O mesaj bize!
1574 Okunma, 0 Yorum
Ergün Diler - Takvim
Süleyman Karagülle

 

27/06/2015

1- Yafta Konferansında üç büyük devlet buluştu. Konu Avrupa’ya hakim olmak, Çin’i de kontrol altında tutmaktı.  Görünürde iki kutup oluştu; ABD ve Rusya. Yafta‘da bunun sınırları çizildi. Biz Batı tarafı kaldık.  Muhsin Batur Erbakan’ı getirdi. ABD -Rusya zayıf düşmüştü. Bugün de aynı soğuk savaş devam ediyor. Erdoğan Rusya ve ABD tarafı, diğer partiler Avrupa ve Çin tarafı.

-Mahir Kaynak’ın teşhislerine benzer bu teşhis bize göre biraz farklıdır. Sermaye birinci Cihan Savaşı’nı çıkardı. İmparatorlukları devirdi müstemlekeciliği icat etti. Filistin’de yerleşmeye başladı. İkinci Cihan Savaşı’nı çıkardı. Böylece Yahudileri zoraki olarak Filistin’e topladı. Müstemlekeciliği de bitirmek yerine, uluslararası Yahudiler dünyaya hakim oldu.

Türkiye ile gizli anlaşma yaptı. Eğer dinsiz olursan seni ulusal devlet yapacağız. Bunu Türkiye kabul etti. Çünkü 1897’de Basel’de 100 sene sonra İsrail İmparatorluğunu kurmaya karar vermişti. Türkiye’de Hıristiyan olsun istemiyordu. Türkiye de ona tetikçilik yapacaktı. İkinci Cihan Savaşı’na da sokmadı. Türkiye batı tarafı kaldı çünkü Sovyetler sadece dengelemek için kurulmuştu. Türkiye’de dinsiz Celal Bayar’a muhalefet verildi. Beklenmedik bir adam çıktı. Menderes.  Ters yürüdüğü için onu astılar. Askerler de Menderes tarafı oldular. Demirel’i, Özal’ı, Erbakan’ı, Erdoğan’ı iktidar ettiler. Bunlar hepsi Celal Bayar değil Menderes tarafı idi.

Demirel mason oldu, masonlarla böyle mücadele etti. Özal masonlarla iyi geçinerek onlarla ölene kadar mücadele etti. Erbakan doğrudan saldırdı. Önce İran’da, sonra Rusya’da daha sonra dünyada inkılap oldu. Sermaye din düşmanlığından vaz geçmek zorunda kaldı. Şimdi ılımlı İslam istiyor. Şimdi devletler bir olmuşlardır. Sermaye’ye karşı savaştadırlar. Obama, Putin baş çekmektedir. Sermaye Müslüman teröristleri kullanmaya çalışıyor. Müslümanları Sermaye’den ayırma görevi Türkiye’nin dolayısıyla Erdoğan’ındır. Devletler Sermaye’ye galip gelecektir. Mahir Bey’in görüşü öyledir. Bizim görüşümüz de Kuran’a dayanarak ve bir rüyaya göre öyledir.

 

2-Baron-Devlet çatışması devam ediyor. Soros artık bankalarda baronları yenmiş durumda. Bush’a,  Clinton’a yardım ediyor. Türkiye’de oynanan oyun budur. Bunu ancak Erdoğan durdurabilir.

- ABD’de Merkez Bankası baronların elinde. Ben bunlara bankerler diyorum. Piyasadaki dolar ise Soros’ların elinde ben bunlara Patronlar diyorum. Bankerler para çıkararak,  savaşlarla ekonomik krizler oluşturup hakimiyeti ele almak istiyorlar. Patronlar ise para kullanarak iktidarda olanlarla bir olmak istiyorlar. Koalisyon olması bütün partileri okşayan bir dersten ibarettir.  AK Parti Anayasa ekseriyeti yönünden tek başına iktidar olamıyor.  CHP dörtte birden aşağı düşmüştür. Milletvekili sayısı AK Parti’nin yarısı bile değil. MHP oyunu artırdı ama HDP ile milletvekilini eşitledi. Türkçülük Kürtçülükle bir oldu, ağlanacak durum.  HDP ise emanet oylarla oy aldı. Emanet verenler Erdoğan’ı oradan indireceklerdi. Şimdi ne yapacaklar? MHP-AK Parti koalisyonu olursa onların bir daha barajı geçmeleri hayal olur. Çünkü MHP o partiyi tanımıyor. Emanet oylar ile Kürtler de artık onu tanımayacaktır. Belki Hüda-Par’a yöneleceklerdir. CHP-AK Parti koalisyonu olursa yine HDP’nin canına okuyacaklar. Çünkü doğuda CHP’nin oylarını sıfırlayan o partidir. Kendisi AK Parti ile koalisyon yapamaz çünkü emanet oyları vardır. Demek ki bu seçimde kazanan yoktur. Her parti oturup bu ulusun uyarısını iyi değerlendirmelidir.

 

3- 4’lü TİM Avrupa’ya gitti.  MİT ile İran arasında gizli işler yapılıyordu. Erdoğan suçlanacak ve Lahey adalet divanına götürülecekti.

- Bu dört kişi yakalandı mı, asıldı mı? Devlet başkanı aleyhinde başka ülkelerle işbirliği yapma faaliyetleri idamlık suçtur. Kızılay’da bunlardan biri asıldı mı bir daha oraya giden olmaz. Bu devlet idam cezasının kalkması ile yıkılmaya başlamıştır. Bunlar gazetede yayınlanmaz, bunlar sıradan karakola da verilmez. Sıkıyönetimlik bir iştir.

 

4- Meclis, devletle sorunları olanlarla doldu. ABD ve Rusya Büyük Türkiye’yi istiyor, AB küçük Türkiye’yi istiyor. Sermaye istedi zenci bir adam devlet başkanı oldu. Kürtlere koridor açıyorlar.

- Devletle sorunu oluşturan kim? AK Parti’nin burada günahı yok mu? Askerlerin sivil mahkemelerde muhakemesi hangi akılla kabul edilir? Obama ve Putin Müslümanları karşılarına almamak için Müslümanlarla etkili bir Türkiye istiyor. Avrupa Türkiye’yi yıkarak kendilerine vilayet bir Türkiye istiyor. Boğazlarda gözü var. Banker-Patron çatışmasında Sermaye dünyaya barış mesajı göndermek için zenci bir Müslüman çocuğunu devlet başkanı yaptı. Soros grubunun şimdi sorunu barış yoluyla Yahudi hakimiyetinin sağlanamamasıdır. Bu sebepledir ki bankerler pusuda bekliyorlar. Bunlar birleşip devletlere saldırıya geçebilir. Devletler artık teslim olmayacaklar.

 

5- Kobani de olanlar Türkiye ile ilgili. ABD ve Rusya güney koridorunu bize veriyorlar.

- Bankerler faizle krediler açtıklarında piyasaya para sürerler. Bir gün gelir dolar piyasayı doldurur. Yeni kredi açacak yer bulamazlar. Sovyetleri bunun için dağıttılar, Çin’e bunun için yatırıma başladılar. Birinci ve İkinci Cihan savaşlarını bunun için çıkardılar. Şimdi de üçüncü cihan savaşını çıkarmayı istemektedirler. Türkiye Suriye’ye girecek, İsrail de güneyden girecek. İran müdahale edecek. Rusya ve Çin İran’ı destekleyecek, Avrupa ve Amerika Türkiye’yi destekleyecek böylece üçüncü Cihan Savaşı başlayacak dolara yeni yatırım alanları doğacak.  Suriye’deki tüm grupları desteleyen Sermaye’dir. ABD neyi bombalıyor bilmiyorum. Basının söylediklerine ne zaman inanmaya başladık.

 

NOT: Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

 

Bugün AK Parti’yi iktidar eden kimdir?       

 

Ergün Bey’in bazı yorumları dışında hepsi doğrudur.  Biz ne yapmalıyız? Buna ait bir bilgi yok. Onu görmek istiyoruz. Ergün Diler’in beyninin biraz Adil Düzen üzerinde çalışmasını Allah istiyor. Yoksa bu mesajlarla hastanın yarası deşilmiş ve vücuda yayılmış olur.

 

1- Yahudi Sermayesi Türkiye devletini dinsizleştirmek ve kendisine tetikçilik yaptırmak amacı ile destekledi. Gizli anlaşmalarla bunu sağladı. Türkiye sözünde durdu, istediği dinsizlik inkılaplarını yaptı ama sonuçta Türkiye dinsizleşmedi. Sermaye şimdi yardımlarını geri istiyor. Ermeni katliamı bunu hatırlatıyor.

 

Bizim onlara vereceğimiz cevap şudur, halktan gizli yapılan anlaşmalar o devleti bağlamaz. Gizli anlaşanlar gidince o anlaşmalar da fiilen sona erer.  Dolayısıyla Türkiye Lozan’daki açık maddelerle yükümlüdür. Gizli anlaşma o gün için yapılmıştır. Biz de size koskoca imparatorluğu ve Filistin’i teslim ettik. Biz siz İstanbul’u alırken bize ihanet ettiniz diye almadık. Siz ihanet edip imparatorluğumuzu parçaladınız. İntikam almak gerekirse bizim intikam almamız gerekir. Tevrat’ın ve Kuran’ın emirlerine uyarak Filistin’deki devletinizi tanıyoruz. Biz sizi askeri gücümüzle koruyacağız ama sizin insanlığı sömürmenize izin vermeyeceğiz.

 

2- Türkiye uluslararası bloklaşmada tarafsız olmalıdır. Devletlerin yanında yer almalı ama Rusya, ABD, AB veya Çin bizim için eşit olmalıdır. Hepsi ile iyi olmalıyız. Onları iç işlerimize karıştırmamalıyız.

 

3- Komşularımızın iç işlerine karışmamalıyız. Mülteci kabul etmemeliyiz. Muhacirlere kapımız açık olmalıdır. Oradaki mal varlıklarını noterden bize devretmeliler biz de onlara Türkiye’den ev ve işyeri vermeliyiz. Borçlu alacaklı kalabiliriz. Sonra hakkımızı komşu devletten talep ederiz. Onunla ekonomik ilişkileri ödemeler halinde sürdürürüz.

 

4- Uluslararası ilişkilerde hakemlik sistemini koymalıyız. Hakem kararlarına uyan devletlerle stratejik anlaşmalar yapmalıyız. Kuran’ın emirlerine uyarak bir(iyilik) ve takvada yardımlaşmalıyız ism(kötülük) ve udvanda(düşmanlık) anlaşmamalıyız.

Bunları tartışmamız gerekir Sayın Diler, kulağın Amerika’da, ülkenin içinde yanında söylenenleri neden duymamaktasın? Sermaye’nin kötülüklerini anlatıyorsun da Allah’ın iyiliklerini neden anlatmıyorsun? Bugün AK Parti’yi iktidar eden kimdir?       

 

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 315 | Tarih: 28.06.2015
Can Dündar
Susarak kurtulamazsınız
Susarak Haykırmak
1928 Okunma
Vahap Alma
Mehmet Barlas
Dış tehditlere karşı ülkeler neler yapabilir?
Resmi doğru yorumlamak
1676 Okunma
Tayibet Erzen
Ergün Diler
O mesaj bize!
Bugün AK Parti’yi iktidar eden kimdir?
1574 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Büyük masa ve yer sofrası
İftiralarla itibarsızlaştırmaya çalışmak
1572 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Yusuf Kaplan
Zorba küresel sisteme direnen adam’ı vuruyorlar!
Şişirilen balon ve batılıları ürkütmek!
1572 Okunma
Ali Bülent Dilek