Kritik Viraj
1214 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

29/01/2016

-ABD Öcalan’ı bize verdi, Kandil’i destekledi. Avrupalılar yerli ağalarla işbirliği yaptılar. Biz silahla gittik. Oralar batıya benzemez. Leyla Zana AB taraftarı idi. ABD meclisten kovdurdu. Asıl kavga Avrupa ile Amerika arasındaydı.  Bir olmalıyız.

-Avrupa’yı birbirine düşürüp 40 milyon insanı öldüren ABD’deki sömürü sermayesi idi. Sonra soğuk savaşı çıkarmıştı. Ortadoğu’yu küçük devletlere ayırıp silahsızlandırmak için ve İsrail’in atom bombası ile oluşturacağı Ortadoğu birliğini yönetmek isteyen Sermaye idi. PKK’yı  Amerika’nın işbirliği ile MİT tarafından görevlendirilen Öcalan kurdurdu. İstenen görevi yapmadığı için emekli ettiler. Yerine Kandil’i kurdular. Bunlar hep ABD tarafından yapılıyordu. Her devlet güya çatışmak için orada idi. Aslında Sermaye o şekilde orada idi. Onlar kazanacak kendisi yiyecek. Yazar hala Sermaye’yi ağzına alamıyor.

 

Güç dengesi

IŞİD Kobani’ye dalınca halkı sokağa döktüler. Sonra Kobani gidince adım atmadılar. ABD artık silahla değil oradaki adamları ile istediğini yapıyor. IŞİD her tarafı silip süpürdü. Herkes rahatsız oldu. Kim kurmuştu? Çin büyüyor, sorun oluyordu. ABD dünyada kendisi var olacak, Ortadoğu’da da biz.

- Kobani’ye saldırdılar. Barzani Türkiye’den yol istedi. Oysa orada komşu idi.  Maksat Türkiye ile arasını açmak. Türkiye izin verince de kimse gitmedi. Sermaye, ikiye bölünmüştür. Bankerler, insanları birbirleri ile savaştırarak yönetmek istiyor.  Patronlar ise para ile devletleri ve halkı yola getirmek istiyor. Sömürme hedefinde birler ama usulde ayrıdırlar. Çin ile ekonomik ilişkiyi bunun içim kurdular. Çin üretim yapacak, ucuz dolarla satacak, dünyanın üretimi duracak, kendisi ekonomiye hakim olacak. Avrupa’ya yatırım yaptıracak, Çin’e de üretim yaptıracak. Kendisi sömürmeye devam edecek.  Sermaye’nin hesap etmediği olay ortaya çıktı. Dolarla dünya doydu. Çin’de ABD’den daha çok dolar var. Çin teknolojiyi öğrendi. Tehlikeli olmaya başladı.

Başka bir olay daha oldu. ABD’de Obama, Rusya’da Putin, Çin’de Şi Cinping Erdoğan’ı da yanlarına alarak Sermaye’ye cephe aldılar. Sermaye bunların da hesabını görmek istiyor. İşe Erdoğan’dan başladı başaramadı.

Sermaye İslamiyet’i yenemeyince ılımlı İslamcılıkla ortaya çıktı. O da işe yaramayınca bu sefer IŞİD ile ortaya çıktı. Müslümanlarda bir inanış var; Mehdi gelecek insanlık kurtulacak. Rivayetlere göre bu da Şam’dan çıkacak, birden bütün dünyada kılıcı hakim olacak. Bu uydurmalardan yararlanmak isteyen Sermaye sözde IŞİD’İ kurdu, basın büyüttü. O da başaramayınca IŞİD’i Sermaye tasfiye ediyor.

Sermaye Türkiyesiz Müslümanları kullanamayacağını anlayınca Türkiye ile işbirliğine girdi. Büyük Ortadoğu projesi ortaya çıktı. Erdoğan başbakan oldu. Erdoğan istediklerini yapmayınca onu tasfiye edip Derviş’i getirmek istediler. Şimdilik başaramadılar.

Sermaye yaşlanmış PKK’lıları Türklere yamamak veya öldürtmek istiyor. Yerine genç kadro getirecektir. Türkiye için bu fırsat oldu ve PKK sorununu Türk Ordusu bitiriyor.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Yeni düzen ihtiyacı

Bir insanın vücudunda her hangi bir hastalığın mikropları faaliyete geçince insanda arazlar meydana gelir. Ateşi yükselir, tansiyonu yükselir, şekeri yükselir, acı çekmeye başlar. İştahı kesilir. Komaya girebilir. İlk müdahale yapılır. Ateşi düşürülür. Ağrıları giderilir.

Herkes bilir ki bu ağrıları giderme tedavi değil, belki sireni susturmadır. Savaş veya terör bozulan bir düzenin sonucu doğar. Sonunda savaş bir tarafın yenilmesi ile veya uzlaşması suretiyle sona erer. Ne var ki sorunlar çözülmediği için yeniden başlar. Birinci Cihan Savaşı bu sebeple çıktı. Bitti ama çok geçmeden ikincisi başladı. O da bitti ama sorunlar çözülmediği için şimdi üçüncü cihan savaşının arifesindeyiz,  kısmen sancılarını çekmekteyiz.

Cenevre’de toplanırsınız, savaşı bitirirsiniz ama savaşı doğuran sebepleri ortadan kaldırmadıkça biraz sonra yeniden savaş çıkar. Hem de dünya savaşı çıkar. Çünkü hastalık dünyaya yayılmış bir hastalıktır.

Savaşın sebepleri çoktur. Sermaye’nin ve devletin sömürüsü. Sermaye kazanmak istiyor ama kazanılacak yer yok sömürülen insanlar zor yaşıyorlar. Neleri var ki alsın. İşte faizli sistem sorunları çözmüyor. Savaşları ancak yeni düzen, yeni Kuran düzeni bitirir. Adil Düzen budur.

 

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 346 | Tarih: 31.01.2016
Ergün Diler
Kritik Viraj
Yeni düzen ihtiyacı
1214 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Çok tuhaf bir 'Atatürk posteri indirildi' tatavası
Çağdaş, aydın, ilerici, demokrat (!) putçular
1175 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Devlete sadakat de demokrasinin içeriğinde vardır
Sadakat mi, ihanet mi?
1175 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Tehlike büyük: Peygambersiz, mezhepsiz, âmentüsüz bir
Kur’an sarsılmadan peygamber(SAV) sarsılmaz!
1170 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek


© 2024 - Akevler