Reşat Nuri Erol
M.Tekelioğlu;Siber saldırı, küresel saldırı, AliBabacan
13.07.2019
2140 Okunma, 1 Yorum

 

Siber saldırı, küresel saldırı, Ali Babacan ve S-400

 

Mehmet Tekelioğlu

mtekeli35@gmail.com

 

 

Geçtiğimiz hafta Ocak Medya siber saldırıya uğradı. Dört-beş gün süreyle internet sitesine girmek mümkün olmadı. Üstelik bu siber saldırı sadece ocakmedya.com sitesine yönelik değildi, fehmikoru.com da aynı sorunla yüz yüze kaldı. Ne olup bittiğini Fehmi Beyin yazısından öğrendik.

Siber saldırı, bilgisayar ve internet alanında uzman kötü niyetli kişiler veya gruplar ya da çok kullanılan adıyla bilgisayar korsanları tarafından bilgisayar sistemlerine, internet sitelerine, elektronik posta hesaplarına zarar vermek, bunları kullanılamaz hale getirmek amacıyla gerçekleştirilen bir çeşit elektronik saldırı biçimidir. Siber saldırı sonucunda internet siteleri çökertilebilir, hesaplardaki bilgiler deşifre edilebilir, kredi kartı ve banka hesabı bilgileri, ülke güvenliği açısından önemli veriler istenmeyen kişilerin eline geçebilir.

Bundan sonra devletlerin bile birbirlerine siber savaş ilan ettiklerini duyarsak şaşmayalım. Amerikan-İsrail ortaklığında İran’ın nükleer tesislerini felç etmeye yönelik siber saldırının nasıl gerçekleştirildiğini, Çernobil virüsünün, Stuxnet zararlı yazılımının nelere yol açtığını ve İran nükleer tesislerinin geçici de olsa nasıl çalışamaz hale geldiğini izlemek ister misiniz? Belgesel türü böyle bir film var. Türkçeye “Sıfır Saldırısı” diye çevrilen filmin orijinal adı “Zero Days”.

Kim ne istiyordu Ocak Medya’dan? Kimi rahatsız etmişti buralarda yazılıp çizilenler… Medya üzerindeki baskı malum ama hiç değilse Ocak Medya ve benzerlerinin varlığı tek sesli medya argümanını boşa çıkarmak için olsun kullanılamaz mıydı? Şimdi Ocak Medya’nın arşivini kurtarmakla meşgul arkadaşlarımız.

Devlet Bahçeli’yi unutmayalım ama… 2 Temmuz tarihli Meclis grup toplantısında bakın ne diyor:

“Küresel güç merkezlerinin nabzına göre şerbet vermeye kalkışanlara bu milletin sırtı dönük, kapısı da sürgülüdür./ Bu arada, FETÖ’yle irtibat ve iltisakı aleni olan sözde bir gazetecinin partimiz üzerinden spekülasyonlara inatla devam etmesi gözümüzden kaçmamıştır./ Pensilvanya’nın Korusu geçtiğimiz hafta sonu yazdığı bir yazıda, MHP’yi yeni sistemden en karlı çıkan parti olarak değerlendirmiş, iktidar üzerindeki etkisinin de belirleyici ve dönüştürücü olduğunu iddia etmiştir./ Ayrıca iktidar ittifakı içerisinde de MHP’yi kast ederek, küçük ortağın bu yeni sistemden büyük ortaktan daha fazla yararlandığını söylemiştir./ Bu dil ayan beyan nifak dilidir./ Bu ağız tıpkısının aynısıyla karanlık bir ağızdır./ Pensilvanya elçisinin MHP’ye husumet beslemesi normaldir./ Normal olmayan hala konuşması ve serbestçe gezmesidir.”

Şimdi biz, oturmuş siteyi kim çökertti diye konuşuyoruz. Hedef gösteren belli… Bakın işte, Fehmi Koru’nun Devlet Bahçeli’yi öfke nöbetine sokan yazısının bağlantı adresini veremiyorum burada, zira göçtü site ve o yazıya ulaşmak henüz mümkün değil. Fehmi Koru suç duyurusunda bulunmayı düşündü mü, bilmiyorum. Ancak sitenin yeni halinin eskisinden daha fazla izleyiciye kavuşması gibi bir hizmeti olacak Bahçeli’nin. Haberi olsun…

Siber saldırıya karşı tedbirler yok mu? Var… Daha güçlü ve tahkim edilmiş bir hizmet sunucu ya da daha çok kullanılan adıyla server edinmek gerekiyordu. Türkiye içinden alınan bu hizmetin bir daha aksamaması için server yurt dışına taşındı. İnşaallah bir daha böyle bir felaketle karşılaşılmaz diyelim.

Beş yıllık kalkınma planlarının on birincisi için hazırlıklar tamamlanmış ve Meclis gündemine alınmış. Onuncu beş yıllık plandaki 2023 hedefleri ile on birinci beş yıllık plandaki 2023 hedefleri arasındaki büyük farkları küresel sistemin saldırısına bağlayanlar var biliyorsunuz. Kimilerine göre küresel sistemin saldırısı siber saldırıdan daha şiddetli. Bu düşüşün sebeplerini başka yerlerde aramak istemeyenler için iyi bir argüman, öyle değil mi? Onlar için Türkiye’deki demokrasi ve hukuk ihlallerinin bu geride kalışta hiçbir payı yok. Hedeflerin tam olarak tutturulması her zaman zordur ama yarı yarıya da olmaz ki… 25 bin dolarlık kişi başına yıllık gelir yarının bile altında. AB hedeflerinden sapınca ortaya çıkan tablo üzücü. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün bu tabloya etkisini inkâr etmek doğru olmaz. Ancak 15 Temmuz travmasından kurtulmak gerekmiyor mu artık? Övünmek gibi olmasın ama bunu iki yıl önce Travmadan Kurtulmak başlığı altında dile getirmiştim.

Ocak Medya’nın uğradığı saldırıyı konuşuyorduk bir grup arkadaşla. Söz döndü dolaştı Ali Babacan’ın Ak Parti Kurucular Kurulundan istifasına geldi. İstifanın açıklandığı metnin büyük bir özenle hazırlandığı konusunda fikir birliği hâsıl oldu. Herkesin öne çıkardığı farklı noktalar vardı. Ben de tartışmaya, Ali Babacan’ın istifasını kamuoyuna açıklamadan önce Tayyip Erdoğan’a söylemiş olmasını bir saygı çerçevesi içinde gördüğümü söyledim. Abdullah Gül’ün 2000 yılındaki Fazilet Partisi Kongresinde aday olacağını önce Necmettin Erbakan’la paylaşmasını hatırladık. Sonra bir arkadaşımız Ali Babacan hakkında FETÖ soruşturması teşebbüsünü siber saldırıdan da öte bir girişim olarak niteledi. Niçin niyet etti birileri, sonra niçin vaz geçtiler, yoksa siber üstü saldırı için daha uygun bir zamanı mı kolluyorlar?

Arkadaş grubumuz içinde Ali Babacan’ın açıklamasından üç paragraf öne çıktı ve “bunu anlamak istemeyenler Ali Babacan’a Ak Parti’yi zayıflatmaktan başka maksadın yok” diyerek saldıracaklar, göreceksiniz diyenler oldu. O üç paragraf şunlar:

İçinde bulunduğumuz şartlarda, Türkiye için yepyeni bir gelecek vizyonuna ihtiyaç vardır. Ülkemiz için her alanda doğru analizler, yeniden düşünülmüş stratejiler, planlar, programlar gerekmektedir. Çok çeşitli kesimlerle yaptığımız istişareler de bunu teyit etmektedir.

Türkiye’nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Ben ve pek çok arkadaşım, böyle bir çalışma için büyük ve tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz. Bu süreçte aynı ahlaki ve toplumsal sorumluluğu hisseden çok sayıda insanla tanışmış olmak da bizim için çok sevindirici olmuştur.

İnanıyorum ki,  karşı karşıya olduğumuz sorunların çözümü, ancak, temsil gücü yüksek ve geniş bir kadro çalışmasıyla mümkün olacaktır. Beraberce çalışmak ve ortak aklı hedeflemek zorundayız. Çalışmalarımızın bağımsız ve özgür bir şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır. Her konuda beyaz sayfalarla işe başmak gerekmektedir.

Benim bu arkadaş grubum içinde yaramaz çocuklar da var. “S-400 işi tamam, bundan vazgeçmek yok” diyen diyene. Bunu bile bile bizimkiler soruyor: “S-400 hangi tehdidi önlemek için geliyor Türkiye’ye? Yoksa siber saldırıları mı önleyecek” diye de benimle akıllarınca dalga geçiyorlar?

Yaz geldi, yazılara ara versem mi diye düşünüyordum ki bu siber saldırı vakası zuhur etti. Eh, artık yazmamak olmaz, vazgeçtim o fikrimden. Daha bir azimle sarılmak zamanı…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Ağustos 2001 tarihinde kurucu üyesi olduğum Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 14 yıl MKYK üyeliği yaptım. 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra 13 yıl Bakanlar Kurulu Üyesi oldum. Bu süre içerisinde ülkemizin elde ettiği büyük başarılara katkı vermekten onur duydum.

Görevde olduğum dönemlerde partinin kuruluş ilke ve değerlerini hem ülkemizde hem de dünyada inanarak savundum. Türkiye’nin tarihi dönüm noktalarında, doğruları için verilen büyük mücadelelerin bizzat içinde olmak benim için şeref oldu.

Son yıllarda ise pek çok alanda yapılan uygulamalar ile inandığım ilke, değer ve fikirler arasında derin farklılıklar oluştu. Aklen ve kalben bir ayrışma yaşadım.

Aynı süreçte Türkiye yeni sınamalarla karşı karşıya kaldı. Dünya hızla değişti. Ülkemizde ise parlak bir gelecek vaat eden, bambaşka beklentileri olan, dinamik, yeni nesillerimiz var artık.

İçinde bulunduğumuz şartlarda, Türkiye için yepyeni bir gelecek vizyonuna ihtiyaç vardır. Ülkemiz için her alanda doğru analizler, yeniden düşünülmüş stratejiler, planlar, programlar gerekmektedir. Çok çeşitli kesimlerle yaptığımız istişareler de bunu teyit etmektedir.

Türkiye’nin bugünü ve geleceği için yeni bir çalışma başlatmak kaçınılmaz hale gelmiştir. Ben ve pek çok arkadaşım, böyle bir çalışma için büyük ve tarihi bir sorumluluk hissetmekteyiz. Bu süreçte aynı ahlaki ve toplumsal sorumluluğu hisseden çok sayıda insanla tanışmış olmak da bizim için çok sevindirici olmuştur.

İnanıyorum ki,  karşı karşıya olduğumuz sorunların çözümü, ancak, temsil gücü yüksek ve geniş bir kadro çalışmasıyla mümkün olacaktır. Beraberce çalışmak ve ortak aklı hedeflemek zorundayız. Çalışmalarımızın bağımsız ve özgür bir şekilde yapılması büyük önem taşımaktadır. Her konuda beyaz sayfalarla işe başmak gerekmektedir.

Bu gerçekler dikkate alındığında Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu üyeliğimin devam etmesi maalesef mümkün görünmemektedir. Bugün itibariyle istifa dilekçemi parti genel merkezine ulaştırdım.

Hepimizin amacı ülkemizin itibarını yükseltmek, halkımızın refah ve mutluluğunu artırmak, Türkiye’yi hak ettiği güzel bir geleceğe ulaştırmaktır. İnsan hakları, özgürlükler, ileri demokrasi ve hukukun üstünlüğü vazgeçilmez ilkelerimizdir. Siyasete ilk girdiğim günden bu yana bunlar için canla başla çalıştım. Allah sağlık ve ömür verdiği sürece bundan sonra da çalışmaya devam edeceğim.

 

 

 

 


YorumcuYorum
Ahmet Yücel
13.07.2019
12:03

Ak Partiden 60 kadar vekilin Babacan'ın kuracağı partiye geçeceği söyleniyor. Bu ne kadar etik olur?

Ak Parti çatısı altında vekil adayı olarak oy isteyeceksiniz, oy alıp Ak Parti vekili olacaksınız, sonra vekil olarak başka partiye geçeceksiniz. Biraz Güneş Motel olayına benziyor kimse kusura bakmasın.





Son Yorumlanan Makaleler
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 6
28.03.2024 228 Okunma
1 Yorum 28.03.2024 05:54
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 5
26.03.2024 274 Okunma
7 Yorum 26.03.2024 09:06
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 4
25.03.2024 298 Okunma
1 Yorum 25.03.2024 09:00
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 3
24.03.2024 324 Okunma
1 Yorum 24.03.2024 05:49
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” iş birliği - 2
23.03.2024 300 Okunma
1 Yorum 23.03.2024 10:16
Reşat Nuri Erol
Seçim sonrası “Belediye-Kooperatif” işbirliği - 1
21.03.2024 333 Okunma
7 Yorum 21.03.2024 09:35
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 28
17.03.2024 300 Okunma
7 Yorum 17.03.2024 07:53
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 27
16.03.2024 322 Okunma
5 Yorum 16.03.2024 11:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 26
15.03.2024 361 Okunma
5 Yorum 15.03.2024 09:14
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 25
14.03.2024 307 Okunma
1 Yorum 14.03.2024 11:25
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 24
13.03.2024 302 Okunma
1 Yorum 13.03.2024 07:01
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 23
12.03.2024 324 Okunma
5 Yorum 12.03.2024 07:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 22
11.03.2024 312 Okunma
5 Yorum 11.03.2024 08:36
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 21
10.03.2024 311 Okunma
1 Yorum 10.03.2024 10:18
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 20
9.03.2024 354 Okunma
8 Yorum 09.03.2024 09:27
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 19
8.03.2024 365 Okunma
8 Yorum 08.03.2024 08:25
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 18
7.03.2024 354 Okunma
1 Yorum 07.03.2024 06:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 17
6.03.2024 346 Okunma
1 Yorum 06.03.2024 07:52
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 16
5.03.2024 307 Okunma
9 Yorum 05.03.2024 06:26
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 15
3.03.2024 316 Okunma
7 Yorum 03.03.2024 08:17
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 14
29.02.2024 315 Okunma
7 Yorum 29.02.2024 08:40
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 13
28.02.2024 307 Okunma
1 Yorum 28.02.2024 14:11
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 11
27.02.2024 319 Okunma
7 Yorum 27.02.2024 08:18
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 10
26.02.2024 373 Okunma
1 Yorum 26.02.2024 08:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 9
24.02.2024 314 Okunma
7 Yorum 24.02.2024 10:38
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 8
23.02.2024 308 Okunma
1 Yorum 23.02.2024 11:51
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 7
21.02.2024 353 Okunma
1 Yorum 21.02.2024 09:30
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 6
18.02.2024 397 Okunma
7 Yorum 18.02.2024 09:16
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 5
18.02.2024 357 Okunma
7 Yorum 18.02.2024 09:15
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 4
16.02.2024 348 Okunma
7 Yorum 16.02.2024 09:32
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 3
15.02.2024 351 Okunma
5 Yorum 15.02.2024 07:23
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 2
14.02.2024 386 Okunma
5 Yorum 14.02.2024 10:57
Reşat Nuri Erol
Seçim; Millî Görüş Adil Düzen Belediyeciliği - 1
13.02.2024 504 Okunma
5 Yorum 13.02.2024 09:32
Reşat Nuri Erol
MehmetTekelioğlu; Bilge adam Nazif Satoğlu Hakka yürüdü
12.02.2024 241 Okunma
6 Yorum 12.02.2024 14:05
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-4
12.02.2024 296 Okunma
5 Yorum 12.02.2024 09:50
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-3
10.02.2024 303 Okunma
5 Yorum 10.02.2024 12:10
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-2
9.02.2024 327 Okunma
5 Yorum 09.02.2024 07:17
Reşat Nuri Erol
Seçim; Depremler ve Kalkınma Kooperatifleri-1
8.02.2024 324 Okunma
5 Yorum 08.02.2024 09:03
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi!-4
7.02.2024 337 Okunma
5 Yorum 07.02.2024 12:06
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi-3 “Seçim
5.02.2024 343 Okunma
5 Yorum 05.02.2024 08:56
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi!-2
4.02.2024 358 Okunma
5 Yorum 04.02.2024 09:04
Reşat Nuri Erol
Seçim; ‘Emekliler Partisi’ en büyük parti gibi-1
3.02.2024 440 Okunma
11 Yorum 03.02.2024 08:11
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 55
2.02.2024 334 Okunma
4 Yorum 03.02.2024 08:06
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 54
1.02.2024 357 Okunma
11 Yorum 01.02.2024 09:58
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 53
31.01.2024 377 Okunma
11 Yorum 31.01.2024 08:47
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 51
24.01.2024 401 Okunma
2 Yorum 28.01.2024 19:31
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 52
25.01.2024 355 Okunma
5 Yorum 28.01.2024 19:29
Lütfi Hocaoğlu
Bilgisayardan Kuran Öğrenmek. Ruhu-l Kuran Projesi
1.08.2009 16116 Okunma
34 Yorum 27.01.2024 09:00
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 50
22.01.2024 339 Okunma
5 Yorum 22.01.2024 13:15
Reşat Nuri Erol
İstanbul - Kudüs (Gazze, Filistin, İsrail) - Mekke - 49
20.01.2024 332 Okunma
5 Yorum 21.01.2024 11:58