Süleyman Karagülle
Akevler
14.07.2013
17355 Okunma, 6 Yorum

 

Akevler’i bir kişi kurmamıştır. Birçok insan Akevler kuruluşunda görev almış, böylece bir kooperatif olarak kurulmuştur. Akevler III. Binyıl, II. Kur’an Uygarlığı’nın başladığı bir kuruluş olmuştur. Bundan sonra gelecek binyılın başlangıcı olmaya devam edecektir.

Kur’an’dan sonra bir peygamber gelmeyecektir. Onun yerine âlimler peygamberlik görevini yükleneceklerdir. Bu sebepledir ki kimse Akevler’i, Millî Görüş’ü, Risale-i Nur ekolünü ben kurdum diyemez. Hepsi takdir-i ilâhinin tezahüründen başkası değildir.

Allah hepimize bu kuruluşlarda bir görev vermiş, onları yapmışızdır. Eksik bıraktıklarımız vardır. Allah eksikliklerimizi başkalarına tamamlatmıştır.

Akevler ekolünün temeli aşağıdaki dört esastır.

Allah bin senede bir yeni uygarlık kurar. Bunun için her bin yılın başlarında “Azim Sahibi” (ulu’l-azm) Peygamber gönderir, ona Kitap indirir ve bu suretle Yeni Uygarlık kurulurdu. Son Nebi Hazreti Muhammed Kur’an’ı getirmiştir. Kur’an’da içtihat ve icma müesseseleri tedvin edilmiştir. Artık yeni kitap gelmeyecek, yeni kitap inmeyecektir.

Yeni İslâm düzeninin gelmesi için Pakistan’da Muhammed İkbal ve Mevdudi, Mısır’da Seyyid Kutup ve İhvan-ı Müslimin, Türkiye’de Bediüzzaman ve Risale-i Nur şakirtleri bu görevi yüklenmişler, olması gerekenleri ortaya koymuşlardır. Ne var ki bunlar fiilen bir çalışmayı sunamamışlardır. Bunlar ya bundan bin sene evvelki fıkhı ezbere aktarmışlar, ya da Avrupalılardan aldıklarını kadim İslâm şeriatına monte etmeye çalışmışlardır. Bu sebeple de başarılı olamamışlar, hep zulme uğramışlardır.

İzmir’de Kurulan Akevler ise yepyeni bir usul ortaya koymuştur.

1) Biz Kur’an’ı kaynaklarından öğrenmeli, bu sebeple klasik İslâmi ilimleri tahsil etmeliyiz.

2) Biz bugünkü dünyayı öğrenmeli, sorunlarını bilmeli, insanlığın ulaştığı seviyeyi anlamalı ve tanımalıyız.

3) Bu bilgilere dayanarak kendimiz içtihat yapmalıyız. Bin sen evvelki fıkıh bizim sorunlarımızı çözmez. Batılıların kuvvet düzeninde yaptıkları çözümler de bizim çözümler olamaz. Bilgileri onardan alacağız ama çözümleri biz üreteceğiz.

4) Biz bunları sadece teorik çalışmalarla değil, bir kooperatif kurup orada uygulama yaparak III. Binyıl Uygarlığı’nı ortaya koymalıyız.

Buna kim karar verdi?

Buna kimse karar vermedi.

Allah emretti. Biz de yaptık.

Herkes kendisine düşen görevi yerine getirdi. Görevi yapmayanların yerine Allah başkalarını görevlendirdi, onlar görevlerini yerin getirdi.

Bana neler emredildi ve ben neler yaptım?

1) Babam bir İslâm âlimi idi, ondan Arapçayı ve İslâm ilimlerini öğrenmem emredildi; ben de öğrendim.

2) Mühendislik okuluna gittim, orada bana Arapça öğrenme ve Batı’yı kavrama emredildi; onu da yaptım.

3) 1960’larda bana İzmir’e gitmem ve oradaki çalışmalara katılmam emredildi; emri yerine getirdim.

4) 1967’de Akevler’in kurulması emredildi; emri yerine getirdim, kurulmaya katıldım.

5) Risale-i Nurların desteklenmesi emredildi; onu da yaptım.

6) Millî Görüş’ün kurulmasında Erbakan’la bir olmam emredildi; onu da yaptım.

7) Sonra Kırgızistan’a gitmem emredildi; oraya gittim, Akayev ile çalıştık.

8) İstanbul’a dönmem ve İstanbul’da yeniden “Adil Düzen”in plan ve projelerini yapmamız emredildi; şimdi de onu yapıyorum.

“Emredildi… Emredildi…” diyorsun.

Melek mi geldi de sana vahyetti?

Hayır. Ben içtihat yaptım. Benim görevim bu olmalıdır dedim. Bunların bir kısmında imkân bulamadım vazgeçtim. Mesela, Adil Düzen Partisi’ni kurmak istedim, Allah izin vermedi, vazgeçtim. Ama bir “Ahşap Evler Projesi”ni geliştirdim, Allah imkânlar verdi, devam ediyorum...

Demek ki neymiş, Allah nasıl emredermiş?

Önce Kur’an okurken birden Kur’an’daki emirlerden şunu yapmam gerekir dersiniz. Sonra onu yapmaya kalkışırsınız. Eğer içtihadınız hatalı değilse, gerçekten o emri almışsanız demektir, Allah imkânları da hazırlar ve o işi yaparsınız.

Allah’a hamd ederim ki bu şekilde birçok emirler aldım ve bunları başardım.

Şimdi herkes Akevler’deki katkılarda bunları düşünmeli, Allah’ın nerelerde kendisini vazifeli kıldığını tesbit etmeli ve o istikamette çalışmaya devam etmelidir.

 

SÜLEYMAN KARAGÜLLE

Yay. Haz.: REŞAT NURİ EROL

www.akevler.org (0532) 246 68 92

 

 


YorumcuYorum
msezai
20.07.2017
11:30

             Allahcc.İn sana akıl ve fikir vermiş.Bu akıl ve fikir,sınırlıdır.İnsan aklı,çok şeyi idrak eder ama,her şeyi idrak edemez.Bu itibarla:Kurana baktığımızda;Allahcc.önce kendisini tanıtmış.Sonra kendisine nasıl ibadet edileceğini anlatmış.Daha sonra insanların nasıl yaşamaları gerektiğini,Resulünü örnek göstererek anlatmış ve son olarak ta:Bu dünyanın geçiciliğini ve ebedi olan ahireti anlatmış

             Yanılmaz rehber Kuran ı mü bin .esas alınır,nebi ve hayatı model alınıp da;İnsanları hayra davet ederek Hakkın Hakim Olması için günün şartları neyi gerektiriyorsa,esbaba tevessül metodu iktidara gelmeyi hedefleyip,meşru zemin üzerinde hareket ederek gayretimizi eksiksiz yaptığımız zaman işte görevimizi yapmış oluruz.Neticeyi yaratma ve ihsan etme Allaha  mahsustur.

             Bu çalışmalar siyasi platformda yapılmalıdır.Aksi hiç bir zaman netice vermez ve indallah da makbul değildir.Önce Kuran hakim olmalı,Müslümanlar izzet sahibi olmalı,sonra ilim ,sosyal,iktisadi ve sair alanlarda ekoller oluşturulabilir.

             Kuran mahkum ,Müslümanlar zillette iken,kurulan nurculuk,süleymancılık,nakşilik,kadrilik vesair ekollerin,hiçbir kıymeti harbiyesi olamaz.MİLLİ GÖRÜŞ bu minval üzere kurulmuştur.Ne yazık ki:Merhum Er bakanın tabiri ile ;Hans anladı ama Hasan anlayamadı.Vesselam. 

Ahmet Yücel
21.07.2017
00:24

msezai kardeşim,

'' Kuran mahkum ,Müslümanlar zillette iken,kurulan nurculuk,süleymancılık,nakşilik,kadrilik vesair ekollerin,hiçbir kıymeti harbiyesi olamaz.MİLLİ GÖRÜŞ bu minval üzere kurulmuştur.Ne yazık ki:Merhum Er bakanın tabiri ile ;Hans anladı ama Hasan anlayamadı.Vesselam '' diyorsunuz.

Erbakan hocamız, sizin ''hiç bir kıymeti harbiyesi yok'' dediğiniz ehli tarikatları, onların başlarında bulunan Allah dostlarını her fırsatta ziyaret ediyor ve onlarla istişareler yapıyordu.

Erbakan hocamızın kıymet verdiklerinin size göre hiç bir kıymeti harbiyeleri yok.

Eğer siz merhum Erbakan hocamızdan daha iyi biliyorsanız, SP' nin başına geçiniz.

Belki de tüm Hak tarikler, Allah dostları Erdoğan'a dua ederek, destek verdikleri için sizin nazarınızda hiç bir kıymeti harbiyeleri kalmadı.

Fazla uzatmak istemiyorum kardeşim, eklediğimiz Ayet ve hadisler ile bitiriyorum.

Haberiniz olsun ki, muhakkak Allah Teâlâ'nın velîleri için bir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaklardır. Yûnus 62

Ey o bütün iyman edenler! Allahtan korkun ve sadıklarla beraber olun.    Tevbe 119 

''EVLİYAULLAH O KİMSELERDİR Kİ, GÖRÜLDÜKLERİ ZAMAN ALLAH HATIRLANIR.'' HADİS-İ ŞERİF (NESAİ)


"Benim veli kuluma düşmanlık edene ben harp ilan ederim. Kulum Bana, üzerine farz kıldığım şeylerden daha sevimli hiçbir şeyle yaklaşamaz. Kulum farzlardan sonra nafilelerle yaklaşmaya devam ederse ben onu severim. Ben onu sevince de onun işiten kulağı, gören gözü, tutan eli, yürüyen ayağı, düşünen aklı ve konuşan dili olurum." (Buhari Rikak 38)
Kudsi hadis

Benim ümmetimin velileri, Ben-i İsrail peygamberleri derecesindedir.  Hadis-i şerif

Her asırda benim ümmetimden sabikun (önde gelenler) vardır ki, bunlara büdela ve sıddıkun ıtlak olunur (söylenir). Haklarındaki inayet ve merhameti ilahiye o kadar boldur ki, sizler o sayede yer ve içersiniz. Yer yüzü halkı için vukuu tasavvur olunan bela ve musibetler onlarla kaldırılır. Hadis-i Şerif


Ahmet Yücel
21.07.2017
23:34

Sevgili Karagülle hocam,

Cenab-ı Allah, sizin gönlünüze ilam etmiş, ayrıca tüm Adil düzen çalışanları hocalarımıza, kardeşlerimize de bu işle meşgul olmayı ilham etmiş, yarım yüz yıldan fazla zamandır, Kur'an ile meşgul olmayı sizlere nasip etmiştir. ''Kim ne ile meşgul ise, onunla gider.'' Kuran ile Sünnet ile ömür boyu meşgul olmak herkese nasip olmuyor.

Çalışmalarınızın sonuçlarını takdir eden de yine Allah'dır.

Adil Düzen, Adil Ekonomik Düzen, ülkemizin, İslam aleminin hatta dünyanın sorunlarını, Kuran ve Sünneti öncelikli kaynak olarak, kısaca İslamı kaynak olarak almak suretiyle çözüm üretme gayreti olarak düşünüyorum. Yanılıyorsam düzeltirsiniz. En kısa olarak tanımlamaya çalıştım.

Dün şeriat, İslam, İslam düzeni demenin yasak olduğu günleri yaşadık. Belki o günlerden seçilen bir isim ya da kavram olarak:

''ADİL DÜZEN'' denildi. Bugün için ''İSLAMİ DÜZEN, İSLAM EKONOMİK DÜZENİ'' vb kavramlar kullanılabilir mi? Hukuki bir engel var mıdır? Bu şekilde pek çok Müslümanın ilgisini çekecektir, diğer İslam alimleri de artık bu konuda düşünmeye başlayacaktır. En azından ''FAİZSİZ BANKACILIK'' konusu da gündeme gelecektir. Yavaş yavaş tüm sorunlar İslami açıdan nasıl çözülecektir, pek çok Müslümanın bu konularda düşünmesine vesile olunabilecektir. EĞİTİM, HUKUK, EKONOMİ, SOSYAL HAYAT...

Allah'a emanet olunuz.

Allah'ın selamı üzerinize olsun.

ahmetyucel@msn.com

info@ahmetyucel.net

msezai
22.07.2017
18:30

                 Ahmet Yücel bey Kardeşime.Merhum Er bakan,Allah cc.dan başkasını veli edinmemişti.N.F.Kıs akürek.,K.Mısıroğlu. ve T.B.Körükçü.gibi zatlar Er Bakanın kendilerini veli edinmesini istediler ise de,Hocam itibar etmedi İlimde rusuh sahibi olanlarla irtibatı ve meşveresi her zaman olmuştur.

                 Veli,Vilayet Vali aynı kökten gelir.İdareci,gözetleyici,kollayıcı ve koruyucu anlamları ihtiva eder.Bu itibarladır ki:Kuranı Mübin de(2/157)"Allah cc.müminlerin velisisdir.Valinin,valisi olamıyacağı için,velinin de velisi olmaz.Yunus 62 deki ayetin anlamı,"Allah cc.veli edinenlere korku yoktur ve onlar üzülmeyecekler de."dir.Şu anda hatırlamadığım başka bir ayette ise:"Müminler Allah cc.veli edindiler"buturuyor.

                  Ayrıca kuranı mübinde bir yerde "Allah cc.İbrahimi dost edindi"geçer.Ne var ki bundan  önceki asırlarda olduğu gibi,asrımızda da Yahudi ve Hırıstıyanları taklit ederek,onları ruhanilik anlayışını,bizde tasavvuf kavramı içersinde bazı zevatları,ruhani lider,başka ifade ile kanaat önderi olark görüp peşlerine takılmışız dır.Bu yanlış kapı aralandığı için uyanık bazı kimseler cahil Müslümanlardan,istifade ederek veliliğini ilan etmiştir.Tıpkı:Yahudi,Hırıstyan ve Şiaların" Mesih "ve "Mehti " beklentisi gibi bir kurtarıcı beklemektedirler.Bunu bilen uyanıklar mehtiliğini,mesihliğini ilan etmiş zevatlar olmuştur

                  .Allah cc.İnsan oğluna periyodik aralıklarla bir rehber ve o rehberi açıklayan bir elçi göndermiş.Bu itibarla Kuran,salt akla değil,Akletmeye sürekli vurgu yapar."Bakmazmısınız"?,"Görmezmisiniz"?,"Düşünmezmisiniz"?"İbret Almazmısınız"? ifadeleri sıkca tekrarlanır.

                  Veda hutbesinde:"Size iki yol bırakıyorum.Bunlara sarıldık ça ylunuzu saptırmazsınız.Kitap ve Sünnet " Hadisi şerifi iyi tefekkür etmemiz gerek.Vesselam.



     

Ahmet Yücel
22.07.2017
20:29

Aleyküm selam msezai kardeşim.

Erbakan hocamız elbette Allah'ın dostuydular. Erbakan hocamızı yetiştiren Allah dostlarını da unutmamak gerekir. Bir isim zikredeyim, Mehmed Zahid Kotku hz.leri.

Kur'an'da ''veli'' kavramı yardımcı, yardım eden anlamlarında geçtiği gibi, ''dost'' anlamında da geçmektedir.

Daha önce buradaki,

http://www.akevler.org/AkevlerMakaleler/2669/SonEk/10486/Ahmet-Yucel/YUNUS-SURESI-62-63-64-AYETLER-VE-TEFSIRI

yazımızda, Yunus 62-63-64. Ayetlerin tefsirini yayınlamıştım. Vaktiniz varsa okuyabilirsiniz.

62.  Haberiniz olsun ki, muhakkak Allah Teâlâ'nın dostları için bir korku yoktur ve onlar mahzun da olmayacaklardır.

62.        Bu mübarek âyetler, Allah Teâlâ'nın dostları için, yani: Mümin ve takva sahibi olan kulları için bir korku, bir keder bulunmadığını müjdelemektedir. Onların dünyada da, âhirette de teveccühe nail, en büyük bir kurtuluşa ermiş olacaklarını beyan buyurmaktadır. Şöyle ki: Ey Cenâb-ı Hak'kın kulları!. (Haberiniz olsun ki: Muhakkak Allah Teâlâ'nın dostları içîn) Sevgili, muhterem, değerli Allah'ın korumasına nail kulları için gelecekte (bîr korku yoktur) onlar korkulardan emin buunacaklardır. (Ve onlar mahzun da olmayacaklardır) Onlar âhiret âleminde ebedî nimetlere nail olacaklardır. Kendilerine mahsus hangi bir nimetin yok olmasından dolayı bir üzüntü ve kedere uğramayacaklardır. Onların bütün nimetleri devam edip duracaktır.

Kur'an'da ''Ashab-ı Keyf'' 7 uyuyanlar, kıssası vardır. Bunlar İsa as'a inanmış Allah dostlarıdır. Bunlara uyan Kıtmir'in dahi Cennette yaşayacağı bildirilmiş olduğuna göre, Peygamber efendimize bağlı olarak yetişen Allah dostlarının mertebesi, onlara uyan Allah için birbirini seven Müslümanların hâlinin ne olacağı yine hadislerde bildirilmiştir.

Önceki yorumda geçen Ayet ve hadisleri yeniden okuyunuz. ''Kişi bilmediğinin düşmanı olur.'' misali, bazı Müslümanlar Tarikata/Tasavvuf, Mürşid/şeyh/meşayih/Allah dostu/veli/evliyalara karşı çıkıyorlar.

Mehmed Zahid Kotku hz.leri: ''Cenab-ı Allah'ın, Allah dostlarını yaratmasındaki hikmet, ümmetler bunlardan yardım alsınlar, o mel'undan korunsunlar diyedir. Onlardan yardımlarını istemezsek, kabahat tamamıyla bizim olur.'' buyurmuşlardır.

İmam-ı Azam hz.leri, Cafer-i Sadık hz.lerini tanıdıktan iki sene sonra, ''Son iki senem olmasaydı, bu Numan helak olmuştu.'' buyurmuşlar.

Mevlana gibi bir alime, derviş Hz. Şems'i göndermişler, bir mürşid-üstat-hoca-öğretmen olarak Mevlana'yı yetiştirmişlerdir.

Fatih Sultan Mehmed Han'ın hocalarından Akşemseddin hz.lerini, Yavuz'un, Kanuni'nin manevi hocalarını ve pek çok padişahın manevi hocalarını hatırladığımızda, Şeyh Edibali hazretlerini de hatırlayalım...

Evliyaların ser tâcı Ebubekir Sıddık hazretlerinden, kıyamete kadar gelecek Allah dostlarının ne kadar kıymetli olduğunu idrak edelim inşallah...

Günümüzde sahteleri var diye, onları bahane ederek Hak tarikleri ve mürşidi kamilleri inkar etmek , Sahte peygamberleri öne sürerek, Hak Peygamberleri inkar etmeye benzer. Şu da var ki, bazı tarikatlara bidatlar girmiş olabilir. Elimizde Şeriat terazisi olacak, bir Allah dostu: ''Şeriattan kıl payı taviz veren, kendisine mürşit denilen kişi gökte uçsa yine itibar etmeyiniz.'' buyurmuşlar.

msezai kardeşim, bu konuya ilginiz varsa ve bilgisayar üzerinde kitap okuma alışkanlığınız varsa, kişisel web sitemizdeki aşağıda eklediğim adresten, ''Gülden Bülbüllere'' isimli, Reyhan hz.lerinin sohbetlerini bilgisayarınıza indirip okuyabilirsiniz.

http://www.ahmetyucel.net/?Syf=5&Id=64254

''ŞERİAT, TARİKAT YOLDUR VARANA,

HAKİKAT, MARİFET ANDAN İÇERU.'' Yunus Emre

Sevgili msezai kardeşim, Kur'an'ı en iyi anlayan, Canlı Kur'an hazreti Peygamber efendimizdir. Şeriat, Allah'ın emir ve nehiylerin bütünüdür. Tarikatta ise ahlakımızı da Allah'ın Habibinin ahlakına benzetme gayreti vardır. Amacım size tarikat reklamı yapmak değil fakat tarikat hakkındaki yanlış bilgi ve ön yargıların bir nebze de olsa fark edilmesini istediğim için yazı biraz uzadı. Hakkınızı helal ediniz. Allah'a emanet olunuz. SELAMLAR.

ahmetyucel@msn.com

Ahmet Yücel
22.07.2017
20:36

Kur'an'da ''Ashab-ı Keyf'' 7 uyuyanlar, kıssası vardır. Bunlar İsa as'a inanmış Allah dostlarıdır. Bunlara uyan Kıtmir'in dahi Cennette yaşayacağı bildirilmiş olduğuna göre, Peygamber efendimize bağlı olarak yetişen Allah dostlarının mertebesi ne olur, onlara uyan Allah için birbirini seven Müslümanların hâlinin ne olacağı yine hadislerde bildirilmiştir. 





Çok Yorumlanan Makaleler
Süleyman Karagülle
ABD Başkanlık Seçimi
19.11.2016 40837 Okunma
28 Yorum 19.12.2016 21:41
Süleyman Karagülle
D E R G I !
29.04.2017 8963 Okunma
18 Yorum 16.05.2017 08:11
Süleyman Karagülle
Kesin Sonuç
7.06.2018 5872 Okunma
12 Yorum 12.06.2018 03:32
Süleyman Karagülle
Görevimiz
22.02.2014 26909 Okunma
12 Yorum 05.02.2016 21:44
Süleyman Karagülle
İnsanlık anayasası - Sam Adian'a cevap
24.02.2016 12427 Okunma
10 Yorum 26.02.2016 00:34
Süleyman Karagülle
Ne değil, Nasıl
26.05.2018 4422 Okunma
10 Yorum 28.05.2018 13:30
Süleyman Karagülle
İstihare; “EVET/HAYIR” manası nedir?
26.02.2017 9953 Okunma
9 Yorum 04.08.2017 21:52
Süleyman Karagülle
Adil Düzen Partisi'nin kuruluş tartışması
6.08.2011 19086 Okunma
9 Yorum 06.02.2016 17:34
Süleyman Karagülle
Çözüm 100 lojmanlı işyerleri
30.03.2013 9386 Okunma
9 Yorum 13.04.2013 08:44
Süleyman Karagülle
Önemli değil
11.05.2019 5179 Okunma
9 Yorum 13.05.2019 08:00
Süleyman Karagülle
Merkezi Yönetim
28.03.2019 3815 Okunma
8 Yorum 29.03.2019 15:10
Süleyman Karagülle
İstişare
2.11.2013 9184 Okunma
8 Yorum 13.11.2013 11:10
Süleyman Karagülle
KABİR AZABI
25.02.2014 28237 Okunma
8 Yorum 05.03.2014 21:24
Süleyman Karagülle
Dershaneler
7.12.2013 9678 Okunma
8 Yorum 08.04.2014 09:25
Süleyman Karagülle
Milli Güvenlik Kurulu
5.06.2018 3876 Okunma
8 Yorum 05.06.2018 19:35
Süleyman Karagülle
İlkeler
12.03.2018 4825 Okunma
8 Yorum 18.03.2018 14:30
Süleyman Karagülle
Hatalarımız
10.03.2018 4190 Okunma
7 Yorum 11.03.2018 21:45
Süleyman Karagülle
Denge
23.04.2018 4384 Okunma
7 Yorum 25.04.2018 13:00
Süleyman Karagülle
Dolar ve Faiz Oyunu
3.06.2018 4150 Okunma
7 Yorum 04.06.2018 03:17
Süleyman Karagülle
Sermaye’nin sözcüsü
8.03.2019 4933 Okunma
7 Yorum 09.03.2019 00:46
Süleyman Karagülle
Başarının sırrı
16.05.2019 4817 Okunma
7 Yorum 17.05.2019 22:22
Süleyman Karagülle
İleriyi Görmek
4.04.2019 4396 Okunma
6 Yorum 05.04.2019 21:43
Süleyman Karagülle
Çin Virüsü Dünyayı Kurtarabilir!
17.02.2020 4910 Okunma
6 Yorum 23.03.2020 09:49
Süleyman Karagülle
Seçim sonuçları
3.06.2018 4082 Okunma
6 Yorum 04.06.2018 12:33
Süleyman Karagülle
Huy
6.05.2018 4532 Okunma
6 Yorum 07.05.2018 15:06
Süleyman Karagülle
Hesaplar yanlış
3.04.2018 4653 Okunma
6 Yorum 03.04.2018 22:20
Süleyman Karagülle
Yapacaklarımız
10.03.2018 4085 Okunma
6 Yorum 12.03.2018 16:33
Süleyman Karagülle
Oyuna Oyun
31.07.2018 4568 Okunma
6 Yorum 01.08.2018 23:59
Süleyman Karagülle
Kaşıkçı hikayesi
1.11.2018 4149 Okunma
6 Yorum 01.11.2018 21:26
Süleyman Karagülle
Ekrem Şama’ya; Seninki Hiç Olmaz!
3.06.2017 5562 Okunma
6 Yorum 30.07.2017 00:29
Süleyman Karagülle
Darbeyi Kim Yaptı?
8.10.2016 11000 Okunma
6 Yorum 11.10.2016 13:15
Süleyman Karagülle
Vergisiz Ekonomi
27.05.2017 5817 Okunma
6 Yorum 31.05.2017 01:20
Süleyman Karagülle
Davet
25.04.2015 10649 Okunma
6 Yorum 27.04.2015 10:03
Süleyman Karagülle
İdam ve Öcalan
25.06.2016 11250 Okunma
6 Yorum 02.07.2016 12:02
Süleyman Karagülle
Akevler
14.07.2013 17355 Okunma
6 Yorum 22.07.2017 20:36
Süleyman Karagülle
Fıkha Göre Yeni Hükümet
14.06.2015 13496 Okunma
5 Yorum 28.06.2015 16:16
Süleyman Karagülle
Putin Müslüman Oldu
21.03.2015 12500 Okunma
5 Yorum 24.03.2015 11:50
Süleyman Karagülle
Çanlar kimin için çalıyor?
19.07.2014 8775 Okunma
5 Yorum 22.07.2014 09:12
Süleyman Karagülle
Niçin?
4.07.2018 4993 Okunma
5 Yorum 04.07.2018 22:58
Süleyman Karagülle
Kim yönetiyor?
30.06.2018 4487 Okunma
5 Yorum 01.07.2018 21:57
Süleyman Karagülle
Siyaset ve kurallar
5.04.2018 4850 Okunma
5 Yorum 06.04.2018 08:13
Süleyman Karagülle
Gül Adil Düzen’e sahip çıkmalı
6.04.2018 4625 Okunma
5 Yorum 06.04.2018 23:39
Süleyman Karagülle
İstishab gerek
20.04.2018 4322 Okunma
5 Yorum 21.04.2018 11:30
Süleyman Karagülle
Kimse Anlamak mı İstemiyor, ya da Biz mi Anlatamıyoruz!
31.05.2020 3990 Okunma
5 Yorum 01.06.2020 12:20
Süleyman Karagülle
Avrupa Birliği
14.03.2019 4904 Okunma
5 Yorum 16.03.2019 22:33
Süleyman Karagülle
Ekseriyetin marifeti
7.05.2019 5115 Okunma
5 Yorum 08.05.2019 22:07
Süleyman Karagülle
Allah’tan başka melce yoktur
24.04.2019 5149 Okunma
4 Yorum 25.04.2019 19:00
Süleyman Karagülle
Anormal Türkiye
7.02.2019 4497 Okunma
4 Yorum 10.02.2019 10:37
Süleyman Karagülle
Sermaye’nin oyunu
7.11.2018 5263 Okunma
4 Yorum 08.11.2018 00:13
Süleyman Karagülle
Ne yapmamız gerekiyor?
6.08.2020 3552 Okunma
4 Yorum 08.08.2020 20:00
Süleyman Karagülle
Koronavirüs bahanesiyle intihara gidiliyor!
13.04.2020 3775 Okunma
4 Yorum 29.04.2020 02:01
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve SON DURUM… (16)
18.04.2021 2773 Okunma
4 Yorum 26.05.2021 00:43
Süleyman Karagülle
Hesap Sorma
5.03.2018 3895 Okunma
4 Yorum 07.03.2018 11:58
Süleyman Karagülle
Yenilik
6.03.2018 3629 Okunma
4 Yorum 07.03.2018 23:36
Süleyman Karagülle
VARSAYIM-2
2.05.2018 3885 Okunma
4 Yorum 02.05.2018 23:12
Süleyman Karagülle
Anketler
16.05.2018 3231 Okunma
4 Yorum 16.05.2018 23:37
Süleyman Karagülle
KİM KAZANACAK?
8.06.2018 3427 Okunma
4 Yorum 11.06.2018 00:24
Süleyman Karagülle
Seçim sonrası
21.06.2018 3294 Okunma
4 Yorum 21.06.2018 14:09
Süleyman Karagülle
Mümin Olmak; Mümin Kimdir?
3.06.2017 5131 Okunma
4 Yorum 05.06.2017 10:41
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sistemi
26.11.2016 9729 Okunma
4 Yorum 29.11.2016 07:17
Süleyman Karagülle
AK Parti'nin Medine Dönemi!
13.09.2014 7200 Okunma
4 Yorum 16.09.2014 08:43
Süleyman Karagülle
Başkanlık Sisteminin Delilleri
21.05.2016 11192 Okunma
4 Yorum 22.05.2016 18:44
Süleyman Karagülle
Türkiye Cumhuriyeti Devleti
20.09.2015 10952 Okunma
4 Yorum 23.09.2015 18:43
Süleyman Karagülle
Düşen Uçak ve Suriye Meselesi
29.11.2015 11437 Okunma
4 Yorum 08.12.2015 06:11
Süleyman Karagülle
Kur’an ve İki Lider; Putin ve Erdoğan
2.01.2016 9385 Okunma
4 Yorum 08.01.2016 15:13
Süleyman Karagülle
İran'da zelzele ve teklif
20.04.2013 9845 Okunma
4 Yorum 25.04.2013 18:26
Süleyman Karagülle
Aşiret / Ocak
14.04.2012 6988 Okunma
4 Yorum 20.04.2012 17:06
Süleyman Karagülle
Mümin-Müslim Hakkında Sorular
25.05.2010 9901 Okunma
4 Yorum 07.06.2010 22:20
Süleyman Karagülle
Bundan sonra ne yapmalıyız?
17.03.2012 5487 Okunma
4 Yorum 19.03.2012 21:18
Süleyman Karagülle
REJİMLER
21.03.2012 2984 Okunma
4 Yorum 22.03.2012 20:21
Süleyman Karagülle
SÜRME YETKİSİ
1.04.2012 7218 Okunma
4 Yorum 05.04.2012 21:36
Süleyman Karagülle
AKİD VE AHD
2.04.2012 7406 Okunma
4 Yorum 06.04.2012 18:38
Süleyman Karagülle
100 Daire-2
7.04.2012 5248 Okunma
3 Yorum 08.04.2012 16:45
Süleyman Karagülle
DAYANIŞMA ORTAKLIĞI
11.03.2012 5677 Okunma
3 Yorum 11.03.2012 17:31
Süleyman Karagülle
AB Krizi
19.11.2011 4894 Okunma
3 Yorum 04.12.2011 22:57
Süleyman Karagülle
GİRİŞİM/Cİ (Bir Tartışma Konusu)
31.12.2011 8839 Okunma
3 Yorum 05.01.2012 13:32
Süleyman Karagülle
KÜRT SORUNUNU KİMLER ÇÖZER?
28.03.2012 6272 Okunma
3 Yorum 30.03.2012 13:30
Süleyman Karagülle
TARTIŞMA
25.04.2012 4708 Okunma
3 Yorum 02.05.2012 18:22
Süleyman Karagülle
İşsizlik sorunu
1.09.2012 4462 Okunma
3 Yorum 03.09.2012 13:18
Süleyman Karagülle
Suriye Sorunu ve Başkanlık
12.12.2015 6397 Okunma
3 Yorum 20.12.2015 07:10
Süleyman Karagülle
Devlet Başkanı ve Yönetimde Uyum
28.11.2015 7091 Okunma
3 Yorum 01.12.2015 08:36
Süleyman Karagülle
Üçüncü Binyıl Uygarlığı
31.10.2015 10486 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:54
Süleyman Karagülle
PKK, Kürtler ve Yapılması Gereken
7.11.2015 9073 Okunma
3 Yorum 11.11.2015 11:52
Süleyman Karagülle
TAVSİYE: Allah’ın Emrine Uyuyoruz
12.09.2015 6656 Okunma
3 Yorum 22.09.2015 23:48
Süleyman Karagülle
Koalisyon ve Çözüm
4.07.2015 10179 Okunma
3 Yorum 24.07.2015 23:29
Süleyman Karagülle
Çağımızda Cihad
7.07.2015 10120 Okunma
3 Yorum 20.07.2015 09:31
Süleyman Karagülle
Yeniden Seçim
25.07.2015 11434 Okunma
3 Yorum 29.07.2015 03:01
Süleyman Karagülle
Ahmet Davutoğlu’nun Hatası
14.05.2016 12898 Okunma
3 Yorum 17.05.2016 07:37
Süleyman Karagülle
15 Temmuz 2016 Neden Yapıldı?
17.07.2016 12889 Okunma
3 Yorum 19.07.2016 19:47
Süleyman Karagülle
Tesviye mi Tasfiye mi?
1.09.2016 12955 Okunma
3 Yorum 22.09.2016 19:58
Süleyman Karagülle
AK Parti’ye Tuzak!
11.04.2015 10196 Okunma
3 Yorum 13.04.2015 12:32
Süleyman Karagülle
Cumhuriyet’in DNA’ları
14.03.2015 6601 Okunma
3 Yorum 18.03.2015 10:45
Süleyman Karagülle
Kuran'ı Doğru Anlamak
30.05.2015 12560 Okunma
3 Yorum 27.11.2016 18:52
Süleyman Karagülle
Korkunç Kriz ve Çaresi
16.05.2015 9947 Okunma
3 Yorum 22.05.2015 11:29
Süleyman Karagülle
Avrasya Ekonomik Birliği
3.01.2015 9782 Okunma
3 Yorum 14.01.2015 08:18
Süleyman Karagülle
Kur’an Ekonomisi
3.12.2016 10730 Okunma
3 Yorum 05.12.2016 13:19
Süleyman Karagülle
Kuran'a İman ve Uymamız Gereken Dört İlke
5.11.2016 9332 Okunma
3 Yorum 13.11.2016 13:12
Süleyman Karagülle
Kürtler
10.06.2017 3694 Okunma
3 Yorum 11.06.2017 21:26
Süleyman Karagülle
Savaşa Doğru
25.03.2017 4658 Okunma
3 Yorum 25.03.2017 17:59
Süleyman Karagülle
Vikipedi Sorunu: Önce Yapmak… Sonra…
22.07.2017 4426 Okunma
3 Yorum 28.07.2017 11:03


© 2024 - Akevler