ama vardı. Yazacağız.

 

-Uygarlıklar; Mezopotamya, Mısır, Hindistan ve Çin’de doğmuştur. Büyük ırmakların suladığı sıcak ovalarda oluşmuştur. Tarım dönemine geçmeden önce devlet anlayışı yoktu. Kabileler halinde yaşanıyordu. Uygarlaşmada sıcak kuşakta tarım dönemine geçilmiş ve büyük devletler ve medeniyetler kurulmuştu. Bunu örnek alan soğuk iklimde yaşayan İskitler çadır devleti kurdular. Yani göçebe oldukları halde devlet aşamasına geldiler. Soğuk iklimin kazandırdığı güçle sürekli olarak sıcak kuşaklardaki zengin yerleri yağmaladılar yahut işgal ettiler.

Orta kuşak sıcak olmadığı için zengin değildi. Soğuk olmadığı için de halkı güçlü değildir.  Uygarlık yeter dereceye geldikten sonra kuzeyden gelen halk orta kuşakta yerleşti ve orta kuşak devletlerini kurdular.  Soğuğa ve sıcağa dayanıklı bu halk teknolojik imkânlarla soğuk iklime de sıcak iklime de hakim oldu. İşte Anadolu devletleri bunlardandır. Yarı göçebe bir uygarlıktır. Uygarlıklıdaki devletlerin sahip olduğu kültüre sahip değildirler ama kendilerine özgü yazıya dayanmayan taktikleri vardır.

    Batılıların gelişmiş plan projeye dayalı hileli politikalarına karşı Türkler belki 2000 yıldır kendilerini koruyor.  Cumhuriyet döneminde Sermaye Türkiye’ye çeşitli tuzaklar kurmuşlar, Türkiye yenilmiş gibi olmuş ama aslında yenmiştir.

     Gülen ve AK Parti olayı böyledir. Batı Adil Düzen’i, Erbakan’ı yenmek için Erdoğan ve Gülen’i kullandığını sanmıştır.  Bizzat etkili bir kişi olarak size söylüyorum. Biz Gülen ve Erdoğan’ın bizim Adil Düzen çalışmalarımızı engellemek için organize edildiklerini biliyorduk. Ne var ki biz Erdoğan’ın ve Gülen’in ihanet etmeyeceklerini, onları tanıdığımız için biliyorduk. Dolayısıyla bunların takiye yapmalarından rahatsız olmuyor, hatta hoşlanıyorduk. Diğer taraftan biz Ordumuza daima güvendik ve haklı çıktık.

Evren “Ben Meclise gittim, beni gruplarına davet ettiler, ben onları hapse attığım halde onlar beni çok iyi karşıladılar.  Erbakan çok kurnaz.” demişti.

Biraz sonra kendisine “Siz Erbakan kurnaz dediniz. Erbakan kurnaz değil sizin kadar vatanseverdir” dedim. “Öyledir.” dedi. “İşte bu sebeple size saygı gösterdiler, ordusuz devlet olmaz. Ordu bize zulüm yapsa da biz orduyu sevmek saymak zorundayız.” dedim.

           Ordu’nun bunları dışa karşı yaptığını biliyorduk. İzmir’de resmi hiçbir görüşmemiz olmadığı halde Ordu Akevler’i daima korumuştur.

            Gülen bize saldırıyordu. Biz daima onlara sahip çıktık. Erbakan’a “Gülen’le görüşüyor musunuz?” dediler. “Her gün beş defa görüşüyoruz.” dedi.

           Biz bu anlayışımızla Sermaye’yi perişan ettik. Yarım asır sonra da Sermaye yenilmiş olacaktır. Onlar oyun oynadılar. Allah da iyi oyun oynadı. Onlar için de iyi olan oyunu oynadı.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

 

Yorum:

Türkiye Kuracak

Üçüncü bin yıl uygarlığını kuracaktır. Bunun bir çok sebebi vardır.

   1-Yarım bin yıldır İslamiyet’in temsilcisi Türkiye olmuştur. Sermaye Hıristiyan batıyı kışkırtarak savaştırdı. Mustafa Kemal’in ‘Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesiyle, bu savaşı sona erdirdi. Tarihi gelişme üçüncü bin yıl uygarlığınım barışçı Türkiye tarafından oluşturulmasını zorunlu kılar.

   2- Türkiye karaların ve iç denizlerin merkezindedir. Uygarlık merkezlerde oluşur. Dünyanın kültür merkezi olduğu gibi coğrafi merkezidir de. Dünyanın en laik şehri, her ırk ve dine açık şehir olan İstanbul’dur.

   3-Yeni uygarlıklar iki eski uygarlığın sentezinden doğar. Üçüncü bin yıl uygarlığı da Avrupa Uygarlığı ile İslam uygarlığının sentezinden doğacaktır. Bu iki uygarlığı sentez edecek başka bir ülke yoktur. Üç asırdır batılılaşmaya başlayan Türkiye İslamiyet’i de korumuştur. İslami eserlerle, batı uygarlığı eserlerinin birlikte yaygınlaştığı başka bir ülke yoktur.

  4-Adil Düzen çalışmaları Akevler’de, Türkiye’de başlamıştır. Bu kooperatifin ortakları tarafından oluşturulan Milli Görüş ve Gülen Cemaat’i İslam düzenini dünyaya duyurmuşlardır. Adil Düzen’in gelmesi için şartları hazırlamışlardır.

              Bugünkü Cemaat’in ve AK Parti’nin çatışmasını şer sanmayınız.

             a) Çatışma devam etikçe iki taraf güçlenir. Ortada onlardan başka kimse kalmaz. Dolaysıyla bu çatışma Türkiye’nin üçüncü bin yıl uygarlığını kurma müjdesidir.

             b) Gerek Cemaat’te, gerek AK Partililerde büyük hatalar vardır. Yanlış yapıyorlar. Bu çatışma ister istemez iki tarafı da doğruya getirecektir. Adil Düzen’e, Kuran düzenine döneceklerdir.

             c) Dünyada devletlerle Sermaye arasında kıyasıya savaş başlamıştır. Türkiye’nin yanlarında yer alacağı taraf galip gelecektir. Türkiye devletler tarafında yer almıştır. Sermaye mağlup olacaktır. Çağın Firavun’u olan Sermaye yenilme durumundadır.

            d) Sermaye’nin yüz yıldır yapmak istediği Türk Ordusu ile Türk halkını savaştırma siyaseti sonuç vermemiş, 15 Temmuz’da Ordu ile halkın ayrılmaz bir bütün olduğunu göstererek tüm devletlere üçüncü bin yıl uygarlığınnı Firavun’unu yenme taktiğini öğretmiştir. Ordu halk birliği yapılınca dolar etkisiz hale gelecek ve Adil Düzen dünyaya hakim olacaktır.

         Burada çok az olan okuyucularıma Adil Düzen devletlerinin özelliklerini sıralayacağım.

      a) Adil Düzen devletleri savaşçı değil barışçıdırlar. Savunma savaşını yaparlar. Barış için savaşırlar. Aralarındaki ihtilafları hakemlerle çözerler. Hakemlerden birini bir taraf diğerini diğer taraf seçer. Başhakemi hakemler seçer. Hakemlerin kararlarına kendi rızaları ile uyarlar.

      b) Adil Düzen devletleri arasında vize yoktur. Herkes kendisini misafir edecek birinin olduğu yerde her zaman seyahat edebilir.

     c) Adil Düzen’de gümrükler yoktur. Vergi alındıktan sonra ürün dünyanın her yerine hiçbir engelle karşılaşmadan ulaşılabilmektedir.

     d)Uluslararası para, altın paradır. Dünyanın her yerinde teşkilatı bulunan İstanbul’daki kuyumcular kooperatifinin çıkardığı barış devletlerinin güvencesindeki altın para döviz olmaktadır. Bir ulusun parası uluslararası ilişkilerde geçersizdir. Sömürü aracı olması önlenir.

     İşte üçüncü bin yıl düzeni bunlara dayanmaktadır. Türkiye dünyayla böyle ilişkiler kuracaktır. Bunu ya AK Parti ve Cemaat barışıp yapacaklar yahut bunlar gidip başkaları gelecektir ama bu olacaktır.

   

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 377 | Tarih: 4.09.2016
Ergün Diler
Gülen geldi mi?
Türkiye Kuracak
1268 Okunma
Süleyman Karagülle
Emre Kongar
‘Kendin pişir kendin ye’ terörü!
Yanılgı
1181 Okunma
Vahap Alma
Ahmet Hakan
Ergenekon'daki filmin devamını izliyor gibiyiz
Adaletsizlik
1077 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Güvensizlik şokunu geride bırakmalıyız
Resim netleşmeden safları belirlemeyelim
972 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
İslâm, tek vazgeçilemezimiz olmazsa, varlığımızı bile s
Çağın firavunu sermaye ise Musa(AS)’sı da Akevlerdir
910 Okunma
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler