Çözüm
1190 Okunma, 0 Yorum
Mahir Kaynak - Star
Süleyman Karagülle

05/01/2013

 

-Öcalan dernek kurarken dış ilişkileri yoktu. Kürtleri kimlikleri içinde Türkiye’ye entegre etmek idi. Biz yanlış anladık.

-Öcalan’a derneği sermaye MİT'e kurdurdu. MİT, Mahir Bey’in dediği amaçla kurdu. Sermaye  bölme amacıyla kurdurdu. Sonra da parası olan düdüğü çaldı.

 

-Televizyonda dış Kürtlerle ilgilenmeliyiz dedim. Öcalan telefonla katıldı onları bana bırakın dedi.

- Toplulukların kültürleri, yönetimleri vardır. İnsanlık tek millettir. Alt gruplar kültür olarak başka, yönetim olarak başka merkezlere tabi olabilirler. Bu sayede alt gruplar kişiliklerini koruyarak yönetimleriyle entegre olabilirler. İslam bu demektir, barış bu demektir.

 

-ABD Öcalan’ı ülke ülke dolaştırdı. İsteseydi koruyabilirdi

-Sermaye onu Türkiye’ye gönderdi ve bölücü başı yaptı. Türkiye de onun oyuncağı olmaya devam ediyor. İdamı kaldırdı. Hapishaneleri otele çevirdi. Halk parti Kürt sorununa sermayenin istediği gibi yaklaştı.

 

-ABD sağ kalması şartı ile Türkiye’ye teslim etti.  Orta doğuyu AB’ye kaptırmak istemiyordu. Avrupa’daki lider öldürüldü.

- Türkler sermayenin istediklerini yapınca Öcalan’ın rakibi öldürüldü. Öcalan güçlendirildi.

 

-PKK, Kürt sorunu değildir. Yeniden şekillenen orta doğu sorunudur.

-PKK, sermayenin orta doğuya hâkim olma sorunudur. Kürtlerle Türkleri çatıştırmak. Kürtleri galip getirdikten sonra masa başında uzlaştırarak ve Kürt dengesi ile Türkiye’yi sermaye tetikçisi olarak kullanmayı istemektedir.

 

-PKK sorunu ABD-AB sorunudur. ABD kazanacak. AK Parti doğru yoldadır. Muhalefet AB’yi destekliyor.

-Sorun ABD-AB sorunu değildir. Sorun Sermaye-İnsanlık sorunudur ve sermaye kaybedecektir. Mahir Bey yanlış atlara oynuyor.

 

Tamamı için http://haber.stargazete.com/yazar/cozum/yazi-717257

 

Yazıda yer alan italik ifadeler Süleyman Karagülle’ye aittir.

 

Yorum:

 Kürt Sorunu

Çok hücreli canlılarda dokular vardır. Organlar vardır. Kemikler, kaslar, sinirler bir dokudur. Kol, ayak, başparmak ise birer organdır. Bir organ değişik dokuların birleşmesinden oluşur. Parmağımızda bütün dokular vardır. Bu sayede parmağımız vücudumuzun organı olur. Parmaktaki kan damarı, kalbe giden damarla birleşir. Böylece bütün vücutta dolaşan kan parmaklara da uğrar. Dolayısıyla parmağınızdaki her hücre vücudun bütün imkânlarından yararlanır.

Türkiye Cumhuriyeti, insanlığın bir organıdır. Yüzden fazla devlet vardır. Bir coğrafi yapıdır.  Türkiye’de bulunan ırklar ve dinler ise insanlığın dokularıdır. Türkler, Kürtler, Gürcüler, Ermeniler, Rumlar, Şiiler, Sünniler, Hanefiler, Şafiiler, Hıristiyanlar ve Yahudiler bir dokunun parçalarıdır.

 

Nasıl parmağımızda bütün dokular varsa insanlıkta da her ülkede, ilde, bucakta her türlü kültür mensubu bulunacaktır. Böylece bu bölgeler yani organlar birbirleri ile ilişki kuracaklardır. Böylece insanlık tek topluluk olacaktır. Olmaktadır. Tarihte bunu başaran topluluklar uygarlık kurmuşlardır.

 

O halde Türkiye’de yaşayan halk kendi kültürlerini koruyacaklardır. Dinlerini ve ırki yapılarını yaşatacaklardır. Türkiye’de olduklarından dolayı da Türkiye’yi yaşatacak ve geliştireceklerdir. Bir parmağınız yaralandığı zaman o parmaktaki bütün dokular da yaralanmış olur. Dolaysıyla dokular bir taraftan mensup oldukları dokuların sağlığını korumakla yükümlü oldukları gibi, dokular bulundukları organın da sağlığı ile de ilgilenebilmek zorundadırlar.

 

Kürt veya Arap veya Ermeni bir taraftan Ermenilerle yakın ilişkide olacak ve örnek olarak Ermenilerin Türkiye’ye olan ilişkilerini sağlıklı kılmaya çalışacaklar. Diğer taraftan Türkiye’nin de sağlıklı bir devlet sahibi olması için çalışacaklardır.

Ben Müslüman’ım dolayısıyla dünya Müslümanlarıyla daha fazla ilgilenirim. Ben Gürcüyüm, dünya Gürcülerle daha çok ilgilenirim. Müslümanlarla Türkiye’nin çıkarlarını paralelleştirmeye çalışırım. Gürcülerle Türklerin çıkarlarını beraberleştiririm. Bende din ırktan daha ağır bastığı için Kırgızları, Gürcülerden kendime daha yakın bulurum. Bir başkasında din yerine ırkçılık daha önemli olur o da Gürcülerle ilgilenebilir.  Türkiye çıkarları ile birleştirmek şartıyla bu yakınlığı duyma zararlı değil yararlıdır. Böylece hem Türkiye her bakımdan zengin bir ülke olur. Hem de insanlık bundan yararlanır.

Yahudiler, değişik ülkelerde dağınık olarak yaşamaktadırlar. Böylece insanlığın ekonomik birliğini sağlamaktadırlar. Bu kendileri için yararlı olduğu gibi insanlığın uygulamasını da sağlamışlardır. Ne var ki şimdi çıkar paralelliğini çıkar çatışmasına dönüştürürler. Devletleri sömürmek istemektedirler. Yani organlar yaşayamaz hale gelmişlerdir.

Öcalan ya öldürülmeli idi, böylece onun fitnesinden kurtulmalıydık yahut şimdi serbest bırakıp dünya Kürtlerini organize etme görevi ona verilmelidir. Böylece ülkede yaşayan Kürtlerle dünyada yaşayan Kürtler insanlığa kendilerine düşen görevleri yerine getirmelidirler. Görevlerinin olduğu tarihi gelişme belirleyecektir.

Sermaye de Yahudileri organize ederek insanlığın çıkarları için hizmetlerine devam etmektedirler.   Faiz sömürüsünden ve savaş fitnesinden vazgeçmelidirler. Öcalan’la görüşme değil af ile serbest bırakma olmalıdır. Bundan sonra suç işlerse o zaman da tenkil etmek gerekir.

 

 

Süleyman Karagülle






Sayı: 186 | Tarih: 6.01.2013
Mahir Kaynak
Çözüm
Kürt Sorunu
1190 Okunma
Süleyman Karagülle
Ahmet Hakan
Soru ve cevaplarla Öcalan’la görüşm
Çözüm Öcalan’da değil
1126 Okunma
Lütfi Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Karadayı ile Çevik Bir karşı karşıya...
Bıktık Artık...
1073 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas
Yusuf Kaplan
Kürt sorununun bölgeselleşmesi ve ortak bir "gökk
21.yüzyılın "gökkubbe"'si ADİL DÜZEN olacaktır!
1041 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Darbeden haberi olmayan bir Genelkurmay Başkanı
Kendinden bihaber bir millet
987 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Yakın Tarihimizdeki Hıyanetler
Küçük Yaşta Verilmeli
986 Okunma
Emine Hocaoğlu


© 2024 - Akevler