Reşat Nuri Erol
Kapitalizm ve Erbakan metodu ile TEDAVİ-24
1.03.2021
1662 Okunma, 4 Yorum

Kapitalizm ve Erbakan metodu ile TEDAVİ-24

Bu günlerde yorumlar yazıldı ama Kazım Erten daha değişiğini yazdı; okuyalım…

Necmeddin Erbakan, 20. yüzyılda Müslüman kimliğin pozitif ilimlerde zirvede bir âlim olmaya engel olmadığını temsil eden yegâne şahsiyettir. Aydınlanma devriminin bütün birikimini kavramış, mühendislikte icatçı dehâ kimliği ile Dünya'nın tanıdığı birisidir. İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanya’sında akademik kariyer yapmış, akademi camiasını etkilemiş, bu tecrübesini Türkiye'de 'Gümüş Motor' girişimi ile ülkesinin hizmetine sunmak istemiş, motor üretmiş ama ‘dünya sömürü sistemi’ onun ‘kapitalist faizli ekonomi sistemi’ dışında bir ‘FAİZSİZ ortaklık modelİ’ içerisinde ‘yeni bir yol’ açmasına engel olmuştur.

Türkiye Odalar Birliği Başkanlığı yapmış, oradan da malum güçler tarafından şiddet yolu ile uzaklaştırılmıştır. Bu aşamadan sonra mevcut yapılar ve siyasi hareketler içerisinde kalarak sorunların çözülemeyeceğine arkadaşları ile beraber ikna olmuş ve 'BAĞIMSIZLAR HAREKETİ' ile ‘Türk Siyaset Tarihi’nde yeni bir çığır açmıştır.

Millî Nizam Partisi ve Millî Selamet Partisi döneminde 'Mİllî Görüş' yeni siyasi hareketin felsefesi olarak Türkiye ve Dünya'da tanınmıştır. Partileri kapatılmış ancak bu kapatmalara karşı demokrasi dışında hiçbir yönteme başvurmamış, gençlik kadrolarının silahlı eylemler ve anarşi içerisinde yer almasına engel olmuştur. Hükümetlerin kuruluşunda yapıcı olmuş, Türkiye'nin Kıbrıs Barış Harekâtı’nın başarısının mimarı olmuştur. Milliyetçi Cephe Hükümetlerinde de yapıcı siyaset ile Türkiye’nin ekonomik ve sosyal sorunlarının çözümünde etkin olmuştur. 1980 sonrasında Refah Partİsiİ ile sadece Mİllî Görüş olarak değil, 'ADİL DÜZEN' ile de İslam âlemine ve tüm Dünya'ya, İslam Medeniyetinin, Kur’an’ın, ilmin referansında ‘Yeni Bir Sosyal ve Ekonomik Model’ önerisinde bulunmuştur.

 Medeniyet vizyonu, çoğulcu demokrasi, inançlara saygılı laiklik, çıkar paralelliği, serbest piyasa ekonomisi, ‘Faizsiz Kredileşme ve Ortaklık Sistemi’ bileşenlerini içeren bu modelin çözüm olduğunu Türkiye kavramış, Refah Partisi’ni birinci parti yaparak Refahyol Hükümeti'nin önü açılmıştır. Refahyol Hükümeti Başbakanı Erbakan Türkiye'nin ekonomik sorunlarını çözebileceğini, 2000 senesinde Türkiye'nin iç-dış borcunu sıfırlamış bir ülke olabileceğini ispatlamıştır. Ama 28 Şubat ile toplu linç ile karşılaştı. Bütün siyasi partiler, FETÖ’cü yapılanmalar, üniversiteler, ülkenin tüm odakları Erbakan karşısında bir araya getirildiler. Erbakan Türkiye'yi düşünerek istifa etti ama görev Tansu Çiller’e verilmedi!

28 Şubat süreci sonrasında Türkiye,  gelecek 40 senede belini doğrultamayacağı bir şekilde ekonomik hortumlama ve yağmaya maruz bırakıldı. Refah Partisi kapatıldı. Erbakan, 'bu tarihte sadece bir noktadır' dedi. Taraftarlarını kışkırtmadı. Sonra Fazilet Partisi de kapatıldı. Aynı şekilde Türkiye'yi kutuplaştırmadı. Erbakan insanları kendisine, kişilere, şeyhlere değil; Millî Görüş’e, Adil Düzen’e davet etti. Ama muhafazakâr camianın yarı aydınları ve cemaatler bile O’na muhalif safta yer aldılar! Ne karşısındakiler ne de yakınındakiler ne dediğini ve ne yapmak istediğini tam olarak kavrayamadı. Erbakan siyaset yaparken demokrasi içerisinde siyaset yapmayı itikadi sorun gören FETÖ'cülere, radikal İslamcılara ve diğer tüm unsurlara bir şeyler oldu; Ak Parti kurulduğunda hepsini en ön safta koştururken gördük!

Erbakan Hoca'nın 21. Yüzyıl Yeni Dünya Barış Düzeni'nin mimarı olduğunu Türkiye ve Dünya ümit ederiz bugünden sonra daha iyi kavrayacaktır. Erbakan partizanlık ve klasik gelenekçi taraftarlık ile anlaşılacak bir şahsiyet değildir. O’nu Müslüman kimliği, IQ'sü 180’lerin üstünde dahi bir ilim adamı kimliği, büyük siyasetçi kimliği ile birlikte anlamak gerekir. O’nu sadece tanımakla kalmamış, onunla mutfakta Siyasetin Doktrin Çalışmalarına katılmış, siyasi alanda birlikte siyaset yapmış, Refahyol Hükümeti'nde bir arada olmuş birisi olarak, beraber olduğumuz dönemi, bu çağın Asr-ı Saadeti olarak gördüğümü ifade etmek isterim. Erbakan sadece bir siyasi anlayışa değil, İslam âlemine ve tüm insanlığa aittir. 28 Şubat sürecinde Erbakan'ı bahane edip Türkiye'nin bağımsızlığına zarar veren unsur ve kişiler halen vardırlar! Ama mesele Erbakan meselesi değil, Türkiye'nin ‘Görüş’ ve ‘Düzen’ noktasındaki özgün yeni yaklaşımıdır. Mekânı cennet olsun.” Kazım Erten arkadaşımıza teşekkürler…

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
01.03.2021
09:52


MAKALEYİ SESLİ DİNLEMEK İÇİN... 

Makale Yazısı-01 Mar 2021 - 04:30

Kapitalizm ve Erbakan metodu ile TEDAVİ-24

Reşat Nuri Erol
01.03.2021
09:53


1967...1968...1969...AKEVLER 55 YILDIR ÇALIŞIYOR...2019...2020...2021

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1105

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1105. Hafta - 27 Şubat 2021 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1105. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?” (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.” (Hadis)

AdresAKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİZafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

***

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

Kur’an Seminerlerinin başlangıcı ve (10)

BU YAZI ÖNCEKI 9 YAZININ DEVAMI OLUP ONLARLA BIRLIKTE OKUNURSA DAHA İYİ ANLAŞILIR

Süleyman KARAGÜLLE

***

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

-MİLLÎ GAZETE'deki günlük köşe yazıları-

Sömürüyorum; ben kapitalizm! Ve TEDAVİ-21

Âlim, âlem, ölüm ve M. Emin Saraç Hocamız - 1

Âlim, âlem, ölüm ve M. Emin Saraç Hocamız - 2

Âlim, âlem, ölüm ve M. Emin Saraç Hocamız - 3

Âlim, âlem, ölüm ve M. Emin Saraç Hocamız - 4

Reşat Nuri EROL

***

KASAS SÛRESİ - 11. Hafta

وَلَوْلَا أَنْ تُصِيبَهُمْ مُصِيبَةٌ بِمَا قَدَّمَتْ أَيْدِيهِمْ فَيَقُولُوا رَبَّنَا لَوْلَا أَرْسَلْتَ إِلَيْنَا رَسُولًا فَنَتَّبِعَ آيَاتِكَ وَنَكُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ (47) فَلَمَّا جَاءَهُمُ الْحَقُّ مِنْ عِنْدِنَا قَالُوا لَوْلَا أُوتِيَ مِثْلَ مَا أُوتِيَ مُوسَى أَوَلَمْ يَكْفُرُوا بِمَا أُوتِيَ مُوسَى مِنْ قَبْلُ قَالُوا سِحْرَانِ تَظَاهَرَا وَقَالُوا إِنَّا بِكُلٍّ كَافِرُونَ (48) قُلْ فَأْتُوا بِكِتَابٍ مِنْ عِنْدِ اللَّهِ هُوَ أَهْدَى مِنْهُمَا أَتَّبِعْهُ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (49) فَإِنْ لَمْ يَسْتَجِيبُوا لَكَ فَاعْلَمْ أَنَّمَا يَتَّبِعُونَ أَهْوَاءَهُمْ وَمَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَوَاهُ بِغَيْرِ هُدًى مِنَ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ (50) وَلَقَدْ وَصَّلْنَا لَهُمُ الْقَوْلَ لَعَلَّهُمْ يَتَذَكَّرُونَ (51)

... ... ...

...



Reşat Nuri Erol
01.03.2021
09:54



Selam ve sağlık dualarımızla... 
HAKEMLİ AKADEMİK DERDİ "İSLAM MEDENİYETİ" Dergimizin 46. sayısını istifadelerinize sunarız.
Emeği Geçen herkese teşekkür ederiz.
http://islammedeniyetivakfi.com/

https://drive.google.com/file/d/13k-f8A-PJO3Csg8nH2gwiuVomyVweu_r/view

https://drive.google.com/file/d/1cLtW4-3EUQWIGy-3ex61CtKPepFbYfJA/view


"İSLAM MEDENİYETİ"

Vakfı ve Dergisi Hakkında

Değerli bilim insanları, sevgili okuyucular;

Elinizdeki akademik ağırlıklı derginin 6. dönem 45. dergi sayısı ile uzun bir aradan sonra yayın hayatına yeniden dönüyoruz.

Bu imkânı bizlere bahşeden Cenab-ı Hakka sonsuz hamdü sena ederiz…

İslam Medeniyeti Vakfı’nın kuruluş amacı; peygamberlerin getirmiş olduğu hakkı üstün tutan medeniyeti kurmak için çalışmak, bu doğrultuda çalışan bilim insanlarına ortam hazırlamak, karanlıklar içinde bulunan insanlığa hakkın ışığını tutmaktan ibarettir. Vakfımız bu amaca erişebilmek için kendi imkânları ölçüsünde ülkemizin ve dünyanın hakkı üstün tutan bilim insanlarının yazılarını bir araya getirmek çabası içindedir.

İbni Haldun’un belirttiği gibi; medeniyetler devletler gibi doğarlar, yaşarlar, büyürler ve dünyaya söyleyecek sözleri kalmayınca insanlık tarihindeki yerlerini yenilerine bırakırlar. Gücü üstün tutan Batı medeniyeti günümüzün sorunlarını çözmek bir tarafa, yeni sorunların kaynağı olarak karşımızda durmaktadır. Süresini doldurmak üzeredir. Yeryüzünde çıkardıkları dünya savaşları ile son zamanlarda geliştirdikleri vekalet savaşları insanlık adına sözleri kalmadığını göstermektedir. Yaptıkları sömürüler ve zulümler ömürlerini uzatma çabalarından başka bir anlam taşımamaktadır.

İslam Medeniyeti kendi döneminde fıkıh/hukuk alanında getirmiş olduğu akit serbestliği ile Roma hukukunun katı kurallarını ortadan kaldırmış ve “ticari dönemin” gelişmesine öncülük etmiştir. Her iki hukuk sistemi kendi dönemleri olan tarım ile ticari yaşamı geliştirmişlerdir. Batı medeniyeti bu iki hukuk sistemi üzerine oturmuşsa da, özellikle “faiz” ve “ekseriyet kararları” ile gücün ve güçlünün yanında yer alarak “sömürü düzenini” beraberinde getirmiştir. Çağımızda “ekonomik dönem” olarak karşımıza çıkan emek mübadelesi bakımından Batı “işçilik sistemini” geliştirmiş, faizin oluşturduğu sermaye birikimi yoluyla teknik alanda büyük gelişmeler yapabilmiştir. Uyguladığı “faizli kapitalist sistem” ile sermaye egemenliğini kurmuş, emeği karın tokluğuna çalıştırmış, gelir dağılımındaki dengeyi bozmuştur. O kadar ki, dünya servetinin %80’i %1’in eline geçmiştir. Sosyalist denemeler de hüsran ile sonuçlanmıştır.

Bütün dünya hak arayışı içine girmiştir. Hukuk ancak hakkın üstün tutulması halinde toplumsal dengeyi sağlayabilir ve adaleti gerçekleştirebilir. Hukukun kaynakları olan “yakınlık, komşuluk, emek ve sözleşmelere dayalı yeni bir dünyanın kurulabilmesi” sadece “doğal hukuk anlayışı” ile olabilir. Bu da ancak “peygamberlerin getirmiş olduğu sistem” ile yeniden kurulabilir. Günümüz hukuk sistemi, hukuku bozan imtiyazlar, güçlünün üstün kabul edilmesi, başkasının zararına çıkarlar ile ekseriyet sistemine dayalı kararlardan arındırılmadıkça “yeni bir adil dünya düzeni” kurulamaz, “yeni bir medeniyet” oluşamaz.

Bu aşamada gelinen noktada yeni bir dünya ve adil bir düzen ancak peygamberlerin vâris bıraktığı bilim insanları tarafından kurulabilir. Üçüncü binyıl medeniyeti yani yeni İslam Medeniyeti doğuş sancılarını yaşamaktadır. Vakfımızın amacı bu medeniyetin gerçekleşmesine hizmet etmektir. Bu anlamda İslam Medeniyeti Dergisi hepimizin dergisidir.

Bütün peygamberler ve özellikle medeniyet kurucusu Hz. Nuh, Hz. İbrahim, Hz. Musa, Hz. Davut, Hz. İsa ve Hz. Muhammed peygamberlerin ardından… Çağımızın ihtiyacı olan yeni Hakkı Üstün Tutan Medeniyeti kurmak… Hakkı üstün tutanları ve inananları yeni bir dirilişe hazırlamak ve insanlığa ışık tutmak için İslam Medeniyeti Dergimiz, kendi imkânları ölçüsünde bilim insanlarının yazılarını yayınlamak çabası içerisindedir…

Bunun sadece bizim gayretimizle olmayacağının bilincindeyiz. Bu dava, inanıyorum diyen herkesin davasıdır. Bu tür çalışmalar yapıldığı takdirde, Türkiye yeni bir medeniyet hamlesinin öncüsü ve üçüncü binyıl İslam Medeniyetinin kurucusu olmaya adaydır.

Yeni yayın döneminde daha nice sayılara erişmek dileğiyle Allah’a emanet olunuz…

İslam Medeniyeti Vakfı Başkanı

Reşat Nuri EROL

***

Not: DERGİ konusunda yakında bir sürprizimiz daha olacak, inşallah; çalışmalar devam ediyor...  



Reşat Nuri Erol
01.03.2021
09:56


https://www.tvnet.com.tr/ilim-irfan-saati/ilim-irfan-saati-2166421


İlim İrfan Saati

TVNET PROGRAMLARI
 19 EYLÜL 2020 CUMARTESİ
Konuklar: Osman Nuri Kapaktepe ve Reşat Nuri Erol







Son Yorumlanan Makaleler
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 6
28.03.2024 228 Okunma
1 Yorum 28.03.2024 05:54
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 5
26.03.2024 274 Okunma
7 Yorum 26.03.2024 09:06
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 4
25.03.2024 299 Okunma
1 Yorum 25.03.2024 09:00
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 3
24.03.2024 325 Okunma
1 Yorum 24.03.2024 05:49
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 2
23.03.2024 300 Okunma
1 Yorum 23.03.2024 10:16
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” işbirliği - 1
21.03.2024 333 Okunma
7 Yorum 21.03.2024 09:35
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 28
17.03.2024 300 Okunma
7 Yorum 17.03.2024 07:53
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 27
16.03.2024 322 Okunma
5 Yorum 16.03.2024 11:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 26
15.03.2024 361 Okunma
5 Yorum 15.03.2024 09:14
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 25
14.03.2024 308 Okunma
1 Yorum 14.03.2024 11:25
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 24
13.03.2024 302 Okunma
1 Yorum 13.03.2024 07:01
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 23
12.03.2024 324 Okunma
5 Yorum 12.03.2024 07:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 22
11.03.2024 312 Okunma
5 Yorum 11.03.2024 08:36
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 21
10.03.2024 311 Okunma
1 Yorum 10.03.2024 10:18
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 20
9.03.2024 354 Okunma
8 Yorum 09.03.2024 09:27
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 19
8.03.2024 365 Okunma
8 Yorum 08.03.2024 08:25
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 18
7.03.2024 354 Okunma
1 Yorum 07.03.2024 06:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 17
6.03.2024 346 Okunma
1 Yorum 06.03.2024 07:52
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 16
5.03.2024 307 Okunma
9 Yorum 05.03.2024 06:26
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 15
3.03.2024 316 Okunma
7 Yorum 03.03.2024 08:17
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 14
29.02.2024 315 Okunma
7 Yorum 29.02.2024 08:40
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 13
28.02.2024 307 Okunma
1 Yorum 28.02.2024 14:11
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 11
27.02.2024 319 Okunma
7 Yorum 27.02.2024 08:18
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 10
26.02.2024 373 Okunma
1 Yorum 26.02.2024 08:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 9
24.02.2024 314 Okunma
7 Yorum 24.02.2024 10:38
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 8
23.02.2024 308 Okunma
1 Yorum 23.02.2024 11:51
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 7
21.02.2024 353 Okunma
1 Yorum 21.02.2024 09:30
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 6
18.02.2024 397 Okunma
7 Yorum 18.02.2024 09:16
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 5
18.02.2024 357 Okunma
7 Yorum 18.02.2024 09:15
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 4
16.02.2024 348 Okunma
7 Yorum 16.02.2024 09:32
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 3
15.02.2024 351 Okunma
5 Yorum 15.02.2024 07:23
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 2
14.02.2024 386 Okunma
5 Yorum 14.02.2024 10:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 1
13.02.2024 505 Okunma
5 Yorum 13.02.2024 09:32
Reşat Nuri Erol
MehmetTekelioğlu; Bilge adam Nazif Satoğlu Hakka yürüdü
12.02.2024 241 Okunma
6 Yorum 12.02.2024 14:05
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-4
12.02.2024 296 Okunma
5 Yorum 12.02.2024 09:50
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-3
10.02.2024 303 Okunma
5 Yorum 10.02.2024 12:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-2
9.02.2024 327 Okunma
5 Yorum 09.02.2024 07:17
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-1
8.02.2024 324 Okunma
5 Yorum 08.02.2024 09:03
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi!-4
7.02.2024 337 Okunma
5 Yorum 07.02.2024 12:06
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi-3 “Seçim
5.02.2024 343 Okunma
5 Yorum 05.02.2024 08:56
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi!-2
4.02.2024 358 Okunma
5 Yorum 04.02.2024 09:04
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi-1
3.02.2024 440 Okunma
11 Yorum 03.02.2024 08:11
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 55
2.02.2024 334 Okunma
4 Yorum 03.02.2024 08:06
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 54
1.02.2024 357 Okunma
11 Yorum 01.02.2024 09:58
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 53
31.01.2024 377 Okunma
11 Yorum 31.01.2024 08:47
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 51
24.01.2024 401 Okunma
2 Yorum 28.01.2024 19:31
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 52
25.01.2024 355 Okunma
5 Yorum 28.01.2024 19:29
Lütfi Hocaoğlu
Bilgisayardan Kuran Öğrenmek. Ruhu-l Kuran Projesi
1.08.2009 16116 Okunma
34 Yorum 27.01.2024 09:00
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 50
22.01.2024 339 Okunma
5 Yorum 22.01.2024 13:15
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 49
20.01.2024 332 Okunma
5 Yorum 21.01.2024 11:58