Masal değil gerçek
1360 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

16/10//2015

1- Ankara’daki patlamayı PKK yaptı. Devlet yaptı deyip Erdoğan’ı yıpratmaya çalışıyorlar.

-  Osmanlı İmparatorluğu Yeniçerilere ulufe dağıtacağım diye topladı sonra topa  tutarak yok etti.  Bu sayede bugün Türk ordusu vardır. Türk Devleti vardır. Savaş hiledir. PKK’lıları bir meydanda toplar, uzaktan kumandalı bombayı patlatır. Böylece PKK’lılardan kurtulur. Ayrıca bu sayede bir daha böyle toplanmalara PKK’lılar da katılmaz. Savaşta olan devlet için bu meşrudur.  Bunun böyle olmadığını farz edelim.  Yazarın dediği gibi bunu PKK yaptı ise bu Türkiye için korkunçtur.  MİT nerede idi? Neden haber alamadı? Neden devlet oraya gitmeyin, ben koruyamam diye ilan etmedi?

 

2- Ankara’daki patlama AK Parti ve CHP koalisyonunu zorlamak içindir. Yapın ve Erdoğan’ı indirin yoksa patlamalar devam eder, demektir.

- Bu görüş doğru olabilir. HDP’yi aciz ve eşkıya haline getirip oylarını CHP’de toplamak ve CHP’yi birinci parti yapmak.  Bu işi de yine yabancılar, AK Parti’de ve Cemaatte bulunan paralelciler gerçekleştirmiş olabilir. Sayın Erdoğan Akevler’i, Adil Düzen’i dinlemiyor. Bu oyunlara karşı ancak Kuran’ın öğrettikleri ile direnilebilir. Bizim ona saygımız var. Hatta sevgimiz var. Üzülüyoruz ama Allah’a sığınmazsa işi zor.

 

3- Demirtaş ayın yirmi gününü Avrupa’da geçiriyor.

-  Sermaye bu seçimde Halk partisini birinci parti yapmak istiyor. AK Partide yeter sayıda milletvekili ayarladı. HDP barajı geçmezse CHP’nin oyları artacaktı. 25+13= 38. AK Parti’nin oyu kırktan aşağı düşerse AK Parti’den yeter milletvekili CHP’ye aktarılır ve birinci parti yapılır. İki parti koalisyona hazırlanır. MHP ana muhalefet kalır. Sermaye’nin eski planı gerçekleşir. Erdoğan gider. Bunun için Selahattin Demirtaş Avrupa’da oyalanıyor ki Türkiye’de barajın altında kalsın.

 

4- Devlet istihbarat örgütleri ayrı ayrı çalışmaz, hepsi bir merkezden yönetilir.

-  Devlet istihbarat örgütlerini Sermaye kurdurdu. Mafyayı da onlar finanse etti. Böylece iki yeraltı örgütle devletleri ve halkları yönetecekti. Başta başarılı oldular. Sonra bunlar güçlendi. Yeraltında gizli olarak anlaştılar. Sermaye’nin emri dışına çıktılar. Şimdi Sermaye bunları tasfiye edip yenilerini kurmak istiyor. Operasyonları doları kullanarak yapıyor. He ikisini, istihbaratı ve mafyayı kullanıyor ama başaramıyor. Devletler de haber almayı dizginliyorlar, mafyalarla da uzlaşıyorlar. Dolar ve devlet savaşı böyle devam ediyor.

 

5-Amerika’nın Türkiye’de üsleri var. Bu Rusya’ya karşı değil, Avrupa’ya karşıdır.

- Sermaye dünyayı ikiye böldü. Sovyetler yarısına, ABD diğer yarısına hükmediyor. Ordular oluşturdu. Görünüşte bu iki gücü birbirine karşı oluşturdu. Gerçekte ise bloklar içi jandarma teşkilatı idi bunlar.  Batıda AB tehlikesi vardı. Sovyetler’de Çin tehlikesi vardı. Gorbaçov inkılabı ile bu iki blok eriyip gitti. Jandarma teşkilatı duruyor. Ne var ki Çin güçlendi. AB de Euro ile güçlendi. Şimdi Sermaye ile siyaset çatışıyor. Düşmanı olmayan ordular var, düşman arıyorlar.

 NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

Çözüm

Yazar, teşhisleri yüzde 80 hatta 90 doğru yapıyor. Ne var ki çözüm yoktur. Hedef Erdoğan’dır.  Erdoğan’ı yenecekler mi? Bu sorunun cevabını arayalım.

1- Erdoğan korkup kaçmıyor. Bu zaferin temelidir. Kim önce korkarsa o yenilip gider.

2- Erdoğan hala halkın oyunu almaktadır. Erdoğan aldığı %52 oyunu bugün de seçime girse yine alacaktır. AK Parti oy kaybetse de Erdoğan kaybetmiş olmaz. Karşı tarafın adayları yoktur.

3- Erdoğan’ı Ordu desteklemektedir. Çünkü Erdoğan’ı hedef alanlar orduyu daha önce hedef aldılar ve yanıldılar. Türk ordusu savunmada dünyanın en güçlü ordusudur. Beş büyükler bile birleşse Türk Ordusunu Türkiye’de yenemezler. Ergenekon ve Balyoz olayları Sermaye’nin yaptığı en büyük hata idi. Cami duvarını ıslatıyordu.

4- Putin, Obama, Çin ve Papalık Sermaye ile savaştalar. Bu savaşı Türkiye’siz kazanamazlar. Dolayısıyla Türkiye’yi desteklemek zorundadırlar. Dünyada devletler mağlup olmadıkça Erdoğan mağlup olmaz.

Sermaye’nin yapabileceği tek şey vardır, Erdoğan’ı Özal gibi zehirlemek. Bu taktirde Ordu Milli Görüşçü birini bulur, aday yapar, halk da oyunu verir, devam eder.

Biz Sayın Cumhurbaşkanımızdan şunu istiyoruz.

Allah onun eline yalnız Türkiye’nin değil dünyanın anahtarını vermiştir. İnsanlığı büyük savaşlara sürüklenmekten Kuran düzenine götürebilir. Şartlar tamamdır. Bunun için Kuran düzenini Akevler’den öğrenmeli, Erbakan’ın yaptığını yapmalı. Önce Türkiye’yi düzeltmelidir. Sonra da ABD, AB, Rusya, Çin‘e çözüm önerileri götürmelidir.

Yapılacaklar basittir.

1- Semt Kooperatifleri kurularak üretim ve tüketimi doların sömürüsünden kurtarmalıdır.

2- Yüz lojmanlı apartmanlar yapılarak herkese iş ve aş bulunmalı. Herkes aile kurabilmeli.

3- Devletler iller ile bucaklara ayrılmalı ve yerinden yönetim getirilmelidir. Merkez taşranın iç işlerine karışmamalı. Bucakların, illerin kendi paraları olmalı, kanunları olmalı, iç güvenliklerini kendileri sağlamalılar.

4- Devletlerin güçlü orduları olmalı ama sivil yönetimden ayrılmamalıdır. Askerler sadece savunmada görev almalıdır.

5- Hakemlik sistemi getirilerek bağımsız, tarafsız, etkin ve saygın yargılama sistemi getirilmelidir.  Devlet adil yargının emrinde olmalıdır.

Bunlar için sadece Erdoğan’ın Akevler ile çalışması yeterli olacaktır.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 331 | Tarih: 18.10.2015
Ergün Diler
Masal değil gerçek
Çözüm
1360 Okunma
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Hicret ruhu: Diriliş ve varoluş yolculuğu
Niyet ve hicret!
1351 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Darbeye “darbe” diyemeyenler şimdi de teröre “terör” di
Haklı ile Güçlünün Savaşı
1256 Okunma
Tayibet Erzen
Ahmet Hakan
Baro Başkanı 'PKK terör örgütü değil' deyince
PKK sivil toplum kuruluşu mu?
1216 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Emre Aköz
Akıntıya Karşı
Kavram-Tanım
1075 Okunma
Vahap Alma


© 2024 - Akevler