Reşat Nuri Erol
Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-29
27.04.2020
3864 Okunma, 5 Yorum

 

  

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-29

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!(*) Evet, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Başımıza gelen bu musibet kendimizden kaynaklı olarak başımıza geldi ama bu musibetin gelmesi Allah’ın iradesi ile gerçekleşti. Niçin böyle oldu?

Cevabı aslında çok net; tüm dünyada her şey yanlış olduğu için. Ekonomiler faize dayanarak yürüyor. Faizsiz ekonomi kimsenin aklına bile gelmiyor. Hatta alnı secdeden kalkmayan siyasetçilerimiz bile çözümleri bankaların kredi vermesinde arıyor, özel bankaları da sıkıştırıyorlar. Hiç birisi demiyor ki; “Bizim başımıza gelen bu olayla kendimize gelelim. Allah’ın haram ettiği faizli sistemden artık kurtulalım. Faizsiz çözümler üretelim.”

İşçilik sistemi tüm dünyaya hâkim. Sabit maaş, sabit kira, sigorta primi ile emeklilik, kıdem tazminatları gibi saçma sapan mekanizmalarla denge kurulmaya çalışılıyor. İşte geldi kriz. Hadi verin bakalım sabit maaşları, hadi bakalım verin sabit kiraları. Hadi belirlediğiniz asgari ücretlerle insanlar çalışsın. Hadi bakalım, vergiyi nasıl alacaksınız? Adil Düzen’de ve ortaklık sisteminde tüm bunların çözümleri varken hala işçilik sistemini uygulamaya devam ediyorlar, hala çözümleri orada arıyorlar. Birisi de demiyor ki; “Ya bizim bu sistem yanlış. Kriz dönemlerinde bu sistem batıyor. Adil Düzen diye bir sistem vardı, ona bir bakalım. Akevler ne diyormuş, bir onları dinleyelim, bize bir çözüm getirebilirler.” Bunu demedikleri gibi “Akevler’in çözümleri pratik değil” diyorlar. Pratik çözüm düşük faizle kredi vermek mi? Pratik çözüm işçileri ücretsiz izne göndermek mi? Pratik çözüm kısa çalışma ödeneği mi?

Zina tüm dünyaya hâkim. Aile yaşantıları berbat. Evlilikler bitmiş. Boşanmalar artmış. İnsanların evlenmeleri ve boşanmalarına karışıyorlar. Evlenmek isteyenlerin evlenmesi Belediyenin iznine bağlı, boşanmaları da mahkemenin iznine bağlı. İnsanın iradesi nerede burada? İsteyen istediği ile evlenir, kime ne? İsteyen de boşanır. Zorla mı bağlayacaksınız? İşte bugün bunları yapıyorlar. Zorla bağlıyorlar. Boşanmayı o kadar zor hale getiriyorlar ki insanlar evlenmekten korkuyor. Bir de erkeğe nafaka yükünü veriyorlar ki erkekler evlenmekten kaçsın. Peygamberin tuvalete hangi ayağı ile girdiğinin sünnetine bile dikkat edenler çok eşli olan aile yaşantısını örnek almak şöyle dursun, başka birinde bunu duydukları anda tüyleri diken diken oluyor. Hırçınlaşıyorlar ve tüm topluluk bir anda buna düşmanlık etmede ortaklaşıyor, birbirlerine destek oluyorlar, saldırıyorlar, dışlıyorlar ama birinin zina yapması, kaçamakları normal görülüyor. İnsanlar hacca gidiyorlar, Suud’ların lütfedip onlara izin vermesi ile hacca gidiyorlar. Suud’lar izin vermezse gidemiyorlar. Yani Allah’ın emrini yerine getirmeniz Suud’ların izniyle oluyor. Buyurun, araya nasıl da soktunuz birilerini. Kur’an; “Allah’ın mescidlerinde O’nun isminin zikredilmesine mani olandan daha zalim kimdir” diyor. “Onlar için dünyada rezillik ve ahirette de azim azab vardır” diyor. Zaten hac haclıktan çıkmış, turizm haline gelmiş. Asıl amaçları yerine gelmeyen bir hac olursa işte Allah böyle çarpar, bu haccı bitirir. Eskisi gibi olursa daha beter olur, yerle yeksan eder. İnsanlar namaz kılıyorlar, camilere gidiyorlar, namaz kıldırma memurlarının arkasında namaz kılıyorlar. Ya kimse bakmıyor mu Kur’an’a, kimse bakmıyor mu Hazreti Peygamber’in hayatına. İslamiyet’te din adamı kavramı var mı? Kur’an hayatın dışına atılmış. Geriye sadece ritüeller kalmış, Kur’an hayatımızı düzenleyen bir kitap olmaktan çıkmış. Allah sizi neden korusun? Allah buna ne kadar müsaade edecek, bu dejenerasyon nereye kadar sürecek sanıyorsunuz.

Deveye sormuşlar hikâyesi tam da nasıl uyuyor günümüze. Bu salgın Allah’ın bir uyarısıdır. Mevcut düzenlerdeki yanlışları görmemiz için bir uyarı yaptı. Eğer yanlışları görür de yaşamımızı, sistemlerimizi Kur’an’a göre, Allah’ın istediklerine göre düzenlemezsek daha da beter çarpacak, hepimizi süründürecek. Biz de o zaman Musa’nın dediğini diyeceğiz: “İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak mı edeceksin?” (A'râf Sûresi, 155. ayet)

(*) M. Lütfi Hocaoğlu. Tıp Doktoru ve Bilgisayar Mühendisi. Hastane yöneticisi. Hastalarından kaptığı KoronaVirüs sebebiyle iki hafta hasta yattı yani hastalığı bizzat yaşadı ve hastalarıyla süreci yaşamaya devam ediyor. Kendisi aynı zamanda 21 yıllık “Adil Düzen Çalışanı” arkadaşımızdır ve bu çalışmalarımız her gün yapılıyor. Bugün köşemi ona ayırdım.

 

 

 

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
27.04.2020
05:58


MAKALEYİ 

SESLİ OLARAK DA

DİNLEYEBİLİRSİNİZ...

MİLLÎ GAZETE

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-29

Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak!(*) Evet, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Başımıza gelen bu musibet kendimizden kaynaklı olarak başımıza geldi ama bu musibetin gelmesi Allah’ın iradesi ile gerçekleşti. Niçin böyle oldu?

Cevabı aslında çok net; tüm dünyada her şey yanlış olduğu için. Ekonomiler faize dayanarak yürüyor. Faizsiz ekonomi kimsenin aklına bile gelmiyor. Hatta alnı secdeden kalkmayan siyasetçilerimiz bile çözümleri bankaların kredi vermesinde arıyor, özel bankaları da sıkıştırıyorlar. Hiçbirisi demiyor ki; “Bizim başımıza gelen bu olayla kendimize gelelim. Allah’ın haram ettiği faizli sistemden artık kurtulalım. Faizsiz çözümler üretelim.”

İşçilik sistemi tüm dünyaya hâkim. Sabit maaş, sabit kira, sigorta primi ile emeklilik, kıdem tazminatları gibi saçma sapan mekanizmalarla denge kurulmaya çalışılıyor. İşte geldi kriz. Hadi verin bakalım sabit maaşları, hadi bakalım verin sabit kiraları. Hadi belirlediğiniz asgari ücretlerle insanlar çalışsın. Hadi bakalım, vergiyi nasıl alacaksınız? Adil Düzen’de ve ortaklık sisteminde tüm bunların çözümleri varken hâlâ işçilik sistemini uygulamaya devam ediyorlar, hâlâ çözümleri orada arıyorlar. Birisi de demiyor ki; “Ya bizim bu sistem yanlış. Kriz dönemlerinde bu sistem batıyor. Adil Düzen diye bir sistem vardı, ona bir bakalım. Akevler ne diyormuş, bir onları dinleyelim, bize bir çözüm getirebilirler.” Bunu demedikleri gibi “Akevler’in çözümleri pratik değil” diyorlar. Pratik çözüm düşük faizle kredi vermek mi? Pratik çözüm işçileri ücretsiz izne göndermek mi? Pratik çözüm kısa çalışma ödeneği mi?

Zina tüm dünyaya hâkim. Aile yaşantıları berbat. Evlilikler bitmiş. Boşanmalar artmış. İnsanların evlenmeleri ve boşanmalarına karışıyorlar. Evlenmek isteyenlerin evlenmesi belediyenin iznine bağlı, boşanmaları da mahkemenin iznine bağlı. İnsanın iradesi nerede burada? İsteyen istediği ile evlenir, kime ne? İsteyen de boşanır. Zorla mı bağlayacaksınız? İşte bugün bunları yapıyorlar. Zorla bağlıyorlar. Boşanmayı o kadar zor hale getiriyorlar ki, insanlar evlenmekten korkuyor. Bir de erkeğe nafaka yükünü veriyorlar ki, erkekler evlenmekten kaçsın. Peygamber’in tuvalete hangi ayağı ile girdiğinin sünnetine bile dikkat edenler çok eşli olan aile yaşantısını örnek almak şöyle dursun, başka birinde bunu duydukları anda tüyleri diken diken oluyor. Hırçınlaşıyorlar ve tüm topluluk bir anda buna düşmanlık etmede ortaklaşıyor, birbirlerine destek oluyorlar, saldırıyorlar, dışlıyorlar ama birinin zina yapması, kaçamakları normal görülüyor. İnsanlar hacca gidiyorlar, Suud’ların lütfedip onlara izin vermesi ile hacca gidiyorlar. Suud’lar izin vermezse gidemiyorlar. Yani Allah’ın emrini yerine getirmeniz Suud’ların izniyle oluyor. Buyurun, araya nasıl da soktunuz birilerini. Kur’an; “Allah’ın mescidlerinde O’nun isminin zikredilmesine mani olandan daha zalim kimdir” diyor. “Onlar için dünyada rezillik ve ahirette de azim azab vardır” diyor. Zaten hac haclıktan çıkmış, turizm haline gelmiş. Asıl amaçları yerine gelmeyen bir hac olursa işte Allah böyle çarpar, bu haccı bitirir. Eskisi gibi olursa daha beter olur, yerle yeksan eder. İnsanlar namaz kılıyorlar, camilere gidiyorlar, namaz kıldırma memurlarının arkasında namaz kılıyorlar. Ya kimse bakmıyor mu Kur’an’a, kimse bakmıyor mu Hazreti Peygamber’in hayatına. İslamiyet’te din adamı kavramı var mı? Kur’an hayatın dışına atılmış. Geriye sadece ritüeller kalmış, Kur’an hayatımızı düzenleyen bir kitap olmaktan çıkmış. Allah sizi neden korusun? Allah buna ne kadar müsaade edecek, bu dejenerasyon nereye kadar sürecek sanıyorsunuz.

Deveye sormuşlar hikâyesi tam da nasıl uyuyor günümüze. Bu salgın Allah’ın bir uyarısıdır. Mevcut düzenlerdeki yanlışları görmemiz için bir uyarı yaptı. Eğer yanlışları görür de yaşamımızı, sistemlerimizi Kur’an’a göre, Allah’ın istediklerine göre düzenlemezsek daha da beter çarpacak, hepimizi süründürecek. Biz de o zaman Musa’nın dediğini diyeceğiz: “İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizi helak mı edeceksin?” (A’râf Sûresi, 155. ayet)

(*) M.Lütfi Hocaoğlu. Tıp doktoru ve bilgisayar mühendisi. Hastane yöneticisi. Hastalarından kaptığı koronavirüs sebebiyle iki hafta hasta yattı, yani hastalığı bizzat yaşadı ve hastalarıyla süreci yaşamaya devam ediyor. Kendisi aynı zamanda 21 yıllık “Adil Düzen Çalışanı” arkadaşımızdır ve bu çalışmalarımız her gün yapılıyor. Bugün köşemi ona ayırdım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

YazarReşat Nuri Erol- Mesaj Gönder

27 Nisan 2020
Reşat Nuri Erol
27.04.2020
05:58


http://islammedeniyetivakfi.com/  


İSLAM MEDENİYETİ dergimiz yeni/den yayımlandı...

(HAKEMLİ AKADEMİK DERGİ olarak yayımlandı)

Dergiye yukarıdaki linklerden ulaşabilirsiniz... 
Tüm istediklerinize ulaştırabilirsiniz...
Selam ve sağlık dualarımızla...
İslam Medeniyeti Vakfı
Başkan Reşat EROL 

***

Not:

Bu çalışmamızı da daima değerlendirebilirsiniz; 

(İSLAM MEDENİYETİ VAKFI - KUR'AN'I ANLAMA USULÜ ÇALIŞMALARI)

https://www.youtube.com/channel/UCFo3tKrGvXdcWpcpSXwpLfg


KUR'AN ÜZERİNDE ÇALIŞMANIN 

DAHA DA DEĞERLENDİĞİ GÜNLERDEYİZ

ALLAH KUR'ANI ANLAMA USULÜ ÜZERİNDE ÇALIŞMAYI

VE GEREĞİNİ YAPMAYI YANİ UYGULAMAYI CÜMLEMİZE NASİP EYLESİN...



Reşat Nuri Erol
27.04.2020
06:00


1967...1968...1969...AKEVLER 54 YILDIR ÇALIŞIYOR...2018...2019...2020

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1061

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1061. Hafta - 25 NİSAN 2020 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1061. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?” (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.” (Hadis)

AdresAKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ, Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

***

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

KEBİRLİK YAŞI VE …

Süleyman KARAGÜLLE

***

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-21

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-22

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-23

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-24

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-25

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-26

Virüs dünya düzeni mi, Adil Dünya Düzeni mi?-27

Reşat Nuri EROL

***

ŞUARA SÛRESİ- 1. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

طسم (1) تِلْكَ آيَاتُ الْكِتَابِ الْمُبِينِ (2) لَعَلَّكَ بَاخِعٌ نَفْسَكَ أَلَّا يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ (3) إِنْ نَشَأْ نُنَزِّلْ عَلَيْهِمْ مِنَ السَّمَاءِ آيَةً فَظَلَّتْ أَعْنَاقُهُمْ لَهَا خَاضِعِينَ (4) وَمَا يَأْتِيهِمْ مِنْ ذِكْرٍ مِنَ الرَّحْمَنِ مُحْدَثٍ إِلَّا كَانُوا عَنْهُ مُعْرِضِينَ (5) فَقَدْ كَذَّبُوا فَسَيَأْتِيهِمْ أَنْبَاءُ مَا كَانُوا بِهِ يَسْتَهْزِئُونَ (6) أَوَلَمْ يَرَوْا إِلَى الْأَرْضِ كَمْ أَنْبَتْنَا فِيهَا مِنْ كُلِّ زَوْجٍ كَرِيمٍ (7) إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَةً وَمَا كَانَ أَكْثَرُهُمْ مُؤْمِنِينَ (8) وَإِنَّ رَبَّكَ لَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ (9)

***




Reşat Nuri Erol
27.04.2020
06:05


https://www.youtube.com/watch?v=mfB9THS8RAw


Reşat Nuri Erol
27.04.2020
11:13



https://www.milligazete.com.tr/makale/4308478/prof-dr-sait-yilmaz/medikal-derin-devlet-ve-bill-gates







Son Eklenen Makaleler
Reşat Nuri Erol
‘Adil Düzene Göre İnsanlık Anayasası’ çalışması
18.04.2024 250 Okunma
1 Yorum 18.04.2024 09:47
Ahmet Mermer ( Sosyolog )
BİR FİLMİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
17.04.2024 186 Okunma
Reşat Nuri Erol
‘Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol’
17.04.2024 254 Okunma
1 Yorum 17.04.2024 10:08
Reşat Nuri Erol
“Yeni Bir Anayasa” ve anayasa seminerlerimiz
16.04.2024 271 Okunma
1 Yorum 16.04.2024 08:29
Reşat Nuri Erol
Seçim, seçim sonrası ve İsrail’de savaş sirenleri!
15.04.2024 284 Okunma
1 Yorum 15.04.2024 08:56
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN AÇISINDAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEMEL İLKELER-2
14.04.2024 178 Okunma
Özer Ataç
Seçim-3
14.04.2024 1556 Okunma
Reşat Nuri Erol
2024 seçimlerine emekliler damgasını vurdu!
14.04.2024 276 Okunma
Reşat Nuri Erol
Türkiye, Araplar, İslâm âlemi bayram yaptı mı?-2
11.04.2024 340 Okunma
1 Yorum 13.04.2024 07:52
Mete Firidin
Ebabil
10.04.2024 942 Okunma
Reşat Nuri Erol
Türkiye, Araplar, İslâm âlemi bayram yaptı mı?
10.04.2024 365 Okunma
1 Yorum 14.04.2024 11:10
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 6
10.04.2024 291 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 5
9.04.2024 282 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 4
8.04.2024 350 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 3
7.04.2024 365 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 2
4.04.2024 316 Okunma
1 Yorum 04.04.2024 09:25
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 1
3.04.2024 382 Okunma
1 Yorum 03.04.2024 10:18
Ahmet Yücel
EMEKLİ ÖĞRETMENDEN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
3.04.2024 88 Okunma
2 Yorum 05.04.2024 23:45
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 7
1.04.2024 286 Okunma
Özer Ataç
Seçim-2
31.03.2024 802 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 6
28.03.2024 318 Okunma
1 Yorum 28.03.2024 05:54
Yasin Kılar (Karar Danışmanı - Mentor)
SİNAN OĞAN KADAR OLABİLMEK
27.03.2024 166 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 5
26.03.2024 368 Okunma
7 Yorum 26.03.2024 09:06
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 4
25.03.2024 382 Okunma
1 Yorum 25.03.2024 09:00
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 3
24.03.2024 397 Okunma
1 Yorum 24.03.2024 05:49
Süleyman Karagülle
BİR YETKİLİ YÜKSEK HAKİM DEDİ Kİ: 09.09.2000
23.03.2024 84 Okunma
Süleyman Karagülle
AHŞAP EV ÇALIŞMALARI 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 40 Okunma
Süleyman Karagülle
Sana ruhtan soruyorlar 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 61 Okunma
Süleyman Karagülle
SİSTEMATİK HATA 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 46 Okunma
Süleyman Karagülle
ŞERİAT VE MEMUR KARARNAMESİ 02.09.2000
23.03.2024 39 Okunma
Süleyman Karagülle
Heisenberg’in meşhur “kuvantum teorisi” 02.09.2000
23.03.2024 54 Okunma
Süleyman Karagülle
DEPREMİN FIKHI 26 AĞUSTOS 2000
23.03.2024 60 Okunma
Süleyman Karagülle
Z E L Z E L E 26 ağustos 2000
23.03.2024 38 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 2
23.03.2024 418 Okunma
1 Yorum 23.03.2024 10:16
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” işbirliği - 1
21.03.2024 419 Okunma
7 Yorum 21.03.2024 09:35
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 29
20.03.2024 315 Okunma
Yasin Kılar (Karar Danışmanı - Mentor)
YENİDEN HATA PARTİSİ
18.03.2024 260 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN AÇISINDAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEMEL İLKELER
17.03.2024 291 Okunma
Bahaeddin Sağlam
Oruç ile İlgili Beş Kavram
17.03.2024 191 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 28
17.03.2024 337 Okunma
7 Yorum 17.03.2024 07:53
Özer Ataç
Seçim-1
16.03.2024 1589 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 27
16.03.2024 353 Okunma
5 Yorum 16.03.2024 11:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 26
15.03.2024 392 Okunma
5 Yorum 15.03.2024 09:14
Süleyman Karagülle
(AHŞAP)İŞLETME HAKKINDA BİLGİ-19.08.2000
14.03.2024 51 Okunma
Süleyman Karagülle
Bir ülke hırsıza hapis cezasını vermektedir-12082000
14.03.2024 56 Okunma
Süleyman Karagülle
MEMUR KARARNAMESİ 12.08.2000
14.03.2024 35 Okunma
Süleyman Karagülle
HÜKÜMET,REKTÖR ATAMALARI..05.08.2000
14.03.2024 42 Okunma
Süleyman Karagülle
İNSANIN GÖREVİ 05.08.2000
14.03.2024 47 Okunma
Süleyman Karagülle
EKONOMİDE ZELZELE 22.07.2000
14.03.2024 39 Okunma
Süleyman Karagülle
REKTÖRLERİN ATANMASI 22.07.2000
14.03.2024 31 Okunma


© 2024 - Akevler