Bu hafta yazısı yok
1234 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

31/07/2015

 

Yazarımız izindedir, biz yorumlar yapacağız.

 

a) Teslim olmayanlar için ödüller konur. Başını getirene,  küçükten başlanarak ödüller verilir. Örnek olarak 20.000 dolardan başlanır 20 milyon dolara da çıkabilir. Çok önemli kişilerin başına milyar dolar da konabilir.

b) Teröristleri destekleyen siyasi partiler seçime giremezler. Kişiler de devlet görevlisi olmazlar, milletvekili olmazlar. Başka ceza verilemez.

Ancak bunların terörist olduğunu hakemler kararı ile tespit etmemiz gerekir. Hakemlerden birini HDP seçebilir. Yahut ailesi seçer.

HDP’nin Hatası

HDP bu harekete karşı çıkmıştır. İki bakımdan hatalıdır. Bir devlet karar vermişse savaşa girer. Artık ona karşı çıkmak demek karşı cephede olmak demektir. Kandil’e gider katılırsın bu hakkın ama devletimiz haklı olsun veya olmasın karşı çıkmak vatana ihanettir. İdamlık suçtur. Bu arada şunu hatırlamamız gerekir idam cezasının olmadığı bir ülkede güvenlik sağlanamaz. Sermaye saçma saçma kararlar almış, akılsız insanlık da onu benimsemiştir. İdam cezası getirilir. Vatan haini asılabilir ama hapishaneye konmaz.

ÇİN’İ ZİYARET

Çin artık ABD kadar güçlü bir devlettir. Çin’de ABD’den fazla dolar vardır. İsterse ABD Sermaye’den daha fazla fitne yapabilir.  Çin’de Müslümanlar vardır. Çinlilerle eşit haklara sahiptirler. Aynı özgürlükleri vardır. Ayrıca ırki yakınlığımız vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız “Dünya beşten büyüktür.” iddiasını tekrarlamaktadır. Bu hatalıdır. Dünyanın güvenliğini büyük devletler tekeffül eder. Hakemlerden oluşan tarafsız bağımsız etkin ve saygın hakem kararlarının, uygulanmasında etkin olurlar. Beşler ona çıkarılmalıdır. Sünniler, Şiiler, Afrika, Güney Amerika, Hindistan da temsil edilmelidir.

 

YENİ SEÇİM

Yeni seçimin yararlı olması için seçim kanunu değiştirilmelidir. Hiç olmazsa %5 kaldırılmalıdır. Bu durumda seçime gitmek demek halkla eğlenmek demektir. Halkın mesajını değerlendirmeyen bir demokrasi yaşayamaz. Ne mesaj verdiğini tartışmalıyız.

 

İSKAN SİYASETİ

Akevler yüz lojmanlı apartman proje çalışmalarına devam etmektedir. Devlet bunu kendisine siyaset yapmalı her tarafa dağınık olarak onarlı gruplar halinde yüz lojmanlı apartmanları hemen ihale etmelidir. Ve teslim olan PKK’lılarla Suriyelileri burada işçi olarak yerleştirmelidir. Bunun dışındaki çözüm çözüm değildir.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 320 | Tarih: 2.08.2015
Ahmet Hakan
Selahattin Demirtaş'a kısa ve açık bir mektup
Tükürük kudreti
1253 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Ergün Diler
Bu hafta yazısı yok
HDP’nin Hatası
1234 Okunma
Süleyman Karagülle
Can Dündar
Gerçeği savaşa kurban etmemeli
Savaşı barışa kurban etmeli
1221 Okunma
Vahap Alma
Yusuf Kaplan
Türkiye, İngilizlere esaslı bir Osmanlı tokadı aşk etti
İlimde,dinde derinleşmeyi küçük görmek!
1201 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Öcalan'ın çizgisinden Gülen yörüngesine kayışın sonuçla
Zahmetsiz rahmet olmaz
1114 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler