İktidar ona sahip olan herkes için aynı anlamı ta
1080 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

 

31.01.2015

Dünya böyle işte... İkisi de kendi ülkelerinde iktidar oldular ama Yunanistan'ın yeni Başbakanı neyle uğraşıyor, Suudi Arabistan'ın yeni Kralı neyle uğraşıyor?
Haberlerde okumuşsunuzdur. Yeni Kral Selman Twitter hesabından bir mesaj yayınlamış...
"- Değerli halkım, ne yaparsam yapayım sizin hakkınızı ödeyemem. Daha fazlasını hak ediyorsunuz. Dine ve vatana hizmet için Allah'tan bana ve sizlere yardım etmesini dilerim. Dualarınızda beni unutmayın" demiş mesajında...

Culus bahşişi
Sonra da "Daha fazlasını hak eden halkı"nın devlet memurları, emekliler ve öğrencilerden oluşan kesimine iki maaş ikramiye ödenmesini emretmiş... Yeni Kral'ın cülus bahşişi bununla kalmamış. 500 bin Suudi Arabistan Riyali'ni (yaklaşık 133 bin dolar) aşmayan para cezalarının affedilmesi, edebiyat kulüplerine ve süper lig takımlarına 10'ar, birinci lig takımlarına 5'er milyon ve ülkede kayıtlı diğer takımların her birine ise 2 milyon riyal ikramiye ödenmesi talimatını vermiş... Özetle, tahta çıkışını 30 milyar dolar dağıtarak kutlamış.

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2015/01/31/iktidar-ona-sahip-olan-herkes-icin-ayni-anlami-tasimiyor

 

Yorum:

İktidarı yanlış anlamak

Tüm dünyayı bilemem ama iktidar ülkemizde başa geçen hemen hemen herkes için aynı şeyi ifade ediyor; dilediğini sınırsızca yapma yetkisi.

İktidarı hakimiyetle özdeşleştiren zihniyet başa gelince ilk iş olarak verdiği sözleri unutur ve böylece o vaatler hiç gerçekleşmez. Daha sonra yerini iyice sağlamlaştırmak için kanunları değiştirir, ekler, çıkarır, kadroları düzenler, anlayacağınız çırpınır durur. Hem de bir ki yıl sonra bırakacağı bir koltuk için.

Asıl iş, başa geçtikten sonra başlamıştır da haberi yoktur. Hakim değil, hadim olmaya gelmiştir, millet hizmet beklemektedir dolayısıyla yapılacak yığınla iş vardır. Bu açıdan bakınca iktidar olmak çileden başka bir şey değildir aslında. Ancak bu işi hakkıyla yapacağına inanmış, bu işe gönül vermiş bir insan bu kadar sıkıntıya katlanır. Aksi halde başa geçen kendi menfaati doğrultusunda zulüm yapmaktan bile çekinmez. Maalesef bunun da örneği dünyada çoktur.

Dünyaya dönecek olursak Krallık’ın işi kolay derim, adından da anlaşılacağı gibi hizmet amaçlı bir mevki değil ama Yunanistan için aynı şeyleri söylemek zor. Onun işi bir hayli zor görünüyor, tabi hizmet gibi bir derdi varsa.

 

Tayibet Erzen






Sayı: 294 | Tarih: 1.02.2015
Yusuf Kaplan
Osmanlı anlaşılmadan yeni bir dünya kurulamaz!
Yani zavallı biz!
1292 Okunma
Ali Bülent Dilek
Ahmet Hakan
Bunların yaptığını Çarli bile yapamaz
Karikatürize edilmiş İslamiyet
1195 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Can Dündar
Asıl ‘Yeni Türkiye’ Sokakta Filizleniyor
Özgürlük Anlayışı
1178 Okunma
Vahap Alma
Ahmet Taşgetiren
Seçimlerde başkanlık teması
Partiler Ne Yapmalı?
1114 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Mehmet Barlas
İktidar ona sahip olan herkes için aynı anlamı ta
İktidarı yanlış anlamak
1080 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler