Reşat Nuri Erol
‘Gizli Dünya Devleti’ dedikçe Erbakan’ı anmak-11
7.03.2020
2574 Okunma, 5 Yorum

 

‘Gizli Dünya Devleti’ dedikçe Erbakan’ı anmak-11

Şubat ayında Erbakan’ı anmak, anlamak, gereğini yapmak ve bunu sadece Şubat ayına münhasır kılmaksızın 12 aya yaymak yani Necmettin Erbakan Hoca gibi hep çalışmak.

İlk yazımızda ne dedik? -Adİl Düzen’ dedikçe Erbakan’ı anmak…

Adİl Düzen, Adİl Ekonomİk Düzen, Adİl Dünya Düzenİ’ demek ‘TEDAVİ REÇETESİ’ demektir; yani çağımızda ‘Sosyal Tufan’ seviyesine varan dinî-ilmî-iktisadî, idarî/siyasi sorunlarımızın tamamının tedavi reçetesidir.

‘GİZLİ DÜNYA DEVLETİ’ kitabındaki ilgili bölümlerle devam ediyoruz…

MÜSLÜMAN OLMAK NE DEMEKTİR?

"Müslüman" demek; lügatteki kelime manası itibariyle (Allah'ın emirlerine teslim olmuş) kimse demektir. Müslüman olabilmek için bir insanın: Kelime-i Tevhid'i yani (La ilahe illallah Muhammedün Resulullah) sözünü bilerek kalbiyle tasdik ederek diliyle söylemiş olması gerekir. Kelime-i Tevhid'in içindeki (La ilahe illallah Muhammedün Resulullah) sözünün manası ise Allah'tan başka ilâh yoktur, Hz. Muhammed (S.A.V) Allah'ın elçisidir demektir. Ancak bu sözün manasının iyice anlaşılabilmesi için Arapça bir kelime olan İLAH kelimesinin manasının iyice bilinmesi zaruridir. Arapça lisanı veciz bir lisandır. Diğer pek çok lisanlardan üstünlük arz eden meziyetleri yanında Arapça lisanının veciz bir lisan olmasının manası kısa bir kelimeyle birçok manaları ifade edebilme kabiliyeti içermektir. İşte, İLAH kelimesi de böyle bir kelimedir. Bu kelimenin lügat manası incelendiği zaman görülür ki; bu kelimede 4 ana mana aynı zamanda ifade edilmektedir. İLAH kelimesinin ifade ettiği dört ana mana şunlardır: 1) Kendisine kulluk yapılacak şey. 2) Kendinden yardım istenilen şey. 3) Rızası gözetilecek şey. 4. Hak ve Adaleti tanzim edici, kanun koyucu. Bu sebepten dolayı bir insan Kelime-i Tevhid'i söylediği zaman: Ya Rabbi; ben inanıyorum ki Allah'tan başka kulluk yapılacak, kendinden yardım istenecek, rızası gözetilecek yoktur; Hak ve Adaleti Sen tayin edersin, ben senin bildirdiğin Hak ve Adalet ölçülerinin yeryüzünde hâkim iması için bütün gücümle çalışacağım demiş olur. Peki, nerede bu Hak ve adalet ölçüleri?

Cevap: Muhammedün Rasulullah yani Hz. Muhammed (S.A.V.) Cenabı Hakkın elçisidir, onun elçisi olarak Cenabı Haktan getirdiği Cenabı Haktan kendisine Cebrail (A.S.) vasıtasıyla indirilip bize tebliğ ettiği bu Kur'an Allah'ın kitabıdır ve bu kitapta Allah'ın bize bildirdiği Hak ve Adalet ölçüleri insanlığın saadetinin temel esaslarıdır. Ve ben işte bu Hak ve Adalet ölçülerinin yeryüzünde hâkim olması için bütün gücümle çalışacağım, bütün insanlığın dünyada ve ahirette saadete ermesi için bütün gücümle çalışacağım demiş olur.

İşte, Kelime-i Tevhidi söylemenin ve Müslüman olmanın manası budur.

Müslümanlara (Müslüman) kelimesiyle isimlendirmek bizzat Cenabı Hakkın Kur'an’da zikrettiği bir husustur. Nitekim Cenabı Hak Kur'an’da Müslümanlara siz Müslümanlarsınız öbürlerinden ayrısınız diyerek diğerlerinden bizleri ayırıyor.

Peki, diğerleri kimlerdir? NEFSİNE ESİR OLANLARDIR!

İşte, yeryüzünde Hak ile Batılın mücadelesi; Hakka hizmet eden Müslümanlarla, gerçek Hakkı kabul etmeyip, nefsine esir olarak Batıla hizmet edenlerin mücadelesidir.

Cenabı Hak Kur'an'da "Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse işte onlar kâfirlerin tâ kendileridir." "Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse onlar zâlimlerin tâ kendileridir." "Kim Allah'ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse onlar fâsıkların tâ kendileridir." (Maide Sûresi, âyet 44, 45 ve 47) buyuruyor.

Elbette Cenabı Allah'ın Kur'an'da bildirdiği Hak ve Adalet ölçüleri insanlığın saadetini belirtmektedir. Bir insan bu saadet yolundan ayrılırsa yapmış olduğu iş zulüm olur. İşte, Âdem (A.S.)’dan beri yeryüzünde, insanoğlunun imtihan olduğu bu dünyada, Hak ve Batıl böylece mücadele ediyor. Ne yazık ki kendisine İrade-i Cüz'iyye verilen insanoğlunun hepsi Müslüman olup Allah'ın emirlerine tâbi olup, yeryüzünde Hak ve Adaletin tesisi için hak ve hayır yolunda çalışmıyor. Bazı insanlar bunu yaparken bazıları da maalesef nefsine esir oluyor şeytanın tesiriyle zulüm ve şer için çalışıyor.

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
07.03.2020
10:01

MİLLÎ GAZETE

Gizli Dünya Devleti dedikçe Erbakan’ı anmak-11

Şubat ayında Erbakan’ı anmak, anlamak, gereğini yapmak ve bunu sadece Şubat ayına münhasır kılmaksızın 12 aya yaymak yani Necmettin Erbakan Hoca gibi hep çalışmak.

İlk yazımızda ne dedik? -Adil Düzen dedikçe Erbakan’ı anmak…

Adil Düzen, Adil Ekonomik Düzen, Adil Dünya Düzeni demek TEDAVİ REÇETESİ demektir; yani çağımızda Sosyal Tufan seviyesine varan dinî-ilmî-iktisadî, idarî/siyasi sorunlarımızın tamamının tedavi reçetesidir.

GİZLİ DÜNYA DEVLETİ kitabındaki ilgili bölümlerle devam ediyoruz…

“MÜSLÜMAN OLMAK NE DEMEKTİR?

Müslüman demek; lügatteki kelime manası itibariyle (Allah’ın emirlerine teslim olmuş) kimse demektir. Müslüman olabilmek için bir insanın: Kelime-i Tevhit’i yani La ilahe illallah Muhammedün Resulullah sözünü bilerek kalbiyle tasdik ederek diliyle söylemiş olması gerekir. Kelime-i Tevhit’in içindeki La ilahe illallah Muhammedün Resulullah sözünün manası ise Allah›tan başka ilâh yoktur, Hz. Muhammed (S.A.V.) Allah’ın elçisidir demektir. Ancak bu sözün manasının iyice anlaşılabilmesi için Arapça bir kelime olan İLAH kelimesinin manasının iyice bilinmesi zaruridir. Arapça lisanı veciz bir lisandır. Diğer pek çok lisanlardan üstünlük arz eden meziyetleri yanında Arapça lisanının veciz bir lisan olmasının manası kısa bir kelimeyle birçok manaları ifade edebilme kabiliyeti içermektir. İşte, İLAH kelimesi de böyle bir kelimedir. Bu kelimenin lügat manası incelendiği zaman görülür ki; bu kelimede 4 ana mana aynı zamanda ifade edilmektedir. İLAH kelimesinin ifade ettiği dört ana mana şunlardır: 1) Kendisine kulluk yapılacak şey. 2) Kendinden yardım istenilen şey. 3) Rızası gözetilecek şey. 4. Hak ve adaleti tanzim edici, kanun koyucu. Bu sebepten dolayı bir insan Kelime-i Tevhit’i söylediği zaman: Ya Rabbi; ben inanıyorum ki Allah’tan başka kulluk yapılacak, kendinden yardım istenecek, rızası gözetilecek yoktur; Hak ve adaleti sen tayin edersin, ben senin bildirdiğin Hak ve adalet ölçülerinin yeryüzünde hâkim olması için bütün gücümle çalışacağım demiş olur. Peki, nerede bu Hak ve adalet ölçüleri?

Cevap: Muhammedün Rasulullah yani Hz. Muhammed (S.A.V.) Cenab-ı Hakk’ın elçisidir, onun elçisi olarak Cenab-ı Hak’tan getirdiği Cenab-ı Hak’tan kendisine Cebrail (A.S.) vasıtasıyla indirilip bize tebliğ ettiği bu Kur’an, Allah’ın kitabıdır ve bu kitapta Allah’ın bize bildirdiği Hak ve adalet ölçüleri insanlığın saadetinin temel esaslarıdır. Ve ben işte bu Hak ve adalet ölçülerinin yeryüzünde hâkim olması için bütün gücümle çalışacağım, bütün insanlığın dünyada ve ahirette saadete ermesi için bütün gücümle çalışacağım demiş olur.

İşte, Kelime-i Tevhit’i söylemenin ve Müslüman olmanın manası budur.

Müslümanları Müslüman kelimesiyle isimlendirmek bizzat Cenab-ı Hakk’ın Kur›an’da zikrettiği bir husustur. Nitekim Cenab-ı Hak Kur›an’da Müslümanlara siz Müslümanlarsınız öbürlerinden ayrısınız diyerek diğerlerinden bizleri ayırıyor.

Peki, diğerleri kimlerdir? NEFSİNE ESİR OLANLARDIR!

İşte, yeryüzünde Hak ile batılın mücadelesi; Hakk’a hizmet eden Müslümanlarla, gerçek Hakk’ı kabul etmeyip, nefsine esir olarak batıla hizmet edenlerin mücadelesidir.

Cenab-ı Hak Kur›an›da, ‘Kim Allah’ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse işte onlar kâfirlerin ta kendileridir. Kim Allah’ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse onlar zalimlerin ta kendileridir. Kim Allah’ın indirdiği hükümlerle hükmetmezse onlar fâsıkların ta kendileridir’ (Maide Suresi, ayet 44, 45 ve 47) buyuruyor.

Elbette Cenab-ı Allah›ın Kur›an›da bildirdiği Hak ve adalet ölçüleri insanlığın saadetini belirtmektedir. Bir insan bu saadet yolundan ayrılırsa yapmış olduğu iş zulüm olur. İşte, Âdem’den (A.S.) beri yeryüzünde, insanoğlunun imtihan olduğu bu dünyada, Hak ve batıl böylece mücadele ediyor. Ne yazık ki kendisine İrade-i Cüz’iyye verilen insanoğlunun hepsi Müslüman olup Allah’ın emirlerine tâbi olup, yeryüzünde Hak ve adaletin tesisi için hak ve hayır yolunda çalışmıyor. Bazı insanlar bunu yaparken bazıları da maalesef nefsine esir oluyor şeytanın tesiriyle zulüm ve şer için çalışıyor.”

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

YazarReşat Nuri Erol- Mesaj Gönder

07 Mart 2020
Reşat Nuri Erol
07.03.2020
10:02


Reşat Nuri Erol
07.03.2020
10:13


Commemoration of Erbakan as I say 'The Secret World State'-1


https://www.news1.news › USA News
Bu sayfanın çevirisini yap
18 Şub 2020 - (Bayram Altanoğlu). Source link · https://www.milligazete.com.tr/makale/3656907/resat-nuri-erol/gizli-dunya-devleti-dedikce-erbakani-anmak-1.


https://www.news1.news/2020/02/commemoration-of-erbakan-as-i-say-the-secret-world-state-1-milli-gazete.html

Commemoration of Erbakan as I say ‘The Secret World State’-1 – Milli Gazete

0
11

What did we say in our previous article?

-Remember Erbakan as I say ‘Fair Order’ …

What do we say in our article today?

Commemorating Erbakan as I say ‘The Hidden World State’ …

What is ‘Fair Economic Order, Fair World Order’ with the ‘Fair Order’ and other important details we mentioned in the first article? On this occasion, let’s analyze and remind our works and books of the “Constitution of Humanity According to the Fair Order”.

“Fair Order, Fair Economic Order, Fair World Order” means “TREATMENT RECIPE”; in other words, it is the treatment prescription for all of our religious, scientific, economic and administrative / political problems that have reached the level of ‘Social Flood’.

Professor Dr. Necmettin Erbakan was always told them all his life, he wrote, also mesabe smell, though 54 were partially implemented as Prime Minister of the Government of the Republic of Turkey; our task is to apply the whole.

I always remind this on any occasion, I will continue to remind; “February 2020 Erbakan, I keep on commemorating days, weeks, months …”

***

What did we say above? “FAIR ORDER” means “TREATMENT RECIPE”.

Those who know our Erbakan teacher know, they know the method of operation and application; Our teacher first called ‘DIAGNOSTIC’ then ‘TREATMENT’ and did all his work as well …

As a matter of fact, we have applied this method in our Fair Order studies that we have done with him for forty years and we have reached the results of our country and the world that everyone knows.

There is also a “DIAGNOSTIC”, that is, the “SECRET WORLD STATE” that we will focus on starting today. The book work in this name, which Erbakan Teacher made and built, is now a secret that everyone and the world know. We call it ‘capital’, this power; exploitation capital.

Ergün Diler writes in detail every day, as many writers wrote that the virus calamity that has emerged in China these days is the work of this Capital.

In other words, everybody knows well what our Erbakan teacher called ‘The Secret World State’, which we call ‘Capital’, and thinks what needs to be done.

As a matter of fact, one of our comment studies this week is as follows: “CHINESE VIRUS CAN SAVE THE WORLD!” I will also write this topic privately.

***

Let’s continue with an introduction of the book ‘Secret World State’: “This book, prepared with one of our former Prime Ministers, Necmettin Erbakan, is very important. Because this book; It was prepared by making use of the reports, articles and works written by nearly 300 Western scholars. This book; it closely concerns every person living on earth! This book; He announces a great danger that is gripping humanity like a terrible nightmare! This book; It reveals a secret organization that absorbs people’s blood with the order of persecution and exploitation! This book; It reveals the terrible plans of the ‘Secret World State’, which is set up by a handful of people whose eyes are greedy and trying to dominate the countries! This book; explains the names and titles of the representatives of the countries, who have caused the economic, military and political collapse of the countries, where the sneaky-minded people wash their brains and distribute them to the earth and keep a close watch on their activities! This book; It reveals with all its nudity how the secret powers who try to establish world domination implement some terrible plans, such as sufers, who direct the player behind the scenes while applying those horrible plans! This book; Describes how the “Secret World State”, which has absorbed the blood of economics and became a fearful dream of even the United States, is organized worldwide! As you read every page of this book in your hand, your surprise and chill will increase many times, and you will realize the importance of this book more closely! ” (Bayram Altanoğlu)



Source link
https://www.milligazete.com.tr/makale/3656907/resat-nuri-erol/gizli-dunya-devleti-dedikce-erbakani-anmak-1



Reşat Nuri Erol
07.03.2020
10:14


1967...1968...1969...AKEVLER 54 YILDIR ÇALIŞIYOR...2018...2019...2020

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1053

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1053. Hafta - 29 ŞUBAT 2020 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1053. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?” (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.” (Hadis)

AdresAKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİZafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

***

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

İSTIHARE USULÜM NEDIR?

Süleyman KARAGÜLLE

***

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Erbakan Hocayı farklı vesilelerle ananlar var!-1

Erbakan Hocayı farklı vesilelerle ananlar var!-2

‘Gizli Dünya Devleti’ dedikçe Erbakan’ı anmak - 5

‘Gizli Dünya Devleti’ dedikçe Erbakan’ı anmak - 6

Reşat Nuri EROL

***

FURKAN SÛRESİ- 6. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

تَبَارَكَ الَّذِي نَزَّلَ الْفُرْقَانَ عَلَى عَبْدِهِ لِيَكُونَ لِلْعَالَمِينَ نَذِيرًا (1) الَّذِي لَهُ مُلْكُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَلَمْ يَتَّخِذْ وَلَدًا وَلَمْ يَكُنْ لَهُ شَرِيكٌ فِي الْمُلْكِ وَخَلَقَ كُلَّ شَيْءٍ فَقَدَّرَهُ تَقْدِيرًا (2) وَاتَّخَذُوا مِنْ دُونِهِ آلِهَةً لَا يَخْلُقُونَ شَيْئًا وَهُمْ يُخْلَقُونَ وَلَا يَمْلِكُونَ لِأَنْفُسِهِمْ ضَرًّا وَلَا نَفْعًا وَلَا يَمْلِكُونَ مَوْتًا وَلَا حَيَاةً وَلَا نُشُورًا (3) وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا إِنْ هَذَا إِلَّا إِفْكٌ افْتَرَاهُ وَأَعَانَهُ عَلَيْهِ قَوْمٌ آخَرُونَ فَقَدْ جَاءُوا ظُلْمًا وَزُورًا (4) وَقَالُوا أَسَاطِيرُ الْأَوَّلِينَ اكْتَتَبَهَا فَهِيَ تُمْلَى عَلَيْهِ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (5) قُلْ أَنْزَلَهُ الَّذِي يَعْلَمُ السِّرَّ فِي السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ إِنَّهُ كَانَ غَفُورًا رَحِيمًا (6) وَقَالُوا مَا لِهَذَا الرَّسُولِ يَأْكُلُ الطَّعَامَ وَيَمْشِي فِي الْأَسْوَاقِ لَوْلَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مَلَكٌ فَيَكُونَ مَعَهُ نَذِيرًا (7) أَوْ يُلْقَى إِلَيْهِ كَنْزٌ أَوْ تَكُونُ لَهُ جَنَّةٌ يَأْكُلُ مِنْهَا وَقَالَ الظَّالِمُونَ إِنْ تَتَّبِعُونَ إِلَّا رَجُلًا مَسْحُورًا (8) انْظُرْ كَيْفَ ضَرَبُوا لَكَ الْأَمْثَالَ فَضَلُّوا فَلَا يَسْتَطِيعُونَ سَبِيلًا (9) تَبَارَكَ الَّذِي إِنْ شَاءَ جَعَلَ لَكَ خَيْرًا مِنْ ذَلِكَ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَيَجْعَلْ لَكَ قُصُورًا (10) بَلْ كَذَّبُوا بِالسَّاعَةِ وَأَعْتَدْنَا لِمَنْ كَذَّبَ بِالسَّاعَةِ سَعِيرًا (11) إِذَا رَأَتْهُمْ مِنْ مَكَانٍ بَعِيدٍ سَمِعُوا لَهَا تَغَيُّظًا وَزَفِيرًا (12) وَإِذَا أُلْقُوا مِنْهَا مَكَانًا ضَيِّقًا مُقَرَّنِينَ دَعَوْا هُنَالِكَ ثُبُورًا (13) لَا تَدْعُوا الْيَوْمَ ثُبُورًا وَاحِدًا وَادْعُوا ثُبُورًا كَثِيرًا (14) قُلْ أَذَلِكَ خَيْرٌ أَمْ جَنَّةُ الْخُلْدِ الَّتِي وُعِدَ الْمُتَّقُونَ كَانَتْ لَهُمْ جَزَاءً وَمَصِيرًا (15) لَهُمْ فِيهَا مَا يَشَاءُونَ خَالِدِينَ كَانَ عَلَى رَبِّكَ وَعْدًا مَسْئُولًا (16) وَيَوْمَ يَحْشُرُهُمْ وَمَا يَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَقُولُ أَأَنْتُمْ أَضْلَلْتُمْ عِبَادِي هَؤُلَاءِ أَمْ هُمْ ضَلُّوا السَّبِيلَ (17) قَالُوا سُبْحَانَكَ مَا كَانَ يَنْبَغِي لَنَا أَنْ نَتَّخِذَ مِنْ دُونِكَ مِنْ أَوْلِيَاءَ وَلَكِنْ مَتَّعْتَهُمْ وَآبَاءَهُمْ حَتَّى نَسُوا الذِّكْرَ وَكَانُوا قَوْمًا بُورًا (18) فَقَدْ كَذَّبُوكُمْ بِمَا تَقُولُونَ فَمَا تَسْتَطِيعُونَ صَرْفًا وَلَا نَصْرًا وَمَنْ يَظْلِمْ مِنْكُمْ نُذِقْهُ عَذَابًا كَبِيرًا (19) وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ مِنَ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا إِنَّهُمْ لَيَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَيَمْشُونَ فِي الْأَسْوَاقِ وَجَعَلْنَا بَعْضَكُمْ لِبَعْضٍ فِتْنَةً أَتَصْبِرُونَ وَكَانَ رَبُّكَ بَصِيرًا (20) وَقَالَ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَاءَنَا لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْنَا الْمَلَائِكَةُ أَوْ نَرَى رَبَّنَا لَقَدِ اسْتَكْبَرُوا فِي أَنْفُسِهِمْ وَعَتَوْا عُتُوًّا كَبِيرًا (21) يَوْمَ يَرَوْنَ الْمَلَائِكَةَ لَا بُشْرَى يَوْمَئِذٍ لِلْمُجْرِمِينَ وَيَقُولُونَ حِجْرًا مَحْجُورًا (22) وَقَدِمْنَا إِلَى مَا عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْنَاهُ هَبَاءً مَنْثُورًا (23) أَصْحَابُ الْجَنَّةِ يَوْمَئِذٍ خَيْرٌ مُسْتَقَرًّا وَأَحْسَنُ مَقِيلًا (24) وَيَوْمَ تَشَقَّقُ السَّمَاءُ بِالْغَمَامِ وَنُزِّلَ الْمَلَائِكَةُ تَنْزِيلًا (25) الْمُلْكُ يَوْمَئِذٍ الْحَقُّ لِلرَّحْمَنِ وَكَانَ يَوْمًا عَلَى الْكَافِرِينَ عَسِيرًا (26) وَيَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَى يَدَيْهِ يَقُولُ يَالَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا (27) يَاوَيْلَتَا لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا (28) لَقَدْ أَضَلَّنِي عَنِ الذِّكْرِ بَعْدَ إِذْ جَاءَنِي وَكَانَ الشَّيْطَانُ لِلْإِنْسَانِ خَذُولًا (29)

***

وَقَالَ الرَّسُولُ يَارَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا (30) وَكَذَلِكَ جَعَلْنَا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ وَكَفَى بِرَبِّكَ هَادِيًا وَنَصِيرًا (31) وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ الْقُرْآنُ جُمْلَةً وَاحِدَةً كَذَلِكَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤَادَكَ وَرَتَّلْنَاهُ تَرْتِيلًا (32) وَلَا يَأْتُونَكَ بِمَثَلٍ إِلَّا جِئْنَاكَ بِالْحَقِّ وَأَحْسَنَ تَفْسِيرًا (33) الَّذِينَ يُحْشَرُونَ عَلَى وُجُوهِهِمْ إِلَى جَهَنَّمَ أُولَئِكَ شَرٌّ مَكَانًا وَأَضَلُّ سَبِيلًا (34)

***

وَقَالَ الرَّسُولُ

Va QAvLa elRaSUvLu (Va FaGaLa eLFaGUvLu)

“Ve resul kavl etti”

Bize kavuşmayı beklemeyenlere kavl etti. Resul da kavl etti. Nuh Peygamberi anlatırken böyle dedi diyor. Son Nebiye hitap ederken de resul böyle kavl etti diyor.

Nuh Peygamber gibi Muhammed Peygamber de ölmüş ve şimdi bize anlatıyor üslubunu kullanıyor. Böylece Kur’an yalnız peygambere ve o gün yaşayanlara değil tüm insanlığa, kıyamete kadar gelecek insanlara yeniden nazil olur. Diğer peygamberleri anlattığı gibi son Nebi ve arkadaşlarını da Kur’an’da anlatır.

Biz Kur’an’ı okurken Kur’an bize nazil oluyor ve Kur’an’ın iniş kodlarını de bize anlatıyor demektir. Buna göre likayı bekleyenler biz değil de Sahabelerin kıssası olmuş olur.

Bununla beraber bizim de bir gün ümidimizin kesildiği bir durum olabilir. Biz de durumumuzu Rabbimize arz eder ve ne yapalım diyebiliriz. Henüz o duruma gelmiş değiliz. Hala halkımızdan, hala ordumuzdan, hala partilerimizden, hala AK Parti’den, hala Erdoğan’dan ümidimizi kesmiş değiliz. Ona yaklaşıyoruz.

يَارَبِّ

YAv RAbBı (YAvFaGLIy)

“Ey Rabbim”

Evet, bana görev verdin, Kur’an’ı ulaştırma görevini yükledin. Ben de çalıştım çabaladım. Ben kusur ettim sanıyorum, kavmim yola gelmiyor, senin Rab sıfatına iltica ediyorum ben ne yapayım, bunlara anlatacağım bir şey kalmadı.

Biz henüz o duruma gelmiş değiliz.

Ne zaman bir işletme kurar ve yüz lojmanlı işyeri apartmanını yapar, semt kooperatifini kurarız. İşte o zaman Rabbimize biz de iltica etmiş oluruz. Şimdilik çalışıyoruz, Rabbimizden ümit ediyoruz, nusretini istiyoruz …

... ... ...

***

DEVAMI VE TAMAMI "SEMİNERLER"DE...



Reşat Nuri Erol
07.03.2020
10:15


1967...1968...1969...AKEVLER 54 YILDIR ÇALIŞIYOR...2018...2019...2020

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1053

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1053. Hafta - 29 ŞUBAT 2020 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR.. ÇOĞALTABİLİR.. DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1053. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?” (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.” (Hadis)

AdresAKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİZafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

***

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

İSTIHARE USULÜM NEDIR?

Süleyman KARAGÜLLE

***

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Erbakan Hocayı farklı vesilelerle ananlar var!-1

Erbakan Hocayı farklı vesilelerle ananlar var!-2

‘Gizli Dünya Devleti’ dedikçe Erbakan’ı anmak - 5

‘Gizli Dünya Devleti’ dedikçe Erbakan’ı anmak - 6

Reşat Nuri EROL

***

FURKAN SÛRESİ- 6. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

تَبَارَكَ الَّذِي نَزَّلَ الْفُرْقَانَ عَلَى عَبْدِهِ لِيَكُونَ لِلْعَالَمِينَ نَذِيرًا (1) الَّذِي لَهُ مُلْكُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ وَلَمْ يَتَّخِذْ وَلَدًا وَلَمْ يَكُنْ لَهُ شَرِيكٌ فِي الْمُلْكِ وَخَلَقَ كُلَّ شَيْءٍ فَقَدَّرَهُ تَقْدِيرًا (2) وَاتَّخَذُوا مِنْ دُونِهِ آلِهَةً لَا يَخْلُقُونَ شَيْئًا وَهُمْ يُخْلَقُونَ وَلَا يَمْلِكُونَ لِأَنْفُسِهِمْ ضَرًّا وَلَا نَفْعًا وَلَا يَمْلِكُونَ مَوْتًا وَلَا حَيَاةً وَلَا نُشُورًا (3) وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا إِنْ هَذَا إِلَّا إِفْكٌ افْتَرَاهُ وَأَعَانَهُ عَلَيْهِ قَوْمٌ آخَرُونَ فَقَدْ جَاءُوا ظُلْمًا وَزُورًا (4) وَقَالُوا أَسَاطِيرُ الْأَوَّلِينَ اكْتَتَبَهَا فَهِيَ تُمْلَى عَلَيْهِ بُكْرَةً وَأَصِيلًا (5) قُلْ أَنْزَلَهُ الَّذِي يَعْلَمُ السِّرَّ فِي السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ إِنَّهُ كَانَ غَفُورًا رَحِيمًا (6) وَقَالُوا مَا لِهَذَا الرَّسُولِ يَأْكُلُ الطَّعَامَ وَيَمْشِي فِي الْأَسْوَاقِ لَوْلَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مَلَكٌ فَيَكُونَ مَعَهُ نَذِيرًا (7) أَوْ يُلْقَى إِلَيْهِ كَنْزٌ أَوْ تَكُونُ لَهُ جَنَّةٌ يَأْكُلُ مِنْهَا وَقَالَ الظَّالِمُونَ إِنْ تَتَّبِعُونَ إِلَّا رَجُلًا مَسْحُورًا (8) انْظُرْ كَيْفَ ضَرَبُوا لَكَ الْأَمْثَالَ فَضَلُّوا فَلَا يَسْتَطِيعُونَ سَبِيلًا (9) تَبَارَكَ الَّذِي إِنْ شَاءَ جَعَلَ لَكَ خَيْرًا مِنْ ذَلِكَ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ وَيَجْعَلْ لَكَ قُصُورًا (10) بَلْ كَذَّبُوا بِالسَّاعَةِ وَأَعْتَدْنَا لِمَنْ كَذَّبَ بِالسَّاعَةِ سَعِيرًا (11) إِذَا رَأَتْهُمْ مِنْ مَكَانٍ بَعِيدٍ سَمِعُوا لَهَا تَغَيُّظًا وَزَفِيرًا (12) وَإِذَا أُلْقُوا مِنْهَا مَكَانًا ضَيِّقًا مُقَرَّنِينَ دَعَوْا هُنَالِكَ ثُبُورًا (13) لَا تَدْعُوا الْيَوْمَ ثُبُورًا وَاحِدًا وَادْعُوا ثُبُورًا كَثِيرًا (14) قُلْ أَذَلِكَ خَيْرٌ أَمْ جَنَّةُ الْخُلْدِ الَّتِي وُعِدَ الْمُتَّقُونَ كَانَتْ لَهُمْ جَزَاءً وَمَصِيرًا (15) لَهُمْ فِيهَا مَا يَشَاءُونَ خَالِدِينَ كَانَ عَلَى رَبِّكَ وَعْدًا مَسْئُولًا (16) وَيَوْمَ يَحْشُرُهُمْ وَمَا يَعْبُدُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ فَيَقُولُ أَأَنْتُمْ أَضْلَلْتُمْ عِبَادِي هَؤُلَاءِ أَمْ هُمْ ضَلُّوا السَّبِيلَ (17) قَالُوا سُبْحَانَكَ مَا كَانَ يَنْبَغِي لَنَا أَنْ نَتَّخِذَ مِنْ دُونِكَ مِنْ أَوْلِيَاءَ وَلَكِنْ مَتَّعْتَهُمْ وَآبَاءَهُمْ حَتَّى نَسُوا الذِّكْرَ وَكَانُوا قَوْمًا بُورًا (18) فَقَدْ كَذَّبُوكُمْ بِمَا تَقُولُونَ فَمَا تَسْتَطِيعُونَ صَرْفًا وَلَا نَصْرًا وَمَنْ يَظْلِمْ مِنْكُمْ نُذِقْهُ عَذَابًا كَبِيرًا (19) وَمَا أَرْسَلْنَا قَبْلَكَ مِنَ الْمُرْسَلِينَ إِلَّا إِنَّهُمْ لَيَأْكُلُونَ الطَّعَامَ وَيَمْشُونَ فِي الْأَسْوَاقِ وَجَعَلْنَا بَعْضَكُمْ لِبَعْضٍ فِتْنَةً أَتَصْبِرُونَ وَكَانَ رَبُّكَ بَصِيرًا (20) وَقَالَ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَاءَنَا لَوْلَا أُنْزِلَ عَلَيْنَا الْمَلَائِكَةُ أَوْ نَرَى رَبَّنَا لَقَدِ اسْتَكْبَرُوا فِي أَنْفُسِهِمْ وَعَتَوْا عُتُوًّا كَبِيرًا (21) يَوْمَ يَرَوْنَ الْمَلَائِكَةَ لَا بُشْرَى يَوْمَئِذٍ لِلْمُجْرِمِينَ وَيَقُولُونَ حِجْرًا مَحْجُورًا (22) وَقَدِمْنَا إِلَى مَا عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْنَاهُ هَبَاءً مَنْثُورًا (23) أَصْحَابُ الْجَنَّةِ يَوْمَئِذٍ خَيْرٌ مُسْتَقَرًّا وَأَحْسَنُ مَقِيلًا (24) وَيَوْمَ تَشَقَّقُ السَّمَاءُ بِالْغَمَامِ وَنُزِّلَ الْمَلَائِكَةُ تَنْزِيلًا (25) الْمُلْكُ يَوْمَئِذٍ الْحَقُّ لِلرَّحْمَنِ وَكَانَ يَوْمًا عَلَى الْكَافِرِينَ عَسِيرًا (26) وَيَوْمَ يَعَضُّ الظَّالِمُ عَلَى يَدَيْهِ يَقُولُ يَالَيْتَنِي اتَّخَذْتُ مَعَ الرَّسُولِ سَبِيلًا (27) يَاوَيْلَتَا لَيْتَنِي لَمْ أَتَّخِذْ فُلَانًا خَلِيلًا (28) لَقَدْ أَضَلَّنِي عَنِ الذِّكْرِ بَعْدَ إِذْ جَاءَنِي وَكَانَ الشَّيْطَانُ لِلْإِنْسَانِ خَذُولًا (29)

***

وَقَالَ الرَّسُولُ يَارَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا (30) وَكَذَلِكَ جَعَلْنَا لِكُلِّ نَبِيٍّ عَدُوًّا مِنَ الْمُجْرِمِينَ وَكَفَى بِرَبِّكَ هَادِيًا وَنَصِيرًا (31) وَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا لَوْلَا نُزِّلَ عَلَيْهِ الْقُرْآنُ جُمْلَةً وَاحِدَةً كَذَلِكَ لِنُثَبِّتَ بِهِ فُؤَادَكَ وَرَتَّلْنَاهُ تَرْتِيلًا (32) وَلَا يَأْتُونَكَ بِمَثَلٍ إِلَّا جِئْنَاكَ بِالْحَقِّ وَأَحْسَنَ تَفْسِيرًا (33) الَّذِينَ يُحْشَرُونَ عَلَى وُجُوهِهِمْ إِلَى جَهَنَّمَ أُولَئِكَ شَرٌّ مَكَانًا وَأَضَلُّ سَبِيلًا (34)

***

وَقَالَ الرَّسُولُ

Va QAvLa elRaSUvLu (Va FaGaLa eLFaGUvLu)

“Ve resul kavl etti”

Bize kavuşmayı beklemeyenlere kavl etti. Resul da kavl etti. Nuh Peygamberi anlatırken böyle dedi diyor. Son Nebiye hitap ederken de resul böyle kavl etti diyor.

Nuh Peygamber gibi Muhammed Peygamber de ölmüş ve şimdi bize anlatıyor üslubunu kullanıyor. Böylece Kur’an yalnız peygambere ve o gün yaşayanlara değil tüm insanlığa, kıyamete kadar gelecek insanlara yeniden nazil olur. Diğer peygamberleri anlattığı gibi son Nebi ve arkadaşlarını da Kur’an’da anlatır.

Biz Kur’an’ı okurken Kur’an bize nazil oluyor ve Kur’an’ın iniş kodlarını de bize anlatıyor demektir. Buna göre likayı bekleyenler biz değil de Sahabelerin kıssası olmuş olur.

Bununla beraber bizim de bir gün ümidimizin kesildiği bir durum olabilir. Biz de durumumuzu Rabbimize arz eder ve ne yapalım diyebiliriz. Henüz o duruma gelmiş değiliz. Hala halkımızdan, hala ordumuzdan, hala partilerimizden, hala AK Parti’den, hala Erdoğan’dan ümidimizi kesmiş değiliz. Ona yaklaşıyoruz.

يَارَبِّ

YAv RAbBı (YAvFaGLIy)

“Ey Rabbim”

Evet, bana görev verdin, Kur’an’ı ulaştırma görevini yükledin. Ben de çalıştım çabaladım. Ben kusur ettim sanıyorum, kavmim yola gelmiyor, senin Rab sıfatına iltica ediyorum ben ne yapayım, bunlara anlatacağım bir şey kalmadı.

Biz henüz o duruma gelmiş değiliz.

Ne zaman bir işletme kurar ve yüz lojmanlı işyeri apartmanını yapar, semt kooperatifini kurarız. İşte o zaman Rabbimize biz de iltica etmiş oluruz. Şimdilik çalışıyoruz, Rabbimizden ümit ediyoruz, nusretini istiyoruz …

... ... ...

***

DEVAMI VE TAMAMI "SEMİNERLER"DE...







Son Eklenen Makaleler
Reşat Nuri Erol
‘Adil Düzene Göre İnsanlık Anayasası’ çalışması
18.04.2024 248 Okunma
1 Yorum 18.04.2024 09:47
Ahmet Mermer ( Sosyolog )
BİR FİLMİN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ
17.04.2024 184 Okunma
Reşat Nuri Erol
‘Yol varsa budur, bilmiyorum başka çıkar yol’
17.04.2024 251 Okunma
1 Yorum 17.04.2024 10:08
Reşat Nuri Erol
“Yeni Bir Anayasa” ve anayasa seminerlerimiz
16.04.2024 270 Okunma
1 Yorum 16.04.2024 08:29
Reşat Nuri Erol
Seçim, seçim sonrası ve İsrail’de savaş sirenleri!
15.04.2024 282 Okunma
1 Yorum 15.04.2024 08:56
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN AÇISINDAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEMEL İLKELER-2
14.04.2024 178 Okunma
Özer Ataç
Seçim-3
14.04.2024 1555 Okunma
Reşat Nuri Erol
2024 seçimlerine emekliler damgasını vurdu!
14.04.2024 276 Okunma
Reşat Nuri Erol
Türkiye, Araplar, İslâm âlemi bayram yaptı mı?-2
11.04.2024 340 Okunma
1 Yorum 13.04.2024 07:52
Mete Firidin
Ebabil
10.04.2024 941 Okunma
Reşat Nuri Erol
Türkiye, Araplar, İslâm âlemi bayram yaptı mı?
10.04.2024 365 Okunma
1 Yorum 14.04.2024 11:10
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 6
10.04.2024 291 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 5
9.04.2024 281 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 4
8.04.2024 349 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 3
7.04.2024 365 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 2
4.04.2024 315 Okunma
1 Yorum 04.04.2024 09:25
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası acilen yapılması gerekenler… - 1
3.04.2024 382 Okunma
1 Yorum 03.04.2024 10:18
Ahmet Yücel
EMEKLİ ÖĞRETMENDEN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
3.04.2024 86 Okunma
2 Yorum 05.04.2024 23:45
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 7
1.04.2024 286 Okunma
Özer Ataç
Seçim-2
31.03.2024 802 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 6
28.03.2024 318 Okunma
1 Yorum 28.03.2024 05:54
Yasin Kılar (Karar Danışmanı - Mentor)
SİNAN OĞAN KADAR OLABİLMEK
27.03.2024 166 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 5
26.03.2024 368 Okunma
7 Yorum 26.03.2024 09:06
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 4
25.03.2024 381 Okunma
1 Yorum 25.03.2024 09:00
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 3
24.03.2024 397 Okunma
1 Yorum 24.03.2024 05:49
Süleyman Karagülle
BİR YETKİLİ YÜKSEK HAKİM DEDİ Kİ: 09.09.2000
23.03.2024 84 Okunma
Süleyman Karagülle
AHŞAP EV ÇALIŞMALARI 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 40 Okunma
Süleyman Karagülle
Sana ruhtan soruyorlar 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 61 Okunma
Süleyman Karagülle
SİSTEMATİK HATA 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 46 Okunma
Süleyman Karagülle
ŞERİAT VE MEMUR KARARNAMESİ 02.09.2000
23.03.2024 39 Okunma
Süleyman Karagülle
Heisenberg’in meşhur “kuvantum teorisi” 02.09.2000
23.03.2024 54 Okunma
Süleyman Karagülle
DEPREMİN FIKHI 26 AĞUSTOS 2000
23.03.2024 60 Okunma
Süleyman Karagülle
Z E L Z E L E 26 ağustos 2000
23.03.2024 38 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 2
23.03.2024 417 Okunma
1 Yorum 23.03.2024 10:16
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” işbirliği - 1
21.03.2024 419 Okunma
7 Yorum 21.03.2024 09:35
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 29
20.03.2024 315 Okunma
Yasin Kılar (Karar Danışmanı - Mentor)
YENİDEN HATA PARTİSİ
18.03.2024 260 Okunma
Hilal Çekmen
ADİL DÜZEN AÇISINDAN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TEMEL İLKELER
17.03.2024 289 Okunma
Bahaeddin Sağlam
Oruç ile İlgili Beş Kavram
17.03.2024 190 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 28
17.03.2024 337 Okunma
7 Yorum 17.03.2024 07:53
Özer Ataç
Seçim-1
16.03.2024 1589 Okunma
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 27
16.03.2024 353 Okunma
5 Yorum 16.03.2024 11:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 26
15.03.2024 392 Okunma
5 Yorum 15.03.2024 09:14
Süleyman Karagülle
(AHŞAP)İŞLETME HAKKINDA BİLGİ-19.08.2000
14.03.2024 50 Okunma
Süleyman Karagülle
Bir ülke hırsıza hapis cezasını vermektedir-12082000
14.03.2024 55 Okunma
Süleyman Karagülle
MEMUR KARARNAMESİ 12.08.2000
14.03.2024 34 Okunma
Süleyman Karagülle
HÜKÜMET,REKTÖR ATAMALARI..05.08.2000
14.03.2024 41 Okunma
Süleyman Karagülle
İNSANIN GÖREVİ 05.08.2000
14.03.2024 45 Okunma
Süleyman Karagülle
EKONOMİDE ZELZELE 22.07.2000
14.03.2024 38 Okunma
Süleyman Karagülle
REKTÖRLERİN ATANMASI 22.07.2000
14.03.2024 30 Okunma


© 2024 - Akevler