Sonunda ne olur?
1021 Okunma, 0 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Allahtan gelene ferman diye bakar, boynumuzu bükeriz. Ancak ülkemiz zarar görecek, insanımız zarar görecek, Müslümanlığımız yaralanacak, itibar kayıpları yaşanacak. Bir de mütedeyyin kitle arasında bugüne kadar, Selçukludan beri, Osmanlı’dan beri hiç yaşanmamış ayrılık yaraları açılacak. Şimdi imtihanın büyüğü başlıyor. Mümin duruşlarımızı, dualarımızı terk etmeden sadece hukukun üstünlüğünü talep etmeliyiz. Daha önce defalarca belirtildi. Devlet içinde seçilmiş iradeye, halkın yetki verdiği sivil otoriteye kafa tutan, başka yerden talimat alan varsa belgeleri ortaya konularak hukuk dairesinde mutlaka işlem yapılmalıdır. Adaletin önü açılmalı ve onlardan hesap sorulmalıdır. Ama bu yapılırken işi cadı avına dönüştürerek, koskoca bir camiayı, ömürlerini hayır ve iyilik yolunda tüketen milyonlarca insanı zan altında bırakmak, hedef göstermek siyaseten bir intihar, hukuken bir katliam olur.

 

Ne ibretlik bir tecelli ki, güzide bir camia, muhafazakâr demokrat bir iktidar döneminde hırpalanıyor, bütün dünyaya olup biten, iktidar-cemaat kavgası” olarak yansıtılıyor.

 

Ne ibretlik bir tecelli ki, Hocaefen-dinin avukatı, aynı anda hem Mehmet Ali Şahine, hem de terör örgütünün Kandildeki başı Cemil Bayık’ın, Paristeki PKKlı cinayetlerini Cemaat işledi iftirasına, aynı anda cevap veriyor

 

Apaçık bir imtihandan geçiyoruz. Bu gidişatın sonu ne olur? Bu milletin kendisi olarak ayağa kalkması, Allah’ın izniyle devam edecek. Bu badireden demokrasimiz, milletimiz ve devletimiz güçlenerek çıkacaktır.

 

http://www.zaman.com.tr/huseyin-gulerce/sonunda-ne-olur_2191130.html

 

Yorum:

 

Hayırlısı Olsun

 

Bir değişime bir dönüşüme ihityacımız olduğu artık apaçık ortadadır. Elde edilen gücü, demokratikleşme, normalleşme denilerek adaletin tesisi yerine zulmün kaynağı haline getiren zihniyetin artık temel sorunlarımız üzerine kafa yormasının vakti gelmiştir.

 

11 yıılık iktidarın öncelikle kendini gözden geçirmesi gelişen olaylardan kendini sorumlu tutması gerekir. Ülkenin temel sorunlarına getiremediği çözümlerin mevcut sorunların kaynağı olduğu aşikardır.  

 

İnsanların yaşayacağı topluluğu kendisinin seçtiği, kendi seçtiği hakemin kendisi hakkında karar verdiği, eğitim almak istediği kurumu ve öğretmeni seçebildiği, istediği doktora sağlığını emanet edebileceği çok seçenekli gerçek demokratik sistem ile milletimiz ancak ayağa kalkabilir ve huzura kavuşur. İnşallah sonu böyle hayırlı olur.

 

Zafer Kafkas






Sayı: 238 | Tarih: 5.01.2014
Yusuf Kaplan
Ergenekonun da "yeni darbe"girişimininde arkasınd
Hormonlu kurumlar ve münafıklar!
1182 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mahir Kaynak
Savunma stratejisi
Ne olacak?
1150 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Kemal Bey de Gül gibi yapıyor
Geçmiş geleceğin aynasıdır-3
1124 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Mehmet Barlas
Mesele iktidardan değil Türkiye'den yana olmaktır
Türkiye’den yana olmak
1095 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Darbe Teşebbüsü Başarılı Olmadı
Sistem Değişmeli
1078 Okunma
Emine Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Sonunda ne olur?
Hayırlısı Olsun
1021 Okunma
Zafer Kafkas


© 2024 - Akevler