Dink Cinayeti,2007 Darbesi
967 Okunma, 1 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Dink cinayeti, Türkiyede derin devlet yapılanmasını gözler önüne serecek en önemli suikasttır. Benim kanaatim şudur: Ergenekon denilen yapının üzerindeki derin devlet, yargılama ve tutuklama süreçlerine rağmen gücünü yüzde 80 koruyor. Silahlı Kuvvetler içinde, Emniyet içinde etkileri ve varlıkları devam ediyor. Polislerin, yargı mensuplarının bir kısmının, AK Parti iktidarı döneminde pervasızca hareket etmeleri başka nasıl açıklanabilir? Nasıl olur da, delil karartma, delilleri gizleme ve yok etme büyük bir cüretle yapılabilir? Böylesine bir cesaretin kaynağı nedir?

 

Bu cinayet, AK Partiyi bitirme planının en önemli hamlesidir. Bu cinayetle, 2007 yılında düşünülen darbenin düğmesine basılmıştır. Kaos ortamı için ilk işlenen cinayet, 5 Şubat 2006da Trabzonda Rahip Santoronun öldürülmesidir. Arkasından 17 Mayıs 2006da Danıştay saldırısı gelmiş, Mustafa Yücel Özbilgin katledilmiştir. 19 Ocakta Hrant Dink, 18 Nisanda Malatyada Zirve Yayınevinde çalışan Hıristiyan misyoneri 3 kişi, boğazları kesilerek öldürülmüştür.

 

http://www.zaman.com.tr/dink-cinayeti-2007-darbesi-/2042123.html

 

Yorum:

 

Hedef Millet

 

Bugün iktidarda olan siyasi iradenin bir grubun anlayışına, düşüncesine yakın olması ortaya çıkan her olayın bu iktidara karşı bir yıkma, bitirme çalışması olarak yorumlanması, algılanması ve herkesin buna inandırılarak kamuoyu oluşturulması, bu olayların ortaya çıkmasının nedenlerini doğru anlamamıza engel olmakta ve doğal olarak çözüm yollarının da yanlış yerlerde aranmasına yol açmaktadır.

 

Dink ve onun gibi cinayete kurban gidenlere bunu reva görenlere bu cesareti veren ve devlet içinde organizasyon kurma gücünü sağlayan sistemi sorgulamadan sorunun çözülmesi zor görünmektedir. Bu cinayetlerden, olumsuzluklardan şikayet edenler sistemin değişmesi için herhangi bir çaba göstermemektedirler. Çünkü bu sistem onları şu an güçlü duruma, hakim duruma getirmiş durumdadır.

 

Dink ailesinin ve onlar gibi birçok ailenin acılarını bir nebze de olsa dindiremeyen adalet sistemini 10 yıldır reforme edemeyen bir siyasi iradenin sermaye için bulunmaz nimet olduğu açıktır. Yapılanlar Akp'yi bitirmek için değil millete karşı yapılmış olup güven, huzur ve barış içerisinde bir arada yaşama arzusunu baltalamaya yöneliktir.  

 

 

 

 

Zafer Kafkas


YorumcuYorum
Süleyman Karagülle
25.01.2013
19:47

Sermaye tarih boyunca debgeyi din çatışmasına dayandırmış hiritiyan ve müslümanları savaştırmış ve kendisi harıtaları çizmiştir. Yirminc, yüzyıla kadar dinin yerine rejmleri ıkame etmiştir. Irkçılıktan Yaralanmuştır. Erbakanın Milli görüş ile başlayan dinler ve kavimler arası diyalok meyveler verme durmuna gelmiştir. Budan rahatsız olan sermaye Üzeyr Garihi öldürmüş diaylokçuluğu yahdier arsında yayılmasını önlemiştir. Hrank cinayeti ile Ermenilerle Türkelrin arsını açık tutmayı hedeplemişdir. Ülke içinde bazı görevileri de kullanmışltır. Çözüm adil düzenin hakemler sistemi ile yerinden yönetim düzenidir.





Sayı: 188 | Tarih: 20.01.2013
Ahmet Hakan
Bir insana not verirken nelere bakmak gerekir
İnsan analizi
1129 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Engeller
PKK’nın tasfiyesi
1026 Okunma
1 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
İnsana yatırın yapmadan aslâ!
Bismillah!Müçtehit Yetişme Merkezine
997 Okunma
1 Yorum
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Demek toplum Birand türü gazeteciyi seviyormuş
Kuran Yoldaşlığı
980 Okunma
1 Yorum
Tayibet Erzen
Hüseyin Gülerce
Dink Cinayeti,2007 Darbesi
Hedef Millet
967 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas
Mehmet Şevket Eygi
Kuran, Sünnet, Şeriat Dairesi İçinde Hizmet Etmek
Cennet Küçük Olmasa Gerek
894 Okunma
1 Yorum
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler