Baş aktör
1194 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

14/08/2015

1- AB, ABD-Sovyetler anlaşmasına karşı kurulmuştu. AB Türkiye’yi Kürtsüz istiyordu.  Irak’a girildi Türkiye darıltılmadan Kürtler memnun edildi. AK Parti yeniden tarih yazıyordu.  Geziler ve seçimler AK Parti’nin bu hareketine karşı yapıldı.

- Avrupa Birliği Sermaye tarafından Çin ve Rusya ittifakına karşı, dengelemek için kurulmuştur. ABD ile AB birlikte Sermaye’nin askeri olacaktı. Türkiye’yi NATO’yu  güçlü kılmak için aralarında istiyorlardı. AB güçlü olmayan Türkiye’yi istiyordu. Kürtleri ayırıp İsrail’e asker yapacaktı. Türkiye savaşa girmeme direnci ile bu oyunları bozdu. Şimdi plan aynıdır. Türkiye Suriye ve Irak’a girecek, İsrail Suriye’ye girecek. İran Türkiye’ye saldıracak, üçüncü cihan savaşı çıkacaktır. Tıkanan ekonomi açılacak,  söz dinlemeyen etkin güçler dize getirilecekti.

 

2- Bütün bu çatışmaların kaynağı, AB-Çin ikilisinin ABD-Rusya ikilisi arasında çekişmedir. Petrol değildir.

- Önce olaylar görünürde doğru anlatılıyor gibi geliyor. Oysa gerçek şudur. Sömürü Sermayesi dünyayı parça parça yapmakta ve onları aralarında savaştırmaktadır. Rusya ve Çin bir grup, ABD ve AB bir grup. Sonra AB-ABD arasında çatışma, sonra Fransa- Almanya ile İngiltere-İspanya bir grup. Türkiye’de de önce sağcı bir grup, sonra solcu bir grup. Sonra MHP ile AK Parti ayrı ayrı çatışan, HDP ile MHP ayrı grup. HDP Derviş grubu Baykal grubu, AK Parti’de Müslümanlar grubu, Masonlar grubu, Müslüman grubu da Erdoğan grubu, Gül grubu. Karşılıksız dolarla bunların hepsini destekler ve ayakta tutar. Biri yükselirse diğerlerini ona saldırtır. AK Parti’ye karşı diğer bütün partilerin birleşmesi Sermaye’nin taktiğidir.

Bu ikiye bölünme insanın fıtratında vardır. Bu sebepledir ki İslamiyet’te değişik dayanışma ortaklıkları kabul edilmiş, ikili sistem yerine çoğul sistem getirilerek dengelenmiştir. Türkiye de Meclis’te dört partiyi bütün engellemelere rağmen getirdiği için Sermaye Türkiye’ye tam söz dinletemiyor. Türk halkı bu oyunları bildiği için varlığını sürdürüyor. Ergün Diler’in açıklaması Sermaye’nin gizlenmesini sağlıyor.

 

3- Oyunlar oynanıyor. İngilizlerle Amerikalılar çatışıyor. Türkiye’de Erdoğan’dan başkası anlamıyordu. Büyük Türkiye olmak gerekirdi.

- İstanbul’un Fethi, Amerika’nın keşfi, Avrupa’yı, Mısır, Yunan ve Roma uygarlıklarından sonra dördüncü kuvvet uygarlığının kurucusu yaptı. Yahudiler Sermayeleri ile Avrupa uygarlığına sahip oldular. Önce Müslümanlarla Hıristiyanları çatıştırarak yaşadılar. Sonra Kapitalistlerle Sosyalistleri çatıştırarak yaşadılar. Faize dayalı bugünkü uygarlığı gerçekleştirdiler. Şimdi Sermaye, devletlerle çatışma halindedir. Bugüne kadar dünya uyutulmuştu. Sermaye ne derse herkes onu yapıyordu. Türkiye ve İran kalkınıyordu. Sömürülecek yerler kalmıyordu. Türkiye’deki kalkınmayı önlemek için Menderes’i astırdı. İran’ın kalkınmasını önlemek için Humeyni’yi getirdi. Humeyni’yi Fransızlar değil, Sermaye getirdi. Önce Erbakan’la Türkiye uyandı. Sonra Humeyni ile İran uyandı. Sonra Rusya uyandı. Sonra ABD uyandı. Sermayenin saltanatı sona erdi.

AK Parti bazı gerçekleri göremedi. AB’nin istikbali parlak değildi. Sermaye’nin etkisi sona eriyordu. Suriye’ye karşı gereksiz cephe aldı. Erdoğan’da hiçbir güç yoktu. Sermaye de ona rol vermişti. O da bilmeden oynuyordu. Erbakan dahi bilmeden Sermaye’nin rolünü oynuyordu. Ne var ki onlar mekr ediyor, Allah da mekr ediyor. Sermaye’nin ömrü son bulmuştur. AK Parti aklını başına toplar Kuran düzenine dönerse varlığını sürdürecektir. Yine Kuran düzenine cephe almaya devam ederse Demokrat Parti ve onu izleyen Doğru Yol ve Anavatan’ın akıbetiyle tarihe karışacak ama yeryüzüne Adil Düzen gelecektir. Kişilere saldırma ne kadar yanlışsa kişileri tanrılaştırma ve onlardan kurtuluş beklemede o kadar yanlıştır. Erdoğan devlet başkanıdır. Sorumluluğu yoktur.  Yetkileri var, gücü yok. Güç başbakanda ve orduda.  O halde çözümleri Başbakanın üretmesi gerek.

 

4- CHP ılımlı İslam’ı şampiyon yaparak Kemal Dervişli bir ülke için koalisyon istedi. Şimdi seçime gidiliyor. Yine ittifak harekete geçecek. Koalisyon Halk Partisi’ni iktidar yapacak, AK Parti’yi bitirecekti.

-CHP-AK Parti koalisyonu neden olmadı,  öğrenemedik. Anlaşamadıkları ne idi. Bilirsiniz, ben Yalova’da bir atölye sahibi ile anlaştım. Aramızda ihtilaf kalmadı. Sonra kabul etmiyorum dedi. Anlaşılan kulağını çektiler. Halk Partisi’nin de kulağını çekmiş olmalılar ki sebepsiz yere koalisyon sona erdi.

Plan basitti.  CHP-AK Parti koalisyon yapacak. Derviş dolarla meclisi ve bürokrasiyi satın alacak. CHP- AK Parti ikilisine MHP ve HDP’yi yok ettirecek. Sonra Erdoğan’ı indirip kendisi oturacak. Sonra İslam alemini ayaklandırıp üçüncü cihan savaşını çıkaracak. Sonra da dünya yeniden Sermaye lehine onun tarafından düzenlenecekti.

Başaramadılar.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

 

Çözümsüz teşhis

Ergün Diler hep teşhisler ortaya koyar, çözüm olarak Erdoğan’a işaret eder. O da yenilmektedir. Sonunda Türkiye’nin yıkılacağını hikaye etmektedir. Çözümleri yazmaz çünkü yazsa kendisi gider. Gazetesi kapanır. Çünkü aynı kaynağın sözcüsüdür; Gazete. Bütün gazeteler böyledir.

Biz size tedavisini ortaya koyalım. 

 a) Önce Türk halkı Müslüman’dır, Kürt’ü ile Türk’ü ile İslamiyet’e karşı olanları veya onu istismar edenleri bilir ve katiyen yanılmaz.  Demokrat Parti’yi önce destekledi. Sonra tasfiye etti. Bugün onların bakiyesini görüyor musunuz?

 b) Türk ordusu savaşa girmekten çok korkar. Çuval geçirirlerse de sabreder. Sorunu savaşsız çözer. Çünkü onun için savaşa girdikten sonra ya zafer, ya ölüm vardır. Yenilme diye bir şey yoktur. Dolayısıyla Osmanlıları yıktılar ama cumhuriyet yaşamaktadır. Tüm saldırılarda aldığı yaralara rağmen ordumuz dimdik ayaktadır.

 c) Türk halkı Adil Düzen’i duydu, dinledi. AK Parti Adil Düzen’e karşı irtidada devam ederse o da diğer partiler gibi gider, adı sanı olmaz olur ama Adil Düzen’e sahip çıkan yeni kadro gelir ve Adil Düzen zafere erer. Adil Düzen çalışmaları hızla devam etmektedir. Mevcut partilerden biri sahip çıkacak yahut yeni parti kurulacak ve Sermaye gayesine ulaşamayacaktır.

  d)  Sermaye ikiye bölünmüştür. Bankerler savaşla kanla sorunları çözmek istiyorlar. Dolarları onun için kullanıyorlar. Patronlar ise doları ekonomik olarak siyaseti satın alma yoluyla dünyaya hükmediyorlar. Söz dinlemeyen etkin devletlerin yanında yer alarak onu dolarla tuzağa düşürmek istiyorlar. Bu savaş devam ediyor. Rusya ve Çin bu oyunları görüyor ve yavaş yavaş yeni çıkış yolları arıyor.

Bu sebeplerden dolayı Sermaye’nin sonu gelmiştir. Onun yapacağı iş çok açıktır.

 a) Faizden vazgeçip sömürmeden iş ve ticaret yapacak. Helal para ile hem kendisine hem insanlığa hizmet edecektir. Sömürme yerine hizmet edip payını alma şeklinde bir düzen, Adil Düzen gelmelidir. Tevrat düzeni,  Adil Düzen’e gelmelidir.

  b) Sermaye ekonomide rolünü oynamalıdır. Dine, ilme ve siyasete karışmamalıdır. Dinlerin kendi sahalarındaki bağımsızlıklarını insanlık sağlamalıdır. İlmin de siyasetin ve sermayenin emrinden çıkarılması gerekmektedir. Adil Düzen bunları sağlamaktadır. Siyaset ise güvenliği sağlamalıdır. Hakemlerden oluşan yargının emrinde olmalıdır.

Sermaye bu iki pisliği bırakmadıkça yaşama şansı yoktur. İnsanlık öğrenimini tamamlayarak bilinçlenmektedir. Gittikçe bu bilinç artmaktadır. İnsanlar Sermaye’yi tükürükleriyle boğabilir.

Sonuç olarak AK Parti hala Akevler’e cephe almaya devam eder, çoluk çocuğun arkadaşlığı ile devleti yönetmeye devam ederse sonuç hüsrandır ama Adil Düzen mutlaka galip gelecektir. AK Parti ile veya AK Parti’siz.

 

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 322 | Tarih: 16.08.2015
Mehmet Barlas
Acaba “Batı” bu konularda ne düşünüyordur?
Acaba “Kuran” bu konularda ne diyor?
1480 Okunma
Tayibet Erzen
Yusuf Kaplan
Müslüman’ın üç mesele’si: Ribat, irtibat, rabıta
ÜMMET VE VASAT!
1379 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ergün Diler
Baş aktör
Çözümsüz teşhis
1194 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Zekeriya'ya karşı daha serinkanlı...
Günaydın Sermayenin sözcüsü saf Müslümanlar
1076 Okunma
Lütfi Hocaoğlu


© 2024 - Akevler