Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve SON DURUM… (16)
18.04.2021
2751 Okunma, 4 Yorum

 

Kur’an Seminerleri ve SON DURUM… (16)

1113’üncü KUR’AN VE İLİM semineriMiZİ yapmaktayız.

Elhamdülillah…

Reşat Nuri Erol’un başlattığı seminer çalışmaları bugünkü duruma geldi.

Bu seminerleri yapan kadro yaşlandı, bir müddet sonra daha da yaşlanacak.

Herkes geleneğe uyarak seminerleri sürdürmektedir ama gençler katılmıyorlar.

Bunun anlamı olarak bu seminerler bizden sonra devam etmeyecek demektir.

Seminerlerdeki bu duraklama sebebiyle Akevler’in görevi sona eriyor demektir.

Cenabı Allah başka birilerini çıkaracak ve onlar 3. binyıl uygarlığını getireceklerdir.

İnşallah…

*

Bir taraftan seminerlere ve Ruhu’l-Kur’an programına eski hevesle devam edilmezken diğer taraftan Yalova’daki faaliyetlerde de aynı isteksizlik ortada görülmektedir.

Yine bunun manası ve sonucu olarak yeni bir merhaleye gelmiş bulunuyoruz, artık Akevler’in görevi sona eriyor demektir.

90’lı yaşlarında olup onu da geçmekte olan yaşlı birinin arzuları, hevesleri ve çalışmaları yeniden hamleye yeterli değildir.

Bu merhalede herkesin bu durumu değerlendirmesi gerekir; yeniden hamle yapıp yapmayacağımıza ve devam edip etmeyeceğimize karar vermek durumundayız.

İstişare edelim ve kararlarımızı alalım, inşallah…

*

Şayet seminerlere sadece maddi menfaatler sebebiyle devam edilecekse bana göre bunun bir yararı yoktur.

Şimdiye kadar Reşat Nuri Erol merkezde Allah rızası için seminerler üzerinde duruyordu ama onda da yorgunluk meydana gelmiştir.

Reşat Nuri Erol Allah rızası için seminerlere yeniden heyecanla devam etmediği takdirde bende de bir durgunluk meydana gelmektedir.

Bu surenin yorumu bittiğinde, belki de yeni surenin seminerlerine devam etme hususunu yeniden değerlendireceğimi, benimle şimdiye kadar özverileriyle çalışan arkadaşlarıma haber veriyorum...

 

***

 

REŞAT NURİ EROL’UN KISA DEĞERLENDİRMESİ

Ben her şeye rağmen devam edilmesini uygun görüyorum…

Üstad yazmaya devam ettikçe ve yazabildikçe, ben de yazılanları yayına hazırlamaya devam edeceğim, inşallah…

Diğer detayları Ramazan ayı boyunca ve özellikle de iki bayram arası süreçte hep beraber değerlendirelim ve istişareler yaparak yine hep birlikte kararlar alalım, inşallah…

Üstad’a ve bütün seminer ashabına;

Selam, hürmet muhabbet ve sağlık dualarım daimidir…

 

SÜLEYMAN AKDEMİR’İN GÖRÜŞÜ

Sureler bitmedikçe veya bitmiş sureleri yeniden ele almak gerektikçe, seminerlerin ve Yalova’da aksamayan faaliyetler ile aksayan yönlerin giderilmeye çalışılarak devam etmesinden yanayım. Aslında Yalova’da arzu edilen ekip çalışmasının şartları giderek oluşuyor ve her geçen gün olumlu gelişmeler daha da artıyor.

Üstat’tan daha çok öğreneceğimiz şeyler var.

Elbette bizlerin de daha da fazla çalışması gerekiyor.

Reşat Nuri Erol’un seminerleri düzeltmeye devam etmesi önemli.

Ben de ömrüm yettikçe Yalova’ya olan desteğimi sürdürme niyetindeyim.

Allah yar ve yardımcımız olsun diyor, Üstad’ın istişare sürecini başlatmasını ve görüşler çerçevesinde karar almasını kendisinden talep ediyorum.

Vesselam...

 

 

***

 

EK BİLGİ!

Süleyman Karagülle Hocamız…

Kasas Suresi çalışmamızın sona ermesi vesilesiyle…

1114’üncü seminer notlarının sonuna, konu ile ilgili değerlendirmeler yazmış…

 

Bu 3 sure (KASAS SURESİ ile birlikte) bitti.

Şimdi de yeni 4 sureye, الم li surelere başlamış olacağız...

Çalışmamızda bazı yeni ayarlamalar yapmayı düşünüyorum.

Sizlerden de katılanlar olursa bunları uygulayacağım, inşallah...

  1. Dünyayla ilişkiyi kesmemek için her gün serbest olarak 1 (bir) makale yazacağım ve Süleyman Akdemir’e göndereceğim. Süleyman Akdemir bu önerimi uygun görürse, bu makale üzerinde istedikleriyle istişare yapacak ve sonunda her gün www.akevler.org’da yazarı olmadan yayınlayacak. Bu dergi artık çift yazarlı dergi olmaktan çıkarılıp belli kimseler istedikleri zaman makrodaki siyasetle ilgili görüşlerini burada beyan etsinler. Baştan tasavvur ettiğimiz dergi tipine artık ara verelim.
  2. Her haftanın seminerini ben Ayşe Aydın’la yazmaya devam edeceğim. Belki biraz daha kısaltırız. Ayşe Aydın yazdığı semineri Reşat Nuri Erol’a gönderecek. Reşat Nuri Erol eskisi gibi istediği kimselerle istişare ederek son şeklini verecek ve Yeni Bosna’ya gönderecek. Lütfi Hocaoğlu’nun yönetiminde seminerler okunacak, son şeklini alacak ve yayınlanacaktır. Ancak eşleştirme ile ilgili cetvellerle Akevler Lügati’nin oluşturulması üzerinde Yeni Bosna seminerlerinde durulmayacaktır.
  3. Ayrıca Yalova’da bir program yapılacak, Cumartesi dışında herhangi bir günde karşılaştırma cetvelleri Süleyman Karagülle tarafından açıklanacaktır. Yeni Bosna seminerlerini takip edenlerden isteyenler bu ikinci seminerleri de takip edeceklerdir. Ayrıca bu ikinci seminerde Süleyman Karagülle’ye soracakları bir şey varsa sorabilirler ve kendileri de katkıda bulunurlar.
  4. Yalova’da yapılacak olan bu ikinci seminerin başlamasından önce yarım kalmış olan Enam Suresi’nin seminer haline getirilmesi için ara çalışması yapılacaktır. Bu çalışmanın yapılabilmesi için Emine Hocaoğlu’nun yaptığı çalışmaları bana göndermesi gerekmektedir. Ayrıca bu çalışmaları Emine Hocaoğlu düzeltiyordu, onun düzeltmesi gerekmektedir.

Bunlar benim önerilerim.

Süleyman Akdemir, Reşat Nuri Erol ve Emine Hocaoğlu’nun olurlarını bekliyorum.

Allah hepinizden razı olsun.  

Süleyman Karagülle

 

 

 


YorumcuYorum
Sam Adian
18.04.2021
19:57
To the attention of Mr. Karagülle.

We tried to read and understand your latest articles. Obviously your predictions did not get the appreciation you expected at the end of your work, it looks like you have reached the end of the road. While your suggestions and assumptions may not be consistent and sustainable, it is a pity that many years of efforts have gone to waste.

However, it is not too late for anything. Understanding is a function that continues until the end of life. In this context, we would like to remind you:

We have been reviewing your seminars frequently, if not constantly, for years. To be honest, we are often stunned. Not every word of the Quran can describe the "partnership system with credit" or "business offices with 100 pensions". Or this book cannot describe what you call "Fair Order", but we haven't figured out what it really is.

The mixed economic system, consisting of capitalism, socialism, or a mixture of both, is one of the realities of today's world. However, these are not required. As far as we understand, you're not actually suggesting anything new. By referring to these two systems, you are saying that you have corrected their errors. However, remember that everything in the world and even in the universe is being rebuilt every day. Nothing looks like a minute ago. Better choices are always possible. This is the nature of the universal system. Therefore, we think that now you should put aside existing practices and consider the possibility of a new paradigm.

You say in all your seminars that people should live as debtor-creditors. According to you, people are either capitalists, trying to oppress-exploit the people. Or socialist but ultimately nothing has changed. You have no different suggestions. Finally, all your recommendations are based on loans.

You have been talking about how bad the interest is in every comment of your seminars for years. However, we are not sure that you understand the interest problem correctly. It is not essentially the problem of capitalism that the interpretation and practices of capitalism in third world countries like you change and become radical, especially for reasons related to beliefs. This is your problem. Because you will never find the interest rates you describe in capitalist countries. In other words, whatever angle you look at, you have to admit that you are exaggerating the matter of interest.

I'm sure you have studied our "economic theory". However, you did not criticize this theory, which was our first work on the book. Obviously you didn't take it seriously. However, it is accepted and used as a reference in many universities around the world, including your country. Although it is the first study and our views have changed / updated in many ways. But it is clear that the possibility of a fundamentally new paradigm is possible.

We are not religious or believing people. We are not looking at the book from your point of view. However, you should appreciate that trying to understand what the book is preaching is not possible with the limitations you put forward. You may not be changing the text in context, but distorting the meaning essentially means distorting the text. This method will not help you understand what the book is saying, but it will help you validate your beliefs with the book. The result is not helping anyone.

As a result, current practices or past practices are of no use in the future. A new paradigm is always possible due to the nature of the universe. It is possible to create and implement a sustainable and consistent system. Nobody has to be in debt. Nobody really needs a loan. Our suggestion for you would be to review your coherence and seriously reflect on the possibility of a new paradigm.

We know this is possible. We hope you can understand before it's too late. We wish you good luck, whatever you are trying to do.
Sam Adian
18.04.2021
20:00
PS : We do not think it is necessary to say anything about "Sharia". Because you have declared that Sharia and capitalism are essentially the same.
Hüseyin Kayahan
19.04.2021
08:50

Turgay Çoruhlu
26.05.2021
00:43

WE ARE OBLIGE TO ACTION NOT SUCCESS

We are obliged to work not success.

Mr. Karagülle (God rest his soul) was a unique character and a frontrunner in his field.

Have you known any muslim scholar who says “Muslims should/have to learn mathematics”?

His life span were not enough to see the fruits of his works, however, there are idealist pupils of him and his ideas exist. His influence continue. There is nothing to celebrate for you.

Under his guidance, Akevler Cooperative has shaped Turkish political life for 50 years. For instance, former prime minister N. Erbakan worked with him and acting president R. T. Erdoğan …

Ruh’ul Kuran software was programmed and is implemented. Free of charge.

There are some ongoing remarkable R&D projects based on his doctrine such as partnership system instead of workship, interestless creditization, etc.

It takes time for change after one millenium dormancy.

Fair Order is actually Quranic Order. It is mainly based on interestles grounds. Interest is most vital problem. Global Capital controls the World with the economy based on interest. Therefore, it is not a surprise that Quran warns against interest describing it as a war ultimatom to God and the Prophet. As a muslim, we have to create a system based on principles written in the Book, and Mr. Karagülle have attempted in this direction. 






Son Yorumlanan Makaleler
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 28
17.03.2024 224 Okunma
7 Yorum 17.03.2024 07:53
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 27
16.03.2024 294 Okunma
5 Yorum 16.03.2024 11:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 26
15.03.2024 333 Okunma
5 Yorum 15.03.2024 09:14
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 25
14.03.2024 240 Okunma
1 Yorum 14.03.2024 11:25
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 24
13.03.2024 263 Okunma
1 Yorum 13.03.2024 07:01
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 23
12.03.2024 288 Okunma
5 Yorum 12.03.2024 07:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 22
11.03.2024 290 Okunma
5 Yorum 11.03.2024 08:36
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 21
10.03.2024 291 Okunma
1 Yorum 10.03.2024 10:18
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 20
9.03.2024 338 Okunma
8 Yorum 09.03.2024 09:27
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 19
8.03.2024 350 Okunma
8 Yorum 08.03.2024 08:25
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 18
7.03.2024 334 Okunma
1 Yorum 07.03.2024 06:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 17
6.03.2024 329 Okunma
1 Yorum 06.03.2024 07:52
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 16
5.03.2024 292 Okunma
9 Yorum 05.03.2024 06:26
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 15
3.03.2024 300 Okunma
7 Yorum 03.03.2024 08:17
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 14
29.02.2024 298 Okunma
7 Yorum 29.02.2024 08:40
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 13
28.02.2024 289 Okunma
1 Yorum 28.02.2024 14:11
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 11
27.02.2024 303 Okunma
7 Yorum 27.02.2024 08:18
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 10
26.02.2024 353 Okunma
1 Yorum 26.02.2024 08:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 9
24.02.2024 296 Okunma
7 Yorum 24.02.2024 10:38
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 8
23.02.2024 293 Okunma
1 Yorum 23.02.2024 11:51
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 7
21.02.2024 330 Okunma
1 Yorum 21.02.2024 09:30
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 6
18.02.2024 365 Okunma
7 Yorum 18.02.2024 09:16
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 5
18.02.2024 344 Okunma
7 Yorum 18.02.2024 09:15
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 4
16.02.2024 335 Okunma
7 Yorum 16.02.2024 09:32
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 3
15.02.2024 338 Okunma
5 Yorum 15.02.2024 07:23
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 2
14.02.2024 366 Okunma
5 Yorum 14.02.2024 10:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 1
13.02.2024 481 Okunma
5 Yorum 13.02.2024 09:32
Reşat Nuri Erol
MehmetTekelioğlu; Bilge adam Nazif Satoğlu Hakka yürüdü
12.02.2024 230 Okunma
6 Yorum 12.02.2024 14:05
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-4
12.02.2024 281 Okunma
5 Yorum 12.02.2024 09:50
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-3
10.02.2024 287 Okunma
5 Yorum 10.02.2024 12:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-2
9.02.2024 306 Okunma
5 Yorum 09.02.2024 07:17
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-1
8.02.2024 307 Okunma
5 Yorum 08.02.2024 09:03
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi!-4
7.02.2024 322 Okunma
5 Yorum 07.02.2024 12:06
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi-3 “Seçim
5.02.2024 328 Okunma
5 Yorum 05.02.2024 08:56
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi!-2
4.02.2024 344 Okunma
5 Yorum 04.02.2024 09:04
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi-1
3.02.2024 411 Okunma
11 Yorum 03.02.2024 08:11
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 55
2.02.2024 320 Okunma
4 Yorum 03.02.2024 08:06
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 54
1.02.2024 333 Okunma
11 Yorum 01.02.2024 09:58
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 53
31.01.2024 355 Okunma
11 Yorum 31.01.2024 08:47
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 51
24.01.2024 379 Okunma
2 Yorum 28.01.2024 19:31
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 52
25.01.2024 335 Okunma
5 Yorum 28.01.2024 19:29
Lütfi Hocaoğlu
Bilgisayardan Kuran Öğrenmek. Ruhu-l Kuran Projesi
1.08.2009 16094 Okunma
34 Yorum 27.01.2024 09:00
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 50
22.01.2024 328 Okunma
5 Yorum 22.01.2024 13:15
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 49
20.01.2024 322 Okunma
5 Yorum 21.01.2024 11:58
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 47
11.01.2024 354 Okunma
5 Yorum 12.01.2024 09:56
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 48
12.01.2024 409 Okunma
5 Yorum 12.01.2024 09:54
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 46
9.01.2024 380 Okunma
5 Yorum 09.01.2024 21:36
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 45
8.01.2024 326 Okunma
2 Yorum 08.01.2024 09:45
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 44
7.01.2024 360 Okunma
1 Yorum 07.01.2024 13:46
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 43
6.01.2024 356 Okunma
5 Yorum 06.01.2024 11:53