Süleyman Karagülle
Çözüm faizsiz kredileşmeli ortaklık sistemidir
6.07.2019
3340 Okunma, 1 Yorum

 

İşte bu çıkmazın tek çözümü vardır, elli senelik Akevler çalışmasında çözümü bulmuş bulunuyoruz. Faizsiz kredileşmeli ortaklık sistemi.

Çözümü sizlere arz ediyoruz.

Bize karşı olan CHP ve MHP’nin bize kulak vermemesini anlıyoruz da bizden kopup iktidar olan AK Parti ve Saadet Partisi’nin bu sağırlık ve bu körlük durumu bizi cidden üzüyor. Artık bu iki partimizden ümidimizi kesmiş durumda olduğumuz için denize düşen yılana sarılır durumundaki halkımız MHP’ye ve CHP’ye yönelmiştir. Her iki cephede de maalesef biz kaybediyoruz.

Akevler’in en büyük hatası, herkesle barış içinde olduk ama cephemizi kuramadık. Biz CHP’lilerle anlaştık ama birleşemedik, MHP’lilerle anlaştık ama birleşemedik. Saadetlileri ve AK Partilileri karşımıza koymadık ama bizden de saymadık.

Şimdi tüm vatandaşlarıma hitap ediyorum

Varlığımızı sürdürmek istiyorsak Kur’an’ın çözümlerine kulak verelim; böylece hem kedimizi kurtaralım hem de dünya kurtulsun. Sadece AK Partililer ve Saadet Partililer değil, HDP’liler dâhil tüm Türkiye kurtulmalıdır. PKK’lılar ve Gülenciler bile yanımızda olmalıdır, çünkü Türkiye onların da vatanıdır ve vatan elden kayıyor.

Ne yapmalıyız?

Yapacağımız şeyler çok basittir.

1- Semt Kooperatiflerini kurmalıyız. Her sokak, her köy kendi gemisini hazırlamalıdır. Sosyal tufan geldiği zaman kendisi bulunduğu yerde yüzmelidir. Her sokak, her köy kendi kendisini kurtarmalıdır.

2- Semtler; semt senetleri çıkarmalı, ürünlerini semt senetleri ile satmalı, ihtiyaçlarını semt senetleriyle almalı. Semtin içine nakdi yani faizli karşılıksız parayı sokmamalıdır. Bunun anlamı semtler nakitle satarak nakitle alarak değil, takas yoluyla yaşamaya başlamalıdır. Faizin ve karşılıksız paranın etkilerinden semtini korumalıdır. 

3- Ürettiği ürünleri semt tüccarları aracılığı ile piyasaya satmalı ve onlar aracılığı ile piyasadan almalıdır. Tüccara nakit kredi değil de ürün kredisi vermelidir. Piyasada parayı o çevirecek, istediğimiz malları o para ile piyasadan alacak ve bize verecektir. Böylece enflasyonun bize etkisi sıfırlanmış olacaktır.

4- Tüm ödemeler Türk Lirası ile yapılır ama borçlanmalar Altın Bono ile yapılır. Böylece kuralların değişmesi bize etki etmez.

5- Yargılama hakemler sistemine çevrilir. Adalet Bakanlığı hakemlik yeterliliğini imtihanla tespit eder. Taraflar ceza davaları da dâhil bütün ihtilaflarda hakemlere giderler. Tarafların Yargıtay’a itiraz hakları saklı tutulur.

6- Tüm alacaklar kooperatiflere ait olur, tüm borçlar da kooperatiflere ait olur, işletmeler borç ödeme sıkıntısı içinde olmazlar.

Bunlar öneridir.

Önce uzlaşma içinde çözümler aranmalıdır.

Çözümler bulunur.

İstanbul Kanalı yapılmalıdır ama bir kooperatif kurulmalı ve Türkler onu yapmalıdır. Yabancılar ortak olabilirler. Yabancı işçi ortak olarak çalışır ve payını satar.

Mahir Kaynak, "Adil Düzen gelecekse ordu getirir" demişti.

Ordu bilhassa Harp Akademisi’nde çalışmalar yapmalı, çözümler üretmelidir. Bu tavsiye İlker Başbuğ’un tavsiyesidir. Millî Güvenlik Kurulu hükümete önermelidir.

Çözüm ancak tüm insanların önüne konan engeller kaldırılarak, herkes kendi çıkarına ve iradesine dayalı olarak çalışmaya başlarsa elde edilir.

Para oyunları ile çözüm elde edilemez.

Para emeği harekete geçiriyorsa çözüm elde edilir.

 


YorumcuYorum
Reşat Nuri Erol
07.07.2019
09:56



1967...1968...1969...AKEVLER 53 YILDIR ÇALIŞIYOR...2017...2018...2019

BİZLER ÇALIŞIYOR VE YENİ İSLÂM MEDENİYETİ’Nİ KURUYORUZ...

SİZLERİ DE ÇALIŞMALARIMIZA DÂVET EDİYORUZ; BUYURUN, BİRLİKTE ÇALIŞALIM...

ADİL DÜZEN 1021

“ADİL DÜZEN” III. BİNYIL MEDENİYETİ PROJESİDİR

“VE BİZE DÜŞEN SADECE MÜBÎN/AÇIK TEBLİĞDİR.” (KUR’AN; Yâsin Sûresi, 36/17)

Haftalık Seminer Dergisi; 1021. Hafta - 06 Haziran 2019 - Fiyatı: www.akevler.orga tıklamak!

BU DERGİYİ HER HAFTA OKUTABİLİR... ÇOĞALTABİLİR... DAĞITABİLİRSİNİZ...

“ADİL DÜZEN” UYGULAMALARI YAPMAK İÇİN BİZLERE DANIŞABİLİRSİNİZ...

 

*KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİ; 1021. SEMİNER

“HİÇ BİLENLER İLE BİLMEYENLER BİR OLUR MU?”      (KUR’AN; Zümer Sûresi, 39/9)

İ L İ M TALEP ETMEK HER MÜSLÜMANIN ÜZERİNE FARZDIR.”      (Hadis)

Adres: AKEVLER İSTANBUL KOOPERATİFLERİ MERKEZİ,  Zafer Mah. Coşarsu Sk. No: 29 YENİBOSNA / İSTANBUL    Tel: (0212) 452 76 51

Tefsir Seminer Notları Yenibosna’da Cumartesi akşamları okunup tartışılmaktadır.

GAYEMİZ: Bu “SEMİNER NOTLARI”nın İstanbul, Türkiye ve bütün dünyada “OKUNMASIANLAŞILMASI VE UYGULANMASI”DIR. - ADİL DÜZEN ÇALIŞANLARI

 

***

 

*“ADİL DÜZEN” DERSLERİ/YORUMLARI

SEÇİM SONUCU VE BÜYÜK İTTİFAK

***

İSTANBUL YÖNETİMİ NASIL OLMALI?

Süleyman KARAGÜLLE

 

***

 

*SEBÎLU’R-REŞÂD” / MAKALELER

Seçimden önce-seçimden sonra; uyarılara devam

Bu seçim vesilesiyle tekrar tekrar hatırlatıyoruz

Son seçim; geçmişte ne oldu, gelecekte ne olacak?

SONUÇ; ötesini biz değil ALLAH yapacaktır…

Bugün konumuz; İstanbul nasıl organize olmalı?

Reşat Nuri EROL

 

***

 

MÜMİNUN SÛRESİ- 5. Hafta

أَعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ (1) الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ (2) وَالَّذِينَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُونَ (3) وَالَّذِينَ هُمْ لِلزَّكَاةِ فَاعِلُونَ (4) وَالَّذِينَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حَافِظُونَ (5) إِلَّا عَلَى أَزْوَاجِهِمْ أَوْ مَا مَلَكَتْ أَيْمَانُهُمْ فَإِنَّهُمْ غَيْرُ مَلُومِينَ (6) فَمَنِ ابْتَغَى وَرَاءَ ذَلِكَ فَأُولَئِكَ هُمُ الْعَادُونَ (7) وَالَّذِينَ هُمْ لِأَمَانَاتِهِمْ وَعَهْدِهِمْ رَاعُونَ (8) وَالَّذِينَ هُمْ عَلَى صَلَوَاتِهِمْ يُحَافِظُونَ (9) أُولَئِكَ هُمُ الْوَارِثُونَ (10) الَّذِينَ يَرِثُونَ الْفِرْدَوْسَ هُمْ فِيهَا خَالِدُونَ (11) وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنْ سُلَالَةٍ مِنْ طِينٍ (12) ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَكِينٍ (13) ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنْشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ (14) ثُمَّ إِنَّكُمْ بَعْدَ ذَلِكَ لَمَيِّتُونَ (15) ثُمَّ إِنَّكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ تُبْعَثُونَ (16) وَلَقَدْ خَلَقْنَا فَوْقَكُمْ سَبْعَ طَرَائِقَ وَمَا كُنَّا عَنِ الْخَلْقِ غَافِلِينَ (17) وَأَنْزَلْنَا مِنَ السَّمَاءِ مَاءً بِقَدَرٍ فَأَسْكَنَّاهُ فِي الْأَرْضِ وَإِنَّا عَلَى ذَهَابٍ بِهِ لَقَادِرُونَ (18) فَأَنْشَأْنَا لَكُمْ بِهِ جَنَّاتٍ مِنْ نَخِيلٍ وَأَعْنَابٍ لَكُمْ فِيهَا فَوَاكِهُ كَثِيرَةٌ وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ (19) وَشَجَرَةً تَخْرُجُ مِنْ طُورِ سَيْنَاءَ تَنْبُتُ بِالدُّهْنِ وَصِبْغٍ لِلْآكِلِينَ (20) وَإِنَّ لَكُمْ فِي الْأَنْعَامِ لَعِبْرَةً نُسْقِيكُمْ مِمَّا فِي بُطُونِهَا وَلَكُمْ فِيهَا مَنَافِعُ كَثِيرَةٌ وَمِنْهَا تَأْكُلُونَ (21) وَعَلَيْهَا وَعَلَى الْفُلْكِ تُحْمَلُونَ (22) وَلَقَدْ أَرْسَلْنَا نُوحًا إِلَى قَوْمِهِ فَقَالَ يَاقَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَهٍ غَيْرُهُ أَفَلَا تَتَّقُونَ (23) فَقَالَ الْمَلَأُ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ قَوْمِهِ مَا هَذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يُرِيدُ أَنْ يَتَفَضَّلَ عَلَيْكُمْ وَلَوْ شَاءَ اللَّهُ لَأَنْزَلَ مَلَائِكَةً مَا سَمِعْنَا بِهَذَا فِي آبَائِنَا الْأَوَّلِينَ (24) إِنْ هُوَ إِلَّا رَجُلٌ بِهِ جِنَّةٌ فَتَرَبَّصُوا بِهِ حَتَّى حِينٍ (25) قَالَ رَبِّ انْصُرْنِي بِمَا كَذَّبُونِ (26) فَأَوْحَيْنَا إِلَيْهِ أَنِ اصْنَعِ الْفُلْكَ بِأَعْيُنِنَا وَوَحْيِنَا فَإِذَا جَاءَ أَمْرُنَا وَفَارَ التَّنُّورُ فَاسْلُكْ فِيهَا مِنْ كُلٍّ زَوْجَيْنِ اثْنَيْنِ وَأَهْلَكَ إِلَّا مَنْ سَبَقَ عَلَيْهِ الْقَوْلُ مِنْهُمْ وَلَا تُخَاطِبْنِي فِي الَّذِينَ ظَلَمُوا إِنَّهُمْ مُغْرَقُونَ (27)

 

***

 

فَإِذَا اسْتَوَيْتَ أَنْتَ وَمَنْ مَعَكَ عَلَى الْفُلْكِ فَقُلِ الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي نَجَّانَا مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ (28) وَقُلْ رَبِّ أَنْزِلْنِي مُنْزَلًا مُبَارَكًا وَأَنْتَ خَيْرُ الْمُنْزِلِينَ (29) إِنَّ فِي ذَلِكَ لَآيَاتٍ وَإِنْ كُنَّا لَمُبْتَلِينَ (30) ثُمَّ أَنْشَأْنَا مِنْ بَعْدِهِمْ قَرْنًا آخَرِينَ (31) فَأَرْسَلْنَا فِيهِمْ رَسُولًا مِنْهُمْ أَنِ اعْبُدُوا اللَّهَ مَا لَكُمْ مِنْ إِلَهٍ غَيْرُهُ أَفَلَا تَتَّقُونَ (32) وَقَالَ الْمَلَأُ مِنْ قَوْمِهِ الَّذِينَ كَفَرُوا وَكَذَّبُوا بِلِقَاءِ الْآخِرَةِ وَأَتْرَفْنَاهُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا مَا هَذَا إِلَّا بَشَرٌ مِثْلُكُمْ يَأْكُلُ مِمَّا تَأْكُلُونَ مِنْهُ وَيَشْرَبُ مِمَّا تَشْرَبُونَ (33) وَلَئِنْ أَطَعْتُمْ بَشَرًا مِثْلَكُمْ إِنَّكُمْ إِذًا لَخَاسِرُونَ (34)

 

***

 

فَإِذَا اسْتَوَيْتَ أَنْتَ وَمَنْ مَعَكَ

FaEiÜa iSTaVaYTa EaNTa VaMaN MaGaKa (FaEiÜa İSTaFGaLTa EaNTa VaMaN MaGaKa)

“Sen ve seninle beraber olanlar istiva edince”

Ümit kesildikten sonra “Rabbim bana nusret et” diyor. فَ harfi getirerek ümidin kesilmesi ve son merciin Rabbi olduğunu anladıktan sonra gemi yapmasını emrediyor. Bu bize iki şeyi gösteriyor.

Birincisi insanların yola geleceğinden ümit kesilmedikçe helak emri gelmez.

İkincisi uyarıcılar orada kaldıkça da helak olmaz.

فَ harfi cevap Fa’sıdır, şarttan sonra gelmiştir. Ümidin kesilmesi üzerine gelmiştir. Hazırlık yapılıncaya kadar da helak gelmez. Hazırlık yapılıp cihad yapanlar necata erince helak gelir.

Biz hazırlığımızı yapıp bitirinceye kadar helak gelmeyecektir. Biz hazırlığa devam ettiğimiz müddetçe Allah saati erteler. Olaylar birbirlerinin sebep ve sonuçları olduğu için فَ harfi getirilmiştir. 

إِذَا kelimesiyle istiva etmenin mukadder olduğunu ifade eder. İstiva ettiğimizde diyebilirdi. Sen ve seninle beraber olanlar demektedir. Böylece onu ayrı, beraberinde olanları ayrı saymıştır. Onlar tabi, Nuh metbudur ama onlarsız Nuh hiçbir şey yapamazdı. Gemiye binenler seçilmiş kimselerdi. Uygarlığı onlar kuracaklardı.

Bugün aramızda Nuh yoktur. Hepimiz yani her birimiz birer Nuh’uz. Gemiye bineceğiz. Yüz lojmanlı işyeri apartmanını yapıp oraya taşınacağız. İşçilik düzeninde çalışanların tamamı gark olacaklardır. Varsayın ki ortalık Dolar’la dolsun. Bunu üreten Sermaye batacağını gördü ve insanlığı açlığa gark etmesi için Dolar üretti. Sahte Dolar’ı üretti ve onu para olmaktan çıkardı.

Dolar’a dayalı olarak işleyen her şey iflas edecektir, uçaklar uçamayacak, gemiler yürüyemeyecek, trenler duracak, sular akmayacak, telefonlar çalışmayacak.

Bunun olmaması için hiçbir tedbir alınmış değildir.

AK Parti ulusal şirketleri kapattı, Sermaye işletmelerine devretti. PTT’yi (Telekom’u) bile sattı. TEK’i sattı. Halimiz ne olacak?

Tek çıkar yol var; o da Altın Bono’dur. Orduların yönetimlere destek olması, birlikte insanlığı düzlüğe çıkarmaları gerekir. Türkiye bu konuda en deneyimli olan ülkedir, kaç sefer yönetime el konuldu ama arkasından hep birlikte sivil yönetime geçildi.

Orgeneral İlker Başbuğ bu gerçeği gören bir komutandır. Harp Akademilerine emir vermiştir, askerlikten başka şeyleri de öğrenin/öğretin demiştir.

“İstiva etmek” demek yerleşmek demektir. Araç kalkmadan önce yolcular yerleşir ondan sonra kalkılır. عَلَى kelimesi getirilmiştir. Aynı zamanda yönetmeyi içerir. “Rahman arşa istiva etti demek” kâinatı arştan yönetiyor demektir. Meleklerin merkezi oradadır. Arşın havlinde dolanırlar.

...






Son Eklenen Makaleler
Süleyman Karagülle
BİR YETKİLİ YÜKSEK HAKİM DEDİ Kİ: 09.09.2000
23.03.2024 36 Okunma
Süleyman Karagülle
AHŞAP EV ÇALIŞMALARI 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 14 Okunma
Süleyman Karagülle
Sana ruhtan soruyorlar 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 27 Okunma
Süleyman Karagülle
SİSTEMATİK HATA 09 EYLÜL 2000
23.03.2024 19 Okunma
Süleyman Karagülle
ŞERİAT VE MEMUR KARARNAMESİ 02.09.2000
23.03.2024 11 Okunma
Süleyman Karagülle
Heisenberg’in meşhur “kuvantum teorisi” 02.09.2000
23.03.2024 20 Okunma
Süleyman Karagülle
DEPREMİN FIKHI 26 AĞUSTOS 2000
23.03.2024 21 Okunma
Süleyman Karagülle
Z E L Z E L E 26 ağustos 2000
23.03.2024 6 Okunma
Süleyman Karagülle
(AHŞAP)İŞLETME HAKKINDA BİLGİ-19.08.2000
14.03.2024 28 Okunma
Süleyman Karagülle
Bir ülke hırsıza hapis cezasını vermektedir-12082000
14.03.2024 29 Okunma
Süleyman Karagülle
MEMUR KARARNAMESİ 12.08.2000
14.03.2024 19 Okunma
Süleyman Karagülle
HÜKÜMET,REKTÖR ATAMALARI..05.08.2000
14.03.2024 17 Okunma
Süleyman Karagülle
İNSANIN GÖREVİ 05.08.2000
14.03.2024 19 Okunma
Süleyman Karagülle
EKONOMİDE ZELZELE 22.07.2000
14.03.2024 21 Okunma
Süleyman Karagülle
REKTÖRLERİN ATANMASI 22.07.2000
14.03.2024 13 Okunma
Süleyman Karagülle
312 inci MADDE 22.07.2000
14.03.2024 15 Okunma
Süleyman Karagülle
BANDIRMA HATTI 22.07.2000
14.03.2024 40 Okunma
Süleyman Karagülle
F İ Z İ K 29.07.2000
14.03.2024 28 Okunma
Süleyman Karagülle
İSLÂM VE DEMOKRASİ 29.07.2000
14.03.2024 20 Okunma
Süleyman Karagülle
REKTÖRLERİN SEÇİMİ 22.07.2000
14.03.2024 16 Okunma
Süleyman Karagülle
ABANT TOPLANTISI 22.07.2000
14.03.2024 24 Okunma
Süleyman Karagülle
HAK VE KUVVET MEDENİYETLERİ 22.07.2000
14.03.2024 16 Okunma
Süleyman Karagülle
DAYANIŞMA SİSTEMİ 01.07.2000
14.03.2024 21 Okunma
Süleyman Karagülle
“HERKESE İŞ - HERKESE AŞ” 24.06.2000
14.03.2024 23 Okunma
Süleyman Karagülle
KİTLERİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ 17.06.2000
14.03.2024 22 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’ÂN VE MANTIK İLE MATEMATİK 17.04.1999
14.03.2024 24 Okunma
Süleyman Karagülle
“ADİL DÜZEN” DERGİ PLANI (2)17.04.1999
14.03.2024 22 Okunma
Süleyman Karagülle
“ADİL DÜZEN” DERGİ PLANI 17.04.1999
14.03.2024 21 Okunma
Süleyman Karagülle
Süleyman Karagüllenin girilmeyen MAKALELERİ-17.04.1999
14.03.2024 37 Okunma
Süleyman Karagülle
MUSA’YA VERİLEN DOKUZ MUCİZENİN GÜNÜMÜZDEKİ MANASI
19.05.2022 2386 Okunma
1 Yorum 20.05.2022 06:41
Süleyman Karagülle
Elveda
21.08.2021 2481 Okunma
2 Yorum 24.08.2021 15:36
Süleyman Karagülle
İÇKİ YASAĞI
3.05.2021 2061 Okunma
Süleyman Karagülle
Türkiye ve Dünya
30.04.2021 1796 Okunma
Süleyman Karagülle
DIŞ POLİTİKA
29.04.2021 1709 Okunma
Süleyman Karagülle
HEDEF
29.04.2021 1734 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve SON DURUM… (16)
18.04.2021 2757 Okunma
4 Yorum 26.05.2021 00:43
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve son uyarılarım… (15)
11.04.2021 1766 Okunma
Süleyman Karagülle
SOYLU'NUN BEYANI
7.04.2021 2414 Okunma
Süleyman Karagülle
BUNDAN BÖYLE
6.04.2021 1625 Okunma
Süleyman Karagülle
UYARI
6.04.2021 1587 Okunma
Süleyman Karagülle
MÜDAHALE
4.04.2021 1570 Okunma
Süleyman Karagülle
Seminerler; kendinize görev vereceksiniz (14)
4.04.2021 1576 Okunma
Süleyman Karagülle
TEK ÇIKAR YOL
3.04.2021 1809 Okunma
Süleyman Karagülle
PARTİ KAPATMAK
3.04.2021 1780 Okunma
Süleyman Karagülle
ANAYASA MAHKEMESİ
1.04.2021 1958 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve İ Ç T İ H A D (13)
31.03.2021 2593 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:37
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve Akevler Usulü (12)
31.03.2021 2396 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:27
Süleyman Karagülle
Muhterem Abdurrahman Dilipak’a Açık Mektup
31.03.2021 1850 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve DAVET… (11)
31.03.2021 2362 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:13
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerlerinin başlangıcı ve (10)
31.03.2021 1572 Okunma
Süleyman Karagülle
EMİN SARAÇ HOCA HAKKINDA
31.03.2021 2249 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve Kur’an Düzeni
31.03.2021 2370 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 22:01
Süleyman Karagülle
Akevler Kur’an Seminerleri ve GÖREV
31.03.2021 2376 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:52
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE TARİH
31.03.2021 2348 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:47
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ-5
31.03.2021 2249 Okunma
1 Yorum 02.04.2021 21:37
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ-3
31.03.2021 1520 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ-2
31.03.2021 1408 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR’AN VE İLİM SEMİNERLERİMİZ
31.03.2021 1591 Okunma
Süleyman Karagülle
TEK PROBLEM VE ÇÖZÜM
31.03.2021 1618 Okunma
Süleyman Karagülle
RAKAMLAR
31.03.2021 1641 Okunma
Süleyman Karagülle
YASTIK ALTI
30.03.2021 1712 Okunma
Süleyman Karagülle
TEMİZLİK
29.03.2021 2162 Okunma
Süleyman Karagülle
MEŞGALE
28.03.2021 1772 Okunma
Süleyman Karagülle
BAKAN OLMAK
27.03.2021 1942 Okunma
Süleyman Karagülle
MECRALAR
27.03.2021 1731 Okunma
Süleyman Karagülle
YALANCI LİDERLER YAZISI
25.03.2021 1789 Okunma
Süleyman Karagülle
KUR FARKLARI
24.03.2021 1742 Okunma
Süleyman Karagülle
FESAT
24.03.2021 1676 Okunma
Süleyman Karagülle
MUTLU OLMAK
22.03.2021 2210 Okunma
Süleyman Karagülle
SAVAŞ VE SİYASET
21.03.2021 1797 Okunma
Süleyman Karagülle
BEYHUDE
21.03.2021 1755 Okunma
Süleyman Karagülle
İSLAM ÂLEMİ
20.03.2021 1551 Okunma
Süleyman Karagülle
NEDEN TEKERRÜR
20.03.2021 1672 Okunma
Süleyman Karagülle
KİM KARAR VERİYOR?
20.03.2021 1668 Okunma
Süleyman Karagülle
YANLIŞ HESAP
17.03.2021 1862 Okunma
Süleyman Karagülle
PALAS
17.03.2021 1662 Okunma
Süleyman Karagülle
İSLAM ÂLEMİ
17.03.2021 1473 Okunma
Süleyman Karagülle
DEVLETLERİN REKLAMI
17.03.2021 1524 Okunma
Süleyman Karagülle
SAVAŞLAR
15.03.2021 1668 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerleri ve DAVET… (11)
14.03.2021 1468 Okunma
Süleyman Karagülle
İNGİLTERE
13.03.2021 1984 Okunma
Süleyman Karagülle
AK PARTİ İKTİDARI
11.03.2021 1559 Okunma
Süleyman Karagülle
BARIŞIN KURALI
10.03.2021 1826 Okunma
Süleyman Karagülle
SERMAYE TAKTİĞİ
9.03.2021 2160 Okunma
Süleyman Karagülle
CİNAYETLER
8.03.2021 1828 Okunma
Süleyman Karagülle
İSLAMİ HAREKETLER
7.03.2021 1725 Okunma
Süleyman Karagülle
ŞERİATA GÖRE
7.03.2021 1709 Okunma
Süleyman Karagülle
DENGE
5.03.2021 1833 Okunma
Süleyman Karagülle
YAPILANLAR, SÖYLENENLER
4.03.2021 1791 Okunma
Süleyman Karagülle
REFORMLAR
3.03.2021 1903 Okunma
Süleyman Karagülle
CEMAL KAŞIKÇI
2.03.2021 1999 Okunma
Süleyman Karagülle
GAZ ODASI
1.03.2021 1752 Okunma
Süleyman Karagülle
TÜRKİYE’NİN YERİ
28.02.2021 1895 Okunma
Süleyman Karagülle
Kur’an Seminerlerinin başlangıcı ve (10)
28.02.2021 2172 Okunma
1 Yorum 28.02.2021 11:03
Süleyman Karagülle
AŞI OLMAK
27.02.2021 1747 Okunma
Süleyman Karagülle
ŞERİATIN HÜKMÜ
26.02.2021 1734 Okunma
Süleyman Karagülle
İKTİDARDA VERASET
25.02.2021 1854 Okunma
Süleyman Karagülle
ZAFER
25.02.2021 1545 Okunma
Süleyman Karagülle
BOZULMA
23.02.2021 1570 Okunma
Süleyman Karagülle
TÜRKİYE’DE SEÇİMLER
22.02.2021 1661 Okunma