Reşat Nuri Erol
Muhafazakâr camianın gündeminde neler var!
27.09.2019
2022 Okunma, 0 Yorum

Muhafazakâr camianın gündeminde neler var!

Millî Görüş gömleğini çıkaran, Adil Düzen ceketini ve Adil Ekonomik Düzen paltosunu hiç giymeyen “Muhafazakâr camianın gündemi”nde neler var NELER…

Ahmet Taşgetiren, yukarıdaki cümlede kendimce meseleye açıklık getirdiğim şekliyle, tırnak içindeki kelimeleri içeren başlıklı bir yazı yazdı ve tam 15 (onbeş) soru sordu.

Soruları yani “muhafazakâr camiadaki sorunları” merak edenler yazıyı okumalı.

Sorularda en çok geçen “Babacan ve Davutoğlu” var, “Ak Parti ve MHP” var…

Son yani on beşinci soruda bizim defalarca yazdığımız “Türkiye İttifakı” var… AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın adını da anarak, önceki gün “Türkiye İttifakı” konusunu gündeme getirdi… Millî Gazete’mizin internet sitesi, her iki konuyu da haberleştirdi, ilgilenenler orada okuyabilirler…

***

Muhafazakâr camiadaki sorunların sebebi bence yazının başlığında hatırlattığım gerekçeler yani “Millî Görüş, Adil Düzen ve Adil Ekonomik Düzen” eksikliğidir.

Bu vesileyle “Adil Düzen İnsanlık Anayasası” da “Adil Dünya Düzeni” ile birlikte hatırlanmalı ki bütünlük eksik kalmasın.

Kur’an ne diyor?

Veżekkir fe-inne-żżikrâ tenfe’u-lmu/minîn(e) / Ama sen yine de hatırlat, çünkü hatırlatmak MÜMİNLERE yarar sağlar.” (Zâriyât;51/55)

Biz de her vesileyle hatırlatıyoruz ama bu hatırlatmalardan yararlanacak MÜMİNLER her halde MUHAFAZAKÂRLARA dönüştüklerinden bir türlü yararlanamıyorlar…

Bu durumda hatırlatmam gereken birkaç Kur’an ayeti daha var, onları da sıralarsam konu uzayacak ama sadece biriyle yetinelim ve bu bahsi şu ayetle noktalayalım:

Yâ eyyuhâ-lleżîne âmenû âminû… / Ey iman edenler, iman edin...” (Nisa;4/136)

Ayetin tamamı bir de bizim www.akevler.org sitemizdeki tefsirler yani yorumlarımızdaki detaylarla okunursa öylesine yararlı olur ki; bu vesileyle hatırlatmış olayım...

***

Muhafazakâr camianın gündemini sorular yani sorunlar şeklinde dile getirdikten sonra, Ahmet Taşgetiren yazısını bazı uyarılarla tamamlamış; okuyalım…

“2002’de “Türkiye muhafazakârları” adına bir şansın yakalandığı doğrudur. Özal’ın yakaladığına benzer. Özal o işi, sonunda partiyi kaybederek hüzünle tamamladı. Ak Parti 17 yıldır iktidarda. İktidarına bir şey olmadı henüz. Ama bir pırıltı kaybı yaşadığı açık.

“İtiraz”ın en etkilisi de yola birlikte çıkan insanlardan geliyor. Yani itiraz edilenler de edenler de birbirini çok iyi tanıyor.

İnsan bazen düşünüyor: Bir odaya kapatsak şu yola birlikte çıkıp ayrışanları da birbirini kıran kırana ve “misyon ekseni”nde sorgulasalar. Kişileri aşıp, değerler öne çıksa. Yani “Allah hepimizi görüyor” imanıyla bakılsa meseleye. Türkiye için bakılsa, İslam dünyası için bakılsa, insanlık için bakılsa… Herkes eteğindeki taşı dökse, herkes zaruretlerini anlatsa…

Biliyorum “uçuk” şeyler bunlar. Ama bunlara “uçuk” dememiz bile bizim bir yerlerden başka yerlere geldiğimizin işareti değil mi?

Abdurrahman Dilipak diyor ki dünkü yazısında: “Birileri Reisi Pelikancıların karargâhına götürebiliyor, ama koskoca bir kitle bu rezalete dur deme konusunda Reise sesini duyuramıyor nasıl oluyorsa!” (Yeni Akit, 14 Ağustos 2019)

Yaaa, nasıl oluyor bütün bunlar?”

***

İşte görüyor ve yaşıyorsunuz…

Millî Görüş gömleğini çıkaran, Adil Düzen ceketini ve Adil Ekonomik Düzen paltosunu hiç giymeyen “Muhafazakâr camianın gündemi”nde neler var NELER…”

Ve’s-SELAM/BARIŞ mea’d-DUA…

 






Çok Yorumlanan Makaleler
Gösterilecek Yazı Yok