İktidar çemberinin dışında kalanlar kötümser olur
940 Okunma, 0 Yorum
Mehmet Barlas - Sabah
Tayibet Erzen

07.06.2014

Dünyaya da, Türkiye'ye de hep olumsuz yönden bakmak, sürekli kötümserlik pompalamak ve eleştiriyi sadece yıkmak için kullanmak, ideolojik ya da sınıfsal saplantıların ötesinde, kişilerin doğasından veya siyasi konumlarından da kaynaklanabilir.
Mutlu ya da halinden memnun olduğunu söylemek, zaten toplumsal alışkanlıklarımız açısından ayıplı bir davranış değil midir?
Servetleri milyar dolarlarla ölçülen, yeni yatırımları başlatmış, jetlerin yatların sahibi olan iş adamlarına
"Durum nasıl" diye sorduğumda "Durum hiç iyi değil, bu gidişten endişeliyim" cevabını aldığım zaman, hiç şaşırmam. Ayrıca kendimi bildim bileli Türkiye büyüyüp gelişse de, iktidar çemberinin dışında kalanlar hep"Yolun sonuna geldik" diye bakarlar Türkiye'ye... Türkiye'nin hem siyasi hem ekonomik iflasını başlatan 28 Şubat postmodern darbesinin işbirlikçileri ise "28 Şubat 1000 yıl sürecek" diyerek, hallerinden memnun olduklarını seslendirmezler miydi?

 

Tamamı için http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/barlas/2014/06/07/iktidar-cemberinin-disinda-kalanlar-kotumser-olurlar

 

Yorum:

Aslan payı yarışı

Diğer bir değişle pastadan nasibini alamayanlar partiden mutsuz ayrılırlar. Kim doğmuş, kim ölmüş ona ne! O yiyeceği pastanın derdinde.

Yiyici olmak sadece mevcut muhalefetin değil, tüm muhalefetlerin ortak özelliğidir. Dahası muhalif olmanın olmazsa olmazıdır. Tabii, durum aynen budur! Muhaliflikte aranan ilk kriter bile budur.

Vatan, millet gibi bir derdin olmayacak. Hayat felsefesi, ideoloji, amaç bunlar hikaye. Hep bir küp hesabı olacak hayatında. Kanunları, kuralları kendi menfaatine göre, yandaşlarının menfaatlerine göre ayarlayacaksın, haliyle herkese fayda sağlamak gibi bir tasan da olmayacak. Sonra gün gelecek devran dönecek, küp dolmayınca sana düşen de sıkı bir muhalif olup yapılan her şeye reddiye çekmek olacak.

Yaşamı bu dünyadan ibaret sanıp ona göre yatırım yapanları anlarım da kendine ‘Müslüman’ deyip, siyaseti ‘Cihat’ olarak adlandıranların bu yarıştaki yerini anlayamam. Onlar yiyeceğine biz yiyelim anlayışı,   her yolu mubah kılan dehşet bir mekanizmadır. Allah ıslah etsin.

 

 

Tayibet Erzen






Sayı: 260 | Tarih: 8.06.2014
Ahmet Hakan
Fezlekedeki o cümle
Mekr
1297 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Paralel devletten kurtulma
Demokrasi
1203 Okunma
7 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Tarihin gündönümü ve Diyanet'in tarihi rolü!
Hükümet olmadı,Diyanet mi verelim?
968 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
İktidar çemberinin dışında kalanlar kötümser olur
Aslan payı yarışı
940 Okunma
Tayibet Erzen


© 2024 - Akevler