Ergenekon sadece bir araç
985 Okunma, 1 Yorum
Hüseyin Gülerce - Zaman
Zafer Kafkas

Casson, bizimle ilgili daha geniş bir ufuk çiziyor. PKK terörü, Suriye, Irak, İran, İsrail, ABD politikaları, bölgemizdeki gelişmeler hepsi birlikte düşünüldüğünde, sadece cuntacılar ve darbelerle uğraşmadığımız daha net görülecektir. Bölgemizde ne oluyorsa, birinci derecede Türkiyeyi ilgilendiriyor. Bu coğrafyada önü kesilmek istenen ülke Türkiyedir.  Bize şer şebekesinin oyunu belli. Gerilim stratejisi ve provokasyonlarla Türkiyeyi kutuplaştırmak... Gençlik, darbe dönemlerinde sağ-sol diye kanlı bir çatışmanın içine bunun için itildi. İdeolojik kutuplaşmalar ile halk çocukları vuruşturuldu. Laik-anti laik, Sünni-Alevi, Türk-Kürt kutuplaşmaları için fitne ateşi olan suikastlar, faili meçhul cinayetler ve katliamlar bunun için tezgâhlandı. Türkiyeyi kutuplaştırmak isteyenlerin değirmenine kimse su taşımamalı…

 

Yorum:

 

Kutuplaşmaya Hizmet

 

Bugün ergenekon, balyoz vs. davalarının en önemli hedeflerinden biri yıllardır süregelen kutuplaşmalara bir yenisini daha eklemektir. Bize düşen geçmişten ders çıkartıp bu tuzağa düşmemekti. Oysa tam tersi davranışlar sergilenerek karşılıklı kinin artmasına neden olunmuş ve intikam için beklemeye geçilmiştir.

 

Sosyal, ekonomik ve hukuki reformlar yapılabilse idi, zaten bu yapılar kendiliğinden tasfiye edilmiş olunacak, hem kutuplaşmanın önüne geçilecek, hem de tüm dünyaya örnek olacak yapı oluşturulabilecekti.

 

Ekseriyet demokrasisi hicret demokrasisine , faizli ve veresiyeli sistem faizsiz ve selemli sisteme, hakimlik sistemi hakemlik sistemine çevrilse idi, bugün ne kutuplaşmadan, ne çatışmadan bahsedebilirdik. Bu sayede hem güvenlik , hem özgürlük hem de demokratikleşme sorunları da çözülmüş olacaktı.

 

Kuran'a kulak vermek yerine mevcut düzeni koruma çabasına girip suni demokratikleşme ve özgürleşme nutukları maalesef çatışmayı körüklemekte , karşılıklı kini artırmaktadır. Umarım çok daha fazla zarar görmeden Kuran'a kulak vermeye başlarız.

 

 

 

 

Zafer Kafkas


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
03.12.2012
15:56

ZAFER KARDEŞ;

ÖNEMLİ ŞEYLER YAZMIŞSIN...

TEBRİK VE TEŞEKKÜRLER...

ALLAH RAZI OLSUN...

SELAM VE DUA...

REŞAD





Sayı: 181 | Tarih: 2.12.2012
Ahmet Hakan
Hayallerim var
Filistin’in gözlemci devlet olması
1332 Okunma
1 Yorum
Lütfi Hocaoğlu
Mahir Kaynak
Yeni Dünya Düzeni
Filistin
1220 Okunma
2 Yorum
Süleyman Karagülle
Yusuf Kaplan
Zaman'sız mekana kapatılmak ve yol almak!
Yüzleşmek hemen!
1190 Okunma
Ali Bülent Dilek
Mehmet Barlas
Ama siz de Kızılderilileri öldürdünüz!..
Zulüm Düzeni
1082 Okunma
Tayibet Erzen
Mehmet Şevket Eygi
Kanunî Filmi bir Rezalettir
Tarihi Film Yapılmalı
1041 Okunma
Emine Hocaoğlu
Hüseyin Gülerce
Ergenekon sadece bir araç
Kutuplaşmaya Hizmet
985 Okunma
1 Yorum
Zafer Kafkas