Süleyman Karagülle
Suriye sorunu
8.10.2019
2825 Okunma, 0 Yorum

Bu yazı Fehmi Koru'nun 08.10.2019 tarihli yazısına yorum olarak kaleme alınmıştır. Yazının linki aşağıda yer almaktadır.

https://fehmikoru.com/bir-savas-senaryosu-sonraki-bolumlerde-yer-alabilecek-surprizler-beni-rahatsiz-etti/

 

 

Suriye, devletlerin birbirini test ettiği bir ülke olarak seçilmiştir. Sermaye orada gruplar oluşturuyor, çatıştırıyor ve üçüncü cihan savaşına hazırlık yapıyordu. Sermaye istediğini elde edemedi. Türkiye ile İran’ı savaştıramadı. Bu arada Sermaye ile Siyaset’in arası açıldı. Şimdi Sermaye yeni oyun oynamaktadır. Daha ne yapacağı bilinmemektedir. Silahlı çatışma hazırlığını tamamlayamadı. Dengeli cepheler oluşturamadı. Savaş çıksa Müslümanların yer aldığı taraf birkaç ay içinde savaşı bitirir. Sermaye avucunu yalar. Bunun için Müslümanları Şii-Sünni yahut Arap-Acem diye bölmeye çalışıyor. Humeyni ve Erbakan sayesinde İran Türkiye kenetlenmiş halde. Rusya da bunlarla beraber. Arap-Acem çatışması ise başarısız görünüyor. Şimdi derin Sermaye Araplara son şans tanıyor. Silah veriyor.  “Türkiye’ye saldırın.” diyor. “Araplar direnirlerse Türkleri püskürtür. Size güvenelim üçüncü cihan savaşını çıkaralım.” diyor.

Türklere ağır kayıp verip ordumuz geri çekilmek zorunda kalırsa üçüncü cihan savaşı başlayacaktır. Yok eğer teslim olurlarsa o projeyi kaldıracak. Sermaye, Derin Sermaye Türkiye ile anlaşmaya girecektir. Türkiye Adil Düzen’i getirirse yeryüzüne Adil Düzen savaşsız gelecektir demektir.

Sermaye İsrail sorununu Türkiye veya Araplarla çözecektir. İslamiyet’e teslim olmak zorunda kalacaktır.

 






Son Eklenen Makaleler
Gösterilecek Yazı Yok