Kazım Erten
7 Ağustos Bütünleşmesi
8.08.2016
3963 Okunma, 3 Yorum

İstanbul Yenikapı'da yaklaşık 5 Milyon, Türkiye'nin tüm il meydanlarında yaklaşık 15 Milyon, Balkanlar, Avrupa ve Amerika'da 100 binlerce vatandaşımız DEMOKRASİ VE ŞEHİTLER MİTİNGİ'ne iştirak etti.

Bir mukayese yapmamız gerekir;  dünyada  demokrasi  için benzer bir hassasiyetle, bu ölçekte Milletin Bütünleştiği başka örnekler var mı? Her kesin gördüğü, bildiği konuları tekrar etmek ısraf olur. 15 haziran ve 7 Ağustos ile ilgili benim açımdan öne çıkan bir kaç hususu belirtmek isterim.

Türk Milleti, iç ve dış tehtid karşısında Ülke Savunması için topyekün halkı ile, siyasi partileri ile, askeri, sivili ile, devlet organları ile tevhid olmuş, bütünleşmiştir. Türk Milleti'nin demokrasi dışında, saltanat, hanedanlık, “adil Kral” vb. rejim, sistem arayışı yoktur.Millet kendi rüştünün idrakindedir.

Türk Milleti'nin temel referansları, kadim devlet tecrübesi , islam inanç ve medeniyetine mensubiyettir. Bu milletin devlet yapısı, işleyişi hakkındaki büyük tecrübesi Ortadoğu, Batı Devlet tecrübelerinin çok üstündedir. Sanayi Devrimi, Aydınlanma süreci sonrasında Batı'nın ortaya koyabildiği çoğunlukçu demokrasi (%51/in %49'a hükmedebildiği) anlayışının üstünde, Hukuk Devleti anlayışı içerisinde, her kesin düşüncesini, inancını, yaşamını, sosyal ve ekonomik yaşamını Çoğulcu Demokrasi anlayışı içerisinde güvence altına alabilecek İleri Demokrasi'yi İnşa etme iradesi taşımaktadır.

 

 

Türk Milleti'nin devlet felsefesi inanç, sermaye, ideoloji, bürakrasi, asker mutlakiyetine,tekeline izin vermez. Devlette aslolan TEDAVÜL'dür. Bir etnik yapıya, bir dini cemaate, klik'e, sekt'e, tarikata, bir mezhebe, bir ideolojiye devlete hakim olma fırsatı vermez. Referans, çoğulculuktur, dayanışma'dır, ortaklıktır, karşılıklı güven'dir.

15 Haziran ve 7 Ağustos, Türk Milletinin Asli Unsurlarına Devlet, Millet, Milli İrade, Demokrasi, Muasırlaşma kavramları üzerinden Türkiye'yi yeniden okuma üzerine bir Çağrıda bulunuyor.

Dünya Sistemi 150 yıl öncesinden saltanatları, krallıkları tasfiye ederken, İnsanlık YENİ DÜZEN' leri kolay kuramadı. 2 Dünya Savaşı, Özgürlük Savaşları sonrasında Dünya Halkları Meclis, şura, halk iradesi, cumhuriyet, demokrasi, hukukun üstünlüğü kavramları üzerinden Sistemler geliştirdiler.

Türk Milleti asla geriye dönmeyecek!. Kendisini kapalı odalara, ideolojilere, casus yapılara, hücrelere mahkum etmeyecek! YENİKAPI açılmıştır. Eşik geçilmiştir. Pencereler açılmıştır. Türk Milleti Anadolu evini havalandırıyor. Temizlik yapıyor.

Son olarak, ANADOLU'YU ANAOCAĞI gören Milletime bir şey söylemek isterim; " Milletim! Ana Ocağı veya Babaocağı farketmez, Anasır-ı İslam'dan Müteşekkil olan Heyet'i Mecmua'nın Tamamının toprağı, evi, ülkesi Türkiye'de her kesi yaşatmak vecibemizdir. Milli İrademizin üstünde hakimiyet tesis etmek isteyen kim olursa olsun; silahlı güç, sermaye, inanç, ideoloji'nin karşısında duracağız. Evimize dahil ettiğimiz unsurlar bize müdahale etmeye kalkarsa gereken cevabı vereceğiz.

Mutlak Hakim olan Yüce ALLAH'dır. Biz, Alemlerin Rabbi olan Allah'ın bize Hidayet ettiği, rehberlik ettiği Yollarda, Millet adına Hakimiyeti Tesis edeceğiz. Milli İrade, Hakimiyeti Milliye, Milletin İttifakı, İcması Kainatı Var eden Allah'ın Hakimiyeti ile çatışmaz.

Allah Mevzii, Parça, Lokal Plan/Kader yapıcı değildir. ALLAH HER ŞEYİ PLANLAR,TAKDİR EDER, BÜTÜNCÜL PLAN YAPAR. Biz de o Bütüncül Plan Notlarına uyar, Uygulama Projeleri yaparız. Allahın, Varlığın, İnsanlığın Fıtri Düzeninde Kaçak Yapı, İmar Dışı, Hukuk Dışı Gecekondu yapmayız.

Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Hakemliğinde, Tüm Milletçe bir irade ortaya koyacağız, İnsanlığın örnek göstereceği, gıpta edeceği YENİ DÜZEN'i inşa edeceğiz. Yeni Düzen'in işaretleri açık; Sayın Cumhurbaşkanımız Ak Parti Kurulduğu günden beridir sürekli tekrar ediyor; Ne diyor? Gazi Mustafa Kemal'in 10 Yıl Nutkunda ifade ettiği gibi "Kurtuluş savaşının 15 yılını kutluyoruz. Hayırlı olsun. Cumhuriyeti kurmakla iktifa edemeyiz. Türk Milleti Kadim Kültür tecrübesi ile, muasır medeniyetlerin fevkine çıkmayı hedeflemiştir." ifadesindeki "MUASIR MEDENİYETLERİN FEVKİNE ÇIKACAĞIZ" diyor.

Milletçe ödevimiz, Türkiye'yi çağdaş uygarlığın üstüne çıkarmaktır.

Bunu nasıl yapacağız? Saltanata dönerek mi? Adil Kral seçerek mi? Mehdi, mesih, cemaat, tarikat liderini başımıza geçirerek mi? Batı'nın Çoğunlukçu Demokrasi'sinin üstünde bir model, Sistem ortaya koyarak mı?

GERİYE DÖNÜŞ YOK! ALLAH ALEMLERİN RABBİDİR. Sosyal Evrim ile bize geçmişte yapılanlardan daha iyisini inşa etme yükümlülüğü vermiştir. Aksi halde Hayırlarda, en iyiyi, alternatif tercih olarak üretmede yarış nasıl gerçekleşir Hislerini, düşüncelerini, iradesini çarpma işlemi ile bütünleştirebilen milletime selam ve minnetlerimle....

 

 


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
09.08.2016
00:01

Eğitime çok büyük önem vermek zorundayız. Fakat hangi eğitime sorusuna cevap bulmalıyız.

70-90 yıldır tek tip insan yetiştirme azminde olan eğitim sistemini bırakmak zorundayız.

''DİNDAR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ.'' Sayın cumhurbaşkanımızın daha önce söylediği bu sözü hatırlamalı, bu eğitimi nasıl sağlarız? Sorusuna esas olarak cevap bulmalı ve uygulamalıyız. Erce-bakan Erbakan, Erce doğan Erdoğanlar yetiştirecek bir eğitim sistemi olmalı.

İstenilen eğitim sisteminde İmam hatiplere daha fazla önem vermek gerekli olsa da yeterli değildir.

Ana okullarından başlayan seviyelere uygun, uygulamalı dini ahlaki bir eğitim reformuna ihtiyacımız vardır. Eğitimde ahlaki, davranışsal bir eğitim de çok önemlidir. Çocuklarımızın öğrendiklerini, inandıklarını uygulaması, yaşaması önemlidir. Bugün halkımızın çoğu inandığını yaşayamıyor. Faizin haram olduğunu biliyoruz fakat belki % 90 faizli krediler, kredi kartları vb kullanıyoruz. ''AHİR ZAMANDA FAİZ YEMEYEN KALMAYACAK, YEMEYENİNE DE TOZU BULAŞACAK.'' hadisi günümüzde tecelli etmiştir.

Akşemseddin hazretleri Fatih'i yetiştirdi. İstanbul'un fethinden sonra; Fatih sultan han, Akşemsedin'e giderek, Padişahlığı bırakıp talebe olmak ister. Akşemseddin hzleri, ''Biz gönüller fatihiyiz, Senin gibi Ülkeler fatihi de gereklidir.'' diyerek Fatih'in isteğini kabul etmedi.

Dün Akşemseddin nasıl sa bugün de Hak tarikatlar vardır. FETÖ gibilerin varlığı, Hak tarikatlara dil uzatılmasına vesile olmamalıdır. Sayın yazarımızda böyle bir yanlış yok fakat günümüzde pek çok Müslüman Allah dostlarına dil uzatabiliyor maalesef.

Erbakan hocamız Allah dostu bir liderdi, sayın Erdoğan'ı yetiştirdi. Allah CC bir kulunu severse, kullarına da sevdirir. Erbakan hocamız Allah dostlarıyla istişare ederdi, bugün istişare unutuldu. 

Sayın yazarımızdan Allah razı olsun. 

Ahmet Yücel
09.08.2016
00:05

Bir hadisi şerif paylaşmak istiyorum.

”Ahir zamanda dünya menfaati için dini alet eden riyakârlar çıkar. Sözleri baldan tatlıdır. Bunlar kuzu postuna bürünmüş birer kurttur.” (Hadis-i Tirmizi)

Ahmet Yücel
09.08.2016
00:05

Bir hadisi şerif paylaşmak istiyorum.

”Ahir zamanda dünya menfaati için dini alet eden riyakârlar çıkar. Sözleri baldan tatlıdır. Bunlar kuzu postuna bürünmüş birer kurttur.” (Hadis-i Tirmizi)





Son Eklenen Makaleler
Kazım Erten
CORONA TOPYEKÜN TASFİYE Mİ?
1.04.2020 2321 Okunma
3 Yorum 14.04.2020 02:11
Kazım Erten
ĞVZ/IVAZ
29.03.2020 2419 Okunma
1 Yorum 30.03.2020 20:52
Kazım Erten
Tayyib Kavl Hamid Sırat
10.03.2019 2664 Okunma
Kazım Erten
Ehl-i Sünnet'e Dair
29.08.2016 4419 Okunma
1 Yorum 31.08.2016 12:04
Kazım Erten
7 Ağustos Bütünleşmesi
8.08.2016 3963 Okunma
3 Yorum 09.08.2016 00:05
Kazım Erten
Aile Bağları
17.05.2016 3867 Okunma